View Full Version : Colea Rautu s-a stins din viata
Cristian
13th May 2008, 21:24
Actorul Colea Rautu s-a stins din viata
Marti, 13 Mai 2008, ora 20:20
http://img204.imageshack.us/img204/3097/image03291832tv353na8.jpg (http://imageshack.us)
Actorul Colea Rautu a incetat din viata, marti, la Spitalul Municipal din Capitala la varsta de 95 de ani, anunta Antena3.
Colea Rautu s-a nascut la 28 noiembrie 1912, in localitatea Limbenii Noi, din judetul Balti, astazi in Republica Moldova. A fost cel mai mare fiu din cei patru copii ai familiei Rutkovschi, alaturi de Larisa, Natalia si Valentin.
A absolvit Academia de arta dramatica din Bucuresti, insa nu i-a placut niciodata cartea, asa cum singur recunoastea. In schimb i-a placut foarte mult fotbalul, jucand ceva vreme in echipa Uzinelor "Mociornita".
A debutat la Teatrul de Revista "Carabus" condus de Constantin Tanase, unde a interpretat mai ales cuplete social-satirice. Tot acolo a interpretat prima oara faimosul slagar "Ti-a iesit cosaru-n drum", de Gherase Dendrino.
La initiativa lui Sica Alexandrescu a jucat la Teatrul National din Bucuresti. Intre anii 1952 si 1968 a jucat si la Teatrul Giulesti, iar pentru scurt timp la Teatrul din Pitesti.
A interpretat roluri in peste 70 de filme de lung metraj, atat romanesti cat si straine, in seriale de televiziune. Rolul sau de debut, Ilie Barbu din "Desfasurarea", in regia lui Paul Calinescu, a ramas reperul intregii sale filmografii.
DUMNEZEU SA-L IERTE !!!
de mult n-am mai auzit ceva de el. pacat ca aud tocmai acum...
Dumnezeu sa-l odihneasca!
Bumbescu
13th May 2008, 21:31
A murit "cosarul" si "corsarul"....Dumnezeu sa-l odihneasca
A trait aporape 100 de ani, sincer sa fiu nici nu mai stiam ca traieste...
laurdog
13th May 2008, 21:34
Dumnezeu sa-l odihneasca
Dumnezeu sa-l ierte!
Am avut ocazia sa-l vad calarind acum 20 ani (deci la 75 ani). Incredibil ce tinuta avea...:(
Bumbescu
13th May 2008, 21:41
Eu am avut ocazia sa-l vad band vodca intr-un bar langa Notara acum vreo 15 ani.....aceeasi tinuta:D
Cristian
13th May 2008, 21:45
Nu multi ajung la respectabila lui varsta de 95 de ani :)
delaparis
13th May 2008, 21:55
Parca imi aduc aminte de el ... nu mai stiu ... un film cu S Nicolaescu ... habar n-am
Dumnezeu sa-l odihneasca
Lordul
13th May 2008, 21:56
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace , sa-i fie tarana usoara , nu multi dintre noi ajungem la venerabila varsta de 95 de ani, Dumnezeu sa-l ierte.
Cristian
13th May 2008, 22:00
Parca imi aduc aminte de el ... nu mai stiu ... un film cu S Nicolaescu ... habar n-am
Dumnezeu sa-l odihneasca
Poza pusa de mine e din filmul "DUELUL" regizat de Sergiu Nicolaescu :ok:
"Parca", pariziene, ma dezamagesti! Cand ai plecat?
2stupiddogs
13th May 2008, 22:05
Odihneasca-se in pace .
delaparis
13th May 2008, 22:07
Poza pusa de mine e din filmul "DUELUL" regizat de Sergiu Nicolaescu :ok:
incredibil :shocked:
serios ...
pe cuvant ca nu am trisat si chiar nu-mi amintesc mare lucru de cand eram copil dar poza aia chiar asta mi-a inspirat ... :ok:
Acum imi amintesc si ce zicea taica-mu cum ca Rautu este unul dintre cei mai tari actori romani ... (la epoca aceea)
"Parca", pariziene, ma dezamagesti! Cand ai plecat?
86 iarna
Totusi, cred ca pana la varsta aia ai vazut ceva filme cu el.
Dogville
13th May 2008, 22:18
''Toate panzele sus '' pentru maestrul Colea Rautu :ok:
Dani3l
13th May 2008, 22:22
Oare cu ce echipa de fotbal tinea?:)) Glumesc..:D
Ce bine arata la 95 de ani....wow...
Odihneasca-se in pace.....
Dogville
13th May 2008, 22:23
Rapidist......:rolleyes:
Dani3l
13th May 2008, 22:25
Ah...ca ala care are emisiunea de la tvr "d'ale lui mitica"...imi scapa numele:( l-am vazut miercurea trecuta in metrou.
ultra
13th May 2008, 22:33
R.i.p
Geografu
13th May 2008, 23:16
Actorul Colea Rãutu a murit în jurul orei 18, la Spitalul Universitar, a declarat pentru ROMPRES dr. Ana Maria Trandafir, purtãtor de cuvânt al spitalului.
Ea a precizat cã actorul s-a internat în perioada sãrbãtorilor de Paºte, pentru cã suferea de mai multe afecþiuni cronice.
Nãscut în localitatea Bãlþi (Basarabia), la 28 noiembrie 1912, Colea Rãutu a absolvit Conservatorul de Artã Dramaticã din Bucureºti. Cariera ºi-a început-o în calitate de corist la Opera din Cluj.
Din 1934 a fost actor la diferite teatre din þarã, dintre care Teatrul de Revistã ''Constantin Tãnase'', Teatrul de Operetã, Teatrul de Stat din Piteºti. A debutat pe scena Teatrului bucureºtean ''Giuleºti'', unde a avut o îndelungatã activitate teatralã, fiind apoi distribuit frecvent în filme de epocã ºi contemporane. A mai jucat la Teatrul Naþional din Bucureºti ºi la Teatrul ''C.I. Nottara''.
Primul sãu film a fost ''Desfãºurarea'' (1954), unde l-a interpretat pe Ilie Barbu, rol care reprezintã reperul întregii sale filmografii. A colaborat cu majoritatea regizorilor de film, care au creat din anii '50 ºi pânã în prezent, jucând în peste 80 de filme, dintre care amintim ''La Moara cu noroc'' (1956), ''Bijuterii de familie'' (1957), ''Setea'' (1960), ''Neamul ªoimãreºtilor'' (1964), ''Rãscoala'' (1965), ''Haiducii lui ªaptecai'' ºi ''Mihai Viteazul'' (1970), ''Facerea lumii'' ºi ''Zestrea Domniþei Ralu'' (1971),''ªtefan cel Mare - Vaslui 1475'' (1974), ''Noi, cei din linia întâi'' (1985), ''Cãutãtorii de aur'' (1986), ''Mircea'' (1988), ''Cel mai iubit dintre pãmânteni'' (1992), ''Chira Chiralina'' (1993), ''Triunghiul morþii'' (1999).
A publicat diferite articole de film ºi de teatru. A fost membru al Uniunii Cineaºtilor ºi membru al Uniunii Teatrale din România.
Printre distincþiile artistului pot fi enumerate titlul de Artist emerit, Premiul de Stat, Premiul la Festivalul de film Karlovy-Vary, Premiul Festivalului de film de la Moscova etc. În anul 1988 a obþinut Premiul Asociaþiei Cineaºtilor din România pentru întreaga activitate, iar la 14 mai 2002 a fost distins cu Premiul de Excelenþã în Cinematografia Româneascã.
Actorul Colea Rãutu a fost un mare suporter al echipei Rapid Bucureºti, la meciurile cãreia a asistat mereu.
Rompress
Ce mare actor a fost,mare pacat,Dumnezeu sa il odihneasca ! :(
a mai fost deschis un thread asemanator pe FILM .
Dumnezeu sa-l odihneasca.
whisper
13th May 2008, 23:49
Odihneasca-se in pace.....
Cristian
14th May 2008, 11:16
a mai fost deschis un thread asemanator pe FILM .
Dumnezeu sa-l odihneasca.
Unde e thread-ul asemanator ca eu nu-l zaresc ???
spiderpc
17th May 2008, 02:56
Ah...ca ala care are emisiunea de la tvr "d'ale lui mitica"...imi scapa numele:( l-am vazut miercurea trecuta in metrou.
Cel care prezinta emisiunea D'ale lui Mitica e Mitica Popescu. :ciocan: N-a murit!
Nico21
17th May 2008, 11:18
"Rapidul a facut arta pentru arta...Asa a fost dintotdeauna"
Sunt cuvintele unui mare rapidist,Colea Rautu...Odihneste-te in pace,batrane corsar !!!
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.