View Full Version : Campionatul Mondial de la Stuttgart 2007
Pages :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
rob_din
1st August 2007, 20:27
S-a stabilit componenta loturilor
Feminin
CÃTÃLINA PONOR
SANDRA IZBAªA
STELIANA NISTOR
ANAMARIA TÃMÎRJAN
CERASELA PÃTRAªCU
DANIELA DRUNCEA
ANDREEA GRIGORE
Masculin
MARIAN DRÃGULESCU
RÃZVAN ªELARIU
DANIEL POPESCU
FLAVIUS KOCZI
ALIN JIVAN
ROBERT STÃNESCU
mikeyy
1st August 2007, 22:24
Ma bucr ca le ia pe toate 7....ma gandeam ca o sa ia 6 si ca pe una o sa o lase acasa, dar oricum acolo cred ca va fi rezerva ca din cate stiu echipa trebuie formata din 6 fete
rob_din
1st August 2007, 22:59
Probabil Druncea va fi rezerva
vlad001
1st August 2007, 23:06
In "romania libera"
http://www.romanialibera.ro/a102453/cinci-pe-doua-locuri-disponibile.html
Dan Grecu a declarat ca dintre baieti, Dragulescu, Koczi, Popescu si Selariu sunt in echipa, pentru celelalte 2 locuri urmand sa aleaga intre Stanescu, Jivan, Bucur, Malita si Potra.
mikeyy
2nd August 2007, 00:48
Eu cred ca Stanescu va merge..nu stiu ce sa zic de Jian care inca nu e recuperat. Jivan cel mai bine sta la inele si sarituri...dar restul nu prea
rob_din
2nd August 2007, 02:40
Lotul de la primul post a fost comunicat de federatie deci e cel definitiv
vlad001
2nd August 2007, 11:55
Baietii nu iau rezerva?
rob_din
3rd August 2007, 01:28
Baietii nu iau rezerva?
In comunicatul federatiei e trecut Stanescu ca rezerva, dar e ilogic fiindca pot fi inscrisi 6 iar Stanescu e al 6-lea
rob_din
3rd August 2007, 01:29
Lotul SUA se va stabili dupa CN din 15-18 august
mikeyy
20th August 2007, 22:10
Lotul feminin al chinei pentru mondiale:
1.Fei Cheng
2.Pan Pangpang
3.Zhou Zhuoru
4.He Ning
5.Li Shanshan
6.Xiao Sha
7. Yang Yilin
mikeyy
20th August 2007, 22:24
Stiu ca nu se potriveste acestui topic..dar nu am avut unde sa postez...este vorba de un fan-site dedicat Stelianei Nistor: http://www.steliana-nistor.net/
praf_de_stele
20th August 2007, 22:35
interesant site si frumos. :)
poate ca ar trebui sa se faca un topic unde sa se vorbeasca diverse despre gimnastica. unde sa putem vb. orice din gimnastica.
praf_de_stele
20th August 2007, 22:39
vad ca la photo gallery sunt poze cu toate gimnastele, nu doar cu ea. :P
cata10
20th August 2007, 23:06
1.Fei Cheng
2.Pan Pangpang
3.Zhou Zhuoru
4.He Ning
5.Li Shanshan
6.Xiao Sha
7. Yang Yilin
Stii ceva legat de notele lor de plecare. Sunt trecute undeva rezultatele lor de la CN?
mikeyy
20th August 2007, 23:28
Stii ceva legat de notele lor de plecare. Sunt trecute undeva rezultatele lor de la CN?
Nu stiu de notele de plecare nimic, am vazut doar niste filmulete de la verificarile de care au avut parte gimnastele.
vlad001
21st August 2007, 00:07
interesant site si frumos. :)
poate ca ar trebui sa se faca un topic unde sa se vorbeasca diverse despre gimnastica. unde sa putem vb. orice din gimnastica.
Exista buton de "New Thread". Vreti sa vorbiti de site-uri de gimnastica, puteti deschide topic nou, nu va impiedica nimeni.
Pe mine personal nu ma deranjeaza ca nu sunt discutiile la obiect pentru ca oricum sunt putine discutii si citesc tot de cate ori intru pe site, si incerc sa intru des.
Dar ma gandesc ca pentru cineva care vine nou e mai usor de gasit ce-l intereseaza daca discutiile sunt cat de cat separate
praf_de_stele
21st August 2007, 01:24
mie imi place sa fie topicul cu subiectul lui.
e aiurea ca la un topic, de ex. asta CM Stuttgart, sa se vb. despre zile de nastere, sa se puna site-uri sau ce-o mai fi.
ziceam de un thread cu 'diverse'...pe care n-o sa-l fac eu. sa-l faca vreun moderator sau cineva care chiar se pricepe la gimnastica.
i-am urat catalinei "la multi ani" pe nu stiu ce thread. :P
parerea mea. :)
cata10
21st August 2007, 14:07
Am citit un articol in prosport despre Alin JIVAN. Antrenorul lotului, Dan Grecu, il lauda pt revenirea sa; lucreaza foarte bine la toate aparatele iar la sarituri a reusit o saritura din 7, cu trei suruburi.
