View Full Version : We all miss WWF
Beer_Bash
23rd November 2007, 15:45
In acest thread vreau sa spunetzi dak preferatzi WWE-ul de acum sau WWF-ul de altadata. Nu doresc posturi simple de genu: "Prefer WWE-ul". Vreau sa shi argumentatzi.
RockBerg
23rd November 2007, 15:49
In acest thread vreau sa spunetzi dal preferatzi WWE-ul de acum sa WWF-ul de altadata. Nu doresc posturi spimple de genu: "Prefer WWE-ul". Vreau sa shi argumentatzi.
Cine spune ca WWE-ul de acum e mai bun decat WWF de altadata trebuie tras pe roata,tras in teapa,violat de caini si apoi ars de viu.Apoi reinviat...si inca o data...
BTW...am vazut un clip pe wwe.com,se pare ca Iisus Cena se intoarce mai devreme decat se astepta lumea.Enjoy Jericho while you can.
http://i10.tinypic.com/8bzx45j.jpg
* am schimbat intrebarea,era gresit pusa,adica nu puteai sa raspunzi cu WWF/WWE.
Beer_Bash
23rd November 2007, 15:53
Cine spune ca WWE-ul de acum e mai bun decat WWF de altadata trebuie tras pe roata,tras in teapa,violat de caini si apoi ars de viu.Apoi reinviat...si inca o data...
BTW...am vazut un clip pe wwe.com,se pare ca Iisus Cena se intoarce mai devreme decat se astepta lumea.Enjoy Jericho while you can.
http://i10.tinypic.com/8bzx45j.jpg
* am schimbat intrebarea,era gresit pusa,adica nu puteai sa raspunzi cu WWF/WWE.
Isus Cena? Oh shi io care credeam ca o sa moara...:no::o::(
Big Sexy
23rd November 2007, 17:00
Probabil i-au anulat filmul ... se stia de la inceput ca ranirea lui dura 6 luni de zile pentru refacere completa.
Beer_Bash
23rd November 2007, 17:01
se pare ca shi lui Gabi ii este dor de WWF...sau nu vrea sa fie tras p roata?:D
cutuma
23rd November 2007, 18:00
Am votat WWE din 3 motive
1. N-am vazut niciodata WWF-ul "la zi". Doar din inregistrari.
2. N-am scos 1 leu de pe urma WWF-ului
3 si cel mai important motiv : ca sa-l enervez pe Rocky :D
RockBerg
23rd November 2007, 18:14
Am votat WWE din 3 motive
1. N-am vazut niciodata WWF-ul "la zi". Doar din inregistrari.
2. N-am scos 1 leu de pe urma WWF-ului
3 si cel mai important motiv : ca sa-l enervez pe Rocky :D
Semnatura cu Marella e destul,fake or not.
*astia de la tv la noi nu stie wrestling...am auzit ca lu' unu chiar ii place wwe-u,asa-i la noi...da dracu' tuica aia sa beu,c-am necaz,a mica ce face...intra penixu' ? hai,sanatate..pan' la fund bai.tieneiu bade,ala-i baza....eigei...hmmm..stilou,drac stie cum il chema...bate tot,hac !*
cutuma
23rd November 2007, 18:22
Serios vorbind nu cred ca se poate compara WWF-ul vechi cu WWE-ul actual insa cred ca principala problema e cauzata de lipsa concurentei. Sa nu uitam ce angle-uri jenante si ce personaje tampite avea WWF-ul la inceputul anilor 90. Pana sa apara WCW si pana sa fie conturate personaje precum Stone Cold, The Rock sau Kane WWF era un program chiar si mai slab decat cel de azi (in opinia mea).
Daca Vince ar avea o concurenta puternica azi lucrurile ar sta altfel. Dar "1.1-ish" nu poate fi inca consideranta concurenta.
RockBerg
23rd November 2007, 18:55
Sa nu uitam ce angle-uri jenante si ce personaje tampite avea WWF-ul la inceputul anilor 90.
Ah...monstri sacri: Hogan,Macho Man.
Bret Hart nu avea nevoie de angles sau personaje.
WWE-ul de acum e sub WWF-ul de care vorbesti cu angle-uri proaste.
Daca Vince ar avea o concurenta puternica azi lucrurile ar sta altfel. Dar "1.1-ish" nu poate fi inca consideranta concurenta.
Adevarat.
Pana nu iese ceva cum a fost WCW in fata...WWE ramane "gay",penibil si in reluare.Cum i-am zis lui HitScum pe la inceput,degeaba esti cel mai tare in garaj...daca nu te vad "the millions" esti nimeni.Probabil daca nu apar ceva feuds interesante anul viitor o sa renunt complet la WWE.Anul asta am toate show-urile Smackdown si Raw + PPV's,anul viitor zero....pentru ca am invatat clar legaturile dintre wrestleri,importanta in companie,le citesc miscarile dinainte,nu ma surprinde nimic.Este trist cand ajungi sa nu-ti mai placa nume ca HHH sau HBK.
WWE e bun atata timp cat esti prost gramada sau nu stii ce se intampla "backstage".Sau "I want to believe".
Am vazut putin din DVD TNA 1 Year... mi-am amintit cat de mult urasc ringul in n colturi.Era mai misto cu 4 laturi.Asa parca are 2 laturi :D ...n-are sens.
EDIT: Asta nu inseamna ca TNA este ceva genial.Doar ca au diversitate si elemente surpriza.
cutuma
23rd November 2007, 19:17
Daca privesti wrestlingul doar cu mintea iti strici toata placerea. Mie unul imi place WWE-ul, e entertaining chiar daca si previzibil. Pe de alta parte mie imi plac HBK si Triple H asa ca s-ar putea sa avem total alte gusturi.
TNA-ul are atleti mult mai talentati si meciuri mult mai bune. Doar ca niciodata cel mai tare meci nu e main-event si asta ar trebui sa spuna ceva.
Smokkie
23rd November 2007, 19:37
de wwf normal ca mi-e dor pt ca a fost prima federatie pe care am urmarit-o vreodata, mi-e dor de The Atitude Era, de Stone Cold,de vremea cand wrestlingul era wrestling si nu circ.
Mi-e dor de The Rock...de vremea cand DX-ul avea si alta treaba inafara luptei cu Vince...mi-e dor de razboaiele cu WCW-ul.
Va dati seama ca am votat WWF,pt ca wwe-ul este o jignire la adresa adevaratilor fani ai wrestlingului.
adik hai sa ne uitam la starurile ce activeaza acu in WWE si la cine era in WWF:
WWF:Bret Hart,Owen Hart,Jeff Jarret,Yokozuna,Undertaker,Stone Cold,Ultimate Warrior,The Rock, The Dudleyz,The Hardyz si asa mai departe.
WWE:Cena,Lashley,Batista,Boogeyman,Elijah Burke,Bret si Brian Major,The Highlanders,Eugene...c'mon man...these guys suck!
Deci...v-am lamurit? am fost destul de clar de ce iubesc WWF-ul si de ce WWE-ul imi starneste jena?
RockBerg
23rd November 2007, 19:40
Definitia ca prezentare a unui show la TV pentru mine e reprezentata de WWE.Normal ca atunci cand vezi TNA cu multe elemente lipsa iti taie din senzatia aia cu care erai obisnuit,mai ales daca ai fost obisnuit cu WWF.
WCW era prezentat exact ca WWE,de aia i-au si batut.TNA vor sa fie altfel si nu prinde,nu stiu de ce nu-si da seama conducerea.Au wrestleri mari intr-un show mic ca imagine.
Mie unul imi place WWE-ul, e entertaining chiar daca si previzibil. Pe de alta parte mie imi plac HBK si Triple H asa ca s-ar putea sa avem total alte gusturi.
Se mai intampla sa vad un RAW mai interesant si zic ca...poate se schimba ceva,ceva de scurt timp,o bucata de entertainment..dar intotdeauna se ajunge la aceeasi chestie care nu mai e entertainment,e bullshit for the masses.
HHH owned,dar cand s-a dat cu valul de rusine de acum,ringul nu mai e pentru el.Nu ma amuza,tot e tras de par,mecanic si plictisitor.Chiar daca WWE nu are wrestleri ca LAX sau AJ Styles...macar sa aiba ceva nou.Sa fie si altii pe langa centuri nu aceleasi meciuri cu aceleasi finaluri.
wwefan
23rd November 2007, 20:01
Serios vorbind nu cred ca se poate compara WWF-ul vechi cu WWE-ul actual insa cred ca principala problema e cauzata de lipsa concurentei.
