PDA

View Full Version : Ce a gandit Belichick in situatia de 4th and 2?

codrutc
16th November 2009, 21:23
Avand in vedere ca personal am trecut prin momente contradictorii atat emotionale cat si de ratiune legat de acest moment crucial al meciului Colts- Patriots, m-am gandit sa postez acest sondaj cu intrebarea:
Ce a gandit Belichick atunci cand s-a decis sa continue atacul in situatia de 4th and 2 in terenul propriu?
In cazul meu, prima reactie a fost de furie ca este arogant si ca nu are cel mai mic respect pentru defensiva Colts.
Mai tarziu, la rece, am inceput sa cred ca de fapt nu a avut incredere in propria defensiva pentru a opri atacul Colts. (TD-ul precedent pentru 34-28 a fost inscris in mai putin de 2 min).

Va rog sa votati dar sa adaugati si comentarii daca se poate.

georgebz
16th November 2009, 21:50
cea mai plauzibila e a 2-a ... urmata de a 3-a .... o sa votez a 2-a ... dar as mai adauga " Avem un play garantat, Tom Bradi si ofensiva sunt antrenati de mine , cel mai bun antrenor de fotbal american din toate timpurile si sunt prea buni sa nu scoata cel putin 2 yarzi" :P

Lover
16th November 2009, 22:32
pur si simplu a avut incredere in ofensiva lui... in plus stia ca peyton poate sa scoata un TD in mai putin de 2 minute.
nu am vazut meciul inca... nu pot sa stau toata noaptea sa ma uit :( o sa-l iau de pe torrenti si il vad in weekend, apoi o sa ma conving de ce a vrut sa faca. si eu am ramas un pic socat dimineata. m`am gandit ce naiba a vrut sa faca ?
totusi, nu cred ca trebuia sa riste :headbang:

cristane
16th November 2009, 23:56
Pur si simplu a considerat ca e mai probabil sa faca acel 4th&2 decit sa reziste 70 de yarzi in 2 minute lui Peyton. Daca ar fi puntat, probabil tot ar fi pierdut meciul. Asa macar a avut o sansa sa tina mingea si sa inchida jocul. Nu mi s-a parut deloc o decizie rea.
Mie mi se pare ca se face prea mult caz de decizia asta. Big deal. Multi antrenori risca in momente importante ale meciurilor. Daca nu era vorba de Belichick, ci de alt antrenor, nu s-ar mai fi discutat atit.

alex2006
17th November 2009, 00:17
cea mai plauzibila e a 2-a ... urmata de a 3-a .... o sa votez a 2-a ... dar as mai adauga " Avem un play garantat, Tom Bradi si ofensiva sunt antrenati de mine , cel mai bun antrenor de fotbal american din toate timpurile si sunt prea buni sa nu scoata cel putin 2 yarzi" :P

:))..Cel mai bun din toate timpurile? Pai Vince Lombardi sau Bill Walsh atunci ce sunt?

anthynidiany
17th November 2009, 00:18
atat de prost a fost ultimul drive incat doar Bill poate stii ce a fost in capul lui, deci asta e varianta mea

alex2006
17th November 2009, 01:03
Bill Belichik e un geniu al tacticii, nu poate fi acuzat ca a gresit cu ceva. Pur si simplu a gandit ca Manning e prea tare pentru defensiva lui. Sunt sigur ca daca era vorba de un alt QB (cu exceptia poate a lui Drew Brees sau Kurt Warner, care sunt cel putin la nivelul lui Manning) ar fi ales un punt. Oricum, fanii lui Patriots pot sta linistiti, ca ne revedem in finala Conferintei.

codrutc
17th November 2009, 03:03
atat de prost a fost ultimul drive incat doar Bill poate stii ce a fost in capul lui, deci asta e varianta mea

:) Asta e buna

anthynidiany
17th November 2009, 08:33
cred ca asta e o situatia in care 999 de antrenori din 1000 aleg sa punteze. Bill e al 1000-lea

campuscodi
17th November 2009, 09:22
de cand plictisul ala de meci, un meci din week 10 si fara importanta are deja o porecla.... ceapa masii... a devenit dintr-o data (dramatic music) "THE DECISION" !!!! :yes:

Zabriskie
17th November 2009, 10:32
Bill Belichik e un geniu al tacticii, nu poate fi acuzat ca a gresit cu ceva. Pur si simplu a gandit ca Manning e prea tare pentru defensiva lui. Sunt sigur ca daca era vorba de un alt QB (cu exceptia poate a lui Drew Brees sau Kurt Warner, care sunt cel putin la nivelul lui Manning) ar fi ales un punt. Oricum, fanii lui Patriots pot sta linistiti, ca ne revedem in finala Conferintei.

esti enervant. poti scrie un pot fara sa iti manifesti man crushul pt vreun jucator/antrenor? serios, e stresant.

