View Full Version : PC vs Console
RockBerg
8th August 2007, 15:38
Me - HOMM fanatic! You?
Arcade-Action-Adventure-Horror fan.
Born as a RTS hater,HOMMM uber-hater,generally small sprites PC games hater.
Big Sexy
8th August 2007, 19:20
bleahhhh ...monkey balls! Jocurile bune se faceau acum 5-10 de ani. Acum se face jocuri exceptionale insa mult mai rare decat in "perioada de aur". Motivatia e relativ simpla, originalitatea e din ce in ce mai greu de gasit si sentimentul de dejavu si blazare intervine mai usor. Eu iti recomand sa le dai o sansa si o sa vezi cum imperialistii ti-au umbrit judecata cu jocuri de console. :P
RockBerg
8th August 2007, 19:54
bleahhhh ...monkey balls! Jocurile bune se faceau acum 5-10 de ani. Acum se face jocuri exceptionale insa mult mai rare decat in "perioada de aur". Motivatia e relativ simpla, originalitatea e din ce in ce mai greu de gasit si sentimentul de dejavu si blazare intervine mai usor. Eu iti recomand sa le dai o sansa si o sa vezi cum imperialistii ti-au umbrit judecata cu jocuri de console. :P
I was never a PC gamer. :)
Si acum cand mai prind cate un joc...ala a aparut intai pe console.Exceptie fac Half Life si Soldier of Fortune 2.
Caut movie-like experience,nu 2 patratele care arunca cu gloante unul in celalalt.Vorbind de jocuri vechi is console...acum ca rom-ul e free (to find) cine a jucat Warlock pe Super Nintendo ? 5 star game.
La noi erau mai populare PC-urile datorita gratuitatii jocurilor.Eu am dat 800.000 de lei pe un joc original Dreamcast cand a aparut,in 2000,in timp ce altii dadeau 50.000 pe un joc pirat.Alt exemplu ar fi Mortal Kombat...caseta SNES era 375.000 de lei in ro (consola era vreo 500.000 lei/499 DM aprox.) in timp ce pe PC aveai 4 floppy-disk-uri free.
Una era sa zici la parinti cumpara-mi PC ca invat ceva,are muzica,eventual filme,aveai jocuri free de la prieteni...si alta e sa-i zici da 500.000 pe o consola la care un joc variaza intre 250.000 si 375.000 ca pret.BTW salariul lunar in ro era departe de 499 DM.Asta ar fi 250 EUR acum.
Diferenta intre PC-uri si console pe vremurile SNES si MegaDrive erau ca intre Dacie si Ferrari...consolele erau ceva mai exclusivist.
Corozivu
8th August 2007, 20:03
Deci pentru ca jocurile pe console si consolele in general erau ceva elitist(un soi de snobism) tu crezi ca neaparat ce iesea pentru console era mai bun decat ce iesea pentru PC ??
Your thought pattern has been altered.... (ca sa nu folosesc alte expresii)
RockBerg
8th August 2007, 20:11
Deci pentru ca jocurile pe console si consolele in general erau ceva elitist(un soi de snobism) tu crezi ca neaparat ce iesea pentru console era mai bun decat ce iesea pentru PC ??
Your thought pattern has been altered.... (ca sa nu folosesc alte expresii)
Dude...erau mai bune,vindeau mai mult.
Mergi oriunde afara sa vezi ce-s consolele si PC-urile.A fost un cunoscut de-al meu in US ,in Detroit si alte cateva orase.El fiind un PC maniac to the core...a vazut ca lumea cand vorbeste de jocuri vorbeste de Xbox sau PlayStation,nu de PC.Magazinele erau pline de accessorii si jocuri pentru console.Doar la noi,ucrainieni,sarbi,rusi sunt pe locul 1 PC-urile ca gaming,pentru ca noi nu prea stim ce e aia entertainment si suntem zgarciti.
Momentan cea mai tare grafica ever o are un joc pe consola > Gears of War.
Ca sa explic importanta consolelor in gaming ar trebui sa explic unui asa zis "fan K-1" despre wrestling,pur si simplu nu poate sa inteleaga.
