PDA

View Full Version : Dictionar De Wrestling/Intrebari si Raspunsuri legate de Wrestling

Heath Scumm
25th June 2004, 12:58
Nu de putzine ori am fost intrebat ce inseamna gimmick sau powerbomb!

Realitatea este urmatoarea:wrestlingul este un sport deosebit de spectaculos shi complex iar fiecare manevra are propria ei denumire!

Acest thread are scopul de a oferi definitzii celor mai putzin initziatzi in wrestling despre cei mai importantzi termeni "tehnici" folositzi!

Heath Scumm
25th June 2004, 14:53
Gimmick = Wrestlingul este o "poveste" cu personaje! Fiecare luptator are un gimmick, este un personaj ce reprezinta binele sau raul, o anumita cultura, un anumit stil de viatza etc. Tot ceea ce compune un luptator de wrestling ca personalitate se numeshte gimmick

Interference(intruziune) = nu de putzine ori sa intamplat ca cursul(imi cer scuze pentru cacofonie) unei partide sa fie influentat de o persoana neimplicata in lupta. Orice astfel de interventzie se numeshte "interference".

Reguli de Wrestling = In wrestling ai voie sa faci cam orice! Meciul se termina prin PIN FALL(adica daca reusesti satzi mentii adversarul pana cand arbitrul numara pana la 3 cu umerii pe podea) sau SUBMISSION(adversarul se preda, nu mai poate continua lupta). Unii luptatori sunt descalificatzi daca folosesc in ring obiecte "ilegale"(cum ar fi scaune sau alte arme) sau daca nu reusesc sa se intoarca in ring in termen de 10 sau 20 secunde(in functzie de stipulatzia meciului). Mai exista shi meciuri HARDCORE sau No Disqualification unde armele sunt permise!

POWER MOVES = sunt caracteristice luptatorilor masivi shi implica proiectari dure ale adversarilor. Cateva dintre aceste manevre sunt POWERBOMB(itzi bagi adversarul cu capul intre picioarele tale, il ridici shi il arunci in cap sau pe spate), POWERSLAM( itzi ridici adversarul pentru ca ulterior sa il tzintuieshti la podea cu fortza), Choke SLAM(il prinzi de adversar de gat, il ridici shi il tranteshti cu fortza la podea) shi multe altele. Toate miscarile de wrestling au zeci sau chiar sute de variatzii shi se pot combina intre ele. Tocmai de aceea wrestlingul este atat de spectaculos.

Cruiserweights = Sunt acei luptatori mici dar extrem de agili care compenseaza lipsa de putere fizica cu abilitatea de a zbura shi un extraordinar simt atletic. Ei ishi pun propriul corp in joc pentru ashi distruge adversarul

RINGUL de WRESTLING = Ringul de wrestling are 3 tipuri de corzi - joase(low), medii(midle) shi superioare(top). Folosind corzile luptatorii ishi pot proiecta adversarii cu ajutorul momentumului acestora. Wrestlerii se urca adesea pe corzi pentru ca de acolo sa execute o serie de manevre sinucigashe cum ar fi SPLASH-uri sau DROP-uri. Coltzurile ringului au perne(acestea au scopul de protejare a luptatorilor ce sar izbi acolo sau de echilibru pentru cei ce escaladeaza corzile) care, indepartate, scot la iveala metalul ce imbina corzile care adesea a fost folosit ca arma in ring.

Big Sexy
25th June 2004, 14:59
Iata o initiativa laudabila
Gasiti multe informatii si aici:
http://www.wrestling.xro.us
cu mentiunea ca sunt in engleza. Le vom traduce in curand in caz ca exista interes pentru asta.

Heath Scumm
25th June 2004, 15:00
PileDriver = Una dintre cele mai dure manevre de wrestling ce implica introducerea adversarului cu capul intre picioarele luptatorului shi trantirea in cap a acestuia dupa ce adversarul a fost ridicat in prealabil la verticala, cu capul in jos. Exista sute de variatzii ale piledriver-elor .

Supplex = Proiectare inapoi a adversarului, aruncare peste a acestuia ... Supplex-urile sunt metode de baza ale wrestlingului existand in sute de forme shi variatzii!

FINISHER = Este probabil cel mai spectaculos aspect al wrestlingului ... MANEVRA DE FINAL (FINISHER-ul) ... fiecare luptator are cel putzin una pe care, daca o duce la bun sfarshit (IF IT CONNECTS), ii asigura cashtigarea luptei. Fiecare finisher caracterizeaza luptatorul caruia ii apartzine shi face parte din GIMMICK ( EX. UNDERTAKER are ca finisher-uri TOMBSTONE PILEDRIVER - piatra de mormant - ; LAST RIDE - o variatzie de POWERBOMB - ; CHOKE SLAM FROM HELL- un choke slam extrem de dur)

In attachement putetzi observa cateva din notziunile de baza prezentate mai sus!

Rey619
25th June 2004, 17:51
hai ca e o buna idee cu dictionarul... eu nu ma bag sa scriu miscari aici...desi stiu si eu cateva....oricum ne va ajuta destul de mult in luptele noastre de pe arena.... astept permisiunea sa-l fac varza pe stryk3r...Bafta!!

Rey619
26th June 2004, 17:25
hai ca ma bag si eu sa scriu cateva aici... mai mult prin poze, de fapt se cunosc chestiile astea ca n-au cum sa fie explicate...

am luat si eu cateva poze de pe site-ul meu sa vedeti si voi miscari tari...

www.rhp.ro/wrestling

Bafta

Heath Scumm
28th June 2004, 19:45
Se cunoashte faptul ca Wrestlingul este spectaculos shi datorita infruntarilor de tipul DAVID vs GOLIATH sau infruntari de luptatori cu stiluri total diferite de lupta! Wrestlerii sunt in mare impartzitzi in 5 categorii insa, in prezent nu exista un luptator care sa faca parte exclusiv dintr-una din acestea. Luptatorii combina High-Flyingul su Puterea shi Submissionul pentru ashi crea un stil care sai avantajeze in lupta!!!

1. MAT TECHNICIANS(SUBMISSION WRESTLERS) = aceshtia prefera luptele la podea folosind fie scheme de SUBMISSION pentru ashi face oponentzii sa se predea(TAP-OUT), fie manevre spectaculoase de punere a adversarilor cu umerii pe podea pentru 1,2,3(PIN-FALL) - EX.: CHRIS BENOIT, KEN SHAMROCK, TAJIRI

2. HIGH-FLYERS = acest tip de luptatori sunt sinucigashi, alegand sashi puna in joc propriul corp pentru ashi demola adversarii! Sar de pe corzi, zboara in afara ringului, se invart in jurul corpului adversarului pentru a pune in aplicare manevre extrem de spectaculoase - EX.: REY MYSTERIO, ROB VAN DAM, JEFF HARDY

3. GRAPPLERS = aceshti luptatori se bazeaza pe manevre de apucat-aruncat gen Supplexuri din cele mai diverse, variatzii de proiectari pentru ashi devasta adversarii - EX: SCOTT STEINER, KURT ANGLE, CHRIS BENOIT

4. BRAWLERS = aceshti luptatori sunt foarte agresivi dar foarte putzin tehnici. Folosesc in principal pumni shi picioare in lupta alegand sa foloseasca obiecte din afara ringului pentru ashi demola adversarii. Deshi spectaculoshi, gradul lor scazut de tehnica se poate observa cu ochiul liber. Ei prefera infruntarile cu lovituri directe, fara prea multe intoarceri de maini shi dansuri in ring - EX: STEVE AUSTIN, MICK FOLEY, RAVEN

5. POWER WRESTLERS = Aceshtia sunt monshtrii puri, cei care folosesc fortza bruta impotriva adversarilor!!! II recunoshti din prima dupa statura lor impresionanta. Din pacate, prea putzin au o agilitate de invidiat! - EX.: UNDERTAKER, KANE, BROCK LESNAR

Incercatzi sa va facetzi un top cu cate 5 luptatori din fiecare categorie!! MAcar sa vedetzi ce o sa iasa!!!

Heath Scumm
8th July 2004, 10:08
Okay!

Inca cateva scheme de wrestling de baza:

STYLES CLASH - Este cea mai inovativa forma de POWERBOMB. O combinatie uimitoare intre un Powerbomb si un Piledriver.Greu de explicat!

DROPKICK - sau lovitura dubla de picioare

CLOTHESLINE - in wrestling sunt frecvente aceste devastatoare procedee...........bicepsul ia contact puternic cu fatza adversarului

BIG SPLASH - inseamna sa te arunci cu tot corpul pe corpul adversarului....cel mai puternic e cel de pe corzile superioare ale ringului

issue
20th July 2004, 19:32
Singles match - meciul normal. Doi sunt in ring. Se poate castiga prin pinfall,submission,descalificare, countout (cand unul ramane afara din ring arbitrul numara pana la 10 si daca nu intra pierde). Se poate termina si egal prin interentie,dubla descalificare sau dublu countout.

Tag team match - aceleasi reguli ca la singles numai ca se intrec echipe de cate doi(sau trei). Numai unul are voie sa fie in ring schimbarea facandu-se prin atingerea partenerului (tag)

Tornado tag team match - aceleasi reguli ca la tag team numai ca toti participanti sunt in ring.

Triple threat match - trei se lupta in acelasi timp in ring, fiecare pentru el si primul care obtine pin sau submission castiga meciul.

Fatal four way - acelasi reguli ca la triple threat numai ca sunt patru in ring.

Hardcore match - single sau tag team. In acest tip de meci nu exista descalificare si este permisa folosirea scaunelor,meselor,batelor,etc..

Cage match - doi se lupta in ring inconjurat de o cusca de metal fara acoperis. Nu exista descalificare. Castiga cel care iese primul din cusca pe usa sau catarandu-se. Exista si variante in care se afla si arbitrul inauntru si se poate castiga prin pinfall sau submission.

Last man standing match - doi se lupta in ring sau in afara acestuia si nu exista descalificari. Castiga cel care isi distruge adversarul astfel incat acesta nu se poate ridica la numaratoarea pana la zece a arbitrului. Nu exista pinfall sau submission in acest tip de meci.

Table match - sunt regulile de la hardcore match (mai bine zis nu exista reguli) iar cel care reuseste sa rupa o masa cu adversarul castiga.

Ladder match - sunt regulile de la hardcore match (mai bine zis nu exista reguli). obiectul meciului (titlu,contract,etc...) este suspendat deasupra ringului. Cel care reuseste sa se urce pe scara si sa ia obiectul castiga meciul.

TLC (tables,ladders & chairs) - haosul total. Obiectul meciului este suspendat deasupra ringului. Cine se suie pe scara si ia obiectul castiga. Asa cum spune si titlul se pot folosi mese si scaune.

Hell in the cell - o variatie a cage match-ului. Cusca este mai mare, acoperita si exista spatiu intre ring si cusca. Se castiga prin pinfall sau submission. Nu exista descalificare.

Batlle royal - in ring sunt de la 4 la 30 de oameni. Cel care este aruncat peste corzi este eliminat daca ambele sale picioare ating pamantul. Castiga cel care ramane ultimul.

Royal rumble - in ring incep sa se lupte 2 atleti. La fiecare 90 secunde intra unul nou. Cel care este aruncat peste corzi este eliminat daca ambele sale picioare ating pamantul. Castiga cine ramane ultimul.

Heath Scumm
27th July 2004, 13:38
Mentziune: Exista BattleRoyal-uri in care luptatorii sunt eliminatzi shi prin PIN FALL(1,2,3) sau SUBMISSION!

JointLover
21st August 2004, 02:43
stiu shi io cateva mishcari k-lumea nu le-am vazut in vreun meci de wrestling da' stiu ca exista (iote unul dintre ele):
STINKY FACE-luptatorul se afla in coltul ringului iar adversarul isi mishca fundu' pe fata acestuia HEHEHEHEE

Edit BigSexy
Rikishi si Yokozuna aveau aceasta miscare

Big Sexy
27th October 2004, 18:34
Un site beton unde sunt explicate peste 2000 de scheme cu wrestling in videoclipuri de 5 secunde ... ehhh ... l-am pierdut dar mai caut. Am inchis din greseala opera. Totusi puteti sa va uitati pe aici unde sunt poze cu Juggernaut si la fiecare este denumita manevra. Spectaculos!
http://www.juggernaut-wrestling.com/action.htm

issue
21st January 2005, 03:08
Iata alte cateva elemente folositoare:

Face- personajul preferat al publicului. Cel care face fapte bune si este respectat si apreciat de fani. ex:Chris Benoit, Randy Orton, Jeff Hardy.

Hell- opusul face-ului. Personajul negativ care intodeauna planuieste ceva evil. ex: HHH, Ric Flair, Jeff Jerret.

Tweener- un personaj care nu este catalogat nici bun nici rau, care este interesat doar de el insusi. ex: chiar nu imi vin in minte, hitscum daca stii be my guest si scrie.
Ex: Raven, Goldberg(la inceputul carierei)

Jobber- luptatori de obicei anonimi care sunt angajati numai pentru a pierde.

Opener- luptatori care de obicei pierd dar care pot la un momendat sa fie luati in seama.

Midcarder - painea oricarei federatii de wrestling. Sunt cei care sunt destul de cunoscutii si care ajuta la ridicarea celor care sunt in top. Oricand un midcarder poate ajunge main eventer.

Main Eventer- Sunt superstarurile. Cei care detin titlurile si cei care sunt cei mai apreciati de public. Ei sunt atractia principala a show-urilor de wrestling

Reaper
27th March 2005, 21:24
Am si eu o intrebare la capitolul dictionar: care este corespondenta dintre kilogram si pound? aceeasi intrebare pentru feet si metru.

cutuma
27th March 2005, 23:10
conform converterului de pe tel meu mobil. un metru = 3.2 feet shi 1 kg=2.2 pounds

Edit HitScum
----------------------------------------------------------
Decret si datele lui "oficiale" ... prompt, nu gluma! :rolleyes:

Big Sexy
28th March 2005, 12:43
pe google exista un calculator de trasnsformare

scrii in casuta de cautare google 27 kg in pound

Heath Scumm
29th March 2005, 10:13
Eu m-am obisnuit in timp sa masor oamenii in pounds ... mi se pare ca sistemul de masurare a masei in kilograme e depasit :)

Heath Scumm
20th April 2005, 09:11
De stiut : Daca cineva are vreo intrebare vis-a-vis de cum se executa vreo manevra de wrestling sau finisher aici e locul in care puteti sa intrebati!;)

Reaper
12th June 2005, 19:05
Ce inseamna HHH? Sunt initiale, nu? Mi s-a parut ca in Raw, la semnarea contractului pt Hell in a Cell, Batista l-a numit pe TripleH Hunter. Deci banuiesc[,]ca ar fi ceva de genul H(something) Head Hunter. Pls help.