:))..Cel mai bun din toate timpurile? Pai Vince Lombardi sau Bill Walsh atunci ce sunt?

glumea

http://drunkenachura.files.wordpress.com/2009/07/internet-serious-business.jpg

effect
17th November 2009, 11:52
Cred ca se face prea mare scandal pentru o decizie intr-un meci din regular season. Ofensiva lui Pats pusese 34 de puncte pe tabela, normal ca Belichick avea incredere ca pot reusi sa castige 2 yarzi , tinand cont si de faptul ca Pats sunt una din cele mai bune echipe in astfel de momente(daca nu chiar cea mai buna) . Pe de alta parte,ofensiva lui Colts era on fire avea tot momentumul de partea lor si #1 QB + momentum + o defensiva cu increderea in piuneze = WIN

Aleg varianta "incerc sa castig doi yarzi si sa schimb momentumul in favoarea noastra" :ok:

Sinisther
17th November 2009, 12:00
Am mai spus-o ca nu sunt fan "Beli-cheat" ....dar avand in vedere sezonul care il au Colts si Manning(just check the 300+yds games)...vreau sa va pun si eu o intrebare...acu doua sezoane cand ofensiva Patriots domina NFL-ul(in sezonul regulat cel putin) ... daca o echipa ar fi avut 4th&2 cu 2 min inainte de final si un avantaj de 6 puncte....cati antrenori ar fi dat mingea lui Brady&co pt un ultim atac???

il_dotore
17th November 2009, 12:08
S-a gandit ca Brady o sa reuseasca o pasa de cel putin 2 yarzi si o sa castige meciul. Dar nu intotdeauna socoteala de acasa se potriveste cu cea din targ... Data viitoare sigur o sa aleaga sa punteze la o astfel de situatie...

dumboss_yo
17th November 2009, 12:32
Raspunsul este simplu: l-a avut in cap pe Manning !
Probabil a pus in balanta risul de a incerca sa obtina 2 yarzi la un 4th down cu cel de a-i lasa mingea lui Manning sa faca vreo 70 de yarzi in aproximativ 1:55 si cu un TimeOut in buzunar, iar rezultatul a fost sa aleaga prima varianta. Eu zic ca, totusi, e o greseala tactica, pentru ca defensiva patriotilor nu mersese deloc rau (chiar daca cele 4 TD de pana atunci fusesera date in drive-uri rapide, de 2-3 min) si ar fi avut sanse sa ii opreasca. Insa nea' Bill a considerat ca e mai usor ca ofensiva sa sa faca 2 yarzi decat ca defensiva sa sa opreasca 70 de yarzi. Problema a fost ca prin asta a sters toata increderea pe care o avea defensiva lui NE, pentru ca jucatorii au realizat cata baza pune mr. Bill in ei.

Oricum, m-a amuzat atat de tare ca nici macar nu putea face Challenge (nu mai avea TO, iar faza a fost inainte de 2 min warning si nu putea fi un booth review) :D. Bineinteles, daca ii iesea conversia, toata lumea zicea "a fost o decizie riscanta sa mearga la 4th down, insa a riscat si a castigat meciul...bravo, Billy-boy !".

Zabriskie
17th November 2009, 14:06
ah, cat am asteptat sa apara giful asta:

http://i37.tinypic.com/29f7e6c.gif

cred ca are sanse mari sa devina un clasic.

georgebz
17th November 2009, 17:41

eu zic ca asa se considera el ... parca il vad in fiecare dimineata in fata oglinzii : " oglinda oglinjoara , cine-i cel mai bun antrenor din tara ? "

exodus
17th November 2009, 20:49
am votat-o p-aia cu brady si ofensivea sunt prea buni si cred ca asa a si gandit-o. nu e prima data cand merge la 4th and short si in majoritatea cazurilor i-a iesit. tipu e un gambler, love it or hate it. din pct meu de vedere mai ofensata ar trebui sa se simta defenisva lor decat a lui colts pt "aroganta" respectiva.
personal decizia mi se pare stupida, mai ales faptul ca si-a utilizat 2 timeouturi aiurea in driveul ala. plus ca daca puntau si colts dadeau td era posibil sa mai existe timp pt un fg castigator. in orice caz bine ca a iesit cum a iesit :D

dumboss_yo
17th November 2009, 21:55
Apropo de "mai era timp pentru un FG", tare a fost si ca Addai a fost placat cu vreo 45 de sec inainte de final la linia de 1 yard, iar pana la urma a fost benefic, pentru ca nu i-a mai lasat ofensivei lui NE decat 13 sec (adica return-ul + un play) :D.