O sa fie o batalie intre romani pt accederea in finala de la sarituri: Dragulescu (sper sa puna in picioare saritura din 7.2); Popescu si Koczi (ambii cu cate 2 sarituri din 7), Selariu si Alin.
Eu ma bucur mult pt revenirea lui Jivan; este un gimnast foarte talentat si sper sa nu mai aiba parte de accidentari. El poate progresa mult si la sol (tot aparat de picioare) si, de ce nu, la un moment dat sa-i ia locul lui Dragulesu (sa-i succeada pe podium lui Dragulescu)!
vlad001
21st August 2007, 14:29
Vad ca baietii au o obsesie cu sariturile cum au fetele cu barna.
Intra doar 2 in finala de la sarituri.
Hai ca nici 3 foarte buni la sarituri nu era rau, puncteaza toti in finala pe echipe.
Acum o sa avem al 4-lea cu nota mare care ajuta in calificari.
N-ar fi fost mai bine totusi sa se acopere gaurile de la alte aparate?
rob_din
21st August 2007, 14:30
http://www.prosport.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=54875
2 lucruri ciudate in interviu: spune ca gimnastele de baza sunt Nistor si Izbasa, se stie ca nu sunt un mare fan Ponor dar, sa fim seriosi, e gimnasta de baza, in plus Forminte spune ca suntem descoperiti la barna, sigur ca avem probleme cu a 4-a nota dar totusi cu Ponor, Nistor si Izbasa e greu sa pretinzi ca ai probleme la barna
rob_din
21st August 2007, 14:43
Hai ca nici 3 foarte buni la sarituri nu era rau, puncteaza toti in finala pe echipe.
Nu cred ca au o obsesie. Din pacate acesta e aparatul la care se descurca cel mai bine majoritatea. E greu sa-l pui pe Dragulescu sa ia nota 16000 la inele
cata10
21st August 2007, 14:49
Eu zic ca nu-i rau sa fim cei mai buni din lume la sarituri!
Decat mediocri la toate aparatele...
Probabil si antrenorii au pus mai mult accent pe acest aparat fie baietiii au fost atrasi de sarituri tocmai datorita performantelor lui Dragulescu.
ori noi ca natie avem mai multe veleitati la acest aparat precum fetele la barna!
vlad001
21st August 2007, 14:58
2 lucruri ciudate in interviu: spune ca gimnastele de baza sunt Nistor si Izbasa, se stie ca nu sunt un mare fan Ponor dar, sa fim seriosi, e gimnasta de baza, in plus Forminte spune ca suntem descoperiti la barna, sigur ca avem probleme cu a 4-a nota dar totusi cu Ponor, Nistor si Izbasa e greu sa pretinzi ca ai probleme la barna
Ponor e gimnasta de baza cand e vorba de sansa de luat medalii. A ei e cea mai sigura si e singura cu sanse la aur.
Cand zice de "de baza" se refera cat contribuie fiecare ca proportie la scorul echipei.
mikeyy
21st August 2007, 15:00
Nu stiu daca datorita lui Dragulescu am evoluat noi la sarituri si ca aproape toata echipa are sarituri competitive. Vlad are dreptate cand spune ca ar trebui sa se acopere si alte aparate ca: inele, paralele, bara
cata10
21st August 2007, 15:12
Nu stiu daca datorita lui Dragulescu am evoluat noi la sarituri si ca aproape toata echipa are sarituri competitive. Vlad are dreptate cand spune ca ar trebui sa se acopere si alte aparate ca: inele, paralele, bara
La inele stam destul de bine. Stanescu Rob. are un exercitiu destul de competitiv (notat cu peste 16 puncte atunci cand este executat corect; nota de plecare cred ca este in jur de 6.9-7); Razvan si Dani se descurca destul de bine iar Alin a facut progrese remarcabile la acest aparat, asa ca nu ne putem plange.
La paralele sunt ceva probleme, mai ales din cauza ratarilor care intervin destul de des la gimnastii nostri. dan grecu spunea ca baietii au facut progrese, totusi, la acest aparat. Oricum e loc de mai bine.
Lucrurile sunt mai grave la bara fixa; aici doar Dragulescu si Razvan ( atunci cind nu rateaza) pot lua peste 15, in rest.....
rob_din
21st August 2007, 15:34
Ponor e gimnasta de baza cand e vorba de sansa de luat medalii. A ei e cea mai sigura si e singura cu sanse la aur.
Cand zice de "de baza" se refera cat contribuie fiecare ca proportie la scorul echipei.
Catalina Ponor e fara indoiala o gimnasta de baza. Sa nu cadem in extrema cealalta si sa luam de bun tot ce zice Forminte
vlad001
1.Fei Cheng
2.Pan Pangpang
3.Zhou Zhuoru
4.He Ning
5.Li Shanshan
6.Xiao Sha
7. Yang Yilin
De unde ai componenta echipei? Am cautat ceva note de plecare si am gasit doar pentru Jiang Yuyuan, pe care vad ca o lasa acasa:
5.8 + 6.9 + 6.8 + 6.0 = 25.5 (aproximativ cat Nistor)
A luat si niste note bunicele de curand la cupa mondiala de la Shanghai: 16.100 la paralele, 15.250 la sol, 14.414 la sarituri (media a 2 sarituri, una 5.8 si una mai slaba).
Daca pe ea o lasa acasa si nu e accidentata, nu-i a buna de loc.
Alte note de plecare mai recente de nationalele lor:
La sol:
Pang Panpan 5.9, Cheng Fei 6.4
La paralele:
Zhou Zhuoru 6.7, Yang Yilin 7.0, Pang Panpan 6.8 sau 7.0
La barna:
Cheng Fei, nu stiu ce nota de plecare are acum la barna, dar la cupa mondiala de la Shanghai a luat 16.150.
Mai sunt in echipa Xiao Sha si Li Shanhan cu note de plecare 7.1 - 7.2
La sarituri:
Cheng Fei 6.5
In afara de Jiang Yuyuan cu 5.8 restul cred ca au 5.5
rob_din
La inele stam destul de bine. Stanescu Rob. are un exercitiu destul de competitiv (notat cu peste 16 puncte atunci cand este executat corect; nota de plecare cred ca este in jur de 6.9-7); Razvan si Dani se descurca destul de bine iar Alin a facut progrese remarcabile la acest aparat, asa ca nu ne putem plange.
La paralele sunt ceva probleme, mai ales din cauza ratarilor care intervin destul de des la gimnastii nostri. dan grecu spunea ca baietii au facut progrese, totusi, la acest aparat. Oricum e loc de mai bine.
Lucrurile sunt mai grave la bara fixa; aici doar Dragulescu si Razvan ( atunci cind nu rateaza) pot lua peste 15, in rest.....
Si la paralele s-au facut ceva progrese
mikeyy
21st August 2007, 15:45
De unde ai componenta echipei? Am cautat ceva note de plecare si am gasit doar pentru Jiang Yuyuan, pe care vad ca o lasa acasa:
5.8 + 6.9 + 6.8 + 6.0 = 25.5 (aproximativ cat Nistor)
A luat si niste note bunicele de curand la cupa mondiala de la Shanghai: 16.100 la paralele, 15.250 la sol, 14.414 la sarituri (media a 2 sarituri, una 5.8 si una mai slaba).
Daca pe ea o lasa acasa si nu e accidentata, nu-i a buna de loc.
Alte note de plecare mai recente de nationalele lor:
La sol:
Pang Panpan 5.9, Cheng Fei 6.4
La paralele:
Zhou Zhuoru 6.7, Yang Yilin 7.0, Pang Panpan 6.8 sau 7.0
La barna:
Cheng Fei, nu stiu ce nota de plecare are acum la barna, dar la cupa mondiala de la Shanghai a luat 16.150.
Mai sunt in echipa Xiao Sha si Li Shanhan cu note de plecare 7.1 - 7.2
La sarituri:
Cheng Fei 6.5
In afara de Jiang Yuyuan cu 5.8 restul cred ca au 5.5
M-am uitat eu pe youtube la niste exercitii ale chinezoaicelor de acum 2 sapt de la Shanghai si la o gimnasta la comentarii se vorbea despre echipa si cineva a postat acolo aceasta lista.
vlad001
21st August 2007, 15:46
Catalina Ponor e fara indoiala o gimnasta de baza. Sa nu cadem in extrema cealalta si sa luam de bun tot ce zice Forminte
Nu iau de bun tot ce zice Forminte.
Catalina ajuta la 2 aparate cu notele cele mai bune, si cu nota de calificare, poate la sol, si atat. Nistor ajuta cu cea mai buna nota la paralele, cu a doua la barna, si cu note de finala sau calificari pentru restul de 2.
Izbasa ajuta cu cea mai buna nota la sol, a 3-a la barna, si cu note de finala sau calificari la restul de 2.
Ca e gimnasta de baza a zis si Forminte si ca aportul pe care-l aduce la cele 2-3 aparate e remarcabil.