Big Sexy
9th August 2007, 09:49
Eu am acces la toate si intentionez sa-mi iau in curand PS3, Xbox 360 si Wii pls un TV HD sama bucur de ele dar mai bag si vreo ceva in PC ca ala e baza. Nu se compara profunzimea jocurilor de PC cu cele de console cum distractia pura si lipsita de obligatii de pe consola cu ticalosenia unor jocuri de PC. Sunt avantaje si dezavantaje. Producatorii prefera consolele fiindca dureaza mai putin procesul de testare al jocului si dezvoltarea e de obicei mai scurta. Sa spunem ca stiu cate ceva despre asta fiindca la un moment dat, acum un doi ani cred, am aplicat pentru functia de designer la Ubisoft si m-am ales cu o oferta de junior producer ce nu mi-a convenit. Si bine am facut ca nu am intrat acolo (chechiiiiiiiiiiiing) :P
Puteam sa mai pun cateva optiuni sau sa permit voturile multiple insa asa va fi mai incitant topicul, cand exista obligatia sa alegi o singura optiune iti analizezi altfel alegerea. Va rog sa nu modificati poll-ul.
Heath Scumm
9th August 2007, 10:35
Am folosit in permanenta PC-ul pentru a juca jocuri de console! :D
Nu stiu ce ar fi trebuit sa votez :D
Big Sexy
9th August 2007, 11:03
pai asta inseamna ca preferi PC-ul sa te joci indiferent ce fel de jocuri joci. Eu ma joc la jocuri de SNES pe PS 2 insa am gamepad si pe PC. Prefer insa sa joc jocurile de snes pe TV ca se vad mai bine.
RockBerg
9th August 2007, 11:32
In jocuri Consolele > PC daca e sa luam istoria din 1985 pana in prezent.
Dar in ro ma indoiesc ca vor castiga vreodata un poll.
Exista o mentalitate care nu poate fi schimbata niciodata.
Reaper
9th August 2007, 11:33
Console, intotdeauna console!
Nici nu se poate compara feeling-ul cand tin un joystick de PS2 in mana fata de atunci cand tin tastatura pe brate.
Ca sa nu mai spun (dar de fapt spun) ca jocurile de console sunt cu mult superioare; m-am saturat de invazia asta de shootere si RTS-uri de pe PC; vreau si eu sa mai joc un beat'em up, un brainless 3D fighting, un button masher, something fun.
RockBerg
9th August 2007, 11:48
Producatorii prefera consolele fiindca dureaza mai putin procesul de testare al jocului si dezvoltarea e de obicei mai scurta.
You are so wrong kind sir.
Gears of War a durat 3-4 ani...Bioshock cel putin 2.
Testing-ul e acelasi.
m-am saturat de invazia asta de shootere si RTS-uri de pe PC; vreau si eu sa mai joc un beat'em up, un brainless 3D fighting, un button masher, something fun.
Invazia de shootere e mai mare pe console momentan decat pe PC.Uita-te ce titluri tin sus PS3/X360.Ghost Recon AW,Rainbow Six Vegas,Resistance Fall of Man pe PS3.Console = button mashing = o teorie veche de pe vremea Super Nintendo.
Au consolele o gramada de jocuri din toate genurile,de la FPS,RTS pana la point n click si Guitar Hero.E alta lume decat cea din 1985-1994.Sau Broken Sword pe PSOne este FPS ? Absolut toate genurile de jocuri sunt si pe console...toate.Ultimul Command n Conquer e pe X360 si nu trebuie sa-ti faci griji de procesor sau alte prostii.
Singurul joc deosebit de pe PC care inca nu e developed pentru console e Crysis,dar inca e loc de un port.In rest..orice monstru grafic apare pe console.
Un joc cu CryEngine 2 a fost deja anuntat pe PS3.
Stiu,consolele sunt privite superficial in romania.
gaby1528
9th August 2007, 12:07
PlayStation all the way:D...consolele mi se par cele mai potrivite in materie de gaming.jocurile pe console sunt mult mai bune datorita faptului ca acestea rezista mai bine,chiar daca se incing:D.de asemenea,cred ca sunt mai multe jocuri pe console datorita,zic eu,piratarii scazute.a impiedica piratarea pe un joc pe PC este ceva deosebit de greu si prin urmare jocul va fi extrem de scump(spre exemplu,ultimul prince of persia avea un program anti piratare,starforce cred, si costa in magazine 4-5 milioane,adica cat un PlayStation2)...