Big Sexy
12th June 2005, 22:35
Hunter Hearst Helmsley

http://www.wwe.com/superstars/raw/triple_h/profile.jsp

Reaper
12th June 2005, 23:29
Am verificat numele (in caz ca mai era nevoie) si se dovedeste ca ai dreptate. Acum o intrebare si mai tare: cum a ajuns Paul Michael Levesque sa poarte numele Hunter Hearst Helmsley? Si sincer sper sa nu fie aceeasi explicatie ca a lui Bruce Marshal Matters (Eminem) care a zis ca i-a venit ideea sa se autodenumeasca Slim Shady cand statea pe WC.

Heath Scumm
16th June 2005, 17:53
Numele luptatorilor din WWE sunt date/aprobate de Vince Mc Mahon ... fiind un om deschis la minte, accepta sugestii de la luptator insa majoritatea numelor sunt date de el ...

Asa a ajuns ca luptatorului cunoscut sub numele de DROZ sa-i dea pentru o scurta perioada numele PUKE( ... adica voma)!

Big Sexy
11th September 2005, 23:03
(oarecum)

Bruce Marshal Matters (Eminem) care a zis ca i-a venit ideea sa se autodenumeasca Slim Shady cand statea pe WC.

toate marile idei vin barbatilor cand acestia sunt pe tron ... nu mai intru in detalii.

Vince Mc Mahon ... a ajuns ca luptatorului cunoscut sub numele de DROZ sa-i dea pentru o scurta perioada numele PUKE( ... adica voma)!

finisherul lui avea vreo legatura cu asta sau il enervase pe Vince? :D

Heath Scumm
12th September 2005, 19:42
N-avea absolut nici o legatura ... Vince Mc Mahon a "simtit" potential in DROZ care putea sa vomite la comanda ... si s-a gandit sa-l faca superstar WWE ... a carui nume sa fie PUKE ...

Acesta este omul care trebuie sa creeze scenarii pentru a ma atrage pe mine?

Fuck Vince!

Laurian1903
14th September 2005, 00:12
By the way, inca un cuvant pentru dictionar:

VINCE MCMAHON - un tip genial care s-a tzicnit pe parcursul anilor, pe masura ce a acumulat din ce in ce mai multi bani si faima. Se ghideaza dupa principiul "you get to be famous, I get to be rich".

Heath Scumm
5th October 2005, 20:12
Va reamintesc ca acest thread este destinat printre altele si intrebarilor pe care le-ati putea avea despre cum se realizeaza o manevra de wrestling, cine a castigat mai stiu eu ce lupta sau orice tine de wrestling ...

HitScum "The Professor" asteapta intrebarile voastre ;)

Ninja
5th October 2005, 21:45
Triple H = Hunter Hearst Helmsley
Am vazut odata un american spunand Triple H = Hollywood Hulk Hogan

Heath Scumm
14th October 2005, 13:51
Intrebare : Cum arata cea mai devastatoare si spectaculoasa manevra de Impact in Wrestling numita Canadian Destroyer si executata in TNA de Petey Williams?

Raspuns :
http://img191.imageshack.us/img191/1854/canadiandestroyer28te.gif :evil:

Heath Scumm
14th October 2005, 14:02
Imi permit sa fac pot dublu pentru ca vreau sa va arat o alta manevra de wrestling incredibila ... Am vazut ded curand turneul CZW BEst Of The Bet 2005 asupra caruia am facut un review complet in sectiunea Multimedia si in thread-ul Pro-Wrestling ...

Va atrageam atentia asupra unui luptator cu extrem de mult potential numit Kevin Steen care dupa parerea mea ar putea fi urmatorul Kurt ANGLE

Finisherul lui se numeste STEEN-ALIZER ... There it is :)

http://img82.exs.cx/img82/999/steenalizer.gif

Reaper
14th October 2005, 21:24
Adica vrei sa spui ca daca il cumpara Vince pe tipul asta o sa-l lase sa faca asa ceva in WWE?!
*don't answer that

Th3 Gam3 HHH
15th October 2005, 00:28
No way ! WOW ! Nu am vazzut pana acum Canadian Destroyer ! Insa din cate vad eu nu se prea poate realiza fara ingaduinta adversarului (cel in albastru)!

Big Sexy
15th October 2005, 09:03
pai arata-mi tu schema pe care o poti realiza bine fara ingaduinta adversarului! Evident ca pentru a realiza asa ceva iti trebuie si un adversar capabil sa faca schema ta sa arata bine.

Heath Scumm
15th October 2005, 15:30
No way ! WOW ! Nu am vazzut pana acum Canadian Destroyer ! Insa din cate vad eu nu se prea poate realiza fara ingaduinta adversarului (cel in albastru)!

Pentru asta este thread-ul asta ... daca nu stii cum se numeste o manevra sau cum este facut finisherul unui luptator ori orice alta chestie legata de wrestling aici se pot oferi lamuriri ...

Imagineaza-ti cate ai pierdut ... Iti poti imagina o lupta compusa numai din astfel de manevre? sa stii ca astfel de lupte exista, au fost postate de mine in sectiunea multimedia si de cele mai multe ori trec neobservate desi incerc sa le fac review-uri cat mai pozitive ... banuiesc ca prea putini oameni au vazut lupta din Ring Of Honor in care s-au intalnit cei mai buni 6 luptatori de pe planeta (Red, Evans, Hart, Dutt, Rave si Briscoe) ... eu insa am postat-o acolo ... cine stie?

Din pacate WWE au ajuns etalon pentru wrestling si asta ma deranjeaza peste poate ... Doar cine a vazut vreodata Crossfire-ul lui Jason Cross va putea intelege pe deplin Dirt Press-ul lui Grave Digger!

Th3 Gam3 HHH
11th November 2005, 06:48
In ultima vreme s-a tot folosit in diferite fraze “mike skills”; Ce anume reprezinta>?(I`m still a rookie !):)

Big Sexy
11th November 2005, 09:55
MIKE SKILLS = abilitatea unui wrestler de a se descurca la microfon.
In general se refera la cat de bine poate face un promo. E creativ? E capabil sa nu se incurce? Are coerenta? Raspunsul pozititv la aceste intrebari creeaza un promo reusit si il face pe wrestler si mai apreciat in ochii publicului si implicit al companiei pentru care lucreaza.
Mike skills reprezinta partea complementara a abilititatilor atletice ale wrestlerului si este necesara in covarsitoarea majoritate a cazurilor.
Exceptii notabile la regula de mai sus sunt Undertaker in perioada in care se ocupa de promo-uri Paul Bearer si Abiss ce mai nou il are de partea lui pe James Mitchell.

Heath Scumm
11th November 2005, 11:58
Am observat ca in ultima vreme un luptator ce era incredibil in promo-uri (ma refer la Shane Douglas din TNA) a scazut ca prestatie din punct de vedere al "mike skills" deoarece se balbaie destul de des, uita ideile si nu poate duce un promo de la un capat la celalalt fara ezitari ...

Big Sexy
13th November 2005, 22:08
@Decret
Crucifix Powerbomb

Crucifix Powerbomb: Lean over a bent opponent (or one in standing head scissors) and grab midsection with both arms then stand up, lifting opponent behind and over your head as high as possible, so that he appears to be "crucified" on your outstretched arms. Fall forward, driving him back first into the mat.

