PDA

View Full Version : Neptun Constanta

ducus
4th July 2008, 17:56
Tehnicianul Lucian Râºniþã nu va mai pregãti echipa femininã de handbal CS Tomis Constanþa, dupã ce contractul sãu a expirat la 1 iulie ºi nu a mai fost prelungit de comun acord

Preºedintele clubului constãnþean Gheorghe Slabu a declarat cã noul antrenor va fi Mircea Bucã." De comun acord cu domnul Râºniþã am decis ca dânsul sã nu mai continue la echipã. ªi-a asumat responsabilitatea pentru rezultatele din ultima parte a sezonului. În locul dânsului va semna Mircea Bucã, fost la CSM Sfântu Gheorghe. Îl aºteptãm sãptãmâna viitoare pentru a semna un contract pentru un an ºi îi vom propune o prelungire pentru alte douã sezoane, în funcþie de rezultate", a spus Slabu.
http://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/rasnita-dat-afara-de-la-tomis-constanta-2758968
Ce parere aveti de neprelungirea contractului lui Rasnita? La ce echipa va ajunge acum?

Mario Di Lazi
5th May 2009, 20:11
Tomis a replicat la acuzele echipei CSM Ploieºti
"Înfrângerea cu 'U' Cluj s-a datorat evoluþiei submediocre a jucãtoarelor noastre"

În urma articolului "Meciuri trucate la handbal", apãrut azi în cotidianul Prosport, Clubului Sportiv Tomis Constanþa a trimis un drept la replicã, pe care vi-l prezentãm integral:

În legaturã cu opiniile exprimate de domnul Dan Bisoceanu, preºedintele secþiei de handbal a CSM Ploieºti, ne permitem sã le caracterizam drept "fanteziste". Domnia sa dã astfel dovadã ori de rea voinþã, ori de o crasã necunoaºtere a contextului în care se desfãºoarã finalul acestei ediþii de campionat. Înþelegem suferinþa ºi frustrarea domniei sale, dar îl rugãm sã dea dovadã de o fãrâmã de respect faþã de munca unor echipe, care, din nefericire pentru formaþia din Ploieºti, s-au dovedit a fi, pe durata întregului sezon, mai competitive.

În ceea ce priveºte clubul nostru, CS Tomis, înfrângerea suferitã în ultima etapã (25-28 cu Universitatea Cluj) s-a datorat evoluþiei submediocre a jucãtoarelor noastre, care, dupã victoria de la Buzãu, au considerat cã este suficient sã intre în teren pentru a câºtiga în faþa unei echipe a Clujului aflatã pe un loc mult sub valoarea lotului. Aceastã autosuficienþã a costat scump echipa noastrã, înfrângerea cu Clujul anulând practic orice ºansã a Tomisului de a mai atinge obiectivul fixat, clasarea pe locul 3 în Liga Naþionalã. În condiþiile în care celelalte echipe ale Constanþei au rezultate care fac cu adevarat cinste sportului tomitan, clasarea pe un... deja ipotetic loc cinci "european" reprezintã o palidã consolare pentru un club care a avut, graþie efortului financiar fãcut de dl. Gheorghe Slabu, singurul finanþator al echipei, un buget apreciabil (Tomis este unul dintre puþinele cluburi la care contractele sunt platite la zi!).

Un buget care nu se justificã în actualele condiþii, în care locul trei a devenit o veritabilã "Fata Morgana". Din pãcate, înfrângerea de duminicã afecteazã nu numai obiectivul actualului sezon, ci ºi bugetul pentru sezonul viitor, autoritãþile locale oferindu-ne sprijin financiar pentru urmãtorul sezon doar în condiþiile în care echipa va dovedi cã se poate lupta pentru un loc pe podiumul întrecerii interne.

În încheiere, dorim sã facem un apel la responsabilitate din partea conducãtorilor de cluburi. Declaraþiile fãcute la nervi, fãrã un suport logic ºi real, pot afecta într-un mod nedorit de nimeni atmosfera ºi aºa încãrcatã din handbalul românesc.

