PDA

View Full Version : FC Farul, in pragul desfiintarii!

ducus
22nd May 2010, 08:33
NEPROGRAMATà ÎN CAMPIONAT. Înglodatã în datorii uriaºe, FC Farul a fãcut vineri un pas mare cãtre desfiinþare. Dupã o lunã în care a jonglat cu restanþele financiare, gruparea de pe litoral nu a mai putut scãpa de neprogramare, Federaþia Românã de Fotbal anunþând clubul constãnþean cã meciul cu CSM Rm. Sãrat, care ar fi trebuit sã se desfãºoare sâmbãtã, de la ora 11.00, în etapa a 31-a a Ligii a II-a, dar ºi cel al echipei secunde, cu ACS Berceni, care ar fi trebuit sã aibã loc vineri, de la ora 18.00, în etapa a 31-a a Ligii a III-a, nu se disputã, din cauza datoriile neachitate cãtre cinci jucãtori: Rusmir, Rastovac, ªchiopu, Ion Barbu ºi Paºcovici. Hârtia oficialã a sosit în jurul orei 9.45, deºi oficialii constãnþeni fuseserã înºtiinþaþi cã au termen pânã la ora 12.00 pentru a achita restanþele. „S-a ajuns în aceastã situaþie pentru cã unii jucãtori nu au acceptat reeºalonarea datoriilor. Încercãm sã achitãm o parte din restanþe pânã sãptãmâna viitoare, pentru a evita a doua neprogramare, care ar însemna automat retrogradarea în Liga a III-a”, a spus vicepreºedintele clubului, Robert Avramescu. „Facem eforturi pentru a achita datoriile cât mai repede ºi încercãm sã obþinem o reprogramare a meciului cu Rm. Sãrat sau mãcar sã evitãm o altã neprogramare în cele trei etape rãmase din acest sezon”, a adãugat patronul Giani Nedelcu. Dacã oficialii constãnþeni nu vor rezolva rapid problema, ambele echipe ale FC Farul vor fi neprogramate ºi la jocurile de sãptãmâna viitoare, ceea ce ar echivala, conform art. 15, punctul 4 din ROAF, cu retrogradarea într-o ligã inferioarã. În plus, în sezonul viitor, FC Farul nu va avea dreptul de a promova, ceea ce ar împinge clubul de pe litoral spre desfiinþare.

ªOC PRINTRE JUCÃTORI. Antrenorii ºi jucãtorii constãnþeni au primit vestea în momentul în care au sosit la stadion, pregãtiþi pentru ultimul antrenament înaintea jocului cu CSM Rm. Sãrat. „Bãieþii au dat dovadã de caracter ºi au venit sã se pregãteascã, deºi nu sunt plãtiþi de câteva luni, nu existã apã la stadion ºi nu mai avem nici mãcar echipament pentru antrenament. Nu mã aºteptam sã trãiesc aceastã situaþie, mai ales la clubul la care am jucat ºi ne-am format ca oameni. Mi se rupe sufletul, dar nu pot face nimic pentru cã nu am nicio putere. Vreau sã cred cã este vorba despre niºte greutãþi ºi refuz sã cred cã se doreºte desfiinþarea echipei. Dacã se va ajunge la acest lucru, cred cã asta s-a urmãrit, pentru cã mi-e greu sã accept cã nu se putea plãti reeºalonarea. Oricum, nu se ºtie a cui este echipa”, a spus directorul tehnic al constãnþenilor, Dennis ªerban. „Pentru noi, neprogramarea a venit ca un ºoc. Nu m-am gândit niciodatã cã se va ajunge în aceastã situaþie, deºi trebuie sã luãm în calcul aceastã posibilitate, dupã evenimentele din ultimele sãptãmâni”, a adãugat cãpitanul Alexandru Mãþel.