Isi ridica oponentul deaspupra umerilor ca intr-un crucifix atat el cat si oponentul dupa care il proiecteaza la podea folosind ata greutatea lui cat si a oponetului. Riscul provine din lipsa controlului asupra cazaturii din partea victimei. Aceasta este cu bratele desfacute pe spatele luptatorului care executa schema si riscul un esec i se imputa total celui care a executat manevra.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/d/d4/Scott_Hall_KOW.jpg/180px-Scott_Hall_KOW.jpg

cutuma
13th November 2005, 22:19
Razor's Edge :) ... sunt extrem de curios cum facea Eddie asta de pe a doua coarda!!!

Heath Scumm
12th January 2006, 13:20
In TNA in 2002, America's Most wanted au invins intr-un handicap bullrope match un luptator/luptatoare numit Belladonna ... stie cineva despre cine e vorba?

thunder_liger
12th January 2006, 14:18
haha..oww zice ca ar fi "a chick" ;)

Heath Scumm
12th January 2006, 14:32
Da ... am citit si eu pe net ca ar fi vorba de o domnisoara afiliata cu Father James Mitchell insa nu stiu cum arata si nici nu mai stiu nimic despre ea!

Intrebare la care cel putin 2 membri ai acestui forum ar putea sa-mi raspunda:

@ Batista, Thunder Lyger
Stiu ca in ultimii ani NJPW a promovat foarte mult la categoriile grele luptatori de Mixed Martial Arts ... Acum insa, am auzit ca promoveaza asa-zisi luptatori gaijin care sunt la fel extrem de controversati din punct de vedere al abilitatilor lor (sau mai bine zis lipsa acestor abilitati) de pro-wrestleri in ring ... La ce se refera acest termen? Puteti sa-mi dati un exemplu de un astfel de luptator?

Dragon-sin
19th July 2006, 18:15
Din cate stiu eu gaijin inseamna luptator strain.Am vazut folosit termenul cand era vorba de Giant Bernard sau de Travis Tomko.De obicei cei din afara Japoniei au un corp mai dezvoltat ,dar asta nu inseamna ca sunt wrestleri mai buni.Un exemplu perfect de gaijin cu lipsa de talent ar fi The Great Khali care a luptat intr'o perioada in New Japan,desi Giant Bernard chiar are abilitati foarte bune si e probabil cel mai bun gaijin la ora actuala.

Big Sexy
19th July 2006, 18:50
Has the same meaning as the English word, foreigner though it's not necessarily used in a derogatory manner. The word is actually short for gaikokujin (foreigner), and is used to refer to all non-Japanese persons. While a few right-wing nationalist minded Japanese may imbue the word with the politics of distrust ("the foreigner" as threat to cultural purity), most people offer no offense when using the word and are most respectful to persons of non-Japanese descent.

LifeHeartLHW
20th July 2006, 15:40
AM GASIT PE NET NISTE TIPURI DE MATCH EXTRAORDINARE:
Awake the Dead - Match Hardcore facut intr-un cimiter.
Beast Match - Match contru un animal(un urs)
Death in The Stratosphere Match- match intr-un avion
Dog Match - Match cu caini care sunt langa ring
Elevator Match - match in lift
Frostbite Match- match unde trebuie sa pui adversarul in un frigider
Ocean Cruise- match pe un vapor
Roof Top Rumble- rumble pe un zgarie-nori
sunt si cu scorpioni, piranha etc.

Dragon-sin
20th July 2006, 16:30
^Backyard bullsh*t

Beast Match - Match contru un animal(un urs) .. nu am ce sa zic ..

thunder_liger
22nd July 2006, 16:15
Stiu ca in ultimii ani NJPW a promovat foarte mult la categoriile grele luptatori de Mixed Martial Arts ... Acum insa, am auzit ca promoveaza asa-zisi luptatori gaijin care sunt la fel extrem de controversati din punct de vedere al abilitatilor lor (sau mai bine zis lipsa acestor abilitati) de pro-wrestleri in ring ... La ce se refera acest termen? Puteti sa-mi dati un exemplu de un astfel de luptator?

Definitia gaijin-ului au dat-o foarte bine Big Sexy si Batista .
Interesat este faptul in primii 10 ani de puroresu meciurile cele mai promovate erau rikidozan vs gaijin.Gaijin-ul tipic era inalt si masiv. In ochii japonezului de rand Riki le spala onoarea patata in razboiul cu americanii.

In privinta NJPW-ului si a mma-ului ... in opinia mea Inoki s-ar fi vrut mixed martial artist (ca dovada : Inoki Boom Ba Ye, strong style-ul promovat dintotdeauna in cadrul NJPW, meciurile cu Ali ,Billy Robinson,Willem Ruska,Everett Eddie,Chuck Wepner) dar am asa o presimtire ca si-o fura destul de tare incat sa-i afecteze imaginea. Asa a ramas in pro-wrestling,a castigat exposure,a ajuns si mare politician,a ramas mereu in legatura cu mma-ul..smart fella!

Sper ca intelegi de ce nu mi-am putut abtine un zambet cand am vazut scris de tine "acum am auzit ca promoveaza gaijin-ii" :)

Nu mi-e clar la cine anume te referi cand spui de lipsa calitatilor din ring (probabil te referi la cele tehnice,deoarece daca nu ai de astea la un nivel minim in japonia nu ai ce cauta in ring). Pana si Hogan era tehnic in Japonia (parca numa de-a dracu a facut meciurile alea..ca sa ne arate ca poate dar prefera biiig boot in the face and a biiig load of cash on his way out).

Ca o concluzia asa...cam pe toate forumurile ce merita citite s-a ajuns la concluzia ca Stan Hansen este (a fost) best gaijin ever. Iar cea mai populara echipa de gaijini a fost cea a fratilor Funk. Funny thing is ... Hansen and the funks were AJPW all the way...

Here an interesting read regarding this topic http://www.geocities.com/smokyrobmoore/jp052499.htm
PS : poate ar trebui pana la urma sa facem impreauna cu Batista un thread despre puro :)

Dragon-sin
22nd July 2006, 17:53
^Am putea face un thread despre puro dar nu stiu daca l'ar citi multa lume.Cand am inceput cu Hitscum CZW si ROH pana la urma lumea a devenit interesata dar puro e un stil de wrestling care pt uni e foarte greu de urmarit.

clau_goll
22nd July 2006, 17:55
iimi poate spune cineva daca PETE WILLIAMS ARE VREO LEGATURA CU STEVE AUSTIN? CA IL CHEAMA STEVE WILLIAMS??!!

thunder_liger
22nd July 2006, 18:31
@clau_goll

nu cred...first of all, austin e texan iar pete e canadian pur sange :)

Darius
22nd July 2006, 18:32
@ Clau_goll: NU!!!

Iaca-ta diferenta:

Petey Williams: http://www.obsessedwithwrestling.com/profiles/p/petey-williams.html

Steve Austin: http://www.obsessedwithwrestling.com/profiles/s/steve-austin.html

Heath Scumm
24th July 2006, 10:49
^Am putea face un thread despre puro dar nu stiu daca l'ar citi multa lume.Cand am inceput cu Hitscum CZW si ROH pana la urma lumea a devenit interesata dar puro e un stil de wrestling care pt uni e foarte greu de urmarit.

Am lansat un topic despre Puro in sectiunea internationala cu ceva timp in urma insa nimeni n-a postat nimic ...

L-am lansat acolo deoarece, pe langa noi 3 care vorbim Engleza cursiv, mai exista membri ai forumului interesati de Puro ...

