PDA

View Full Version : Leordeni Arena

Vadim
13th November 2004, 00:22
Am ramas destul de surprins sa aud ca, probabil, cel mai probabil, noul stadion pe care va juca echipa nationala se va construi in... Popesti Leordeni. Pe langa ca suna ca naiba, parca mai fonetic ar fi fost la Peris, mi se pare o solutie stangace si peste mana. Singurul argument ar fi ca terenul este in posesia statului, ceea ce scuteste FRF si ANS de tertipuri.

Insa, transport nu e, aglomeratia din Bucuresti o stim cu totii. Vor sa faca parcare de 5.000 de locuri si tren usor care sa te duca din direct la stadion... Ne aducem aminte cit a durat sa faca tren usor pe linia tramvaiului 41, unde au ramas tot tramvaie. Mi se pare o utopie. Era mai simplu sa modernizeze Lia Manoliu. Nu se va face nimic sau, daca va incepe o incercare timida, Nasu' ar putea fi mazilit inainte de termen si s-ar putea alege praful... Concluzia: poate nepotii nostri sa mai apuce sa vada acest stadion, celebra arena de la Popesti-Leordeni. Macar FRF a avut decenta sa se retraga de la organizarea CE 2012, lasand locul Greciei alaturi de Ungaria.

Toata stima pentru comuna in care s-a nascut si a crescut Florentin Petre, adica Popesti Leordeni, dar nu mi se pare o solutie viabila.

Maximus
13th November 2004, 00:27
Vadim, nu e chiar asa. Eu am fost pe Parc des Princes care este amplasat intr-o suburbie a Parisului, e adevarat, spre Versailles. Totusi, nu e in centru. Si noul Stade de France e in afara Parisului la vreo 10 km de la limita lui geografica.
O zona deschisa iti lasa multe posibilitati de constructie: anexe, restaurante, terenuri de antrenament, cantonamente, etc.
Va trebui sa ne obisnuim ca Bucurestiul va avea alta configuratie in curind. O sa ma trezesc ca eu, in Colentina, peste 10 ani o sa fiu in buricul Bucurestiului... :mda:

Vadim
13th November 2004, 01:32
Am trecut si eu pe linga Parc des Princes, am locuit ceva vreme la Paris, insa acolo este o megaparcare si ai vazut ce autostrada trece, cite benzi si cite cai de acces. Ca sa nu mai spun de RER ca ajungi imediat... Nu sufera comparatia. In Romania nu se va putea face asa ceva. Mai bine ar fi construit undeva in nordul Bucurestiului.

Maximus
13th November 2004, 08:46
Trece Perifericul pe sub stadion. Dar asa o sa fie si centura noastra. In regim de autostrada. Am vazut planurile de centura si o sa arate ca orice ring de oras european.
Eu zic ca locatia e OK. Mai vorbim peste 10 ani...Sa nu stergi threadul asta :)

Saber Rider
13th November 2004, 15:31
Bine ca nu a ales Ciorogarla. Dar si Popestiul asta ce nume are ... uf ...

Parerea mea este ca tot mai bine era in complexul Lia Manoliu, unde daca se vrea se pot face multe parcari, loc exista destul.

Darkslowstar
15th November 2004, 13:53
Ce idee cretina, mai bine darama Lia Manoliu si construi pe locul acela un stadion modern cu 50-60.000 de locuri cum ar trebui pt. Nationala.
La Popesti Leordeni!!!
Pe cat punem pariu ca stadionul (daca se va face) va fi gata cu mult inainte de parcari, transporturi, drumuri, etc.? Sa vezi atunci haos.

viorel 31
15th November 2004, 14:00
Un lucru bun: s-au gandit sa construiasca o arena moderna pt echipa nationala :ok:
Doua lucruri mai putin bune: capacitatea stadionului va fi de aproximativ 30 000 de locuri - cam putin pt o arena nationala - si locatia, pt moment total aiurea. S-ar putea ca viitorul sa-mi dovedeasca ca gresec, dar suntem in Romania si m-as mira ca lucrurile sa se schimbe asa repede precum ne-am dorii noi. :rosu: