PDA

View Full Version : Tot respectul progresistilor, Oprsal!

miril
14th March 2008, 09:27
Radek merita tot respectul nostru. Este un jucator profesionist, care ar trebui sa fie exemplu pentru multi jucatori de la Progresul si nu numai. Ii dedic acest topic lui. MULT RESPECT, OPRSAL!

Cehului lui FC Naþional i-a murit prietena cînd vorbeau la telefon! GSP Radu Oprisan

Gazeta a aflat de drama cehului Radek Oprsal de la Progresul: iubita lui a fost omorîtã de o maºinã în timp ce îl anunþa la telefon cã vor avea încã un copil

Radek Oprsal este un fotbalist obiºnuit la Progresul, fostul FC Naþional, dar duce cu el o poveste incredibil de dureroasã. Poate îl ºtiþi, e tipul acela chel din apãrare, de care nu prea treci uºor, dar care are momente cînd priveºte în gol de parcã zîmbeºte tandru unei fantome. ªi a gãsit în fotbal cel mai bun prieten, care îl ajutã sã uite. Sã mai suporte. Sã trãiascã. Prietena lui, Lucka, care îi era ca ºi soþie, cu care avea o fetiþã, a murit în timp ce vorbea cu el la telefon. Tocmai ieºise de la ginecolog. Conducea maºina ºi l-a sunat fericitã sã îi spunã cã vor mai avea o fatã.

Ultimul telefon
"- Alo, Radek, te iubeeeeesc, te iubesc mult de tot!
- ªi eu, frumoasa mea! Gata, ai terminat? Cum eºti? Ce þi-a spus doctorul?
- O sã avem o fetiþã! Romanka o sã aibã o surioarã."

Radek n-a mai apucat sã rãspundã. A auzit un zgomot infernal, apoi o tãcere neagrã a întrerupt definitiv convorbirea. Frumoasa Lucka fusese izbitã de o maºinã, iar la sute de kilometri distanþã, Radek se uita ciudat la telefonul din mînã ºi nu putea sã priceapã cã au fost ultimele cuvinte ale iubitei sale. Pe ecran a rãmas scrisã doar data apelului: 20.07.2006.

Totuºi, Dumnezeu l-a ajutat
În maºinã se afla ºi prima lor fetiþã, Romanka. Micuþa a scãpat. "κi pusese centura. Lucky nu o avea deoarece femeile gravide nu o poartã", povesteºte Radek ºi faþa i se crispeazã ca sã ascundã lacrimile: "Unde era Dumnezeu atunci?" se întreabã. La fel ca pãrinþii sãi, e ateu. "Nu cred în Dumnezeu, dar cred în ceva anume, îi spun soartã. A fost ceva acolo care a salvat-o pe Romanka, fetiþa noastrã". Se îndepãrteazã pe aleea din Parcul cu Platani strîngînd la piept laptopul în care ºi-a înghesuit clipele de fericire. Poze cu el ºi Lucka împreunã cu fetiþa lor, Romanka. "Acum, fotbalul mã ajutã sã trãiesc. Puteam sã beau sau sã mã droghez. Dar dreptunghiul ãsta verde e un prieten tare bun".

--------------------------------------------------------------------------------

INTERVIU
"Nu pot s-o uit!"
Radek spune cã de la moartea iubitei sale, n-a mai simþit nevoia sã înceapã nici o altã relaþie

- Radek, mai poþi fi un om normal dupã ce þi s-a întîmplat?
- Încerc. Fotbalul mã ajutã. Fetiþa noastrã, care mi-a rãmas, trebuie sã aibã un tatã. Voi, românii, mã ajutaþi mult, sînteþi oameni tare buni, prietenoºi.

- Mai existã momente în care sã zîmbeºti?
- ªtiþi, e foarte complicat pentru mine de atunci. Am terminat contractul cu FC Ostrava ºi am venit la FC Naþional. Þin minte cã oamenii din preajmã se temeau sã nu mã sinucid. Tata mã lua tot timpul pe ocolite, sã afle dacã nu am vreun gînd sã îmi tai venele.