Chiar mi-as dori un astfel de topic pentru ca sunt intrigat de o serie de luptatori japonezi insa am si multe lucruri care nu-mi plac la Puro ... poate reuseste cineva sa-mi schimbe o parte dintre opinii ;)

Darius
4th August 2006, 12:51
Publicat anterior pe thread-ul wrestling trivia de catre Double J:
O intrebare simpla despre care totusi as vrea sa discutam (poate pe un alt thread) dupa ce cineva va da raspunsul corect, deoarece am o mica nelamurire: asadar, cum se numeste finisher-ul lui Senshi?

Acum am inteles. Eu am confundat initial Ki Krusher-ul cu The Warrior's Way; de fapt am crezut ca, odata cu schimbarea gimmick-ului lui Low Ki, booker-ii din TNA au vrut sa-i schimbe si denumirea finisher-ului din Ki Krusher in The Warrior's Way. Mai mult decat atat, eu am dedus ca Senshi inseamna Warrior in japoneza (sau chineza - nu percep diferenta, mi se par la fel ambele limbi: adica IMPOSIBILE).

Post-ul lamuritor: http://www.onlinesport.ro/forum/showpost.php?p=741514&postcount=336

Toata confuzia a plecat de la faptul ca nu stiam in ce consta Ki Krusher-ul...am inceput sa urmaresc meciurile lui Senshi / Low Ki odata cu reintoarcerea sa in TNA, reintoarcere care a avut loc pe la inceputul acestei veri, deci am o scuza :D

Legat de Warrior's Way: mi se pare destul de greu de amortizat acest finisher, insa cred ca am inteles executia: in momentul in care picioarele lui Senshi ajung pe adversar, dupa ce acesta se arunca de pe corzi, isi "ridica" centrul de greutate, impingandu-si corpul mult inainte in momentul sau inaintea impactului propriu-zis, pentru a pregati rostogolirea sau semi-rostogolirea.

Heath Scumm
4th August 2006, 15:18
Exact ... e o tehnica folosita si de cascadorii din filmele cu arte martiale ... oricum, Senshi face aceasta manevra cu atata intensitate si agresivitate incat te intrebi serios daca nu-si omoara adversarul cand il calca in picioare ...

Si in scurta lui sedere in WWF ca LOKI, Senshi era acuzat de adversarii sai ca lucra mult pre stiff si ca loviturile lui dureau foarte tare ... imediat, ROH a profitat de faptul ca WWE l-au concediat si l-au facut o legenda Indy pentru ca apoi sa ajunga un Top Contender in TNA ca Low Ki ...

Acum stii cum arata Ki Krusher-ul, dupa ce ti-am explicat? L-ai vazut vreodata? e una dintre cele mai de impact manevre din pro-wrestling ... o mica greseala si-ti poti accidenta sever adversarul ... de fapt, nu stiu cati dintre voi stiu insa Juvi guerrera a incercat sa-si modifice Juvi driver-ul si sa-l transforme intr-un soi de Ki Krusher, lucru care l-a accidentat pe Jerry Lynn si aproape i-a incheiat cariera!

Heath Scumm
4th August 2006, 18:06
Intrebare : La ce eveniment a fost Zandig agatat cu spatele de niste carlige? Nu mai tin minte si vreau sa revad altercatia :rolleyes:

Darius
4th August 2006, 19:01
Hitscum:
Acum stii cum arata Ki Krusher-ul, dupa ce ti-am explicat? L-ai vazut vreodata? e una dintre cele mai de impact manevre din pro-wrestling ... o mica greseala si-ti poti accidenta sever adversarul ... de fapt, nu

Dap. L-am vazut anterior, insa nu i-am retinut denumirea la acea ora.
Stiam "miscarea" si e intr-adevar periculos de executat.

Dragon-sin
4th August 2006, 19:57
Intrebare : La ce eveniment a fost Zandig agatat cu spatele de niste carlige? Nu mai tin minte si vreau sa revad altercatia :rolleyes:

Cred ca a fost Redefined asa imi aduc aminte desi pe siteul lui Whacks nu sunt poze de la incident.

Heath Scumm
5th August 2006, 02:02
Si in ce conditii s-a intamplat? Au fost cei de la HiV cei care l-au atarnat in carlige? nu mai tin minte mai nimic, nu stiu cum de am uitat asa ...

Dragon-sin
5th August 2006, 13:27
Main event'ul trebuia sa fie Messiah impotriva lui Zandig,dar au venit cei de la Hi-V si ... the rest is history :) . Au fost uni care au zis la show ca nu vor mai veni la un show CZW in viata lor si ca e cel mai dezgustator lucru pe care l'au vazut vreodata, asa de brutal a fost.

Heath Scumm
5th August 2006, 13:42
Poti sa faci rost cumva de momentul cu pricina si sa-l postezi in Multimedia?

Dragon-sin
5th August 2006, 15:50
Il gasesti pe youtube,intr'un CZW MV,nu mai stiu care,oricum eu unul nu vreau sa vad asa ceva.

Th3 Gam3 HHH
4th September 2006, 14:16
In ultima vreme am vazut in multe meciuri (mult prea multe ) cum se pune accentul pe genunchiul unuia sau altuia .. lasand la o parte un meci anume cu Lashley, in care Lashley aproape ca si-l "rupsese", iar la sfarsit isi face finisherul perfect, si zburda in ring fericit, topaind pe ambele picioare .. vreau sa va intreb despre o anumita manevra : cea in care "cel ranit", are piciorul cu pricina pus pe coarda de jos, iar adversarul se aseaza cu picioarele pe piciorul "celui ranit", se ajuta de corzi si sare in sus atingand cu .. fundul mi se pare, genunchiul deja ranit ... mie unu nu mi se pare o manevra reala, de crezut .. sau e ceva ce nu vad eu ?

LifeHeartLHW
4th September 2006, 15:02
Nu am prea inteles ce ai zis....Este aia care a folosita pe Hogan(si Taker), Randy Orton la SummerSlam??? Habar nu am cum se numeste.....Nu face asha de rau cum pare....dar inmagineaza-ti Big Show sa faca chestia aia....Auuuuuu!!!

Heath Scumm
4th September 2006, 18:59
Da! Despre manevra aceea cred ca vorbeste! A fost facuta faimoasa de Bret Hart care diseca metodic picioarele si lower-backul adversarului inainte de a-l baga in SharpShooter ...

E foarte simplu de amortizat ... ai sa vezi ca niciodata victima nu-si tine piciorul cu rotula genunchiului drept in sus pt. ca ar risca o accidentare si ca tot timpul, "in agonie", victima isi roteste trupul(implicit piciorul) intr-o parte facand posibila o arcuire a genunchiului/piciorului daca este nevoie ... astfel se vede contactul dintre sezutul atacatorului si piciorul victimei insa niciodata piciorul victimei nu e rigid ...

"Atacatorul" trebuie sa aiba mare grija de adversar si sellingul manevrei e extrem de important ... double stompingul in podea creeaza/potenteaza efectul de rupere a piciorului insa nu e chiar atat de dureros pe cat s-ar crede ... aterizarea trebuie facuta cu grija la piciorul adversarului pt. ca daca acesta nu stie sa se protejeze, se pot produce ruperi de ligamente!

Reaper
7th September 2006, 21:07
^True.
Din ce am observat eu: piciorul e mereu pus pe o parte, iar in momentul "aterizarii" victima se rasuceste chiar mai mult pt ca sa-si poata indoi genunchiul. Acest lucru nu prea se observa deoarece atacatorul se ridica f repede, iar piciorul victimei e aruncat datorita elasticitatii corzii inferioare.