anthynidiany
19th November 2009, 01:26
cred ca acum, lui Bill, i se potrivesc de minune bancurile cu PATRULA :D

dumboss_yo
19th November 2009, 10:15
btw, a fost un meci incredi-BILL :P

georgebz
19th November 2009, 10:58
^ buna asta ;)

campuscodi
19th November 2009, 13:01
http://msn.foxsports.com/nfl/pgStory?contentId=10392746#sport=NFL&photo=10388820

Un top despre cele mai tampite decizii ale antrenorilor in NFL. Sunt de acord cu primul loc, dar Bill a fost pus prea sus.

Zabriskie
19th November 2009, 14:11
Nu vad cum ai putea face un top cu bonehead decisions fara sa il pui pe Joe Gibbs cu ale sale 2 timeouturi consecutive. That is the definition of bonehead.

campuscodi
19th November 2009, 14:15
pur si simplu a uitat

in ultimul meci packers-cowboys mike mccharty a cerut vreo un chalenge si un TO in plus fata de cate avea

pur si simplu ori uiti...ori faci delay of game intentionat

Zabriskie
19th November 2009, 14:19
Sa uiti ca acu' 1 minut ai mai cerut un timeout? Lasa-l pe McCarthy, Gibbs avea 2 sau 3 si a cerut 2 consecutive la interval de o pauza publicitara.

dumboss_yo
19th November 2009, 21:06
Parca le-a cerut pe final de meci, incercand sa "inghete" kicker-ul care trebuia sa execute un FG ... em ai rait ? :D

Oricum, nu tine argumentul ca a uitat ... mai degraba ala ca "poate nu se prind arbitrii :)", "si daca se prind, ce?!" sau, mai rau, nu stia ca nu e voie (dar mi-e greu sa cred).

dumboss_yo
20th November 2009, 16:42
Inainte de meciul cu Colts, intr-un interviu, Billy a declarat ca are un respect deosebit pentru Colts. Din decizia sa de la 4th & 2 se nasc doua ipoteze:
- ii respecta atat de mult pe Colts in privinta ofensivei, incat a decis sa riste, pentru ca daca le mai da mingea marcheaza sigur un TD
- declaratia a fost din complezenta si nu a crezut ca defensiva potcoavelor ii poate opri ofensiva condusa de Brady
Nu vom sti niciodata ... sau poate ca da ?!

P.S. v-am dat gata cu asta de la final, este ? :P

codrutc
20th November 2009, 22:05
Inainte de meciul cu Colts, intr-un interviu, Billy a declarat ca are un respect deosebit pentru Colts. Din decizia sa de la 4th & 2 se nasc doua ipoteze:
- ii respecta atat de mult pe Colts in privinta ofensivei, incat a decis sa riste, pentru ca daca le mai da mingea marcheaza sigur un TD
- declaratia a fost din complezenta si nu a crezut ca defensiva potcoavelor ii poate opri ofensiva condusa de Brady
Nu vom sti niciodata ... sau poate ca da ?!

P.S. v-am dat gata cu asta de la final, este ? :P

Declaratiile in America, in majoritatea domeniilor sunt facut cu "political correctness" in minte. Trebuie sa sune acceptabil prin a nu spune nimic de fapt, sa evite orice samanta de scandal care dauneaza organizatiei.
Totul e un business in cele din urma.
Se stie ca in spatele scenei sunt destule animozitati, nu trebuie spuse insa in presa.
Cu toate acestea, cand vine vorba de joc, nu cred ca se mai poate vorbi de chestii de genul respect sau lipsa de respect, sau alte floricele plictisitoare din declaratiile de presa.
Acolo vine vorba de "ce trebuie sa fac sa inving" si bineinteles ca se iau in considerare punctele tari sau slabe ale adversarului\propriei echipe.

dumboss_yo
21st November 2009, 03:01
Evident ca acele declaratii sunt facute sa sune cat mai fair-play si, vorba ta, sa nu spuna nimic. Am vrut doar sa mai rasucesc cutitul in rana, sa mai pun paie pe foc :P. Eram mai mult ironic :).