View Full Version : LAN multiport
rasheedkpenny
2nd October 2004, 10:06
Din cate am auzit eu exista unele placi de retea pe PCI care sunt multi-port...
Cine poate sa-mi spuna mai multe lucruri despre o asemenea placa de retea?
GoPens
3rd October 2004, 13:48
da sunt. se folosesc de regula in servere pentru teaming si fault tolerance.
sau la altceva te refereai? :thinkso:
rasheedkpenny
4th October 2004, 19:06
Ma refeream la faptul ca nimeni in Romania nu aduce astfel de placi... ceea ce mi se pare cel putin anormal! Nu sunt extraordinar de scumpe, sunt pe undeva pe la 100 de euro, ceea ce nu mi se pare mult!
Are cineva idee de unde as putea sa cumpar in Romania o asemenea placa de retea?
GoPens
4th October 2004, 19:13
habar n-am. de regula sunt standard in servere (onboard) pe linga inca un adapter singular pt. reteaua de management. in principiu orice comerciant de servere ar trebui sa le ofere. incearca IBM sau HP dar nu stiu daca-ti vind cu amanuntul.
avind in vedere ca mai nou sunt onboard ...
rasheedkpenny
4th October 2004, 20:46
Ok, multumesc de informatie. prin Romania din cate m-am interesat eu nu prea se aduc! Marele avantaj la placile astea era ca fiecare port avea NIC-ul sau, puteai sa fii in mai multe retele simultan, si te scapa de sloturi PCI ocupate... aveai doar un singur slot pt LAN x4...
Uite un site unde am gasit:
http://www.amplicon.co.uk/dr-prod3.cfm/subsecid/10033/secid/4/groupId/10286.htm
Ce-i drept e ceva mai scump, dar daca ai nevoie...
Multam pentru info!
GoPens
5th October 2004, 11:25
vrei sa faci teaming sau fault tolerance? ca pentru fault tolerance oricum e mai bine sa folosesti o a doua placa de retea, decit sa mergi pe una duala.
lsorin
12th October 2004, 09:32
Am dat de voi cu google si ma bag in discutie pentru ca ma intereseaza subiectul.
1. Teoretic placi de retea multiport se gasesc la Scop (3COM si D-Link), la emag.acasa.ro (D-Link DFE-580TX/99 euro fara TVA) si la tricorp.ro (D-Link DFE-580TX/96.18 euro fara TVA). Si-or mai fi si la altii. Astia le afiseaza si chiar pretind ca au pe stoc.
2. Eu vreau sa iau si sa folosesc o astfel de placa instaland-o intr-un comp pe care am o baza de date "frecata" de mai multi utilizatori, toti in acelasi domeniu de coliziune. Imi doresc (si-as vrea sa va dati cu parerea daca e posibil) sa leg cele 4 porturi, toate binduite spre acelasi IP, in acelasi switch, crescand teoretic la 400 Mb/sec viteza server-switch, pentru a descongestiona reteaua. In plus, tot teoretic, astfel de placi ar trebui sa aiba un programel care sa-si trimita din cand in cand cate un pachet de la un port la altul in scopul verificarii functionalitatii lor, urmand sa "ia masuri" in cazul in care pica unul dintre ele. Da' numa' pentru asta are dreptate GoPens-nu merita.
GoPens
12th October 2004, 11:17
tot teoretic, astfel de placi ar trebui sa aiba un programel care sa-si trimita din cand in cand cate un pachet de la un port la altul in scopul verificarii functionalitatii lor, urmand sa "ia masuri" in cazul in care pica unul dintre ele.
nu stiu daca merge, eu l-am folosit numai ca teaming, ca in celalalt caz nu prea are rost ca-s toate pe acelasi circuit.
exista si varianta quad ethernet adapter (am avut citeva intr-un E10K class) daca vrei 4 porturi.
sau, pentru banda mai multa, iei un gigabit ethernet adapter. switchurile nu mai costa mare lucru (cel putin cele de 5 porturi unmanaged sunt pe la vreo 100€).
daca vrei fault tolerance si ai nevoie ca sa nu pierzi bani, mai bine investesti in 2 servere cu care faci un cluster.
rasheedkpenny
12th October 2004, 12:38
Eu aveam nevoie deoarece cineva mi-a cerut asa ceva... avea mai multe workgroup-uri si mai multe conexiuni internet! :)
GoPens
12th October 2004, 18:58
dar asta-i o solutie cam bizara... deoarece poti specifica 1 singur default gateway.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.