Penalizãri la Tomis Constanþa

În urma rezultatului din meciul cu Universitatea Cluj, Consiliul de Administraþie al CS Tomis a decis urmãtoarele:

- blocarea salariilor colectivului tehnic ºi al jucãtoarelor, urmând a se reveni asupra acestei decizii doar în cazul în care Tomis va obþine o clasare care sã-i ofere un loc în viitoarea ediþie a Cupei EHF;

- în cazul în care acest minim obiectiv va fi ratat, cu câteva excepþii, toate jucãtoarele vor fi puse pe lista de transferuri.

"Prin ceea ce au fãcut la meciul cu Clujul, jucãtoarele noastre au dat dovadã de lipsã de profesionalism ºi de lipsã de respect faþã de culorile clubului, faþã de suporteri ºi faþã de mine, personal. În condiþiile în care jucãtoarele noastre au contractele plãtite la zi ºi, vã asigur, sunt printre cele mai bune contracte din handbalul feminin românesc, este inacceptabilã o prestaþie de genul celei de duminicã. Le mai acord douã etape, ultimele ale acestui sezon, pentru a demonstra cã sunt jucãtoare de handbal, nu doar purtãtoare de tricouri de handbaliste. Sper sã înþeleagã mesajul meu ºi sper sã înþeleagã cã apartenenþa la un club al Constanþei obligã la performanþã la cel mai înalt nivel"
Gheorghe Slabu , preºedinte CS Tomis Constanþa

prosport

Dani_handbal
15th July 2009, 14:42
acest jucatoare destul de bun afost data afara de la tomis constanta...............acest lucian rasnita

Nilatac
16th July 2009, 21:58
nu e jukator e un tehnician

cristy1110
17th July 2009, 13:08
la Tomis a venit antrenor fratele lui Zoran Kurtes ,tehnicianul lui HCM Constanta.

Mario Di Lazi
30th August 2011, 19:40
Echipa din Constanta si-a schimbat denumirea din TOMIS in Universitatea Neptun.

Mario Di Lazi
6th January 2012, 12:00
Yana Sitenko, noua jucătoare a Neptunului din Constanţa: "Mă bucur că am făcut acest pas important în cariera mea”

CSU Neptun continuă campania de achiziţii din această pauză competiţională, în încercarea de a întări lotul antrenat de Florentin Pera, în perspectiva luptei aprige pentru menţinerea pe prima scenă a handbalului feminin românesc ce se va da în cele 18 etape rămase din actuala ediţie a Ligii Naţionale.

După ce şi-a asigurat semnătura Renatei Ghionea (ex-HC Oţelul Galaţi), clubul constănţean a ajuns la o înţelegere şi cu ucraineanca Yana Sitenko.

În vârstă de 22 de ani, Sitenko evoluează pe postul de portar şi vine de la aceiaşi echipă la care a evoluat şi compatrioata sa, Alla Sheiko. "Am testat-o pe Yana timp de două săptămâni, atât la turneul de la Brăila, cât şi la cel de la Vâlcea. Considerăm că este o jucătoare de mare perspectivă, cu potenţial, are un caracter frumos şi poate ajuta echipa", a declarat, pentru saitul clubului, antrenorul Florentin Pera. Sitenko a semnat un contract valabil până la finele actualului sezon, clubul universitar având prima opţiune pentru prelungirea contractului. "Mă bucur că am făcut acest pas important în cariera mea, campionatul României fiind unul foarte puternic. Sper să confirm încrederea acordată, iar evoluţiile mele din poarta Neptunului să mă ajute să-mi împlinesc visul de a fi convocată la echipa naţională", a declarat, la rândul său, Sitenko. După retragerea temporară a Ralucăi Avram (aflată în concediu pre-natal), CSU Neptun mai avea doar două jucătoare pe postul de portar: Diana Petrescu (22 ani) şi Monica Rusu (dublă legitimare CSŞ 1, 17 ani). "Concurenţa pe post este benefică pentru orice jucător, iar din această concurenţă sper să aibă de câştigat echipa", a punctat Pera.

handbalvolei