Trebuie sa comparam ce-i de comparat.Cu toate ca WWE pare{subliniez-pare} sa fie diferit de WWF,el este acelasi WWF/WWE.Schimbarea siglei,sub presiunea WWF{World Wild Fund},n-a facut decit sa puna in evidenta ca WWE isi merita sigla,ceea ce oferea si WWF,numai ca ultima prezenta entertainment-ul din perspectiva prowrestling-ului si nu invers!Poate,ce spun poate,ci cu siguranta,asta-i explicatia rezervei pe care o avem fata de WWE actual.Si din acest motiv,WWF ne oferea mai mult wrestling si parea ca e mai bun decit ce vedem acum la WWE!Concurenta fata de WCW a jucat un rol incintant dar nu suficient.Pentru WWF/WWE a fost important sa-si recruteze wrestleri{sperante}talentati si puternici incit sa concureze monstrii sacrii care erau exploatati de WCW ca simple prezente,in unele momente.Ceea ce era suficient pentru Eric Bischoff sa-i puna in evidenta la WCW si sa ne lasa impresie,citeste,in amintire ca acolo se facea wrestlingul adevarat.Cea a preluat WWE de la WCW a fost doar feud-urile prelungite.Te asigur ca WWF ofera meciuri interesante.
Acum imi pun intrebarea,si sint pina la un punct de acord cu RockBerg,daca feud-urile sint atit de interesante incit wrestlingul sa fie pus in evidenta si nu partea de entertainment.Si din acest punct de vedere,daca e sa facem alegere dintre cele trei brand-uri ale WWE,ca cel ce ne ofera mai mult wrestling,am alege,cel putin eu, fara sa stam prea mult pe ginduri,Smackdown.Dar despre ce ne ofera fiecare am putea broda fiecare dupa gusturi si preferinte!
wwefan
Raiden
23rd November 2007, 20:02
Chiar daca nu am urmarit live perioada WWF am reusit cu ajutorul internetului sa descarc multe showuri/PPV. WWE-ul de acum nici macar nu se compara cu WWE-ul din 2002, 2003 sau 2004 ce sa mai zicem de WWF (1994-2001).
Corozivu
23rd November 2007, 21:40
Am votat WWE, pentru ca WWF a omorat WCW si pentru ca pentru mine The Rock, Stone Cold, Razor Ramon, Shawn Michaels nu inseamna nimic in comparatie cu Hogan, Flair, Sting, Goldberg, Jericho si nu in ultimul rand Diamond Dallas Page. Am inteles ca au fost buni, chiar foarte buni, dar votez WWE pentru ca daca nu as fi inceput sa ma uit la WWE nu as fi ajuns sa inteleg fenomenul in masura in care il inteleg acum. As fi ramas DDP&Goldberg mark toata viata.
Freedom
23rd November 2007, 21:49
Eu nu pun problema lipsei de wrestleri buni in WWE-ul de azi, ci doar lipsa de creativitate/lenea/ sau doar faptul ca sunt pe rimul loc.
In WWF concurenta si-a spus cuvantul.Disperarea de a fi pe primul loc si totodata promovarea wrestlingului propriu-zis + entertainmentul, au facut din acea federatie, poate cea mai reusita afacere din pro-wrestling.
Ca sa revin la WWE-ul de azi, intr-adevar se promoveaza entertainmentul destul de mult in comparatie cu wrestlingul, fapt ce duce la o proasta reputatie in randul fanilor, dar daca privim aceasta federatie in profunzimea ideii pe care o expune, WWE se ridica la standardul unei federatii foarte bune.
Nu am prins perioada WWF, ci doar am urmarit show-uri pe internet, fapt ce a condus la vizionari din interes informativ/relativ placut, deoarece nu am putut avea parte de acel sentiment, in intensitate maxima, de continuitate "obsesiva" fata de WWF.
Smokkie
23rd November 2007, 21:52
Am votat WWE, pentru ca WWF a omorat WCW si pentru ca pentru mine The Rock, Stone Cold, Razor Ramon, Shawn Michaels nu inseamna nimic in comparatie cu Hogan, Flair, Sting, Goldberg, Jericho si nu in ultimul rand Diamond Dallas Page. Am inteles ca au fost buni, chiar foarte buni, dar votez WWE pentru ca daca nu as fi inceput sa ma uit la WWE nu as fi ajuns sa inteleg fenomenul in masura in care il inteleg acum. As fi ramas DDP&Goldberg mark toata viata.
