PDA

View Full Version : Criza mondiala ... WTF?

Heath Scumm
6th November 2008, 11:10
Astazi m-au anuntat de la serviciu ca unele firme din grupul in care lucrez sunt in prag de faliment, vanzarile au scazut drastic in ultimele 2 luni si mi s-a spus ca daca am vreo ocazie sa-mi gasesc un alt loc de munca sa nu ezit sa fug ca sobolanul de pe o corabie care se scufunda.

WTF is going on?

mihai_alex
6th November 2008, 11:14
Si in ce domeniu lucrezi?

In Galati firmele din combinat si-au disponibilizat vreo 3 sferturi dintre angajati,iar combinatul Arcelor Mittal isi va trimite lucratorii acasa pentru vreo 3 luni cu 75% din salariu,dar cei din urma sunt cei norocosi.Asta din cauza crizei mondiale ce a afectat foarte tare productia de otel,e mult prea scump,si nimeni nu mai cumpara.
Nu mai spun ca asta afecteaza multe alte domenii,comertul in principal,si o sa aiba efecte foarte grave asupra tarii si a balantei comerciale.

RockBerg
6th November 2008, 13:24
Watch TV playa.CNN...

Au fost caderi mari la bursa,o gramada de tari au tinut bancile la limita supravietuirii prin injectarea de fonduri.Yen-ul japonez a scazut mult,euro cand creste...cand scade.

America ? :D
http://www.neurope.eu/articles/90107.php

S-a salvat lumea de la asta: (deocamdata)
http://www.referat.ro/referate/Marele_Crah_Financiar_329.html

EDIT: Din cate stiu eu,in mare masura s-a rezolvat situatia,probabil cineva se agata de aceeasi chestie pentru folosul propriu.

mihai_alex
6th November 2008, 13:29
Concluzia?americanii sunt cei mai mari idioti de pe planeta...

RockBerg
6th November 2008, 14:05
Sentimentul e reciproc,te asigur.

Heath Scumm
6th November 2008, 16:24
Si in ce domeniu lucrezi?

Marketing ... bugetele noastre s-au redus considerabil.

VladC
6th November 2008, 18:49
o sa fie mai rau decat marea criza din '30...u shall see!:(

Reaper
6th November 2008, 20:29
Microsoft-ul da in judecata in stanga si in dreapta tot ce apuca. Saptamana trecuta au venit peste mine (la munca) doi gabori insotiti de unul de la ORDA (oficiul roman pentru drepturile autorilor). Toata ziua au verificat 30 de calculatoare si tot ce au gasit in neregula au fost 5 Office-uri (nu ca ar fi fost piratat soft-ul, dar pur si simplu se pierdusera licentele); toate Windows-urile au fost ok. Pentru alea 5 Office-uri + ce probabil au mai gasit si la sediu, Microsoft-ul a cerut despagubiri de 1 milion de dolari (sau euro ... nu stiu exact).
Daca lucreaza careva in domeniul IT (ca si mine) ar fi bine sa va panicati.

cutuma
6th November 2008, 22:10
E cazul sa ne panicam toti.

RockBerg
6th November 2008, 22:11
Microsoft-ul da in judecata in stanga si in dreapta tot ce apuca. Saptamana trecuta au venit peste mine (la munca) doi gabori insotiti de unul de la ORDA (oficiul roman pentru drepturile autorilor). Toata ziua au verificat 30 de calculatoare si tot ce au gasit in neregula au fost 5 Office-uri (nu ca ar fi fost piratat soft-ul, dar pur si simplu se pierdusera licentele); toate Windows-urile au fost ok. Pentru alea 5 Office-uri + ce probabil au mai gasit si la sediu, Microsoft-ul a cerut despagubiri de 1 milion de dolari (sau euro ... nu stiu exact).
Daca lucreaza careva in domeniul IT (ca si mine) ar fi bine sa va panicati.
Las' ca si ei si-o iau din alta parte.

http://www.pcadvisor.co.uk/news/index.cfm?RSS&NewsID=105960

deranged_fan
21st November 2008, 19:21
Daca nu ar fi americanii astia vai de capul tau cum am trai noi acum! Criza financiara nu a fost cauzat de toti americanii, ci de o parte relativ mica. Vorbesti prostii ca taranul de la coltul strazii care da vina pe altul pentru tot ce i se intampla lui.

Big Sexy
21st November 2008, 21:21
Nu, a fost provocata de americanul de rand insa a fost permisa de o extrem de mica parte dintre ei care puteau face ceva dar au ales sa nu faca. Ar fi fost contrar intereselor lor personale si sunt mult prea destepti sa dea cu piciorul la inca cateva mii de miliarde.