LifeHeartLHW
7th September 2006, 22:57
As vrea sa stiu cum au facut ca la WrestleMania 15, in match-ul Undertaker vs Big BossMan, la sfarsit Big BossMan a fost 'spanzurat' cu o coarda cand ridicau Hell In A Cell-ul....
Deci ce metod au folosit ca sa nu il omoare??:D
http://www.obsessedwithwrestling.com/pictures/02/takervsbossman1.jpg

King of Kings
7th September 2006, 23:06
Nu stiu dar cred ca ar fi putut sa prinda de un ham sau ceva de genu asta pe care Big BossMan l-ar fi putut avea sub vesta.

Doar o ipoteza!!!

Heath Scumm
8th September 2006, 18:23
Nu e doar o ipoteza ... asta s-a si intamplat!

Corozivu
10th September 2006, 23:46
Doua intrebari :
1.) De la ca vine DDT ?
2.) Same question only with SSP la asta daca se poate o poza sau un link

King of Kings
11th September 2006, 02:35
Sper ca asta va raspunde la intrebarea ta:

The DDT wrestling move name was taken from "Dichlorodiphenyltrichloroethane" (which DDT is an acronym for) initially; a lethal insecticide. Due to its toxic nature and how dangerous it is to humans added with a good sounding acronym, that would make sense.

Uite si articolul de unde am luat informatia:

http://www.obsessedwithwrestling.com/columns/misc/christopherguido02.html

LifeHeartLHW
11th September 2006, 09:12
O stiam ca a fost inventata de Snake Roberts....si vine de la Damian Drop Time sau asha ceva....oricum avea legatura cu sarpele lui....

Dragon-sin
11th September 2006, 10:53
SSP-ul inseamna Shooting Star Press si miscarea a fost inventata de Jushin Thunder Liger dupa ce a vazut miscarea in anime-ul Fist of the North Star,si a invatat miscarea intr'o zi !

milanezu
11th September 2006, 18:47
o explicatie despre DDT!!!
The Origins of the DDT

During a match when he had his opponent in a front facelock, he slipped and fell down and his opponent fell on his head. From that match, he incorporated the move as his finisher naming it the DDT. For a long time, many fans had tried to figure out what DDT had stood for, with some even believing it stood for Damien's Dinner Time, as to the fact that Jake routinely placed his pet python Damien on top of unconscious wrestlers following the (usually match-ending) DDT. Most people believe the move referenced the pesticide DDT, which was perceived by the public to be a poision during the 80's. When at last asked what the DDT mean, Jake famously replied, "The End."

Heath Scumm
12th September 2006, 10:55
Same question only with SSP la asta daca se poate o poza sau un link

Dati-i omului ceea ce-si doreste - un link/poza cu SSP ... Shooting Star Press, inventata de Jushin Lyger si adusa in Statele Unite in Mainstream in zilele WCW de Billy Kidman iar apoi ridicata la rang de arta in Ring Of Honor de Paul London

http://www.youtube.com/watch?v=r32kaZifKHA - Brock Lesnar executa un SSP in OVW ... impresionant

LifeHeartLHW
12th September 2006, 15:27
Bravo Lesnar....parca am vazut odata ca a facut chestia asta(in WWE)....si a gresit-o.....nu sa intors destul....Cred ca facut-o pe Angle....Vreti sa puneti un video cu chestia aia...

King of Kings
13th September 2006, 02:33
^Cred ca te referi la WrestleMania 19 meciul Angle vs Brock Lesnar. Uite faza:

http://youtube.com/watch?v=NDQOtlpnXq4

Un video care mi se pare destul de interesant. Arata cum se antreneaza Brock:

http://youtube.com/watch?v=nTczMKtmvdQ

Big Sexy
13th September 2006, 08:19
wow that must have hurt!!!

Heath Scumm
19th September 2006, 09:00
Cine stie daca a fost un match intre Edge sau Goldberg??

Cei 2 nu s-au intalnit niciodata din simplul motiv ca Edge era in SmackDown cand Goldberg a intrat in WWE in divizia RAW!

LifeHeartLHW
19th September 2006, 14:37
Ok, vroiam sa stiu daca a fost vreun match..cum sa zic..cine face un spear castiga..:D

clau_goll
19th September 2006, 18:45
vrei sa spui un finisher vs finisher match?

LifeHeartLHW
19th September 2006, 19:21
Nu...parca Hitscum spunea ca daca ar fii un match intre Edge si Goldberg...ar fii un match unde cine face un spear....este o metafora...logic...

Heath Scumm
11th October 2006, 16:02
http://f5.putfile.com/5/12716355515.gif

Cum ati numi manevra aceasta?

Gresesc mult daca-i spun Electric Chair BackDrop into Fisherman BrainBuster?

Heath Scumm
12th February 2007, 10:27
Mic Dictionar de Wrestling - http://www.obsessedwithwrestling.com/information/dictionary.html

LaParka
1st June 2007, 00:31
de mult nu am mai auzit de Chris Jericho.....mai stie cineva,ceva de el?a terminat cu Fozzy?pe cand o re-intoarcere in wrestling?in momentul asta WWE-ul are nevoie de campioni buni si Jericho e cel mai bun la care m-as putea gandi.

Dragon-sin
1st June 2007, 07:47
Dave Meltzer a zis in ultimul show Wrestling Observer Live ca WWE incearca cu disperare sa il aduca pe Chris in WWE si sa isi faca intoarcerea la Summerslam . Tot el a zis ca e foarte posibil ca acest lucru sa se intample , deoarece Chris vrea sa se intoarca la wrestling .

Heath Scumm
1st June 2007, 09:06
In acelasi timp TNA a incercat foarte mult timp sa-l aduca in conditiile in care Y2J e bun prieten cu Rhino si Christian si acestia au insistat mult pe langa el sa vina in TNA.

De asemenea, Y2J a promovat mult TNA pe website-ul propriu iar Fozzy a oferit chiar o piesa ca theme pt un PPV TNA.

Insa in cele din urma, banii vorbesc, e posibil ca Y2J sa se intoarca in WWE, mai ales ca a mai avut in viata o experienta neplacuta cu o companie similara TNA ca booking (vorbesc de WCW).

LaParka
1st June 2007, 10:12
stie cineva care e legatura dintre TAKA Michinoku si Masa Michinoku aka Great Sasuke?

h1mZ
1st June 2007, 10:20
TAKA Michinoku a imitat numele si gimmick-ul lui Masa Michinoku ca sa-l parodieze :)

Reaper
1st June 2007, 10:30
Taka, din cunostintele mele, inseamna floare. (Taka Nohana, luptatorul meu preferat de sumo, = Floare Nobila)
Masa inseamna ceva? (just curious)

silversky
1st June 2007, 14:56
Cã tot ai pomenit de Wrestling Observer Live, am gãsit linkul unde se poate asculta emisiunea live. Dar existã vreun loc unde se poate asculta ºi înregistrarea emisiunii ? Cã e cam greu sã stai treaz pânã la ora la care e emisiunea...

Heath Scumm
1st June 2007, 18:30
Taka, din cunostintele mele, inseamna floare. (Taka Nohana, luptatorul meu preferat de sumo, = Floare Nobila)
Masa inseamna ceva? (just curious)

Masa s-ar putea sa fie prescurtare de la Masata.