Ticu...tin sa te anunt ca WWE-ul a omorat WCW-ul,pt ca WWF-ul nu era in stare sa se compare cu WCW.
Corozivu
23rd November 2007, 22:17
^ Si eu ce-am spus ? :confused:
AngelOfDarkness
23rd November 2007, 23:01
dintre VECHEA perioada WWF(veche inteleg perioada Hogan-Andre THe Gaint- King Kong Bundy) si noua perioada(cea din 2002 pana azi) prefer noua era,una mult mai interesanta si mai moderna chiar!Desi cei din vechiul WWF au scris istorie, trebuie sa predea stafeta noilor wrestleri.WWEul va evolua cu siguranta in timp.
RockBerg
24th November 2007, 12:23
dintre VECHEA perioada WWF(veche inteleg perioada Hogan-Andre THe Gaint- King Kong Bundy) si noua perioada(cea din 2002 pana azi) prefer noua era,una mult mai interesanta si mai moderna chiar!Desi cei din vechiul WWF au scris istorie, trebuie sa predea stafeta noilor wrestleri.WWEul va evolua cu siguranta in timp.
Prin vechi nu se spunea de Andre the Giant,e normal sa nu te intereseze perioada aia nici nu cred ca erai nascut atunci,n-ai trait momentele alea.VECHI e vazut in thread-ul asta perioada dupa '90 sau mai tarziu,perioada de aur cu HHH,The Rock,Stone Cold,Mankind,Jericho etc...
Feanoro
24th November 2007, 16:07
Am stat si am "hoverit" cu mouseul vreo 5 minute deasupra celor 2 butoane si apoi, cu un usor dezgust, am apasat pe WWE. Si motivul este ca asta e o perioada de tranzitie pentru promotie. I mean, in WWF dupa 90 a fost un flux continuu de wrestleri talentati, un razboi fenomenal cu WCW pentru suprematie si toate astea au creat un WWF excelent. Si chiar daca a fost mai slab decat WCW mult timp, tot a fost f f bun (eu eram fan WCW atunci :D).
Si ce se intampla acuma? E o criza in WWE. Criza de talent (si prin talent inteleg wrestling skills + charisma, pentru ca pentru mine wrestlingul bun dus de wrestleri indiferenti e la fel de boring ca wrestlingul prost facut oameni foarte charismatici). Nu stiu exact a cui este vina, poate chiar a lui Vince, but there definitely is a crisis. Ganditi-va ce ar fi acum WWE, cu promotionurile fenomenale ale sale, daca nu s-ar fi retras The Rock, Stone Cold, daca nu ar fi plecat Kurt Angle si altii din WWE in ultimii ani? Ganditi-va ce stableuri se puteau face, ce tag teamuri, ce triple threats si fatal fours si mai ales ce angleuri. Si cu talent de talia lor, cu promotional skillsul companiei, WWE ar putea fi fenomenal in viitor, much greater than WWF. I mean just look at the Undertaker. Cat de penibil era promoul cu Undertaker si Jake the Snake Roberts inainte de Wrestlemania si cat de fenomenale sunt aparitiile sale de acum? Asa ca WWE are potential si ii votez ptr asta
Tak3r
26th November 2007, 03:38
Cel mai usor imi dau seama de diferenta dintre WWE si WWF urmarind cele doua reintoarceri ale lui Jericho. Prima oara a fost cu The Rock in ring, acum cu randy orton :(
Smokkie
26th November 2007, 10:23
@Corozivu "Am votat WWE, pentru ca WWF a omorat WCW "
asta ai zis,e o mica-mare diferenta intre WWF si WWE....
RockBerg
26th November 2007, 13:47
Cel mai usor imi dau seama de diferenta dintre WWE si WWF urmarind cele doua reintoarceri ale lui Jericho. Prima oara a fost cu The Rock in ring, acum cu randy orton :(
Fantastic reply,direct,real,funny and sad at the same time.