- Cum...
- Ca sã înþelegeþi, nici nu mai pot sã fac sex. Tehnic, psihic, luaþi-o cum vreþi

- Acum crezi în Dumnezeu?
- Nu, rãmîn la pãrerea mea cã existã doar o soartã. Însã m-am ºi schimbat. Înainte eram altfel, ca toþi fotbaliºtii, cheltuiam bani, eram cu nasul pe sus, nu ºtiam cîtã fericire am lîngã mine. Un ºi am pierdut totul. De fapt, aproape totul.

Ce nume inspirat!
"Romanka e acum viaþa mea! Ce nume inspirat, nu? Parcã ºtiam cã o sã joc în România!", povesteºte Oprsal mîngîind tandru poza fetiþei blonde. Puºtoaica avea 7 ani cînd s-a petrecut nenorocirea. "Suficient de mult sã îºi dea seama de tot. E încã traumatizatã. Zilele trecute îmi arãta pe internet ce fustiþã vrea ºi a spus: «E frumoasã, aºa cum purta mami». Apoi a tãcut brusc zile întregi. Se închide în ea", povesteºte Radek sfîºiat între amintirile din trecut ºi prezent.

"Urãsc Cehia"
Oprsal se agaþã de tot ceea îl face sã uite durerea. Îi place România, oamenii pe care îi simte alãturi de el. "Urãsc Cehia, nu vreau sã mã mai întorc acolo". Locuia la Ostrava, iar Lucky, aºa cum o alinta el, a murit în drum spre casã. Venea de la Bratislava, de la cabinetul ginecologului. "Ce sã mai caut acolo, unde s-a întîmplat nenorocirea? Nici nu sînt vreun mare fotbalist sã îmi gãsesc locul la vreo echipã de acolo. În Bucureºti mã simt tare bine". Tot ce îl mai leagã de Ostrava e familia, fetiþa sa, Romanka, ºi mormîntul iubitei (foto).

"Îl gãseam deseori plîngînd cu laptopul în braþe. «Radek, viaþa merge înainte! Hai mai bine sã jucãm un fotbal» era tot ce puteam articula. Ce sã îi spui unui astfel de om?"
Marius ªumudicã, antrenor Progresul

28 de ani avea Lucka, iubita lui Oprsal, cînd a murit, fiind însãrcinatã în luna a patra

Radek OPRSAL
Data naºterii: 09.05.1978
Înãlþime: 184 cm
Greutate: 79 kg
Naþionalitate: cehã
Carierã:
FC Ostrava (1998 - 1999), SK Hradec (1999 - 2000), FC Nitra (2000 - 2001), FC Kosice (2001 - 2002), Inter Bratislava (2001 - 2004), Zaglebie Lubin (2004 - 2005), Slovan Bratislava (2004 - 2005) FC Ostrava ( 2005 -2006), FC Naþional (2006 - 2007), Progresul Bucureºti (2007 - prezent)

Bancaru
14th March 2008, 10:44
Este o poveste foarte trista. Nu pot decat sa ma inclin in fata unui astfel de om si sa il asigur ca ii suntem alturi, chiar daca nu il cunoastem, nu ne cunoaste. Ar fi bine ca putinii suporteri sa isi arate respectul intr-un fel deosebit si unic.
FRUNTEA SUS, RADEK!!!

miril
14th March 2008, 10:52
A fost o simpatie reciproca de la inceput. Cel putin asa am perceput-o eu, iar grupul FANS a avut ocazia sa-l cunoasca bine, ei fiind cei mai aproape de el. Repet, este un om adevarat care merita sustinera noastra neconditionata. Sper ca de Pasti cand ne revedem sa am ocazia sa-l sustin pe Cotroceniul nostru iubit. Nu se stie cat vom mai avea acesta ocazie.