Mike^
9th June 2007, 20:11
Okay deci mintea mea fenomenala a descoperit ceva...Ma rog, mai mult ca sigur ca nu sunt primul care a descoperit acest lucru, dar sunt mandru :D Dupa cum bine stiti, in WCW era Monday Nitro, show-ul saptamanal, probabil cel mai bun show din wrestling...Dupa care apare in WWF/WWE Monday Night RAW. Numele suna la fel, sunt doar scrise diferit. O tactica a lui Vince McMahon de a incerca sa fure rating-urile WCW? Un mod de a insela oamenii in a crede ca Monday Night RAW este de fapt Monday Nitro? I'm a friggin genius :D

LaParka
9th June 2007, 20:16
nu cred....nu sunt sigur,dar RAW era in prime-time inca de la inceput in timp ce Nitro se difuza la alta ora...nu cred ca a fost vorba de rating-uri pana cand a venit Eric Bischoff,dar atunci WWE era big-dog....

Heath Scumm
9th June 2007, 20:32
De fapt e invers ...

Monday Night Raw a debutat in '93 in timp ce Monday Nitro a debutat in '95 ... Eric Bishof a venit cu ideea de Monday Night in fata programului pentru a arata ca WCW e rivala WWF pe acelasi timeslot desi nu era cazul, WWF invingand lejer WWF.

Ceva similar incearca acum TNA cu "We are wrestling!", o declaratie de razboi pe fata. Problema e ca Vince nu-i baga in seama. :D

Reaper
9th June 2007, 20:45
Dupa cum bine stiti, in WCW era Monday Nitro, show-ul saptamanal, probabil cel mai bun show din wrestling...Dupa care apare in WWF/WWE Monday Night RAW. Numele suna la fel, sunt doar scrise diferit.
La acceasi concluzie am ajuns si eu cu "fratele" Mihnea (pe care nu cred ca-l stiti), insa apoi am realizat ca Raw a fost primul.
WWF invingand lejer WWF
Nu inteleg cum de nu gasesc o replica ironica la asa ceva. Exact la fel am patit cand thunder_liger (cred) a zis ca s-a maturizat mai repede psihic decat psihic.

Reaper
13th July 2007, 19:01
Cel mai tehnic wrestler din lume ori a murit ori trebuie cautat prin Japonia - shoot, pancrase .. pe acolo
Shoot si pancrase ... astea-s 2 stiluri de wrestling?
Daca cineva are timp si buna vointa, poate sa scrie stilurile de wrestling si cu o descriere foarte scurta ca sa-mi fie si mie mai clar? Adica stiu ce inseamna high-flyer, am idee ce inseamna brawler, dar restul e cam blur.

Heath Scumm
13th July 2007, 19:57
Iti explic eu maine daca vrei ... mi-e lene sa scriu acum :D

Kruger
13th July 2007, 23:41
Shoot si pancrase ... astea-s 2 stiluri de wrestling?
Daca cineva are timp si buna vointa, poate sa scrie stilurile de wrestling si cu o descriere foarte scurta ca sa-mi fie si mie mai clar? Adica stiu ce inseamna high-flyer, am idee ce inseamna brawler, dar restul e cam blur.

PANCRASE - mi-am adus aminte - exact aºa se numea guma de mestecat cu abþipilduri cu wrestleri. Bine, ce am spus eu nu are de aface cu explicaþia stilului. Oricum, cert este cã pancrase nu prea se mai practicã în WWE sau TNA ºi tot cert este cã nu ºtiu precis cum sã-l definesc ºi nu vreau sã spun vreo tâmpenie. Cât despre shoot, cred cã este ceea ce vedeam la Steve Blackman, Glacier sau, de ce nu, RVD. Denumirea mai precisã cred cã este Shoot Fighter ºi este varianta wrestling-ului la artele marþiale.

h1mZ
14th July 2007, 00:10
Pancrase Hybrid Wrestling is a mixed martial arts organization founded in Japan in 1993 by Masakatsu Funaki and Minoru Suzuki.

Its founders were pro wrestlers with particular skill in the art of catch wrestling and they founded Pancrase as essentially a professional wrestling promotion consisting of shoots rather than works. As such, it had a rule-set more similar to that of professional wrestling than those used in contemporary fighting organizations such as Shooto. Just as in professional wrestling, closed-fists to the face were illegal and submission holds had to be broken when a competitor made it to the ropes. However, beginning in 1998, it began adopting a rule set more in line with other mixed martial arts organizations, with most fights transitioning to the new ruleset by 2000. The name Pancrase is taken from Pankration, a sport in the ancient Olympic games.

Courtesy of: http://en.wikipedia.org/wiki/Pancrase ... cred ca la asta se referea thunder_liger

Shoot wrestling is a general term that describes a range of hybrid fighting systems originating in Japan in the late 1970s, in close association with Japanese professional wrestling. Shoot wrestling has several sub-disciplines eg. Shootfighting, Shooto, Pancrase, RINGS submission fighting and Shoot boxing.

The term "shoot" refers to the fact that the techniques are applied for real, as opposed to a "work". The shoot wrestling techniques are often applied in shoot-style professional wrestling matches, which feature predetermined outcomes, but with much technique applied in a stiff or full contact manner.

Again Courtesy of: http://en.wikipedia.org/wiki/Shoot_wrestling

Heath Scumm
14th July 2007, 11:22
Pancrase Hybrid Wrestling is a mixed martial arts organization founded in Japan in 1993 by Masakatsu Funaki and Minoru Suzuki.

Vedeti sectiunea Indy/Puro/Lucha Libre ;)

Cele 5 genuri majore de wrestleri sunt :

Grappler - specialist in suplexuri si proiectari de impact (gen Taz, Scott Steiner, Kurt Angle, Edge la inceputul carierei)

Technical - great submission and mat wrestling (gen American Dragon, Chris Benoit, Tajiri si multe multe superstaruri japoneze)

High Flyer - "zburator" :D (gen Rey Mysterio, Jack Evans, Yoshitsunae)

Brawler - lupta propriu-zisa cu lovituri directe, unii duc acest gen de lupta la extrem in stilul Hardcore si mai nou Deathmatch (gen Stone Cold Steve Austin, Raven, Necro Butcher)

Power Wrestler - un luptator masiv care pur si simplu isi arunca adversarii si-i distruge cu forta sa (gen Undertaker, Kane, Big Show)

Shoot Fightingul se refera la acel stil de wrestling foarte asemanator cu MMA-ul, cand un luptator duce lupta la sol si o transforma in ceva extrem de tehnic.

Sper ca am explicat pe scurt pe intelesul tuturor. Pe prima pagina a topicului mai exista o astfel de explicatie.

LaParka
14th July 2007, 11:29
un mic articol.....http://www.100megsfree4.com/wiawrestling/pages/other/styles.htm

Heath Scumm
14th July 2007, 11:40
Aceasta e o impartire mai veche si o cunosc ... intre timp aspectul high-impact neck breaking a manevrelor de impact si al suplexurilor a prins contur si in SUA, de aceea am ales sa introduc notiunea de grappler in locul celei de US Traditionalist care oricum, acum e specifica numai old-school-ului.

In afara de cei mentionati acolo si poate William Regal si American Dragon, nu mai stiu momentan nici un luptator care sa corespunda acelei descrieri.

Oricum, mai toti luptatorii incorporeaza momentan mai multe stiluri, nu prea mai exista un luptator tehnic pur care sa nu faca manevre de highflying sau highflyer care sa nu poata duce meciul la sol, brawler care sa nu stie sa execute un suplex sau power wrestler care sa nu incerce si el o proiectare mai de impact.