Pacat ca nu avem un sistem de reputatie pus la punct aici. :D
Reaper
26th November 2007, 15:17
^^Iar WWE-ul va omori TNA-ul daca va deveni vreodata un pericol la fel de mare cum a fost WCW.
Stim cu totii ca WWE-ul dispune de talentul necesar, dar nu il va folosi decat atunci cand va fi nevoie. Pana atunci Domnul McMahon ne va delecta cu povesti de genul: "I f***ed an Irish female leprechaun".
Freedom
26th November 2007, 15:35
^Din cate am vazut au fost wrestleri, care la fel ca-n vechiul "razboi", s-au mutat in tabara "adversa", dar deocamdata nu cred ca se pune in discutie un viitor razboi pentru suprematie.
andrei-otelul
26th November 2007, 16:00
nu ma comparati trecutul cu prezentul ca nu are rost
wwe e consecinta wwf..........eu merg pe mana wwe pt ca este prezentul....eu nu pot traii in trecut
imi este dor de periadele mai bune dar inca mai urmaresc wwe cu toate ca imi placce mult mai mult ROH
hulkster
26th November 2007, 21:15
Ah...monstri sacri: Hogan,Macho Man.
Bret Hart nu avea nevoie de angles sau personaje.
WWE-ul de acum e sub WWF-ul de care vorbesti cu angle-uri proaste.
Adevarat.
Pana nu iese ceva cum a fost WCW in fata...WWE ramane "gay",penibil si in reluare.Cum i-am zis lui HitScum pe la inceput,degeaba esti cel mai tare in garaj...daca nu te vad "the millions" esti nimeni.Probabil daca nu apar ceva feuds interesante anul viitor o sa renunt complet la WWE.Anul asta am toate show-urile Smackdown si Raw + PPV's,anul viitor zero....pentru ca am invatat clar legaturile dintre wrestleri,importanta in companie,le citesc miscarile dinainte,nu ma surprinde nimic.Este trist cand ajungi sa nu-ti mai placa nume ca HHH sau HBK.
WWE e bun atata timp cat esti prost gramada sau nu stii ce se intampla "backstage".Sau "I want to believe".
Am vazut putin din DVD TNA 1 Year... mi-am amintit cat de mult urasc ringul in n colturi.Era mai misto cu 4 laturi.Asa parca are 2 laturi :D ...n-are sens.
EDIT: Asta nu inseamna ca TNA este ceva genial.Doar ca au diversitate si elemente surpriza.
exact ca cel din madagascar :yeah::lol:
PSYCHO
26th November 2007, 21:28
http://img231.imageshack.us/img231/7969/wwfblo2.gif 4 ever!
Undertaker, Yokozuna, Bret Hart, Owen Hart, Hart Foundation, Shawn Michaels, Bam Bam Bigelow, Diesel, Razor Ramon, Lex Luger, Doink & piticii, British Buldog, etc ... Asta-i perioada pe care am prins-o eu si a fost super! :ok:
Si apropo, Chuck Norris arbitru la match-ul dintre Undertaker si Yokozuna ... priceless! :yeah:
Freddie Foxxx
27th November 2007, 12:17
Cu o oarecare legatura cu topicul:
Former WCW and WWF superstar Sid Vicious appeared on the Live Audio Wrestling radio show last night. Vicious confirmed rumors that he is hoping to make a return to WWE. Vicious said he had been in talks with Vince McMahon. "We have been talking for awhile now, and we are trying to get things worked out," Vicious said. When asked about possibly joining TNA, Vicious said the company is unable to help him reach his many goals including wrestling in front of 80,000 fans again.
thunder_liger
27th November 2007, 12:43
Cand aparea fata lui Sid pe card-urile wCw parca vedeam textul atasat :
"Lobotomie. Incizie chirurgicala a unui lob a unei parti a unui organ intern. De cele mai multe ori termenul lobotomie se aplica operatiei chirurgic...
http://www.onlineworldofwrestling.com/pictures/s/sid/38.jpg
ogip000
3rd January 2008, 04:59
hehe in ultima vreme chiar ma intrebam dk o sa-l mai vad pe sid in wrestling!!! chiar ar fi mishto sa se intoarca
2meo
30th January 2008, 20:39
WWF wuz dope
Ayumi
3rd August 2008, 22:45
WWF
In WWF a fost Divizia X formata din X-Pac ,Road Dogg ,Shawn Michales, Triple H ,Chyna si Tori ca manager
Evolution :
The Big Bossman
The Big Show
Kane
The Rock
Ken Shamrock
Test
Chyna
Mean Street Posse (Pete Gas, Rodney, and Joey Abs)
Triple H
Andrew27
3rd August 2008, 23:01
Dupa cum am spus mie imi place prezentul asa ca prefer WWE-ul din cauza ca acum a mai evoluat. Si nu numai...