Bancaru
14th March 2008, 10:56
Imi pare rau ca pun poza asta aici. Locul lui este in Istoria echipei noastre, fiind unul dintre putinii care iubesc clubul neconditionat. Dar astazi este o zi trista in urma acestor detalii. Ce poti sa ii spui unui astfel de om? Sa fie tare? Te iubim, Radek!
(poza e din GSP)

Bancaru
14th March 2008, 10:59
Miril, cred ca acest topic ar putea fi mutat pe intern. Este vorba despre un om care si-a dedicat noua viata fotbalului si care ii da mai mult decat primeste.

miril
14th March 2008, 11:03
Fa un duplicat. Merita sa fie si aici la noi, la progresisti si pe intern.

miril
14th March 2008, 11:06
Am rezolvat-o! Buna intiativa, Bank!

Bancaru
14th March 2008, 11:19
Am vazut. Eu nu puteam sa mut pe intern.

miril
14th March 2008, 11:28
Zic ca ar trebui sa postam si pe site-ul clubului. Eu am facut si acolo un topic. Deja un argesean a postat, cu untext frumos.

georgemp
14th March 2008, 11:59
Din pacate, oamenilor buni li se intampla in general lucruri din astea.
Pãcat..mare pãcat.Dar se poate ridica, ºi dupã asta!

miril
14th March 2008, 12:04
Pai s-a ridicat sau a fost in picioare tot timpul avand in vedere ca tragedia s-a intamplat in iulie 2006. O conducere inteligenta, avand in vedere profesionismul si taria de caracter a lui Radek, l-ar adopta definitiv, oferindu-i posibilitatea sa faca parte din organigrama clubului, inca de pe acum, cu conditia ca Progresul sa mai aibe planuri de viitor. Mai bine spus, conducerea Progresului.

Bancaru
14th March 2008, 12:11
Poate asa se explica disparitia lui. Adica nu poate, ci chiar asa. Mai bine pleca de la noi, mai bine se accidenta, orice dar sa ii traiasca fetele. Orice merita facut ca sa poata privi cu incredere in viitor.

miril
26th January 2009, 09:28
Oprsal se pregãteºte cu FC Ploieºti Liga 2

Fostul jucãtor al Progresului s-a aflat ieri, împreunã cu Paulinho, la antrenamentul bancarilor. Momentan el se aflã în pregãtire alãturi de FC Ploieºti, dar, dupã cum spune el, se mai gandeºte dacã semneazã cu gruparea prahoveanã. Accidentat de o bunã perioadã de timp, cehul se aflã în ultima parte a recuperãrii.

„Deocamdatã sunt în perioada de recuperare, cred cã în maxim o lunã voi fi bine. Sunt în pregãtire cu ploieștenii, dar nu m-am hotãrât încã dacã voi semna cu ei. Referitor la perioada în care am evoluat la Progresul nu am nimic de regretat. Nu aº fi plecat dacã aveam contractul la zi. Trebuie sã îmi întreþin familia, pentru asta joc fotbal. De acum nu pot decât sã le urez succes bãieþilor.”

ATHC
30th March 2009, 10:19
Din cate stiu, Radek a fost trimis in teren la meciul FC Ploiesti - Petrolul Ploiesti, desi nu era complet refacut dupa accidentare. Accidentarea s-a agravat, asa ca din nou este indisponibil , nu se stie exact pentru cat timp. Din pacate pentru el, a plecat de aici catre un club ce parea ca merge mai bine, dar intre timp sunt probleme si la FC Ploiesti - cea mai importanta, zic eu, faptul ca echipa a fost abandonata de suporteri in acesta iarna.
Totusi, cel putin salariul cred ca si-l primeste acolo...

necon
6th August 2010, 16:28
respect, pt ca nu parasiti barca precum cei mai multi

Pedro1984
8th August 2010, 15:00
respect