Luptatorul complet in acest sens este American Dragon ... desi nu este Power Wrestler, este probabil cel mai bun luptator tehnic din lume, face niste suplexuri si proiectari grozave, scoate cate o manevra de high-flying incredibila din cand in cand (o data s-a aruncat de pe corzi in multime peste adversarul sau in stilul lui Rob Van Dam) ca sa nu mai zic de brawling. De asemenea, e genul de luptator care e in stare sa scoata in evidenta intr-un meci si o coada de matura, atat de bun este. Acest lucru combinat cu o charisma incredibila si cu o prezenta in ring de campion old-school il face probabil Numarul 1 in industrie momentan.

LaParka
14th July 2007, 11:48
un luptator tehnic pur care sa nu faca manevre de highflying
William Regal
sau highflyer care sa nu poata duce meciul la solRey Mysterio
power wrestler care sa nu incerce si el o proiectare mai de impact.John Cena
le creme de la creme :D
WWE rulz cum numai ea stie :yeah:

American Dragon e f tare intradevar,insa ar fi perfect daca ar mai lucra macar un piiiiiiiiiic la capitolul imagine(desi nu are neaparat nevoie) .

Heath Scumm
14th July 2007, 11:55
William Regal nu e luptator tehnic pur, e o combinatie de tehnic cu brawling cu grappling.

Rey Mysterio poate duce lupta la sol ... vezi infruntarile lui cu Ultimo Dragon sau Chris Jericho din WCW.

John Cena e genul American Traditionalist insa nu-i merge prea bine pentru ca tot ce stie sa faca e over-selling. Este insa un grappler si un brawler acceptabil.

LaParka
14th July 2007, 12:00
Rey Mysterio poate duce lupta la sol ... vezi infruntarile lui cu Ultimo Dragon sau Chris Jericho din WCW. le-am vazut....le stiu...putea :( .acum nu poate,sau cel putin nu o mai face.ceea ce mi se pare stupid pentru eu,daca as fi in locul lui,mi-as imbunatatii mat skillz pentru ca stiu ca nu mai pot sa zbor ca inainte.

John Cena e genul American Traditionalist insa nu-i merge prea bine pentru ca tot ce stie sa faca e over-sellingca si Randy Orton :evil:

. Este insa un grapplerno fkin way....grapler acceptabil e Shelton Benjamin sau Mr. Kennedy si un brawler acceptabil.
aici asa e :)

Raiden
14th July 2007, 16:26
Shoot Fightingul se refera la acel stil de wrestling foarte asemanator cu MMA-ul, cand un luptator duce lupta la sol si o transforma in ceva extrem de tehnic.

Un exemplu bun cred ca ar fi Ken Shamrock.

roberto55ro
28th July 2007, 23:47
cine imi spune si mie si mie cum se fac schemele fiecare va rogg daca stiti cate ceva despre wrestling sau doar va dati mari

LaParka
28th July 2007, 23:51
ma intai trebuie sa ne demonstrezi ca ai 14 ani.....vrem o copie scanata de buletin.nu de alta,dar nu vrem sa fim responsabili daca patesti ceva:ok:.imaginea wrestling-ului in Romania ar avea de suferit,si noi nu vrem asta,nu?;)

Heath Scumm
29th July 2007, 00:13
cine imi spune si mie si mie cum se fac schemele fiecare va rogg daca stiti cate ceva despre wrestling sau doar va dati mari

Eu doar ma dau mare :D

Reaper
30th July 2007, 11:49
Sa incepem cu manevrele de baza (le voi clasifica in functie de marimea adversarului)
1. (adverasarul este mai mic decat tine)
- Death Stare: te uiti la el fara sa clipesti
2. (adversarul este la fel de mare ca tine)
- Death Stare Action: te uiti la el si clipesti @random
3) (adversarul este mai mare decat tine)
- Death Stare Lights Out: te uiti la el, apoi inchizi ochii si nu-i mai deschizi
- Death Stare with Twist: te uiti la el fara sa clipesti ... si apoi fugi
- Death Stare Realease: te uiti la el fara sa clipesti in timp ce elimini diverse substante pe anumite orficii.

r0bby
30th July 2007, 12:05
Reaper ti-a zis toate manevrele de baza,nu poti decat sa-i multumesti.;)

Tudor_Ancu
15th August 2007, 04:52
Sa ma scuzati daca a mai fost deja scris dar ... unul din finisherle lui Booker...toata lumea zice Scissor kick in sus Scissor kick in jos ... nah! E CENSOR KICK (de unde si confuzia ,se aseamana :P ) sau cel putin asa stiu eu ...nu ma omorati dak nu e asa :D dar sub 99.9 % sigur

Reaper
15th August 2007, 07:20
Este The Scissors Kick pentru ca picioarele lui se misca[,]ca o foarfeca atunci cand executa finisher-ul.
http://www.obsessedwithwrestling.com/profiles/b/booker-t.php

LaParka
15th August 2007, 13:40
scissors kick e intradevar...in jocul WWE RAW era trecuta ca Censor Kick

Heath Scumm
15th August 2007, 22:07
Censor Kick se numea in perioada in care o executa Bull Buchanan, membru al stable-ului Right To Censor alaturi de Stevie Richards, Godfather si Ivory.

In principiu se numeste Scissors Kick ...

K-gula
17th August 2007, 17:28
Reaper faza cu death stare.... :lol: scissors kick este numele normal Censor Kick apare doar in jocul ala de cacat care nu merita jucat de nimeni cu un calculator de noua generatie...jocul ala e o bataie de joc adusa hardului meu

LaParka
19th August 2007, 22:42
a citit cineva asta:http://scientificwrestling.blogspot.com/ ??mi se pare interesant.....l-am gasit pe blog-ul lui Dragon-sin.

Tak3r
19th August 2007, 23:28
A fost odata ...a long time ago in a galaxy far away ( WCW )...un match intre Hulk Hogan si Kevin Nash in care Hogan a castigat impingandu-l pe Nash cu un singur deget. Acel moment/match a primit o denumnire speciala pe care eu nu mi-o mai amintesc...the finger smt...As fi tare recunoscator daca cineva mi-ar reinprospata memoria. 10x

LaParka
19th August 2007, 23:52
^The Fingerpoke of Doom....unul dintre motivele pentru care nu ii prea agreez pe cei 2.

Heath Scumm
28th December 2007, 03:13
Incredibil dar HitScum are o intrebare :D

Am observat astazi cu surprindere ca titlul Cruiserweight a fost retras din WWE. Cand s-a intamplat asta, de asemenea a fost vreun anunt in care s-a spus asta?

Din cate stiu, Hornswoggle a fost ultimul campion Cruiserweight al WWE-ului. E adevarat?

Ratonu
28th December 2007, 03:37
Titlul cruiserilor i-a fost retras lui Hornswoggle la scurt timp dupã ce s-a aflat cã e fiul lui Vince (în storyline, Vickie Guerrero a motivat cã aºa e mai bine pentru sãnãtatea lui). 2 sau 3 sãptãmâni dupã aceea, a pãrut cã se mergea spre un Cruiserweight Open cu Shannon Moore, Jimmy Wang Yang ºi Jamie Noble ca vedete ale diviziei, dar de atunci n-a mai fost pomenit nimic la TV despre asta. Cum Gregory Helms e accidentat, Noble, Moore ºi Yang sunt acum implicaþi în feuduri de midcard (Noble cu Palumbo, Moore ºi Yang cu John Morrison ºi The Miz), iar WWE oricum nu a împins niciodatã foarte mult acel titlu, în momentul ãsta nu-i simt absenþa.