Raiden
4th August 2008, 17:32
Din ce punct de vedere a evoluat? Ca din punct de vedere al wrestlingului propriu-zis cat si al entertainment-ului a involuat din 2004 incoace.
THE DAREDEVIL
4th August 2008, 17:59
WWF
In WWF a fost Divizia X formata din X-Pac ,Road Dogg ,Shawn Michales, Triple H ,Chyna si Tori ca manager
Dude, X Division = Divizia Cruiserweight din TNA :).Degeneration X = stable format din wrestlerii amintiti mai sus.Inceaca sa nu incurci,sunt chestii fara pic de legatura.
Feanoro
5th August 2008, 11:56
Poate i se pare ca Triple H e cruiserweight:D
Heath Scumm
5th August 2008, 14:25
Joey Abs was awesome :D Unul dintre cei mai prost utilizati luptatori din lower midcardul Attitude Era.
Dr. Pinyada
5th September 2008, 16:35
WWF
Evolution :
The Big Bossman
The Big Show
Kane
The Rock
Ken Shamrock
Test
Chyna
Mean Street Posse (Pete Gas, Rodney, and Joey Abs)
Triple H
O, da, asa este! Si sa nu uitam de The Four Horsemen, format din Ole Gunnar Solskjaer, Petey Williams, Sting (cantaretul) si Cavalerul Razboi.
Si cine ar putea uita echipa de vis dintre Syxx Pac si Chyna, "Tonight In Chyna".
Omule, daca nu cunosti datele, trebuie sa iti verifici putin autenticitatea informatiilor inainte sa insiri o lista interminabila de hocus-pocus.
Tudor_Ancu
6th September 2008, 01:04
O, da, asa este! Si sa nu uitam de The Four Horsemen, format din Ole Gunnar Solskjaer, Petey Williams, Sting (cantaretul) si Cavalerul Razboi.
That's a good one =)) , parerea mea , Cavalerul Razboi a fost cel mai tare :D
Marko
13th November 2008, 19:09
Prefer vechiul WWF chiar daca nu am avut ocazia sa urmaresc atunci aceasta federatie, am vazut destule meciuri din WWF pe youtube incat sa imi fac o parere, poate unii o sa ma contraziceti dar asta e parerea mea, pentru ca acolo au evoluat multi westleri talentati precum Jeff & Matt Hardy, Undertaker, HHH, HBK, Edge, Christian, Dudley Boyz, Chyna, Kane,Stone Cold,The Rock, Hulk Hogan etc. :)
Pe langa asta, tot aici au fost extrem de multe meciuri memorabile, la fel si feuduri...
Meciul dintre Dudley Boyz, Hardy's, E&C
Hulk Hogan vs Andre
SCSA vs Rock...
Feanoro
15th November 2008, 12:25
hmm am pierdut threadul cu votul pe ce perioada din istoria WWF+WWE e favorita...vroiam sa-mi schimb votul din Attitude Era in Invasion Era:D
Raiden
15th November 2008, 13:32
http://www.onlinesport.ro/forum/showthread.php?t=167527 :ok:
cmpunk12
4th February 2009, 10:24
mie dor de WWF
1.alianta
2.erra/atitudinea
3.the rock/stone cold steve austin
4.hulk hogan/randy savage
5.promouri foarte bune
Theodor01
4th February 2009, 11:47
Hai sa fim seriosi:cry: Ai urmarit tu WWF?
Tudor_Ancu
4th February 2009, 14:30
.erra/atitudinea Deci asa se traduce Attitude ... didn't know !
cmpunk12
4th February 2009, 18:10
Hai sa fim seriosi:cry: Ai urmarit tu WWF?
da am urmarit foarte multe meciuri,show-uri,ppv-uri
Deci asa se traduce Attitude ... didn't know !
ma rog....:P
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.