PDA

View Full Version : The Romanian Wrestling Hall of Fame

Dragon-sin
10th October 2006, 18:58
...HALL OF FAME...

Frank Gotch(1878-1917)

http://img130.imageshack.us/img130/241/gotch44xn3.jpg

Frank Alvin Gotch ,un american de origine germana a fost campionul absolut Catch ,si fara indoiala cel mai bun wrestler din generatia lui .

Frank Gotch si'a inceput cariera la varsta de 21 de ani impotriva lui Dan McLeod ,un fost campion la categoria grea in America.Cei doi au luptat pentru aproape 2 ore ,si desi nu a castigat meciul Frank l'a impresionat foarte mult pe fostul campion. Primul lui test a venit cand cel mai technic wreslter din lume (atunci) Martin '' The Farmer '' Burns,a provocat spectatori (printre care se afla si Gotch) sa reziste 15 minute cu el in ring,si daca cineva va rezista va primi 25 $ . Frank nu a stat pe ganduri si a acceptat provocare.El a rezistat 11 minute cu ''Fermierul'' Burns dupa care a pierdut meciul dar ce a zis Burns dupa meci a fost un semn ca lumea wrestlingului se va schimba : ''"Ladies and gentlemen, I have never met an amateur wrestler the like of this fellow in my life. If he will go with me, I will make him champion of America in a few months."''

Dupa ce a inceput sa se antreneze cu Burns ,el a castigat experienta si a devenit un wrestler mult mai bun,devenind rapid unul dintre cei mai buni wrestleri din America. El a avut in vizor doar pe campionul american de atunci si anume pe Tom Jenkins.Gotch a pierdut primul lui meci impotriva lui Tom dar la 1 Februarie 1905 Frank si Tom au luptat pentru 8 meciuri consecutive. In final Tom a castigat 3 dar Frank a castigat 5 !

Dupa ce Tom s'a retras ,nimeni din America nu era in stare sa castige titlul de la Frank ,atunci a devenit oficial cel mai bun wrestler in America. Acum era timpul ca Frank sa cucereasca lumea. '' Leul rus '' George Hackenschmidt nascut in Letonia era considerat ca fiind cel mai bun wrestler din Europa si chiar din lume . La 3 aprilie 1908 un wrestler a fost gata sa castige acel titlu de la George si acel wrestler a fost nimeni altul decat Frank Gotch. Gotch a folosit o strategie in care a incercat sa il oboseasca pe ''Leul Rus'' ,si in final aceasta strategie a dat roade,Frank Gotch devenind Campionul Mondial !

Inainte ca Hulk Hogan sa faca wrestlingul cunoscut , Frank Gotch deja era cunoscut peste tot si intr'un fel el a facut wrestlingul ''cool'' in acea perioada. Gotch a fost invitat la numeroase spectacole si chiar la Casa Alba. Toate acestea,tot succesul pe care l'a avut nu l'a orbit de la un meci pe care toata lumea il astepta sa il vada...din nou. George Hackenschmidt vs. Frank Gotch la 4 septembrie 1911 in Chicago . Gotch a castigat meciul al doilea mult mai usor decat primul ,si acum era considerat invincibil.Dupa ce a castigat si a doua oara el a devenit cea mai mare atractie nu doar din wrestling ci din toate sporturile!

S'a decis sa se retraga din wrestling in 1914 cu un record de 154-6, si a castigat 88 de meciuri consecutive.El a fost un wrestler destul de mic abia atingand inaltimea de 1 80 m ,dar a fost foarte rapid si avea o rezistenta ca nimeni altul.Frank Gotch a murit tragic la varsta de 39 de ani din cauza unor probleme la ficat . A fost o zi trista peste tot in lume ,vestea morti lui era pe prima pagina la fiecare ziar din America.

Frank Gotch e primul in Hall of Fame pentru un motiv si acel motiv e pentru ca el a fost cel mai bun wrestler catch-as-catch-can din toate timpurile .

Big Sexy
10th October 2006, 23:11
wow, un articol impresionant care a reusit sa ma impresioneze. Wrestlingul era o competitie extrem de periculoasa in acele vremuri cand orice era permis atat timp cat se apropia de greco - romane. Ceea ce a facut gotch (dati o cautare pe yahoo la wrestling si vedeti cate rezultate va ies cu numele lui) a fost ceea ce aproape nimeni nu a reusit in ziua de azi. Si tineti cont de faptul ca atunci informatia circula infinit mai greu decat in ziua de azi.

Heath Scumm
11th October 2006, 09:28
Intr-adevar, un articol extrem de interesant ... unii tineri fani ai wrestlingului ar trebui sa arunce o privire peste acest articol, poate ar invata ca wrestlingul nu se rezuma la John Cena sau Rey Mysterio ...