CRITICI DURE. Oamenii de sport din Constanþa au criticat dur situaþia în care a ajuns FC Farul. „Eu am tras un semnal de alarmã atunci când am refuzat propunerea de a fi preºedintele clubului. Se întâmplã multe lucruri grave la club, sunt multe neconcordanþe ºi s-a dat dovadã de amatorism pur. De fapt, echipele pe unde au fost actualii patroni s-au desfiinþat”, a spus fostul preºedinte al constãnþenilor, Marcel Licã. „Este regretabil cã s-a ajuns în aceastã situaþie cu fotbalul constãnþean. Au distrus o echipã, un brand, o istorie. Când preiei o echipã, trebuie sã te gândeºti ce înseamnã acest lucru. Din pãcate, cu un stadion pe care a evoluat echipa naþionalã, vom juca ani mulþi în Liga a III-a. În privinþa ºedinþelor de la club, nu-i de ajuns doar sã te aduni ºi sã-þi dai cu pãrerea. Trebuie sã pui ºi banul jos”, a adãugat directorul DSJ Constanþa, Elena Frîncu. „Este o situaþie penibilã, creatã de niºte oameni care au vrut sã-ºi facã o imagine prin acest club, dar nu au avut posibilitãþile financiare. S-a greºit total, mai ales cã este vorba de echipa-fanion a fotbalului constãnþean. Eu am arãtat încã din urmã cu trei ani cã se merge într-o direcþie greºitã”, a explicat fostul mare jucãtor al Farului, ªtefan Petcu.
http://www.telegrafonline.ro/1274475600/articol/122890/fc_farul_in_pragul_desfiintarii.html

Denis
22nd May 2010, 08:46
Progresul 2...:( Pacat. Este un club care a crescut multi jucatori de calitate in fotbalul romanesc.

kerosene
31st May 2010, 12:24
Daca terminam sezonul asta, se anunta vremuri mai bune.

ducus
4th June 2010, 08:15
Gata, a plecat si Dennis Serban:
http://www.telegrafonline.ro/1275598800/articol/124296/dennis_serban_a_demisionat_de_la_fc_farul.html
Intr-un fel era previzibil ca aici se va ajunge, bine ca n-a mai apucat saracul Iovanescu sa vada decaderea clubului pentru care a muncit o viata!
Pacat, mare pacat.

Kooler
5th June 2010, 18:43
Crunta soarta am avut.

ducus
29th June 2010, 19:34
Da, ne-au ciuruit :( Saracu' Iovanescu, bine ca n-a mai apucat decesul clubului pentru care a muncit o viata! Trebuie sa vedem ce se va alege si de Farul II, vor continua in liga 4 sau se vor desfiinta? Se termina atat de urat soarta unui club care a dat Romaniei cel mai mare jucator? Pacat :(

ducus
30th June 2010, 18:43
Clar:
http://www.gsp.ro/fotbal/liga-2/farul-in-colaps-si-au-pierdut-toti-titularii-capitanul-matel-a-semnat-cu-astra-196533.html
Daca si capitanul a abandonat corabia, in curand se va scufunda :(
Vad ca nici macar n-au anuntat antrenorul si lotul pentru noul sezon, deci ce sa mai vorbim.

Kooler
1st July 2010, 00:07
Ne-am dus ... de suflet. Asta inseamna sa incepi de la zero. Sa fii zero. Mai e cred vre-o 2-3 jucatorii la club, il face pe unu antrenor principal, secund, de portari, capitan, jucator, portar si restul jucatori.

ducus
1st July 2010, 20:12
Ne-am dus ... de suflet. Asta inseamna sa incepi de la zero. Sa fii zero. Mai e cred vre-o 2-3 jucatorii la club, il face pe unu antrenor principal, secund, de portari, capitan, jucator, portar si restul jucatori.
Ca-n reclama aia cu piticii de gradina: unu-l fac ospatar, unu-l fac bucatar etc. :P Noi sa fim sanatosi...

Kooler
2nd August 2010, 16:53
In mod ciudat Farul apare pe lista echipelor programate in Liga secunda. Nu are nici un jucator, antrenor, sau vre-un presedinte nu avem nimic... NIMIC!!!!

VILLARREAL
2nd August 2010, 17:30
Da, si International Curtea de Arges apare, nici astia parca nu mai aveau jucatori.

necon
6th August 2010, 16:48
rezista Farule