King of Kings
9th August 2007, 19:28
Ii cerusem lui Mos Cracium un PS2 anul trecut datorita jocului God of War. De cand mi-am luat consola aia nu m-am mai atins de nici un joc instalat pe PC. It was love at first sight!:D Nu m-am mai putut desprinde de consola! Chiar dace primele mele jocuri (carmageddon, chasm of the rift, nfs 2, etc.) au fost pe PC, my vote goes to the consoles.
Tudor_Ancu
14th August 2007, 19:15
Citez un american : "dude if u don't have a Ps2 u wasted have of u're life...the other half is either the pc or a fukin Sport whatever ;D" , Chiar daca te joci pe Ps2 ..singur...la un moment dat te cam plicitsesti...ma rog depinde si ce te joci...pe d alta parte..pe PC ai acces nelimitat la CE VREI TU(in unele cazuri trebuie sa ai 18 ani si un card de credit :D ) , WoW de expemplu sau orice alt mmorpg,nu prea poti sa te joci pe Ps si sa vb cu alti 100 de oameni in acelasi timp nu?! (Am vb numai de Ps1/2 ,daca vine vorba de X-box 360 sau altceva nu prea stiu multe dar stiu k te poti juca online :0
RockBerg
14th August 2007, 19:54
Citez un american : "dude if u don't have a Ps2 u wasted have of u're life...the other half is either the pc or a fukin Sport whatever ;D" , Chiar daca te joci pe Ps2 ..singur...la un moment dat te cam plicitsesti...ma rog depinde si ce te joci...pe d alta parte..pe PC ai acces nelimitat la CE VREI TU(in unele cazuri trebuie sa ai 18 ani si un card de credit :D ) , WoW de expemplu sau orice alt mmorpg,nu prea poti sa te joci pe Ps si sa vb cu alti 100 de oameni in acelasi timp nu?! (Am vb numai de Ps1/2 ,daca vine vorba de X-box 360 sau altceva nu prea stiu multe dar stiu k te poti juca online :0
Nelimitat la ce vrei tu...despre ce vorbesti tu ?
Aici e vorba de jocuri.
Dude daca nu cunosti,nu te baga.Titlul spune console...Asta include tot de la Atari la X360/PS3.Daca tot faci ce vrei tu pe PC foloseste Google si scrie XBOX LIVE,vezi ce gasesti.Apoi cauta PlayStation Network (PSN).
Who in the fuck cares of WOW/MMORPG anyway.Gayer than gay.
Insane
14th August 2007, 21:53
RockBerg iti recomand un joc pe PC ... Indigo Prophecy. Nu vei regreta daca o sa-l joci.
RockBerg
15th August 2007, 01:31
RockBerg iti recomand un joc pe PC ... Indigo Prophecy. Nu vei regreta daca o sa-l joci.
Console game huh ? :happy
http://search.ign.com/products?query=indigo+prophecy
Il stiu,la inceput se numea Fahrenheit.
iuli_vl
8th September 2008, 21:33
consolele sunt la putere momentan dar in viitorul apropiat lucrurile poat lua o intorsatura de 360 grade.
Big Sexy
9th September 2008, 00:06
lolol ... 360 grade inseamna locul de unde ai plecat in primul rand. Vrei sa spui 180 grade cred.
iuli_vl
9th September 2008, 15:24
nu nu 360 grade asa vreau eu:nah:
Mr Cosmin
15th September 2008, 21:29
Prefer sa imi iau jocuri de pe torrente, decat sa dau 1500 lei pe un PS3 sau XBOX 360 :) .
Dr. Pinyada
16th September 2008, 01:22
http://www.tshirtbordello.com/images/Wiitarded.gif
Da, ma rog.. merge... Dar va recomand eu doua jocuri ce va va tine cu degetele lipite de tastatura (sau de batul fericirii... a se citi Joystick)...
SUPER MARIO BROS!!!!!!!!!!!!!
http://www.cartoonstock.com/newscartoons/cartoonists/rro/lowres/rron107l.jpg
............. si ..................
THE LEGEND OF ZELDA
http://www.bestdamnpodcastever.com/blogimages/Link%20Wanted-thumb.jpg
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.