Totusi nu inteleg 2 lucruri:
1. ce ar trebui sa dezbatem in acest topic? Ar trebui sa dezbatem ceva sau e doar un topic informativ?
2. In acest caz, luptatorii prezentati aici cine sunt? Trebuie prezentati numai luptatori clasici din timpurile in care pro-wrestlingul nu era mai mult decat o serie de imbranceli sau pot fi prezentati si luptatori adevarati :evil:?

thunder_liger
11th October 2006, 12:25
Hitscum ,you biatch ass nigga':rosu:
Hai frate iesi pa interval..cum adica o serie de imbranceli ? Lasa lasa!:ciocan:

Heath Scumm
11th October 2006, 12:28
Imbranceli ... adica eu te imping pe tine, tu cazi spectaculos la podea, faci o criza de isterie, te ridici si folosindu-ti antebratele ma impingi, eu cad si publicul e in delir ... Cam asta e din punctul meu de vedere wrestlingul clasic :evil:

thunder_liger
11th October 2006, 12:31
deci acuma is isteric,nu? i'm gonna go memea on ya' boy.teach you some respect!:mda:

io cred ca aici nu ar trebui sa comentam nik,asa ca poate e mai bine sa mutati astea prin alta parte ,eventual un nou thread in care sa discutam despre cine merita si de ce sa fie introdus in mioritic hall of fame.

Heath Scumm
11th October 2006, 13:02
Da' ce-i asta? Romanian Hall Of Fame? Asta nu mi-e clar!

Dragon-sin
11th October 2006, 13:44
Thunder Liger are dreptate...eu am vrut sa fac acest topic doar cu Hall of Famers,si sa discutam despre el in cafeneaua sau pro-wrestling.

Oricum acest thread e unul informativ si motivul pentru care am zis Romanian Hall of Fame e pentru ca e in romana si scris de un roman si sper ca pe viitor cu pareri de la romani despre cei care au intrat in Hall of Fame si de ce nu...nominalizati vostri.La fel de simplu puteam sa zic Online Sport Wrestling Hall of Fame,dar mi se pare mai bun acest nume.

Heath Scumm
11th October 2006, 14:28
De ce sa nu comentam aici despre Hall Of Fameri? Mi se pare un topic foarte bun care sa contina atat "review-uri" cat si comentarii ... In fine ... eu ma conformez!

Darius
11th October 2006, 19:38
Foarte frumos articolul. Ar fi pacat sa ramana la stadiul de articol postat pe un forum. Nu va ganditi si la un site, macar asa ca idee nebuneasca? Poate se concretizeaza ceva intr-un final.:)

Dragon-sin
11th October 2006, 20:03
Chiar m'am gandit la inceput sa scriu asta pe blogul meu dar scopul acestui Hall of Fame e unul educativ ,si aici pe forum toata lumea care intra va putea invata cate ceva.

Darius
11th October 2006, 20:36
Pai eu nu ma gandeam la un blog, ci la un site in adevaratul sens al cuvantului, insa unul profesionist, nu unul facut la repezeala de catre niste marks care peste o luna se plictisesc de idee si o lasa balta. Stiu ca ideea pare temerara, dar cand citesti un astfel de articol, e pacat sa nu ii creezi un cadru al sau.
Cred ca ar fi ceva inedit. De fapt ar mai fi columns-urile de pe obsessedwithwrestling. La asa ceva ma refer.

thunder_liger
11th October 2006, 22:59
ha ? nu inteleg ce e temerar? hall of fame in romana poate,pentru ca exista deja wrestlingmuseum.com ..iar de oww ce sa mai zic :)

Darius
12th October 2006, 00:24
Pai sa vedem daca vrea cineva sa se puna pe scris si pe cautat idei si apoi vedem daca e temerar ori ba.:happy

Edit: Mah, eu ma refeream la o chestie 100% romaneasca, legat de numele topicului, nu la OVW.:happy Pe ala (OVW) l-am dat ca exemplu de afara. Potential vad ca exista./hello Eu am mai citit de pe blogul lui Dragon-sin (Ex-Batista) si mi-a placut cum scrie. Stiu, deasemenea, ca si HitScum a scris ceva pe OVW, deci nu e strain de idee.:ok:

Heath Scumm
12th October 2006, 09:34
OWW este un loc bun pentru articole insa printre articolele scrise de smarks sunt mult prea multe acceptate din partea unor marks! N-am postat decat un articol acolo si intr-adevar, Dragon-Sin stie sa scrie un articol pertinent si interesant de citit! :ok: ...

Sustin ideea ca acest topic sa fie unul cu scop educativ insa sunt de parere ca ar trebui incluse si discutii vis-a-vis de articolele postate aici ...