Doar ca acum era vorba de cine duce greul. Nistor si Izbasa vor face fiecare cel putin 7 exercitii in calificari si finale, Ponor va face 4, maximum 5.
E diferenta intre calitate si cantitate. Ponor contribuie cu putin efort si calitate mare, Nistor si Izbasa cu efort mult si calitate putin mai mica, celelalte fete mai putin si calitate si cantitate.
Eu asta inteleg din ce zice Forminte.
cata10
21st August 2007, 15:46
http://www.prosport.ro/index.php?section=listing_articole&screen=index&cat_id=51
Articolul despre Alin Jivan, din prosport.
mikeyy
21st August 2007, 15:48
Are Robert un exercitiu competitiv dar mai trebuie timp pana va fi finisat si de asemenea executia sa fie una curata. Pana la olimpiada sper sa iasa bine. Da si Jivan a lucrat mult la inele cat timp a fost accidentat la tendon si se observa o evolutie la inele. Si la bara si paralele, baietii au exercitii competitive dar trebuie sa dea dovada de mai multa siguranta, caci din pacate se cam rateaza. oricum progresul e vizibil. Echipa masculina e in plin progres.
mikeyy
21st August 2007, 15:53
Nu iau de bun tot ce zice Forminte.
Catalina ajuta la 2 aparate cu notele cele mai bune, si cu nota de calificare, poate la sol, si atat. Nistor ajuta cu cea mai buna nota la paralele, cu a doua la barna, si cu note de finala sau calificari pentru restul de 2.
Izbasa ajuta cu cea mai buna nota la sol, a 3-a la barna, si cu note de finala sau calificari la restul de 2.
Ca e gimnasta de baza a zis si Forminte si ca aportul pe care-l aduce la cele 2-3 aparate e remarcabil.
Doar ca acum era vorba de cine duce greul. Nistor si Izbasa vor face fiecare cel putin 7 exercitii in calificari si finale, Ponor va face 4, maximum 5.
E diferenta intre calitate si cantitate. Ponor contribuie cu putin efort si calitate mare, Nistor si Izbasa cu efort mult si calitate putin mai mica, celelalte fete mai putin si calitate si cantitate.
Eu asta inteleg din ce zice Forminte.
Asa este, si eu cred ca tot la asta s-a referit. Sa nu uitam ca atat Stela cat si Sandra sunt gimnaste complete si vor lucra din plin ( calificari, echipe, individual) In finale nu vor face toate aparatele. Stela probabil ca va face paralele si barna iar Sandra solul. Nu stiu daca Stela va prinde si la sol caci concurenta e mare.
Ceea ce nu inteleg eu este declaratia lui Forminte care a zis ca suntem descoperiti la barna...mi se pare total aiurea. Daca la barna suntem descoperiti ce facem la paralele sau sarituri. In calificari pe langa cele 3, la barna le avem pe Tamrjan si Grigore care au exercitii bune.
mikeyy
21st August 2007, 16:01
Am cititi si eu acum articolele din prosport si ma crucesc...chiar nu ma asteptam ca si Stela sa aiba probleme.:((((( Dintr-o echipa 6-7 rezerve doar 2 isi continua normal antrenamentele(Tamarjan si Ponor+Druncea). Vestea despre Stela chiar m-a intristat..No comment
vlad001
21st August 2007, 16:01
Asa este, si eu cred ca tot la asta s-a referit. Sa nu uitam ca atat Stela cat si Sandra sunt gimnaste complete si vor lucra din plin ( calificari, echipe, individual) In finale nu vor face toate aparatele. Stela probabil ca va face paralele si barna iar Sandra solul. Nu stiu daca Stela va prinde si la sol caci concurenta e mare.
Ceea ce nu inteleg eu este declaratia lui Forminte care a zis ca suntem descoperiti la barna...mi se pare total aiurea. Daca la barna suntem descoperiti ce facem la paralele sau sarituri. In calificari pe langa cele 3, la barna le avem pe Tamrjan si Grigore care au exercitii bune.
Nici eu nu inteleg cum e cu descoperitul la barna. Poate a gresit ziarista cand a scris. Se fac frecvent greseli de genul asta in ziare.
De exemplu, in articolul din Romania Libera unde zicea de Cerasela ca o sa fie recuperata pana la mondiale, zicea si ca s-a accidentat la meciul din Elvetia, si ea nici macar nu a fost in echipa la meciul ala.
Tot asa, acolo Forminte zicea ca nu se poate baza ca revin Cerasela, Gutu si Grigore pana la mondiale, cei de la federatie ziceau ca-si revin repede Cerasela si Gutu. Acuma in Prosport vad ca Forminte zice ca sunt sanse sa revina Cerasela si Grigore.
cata10
21st August 2007, 16:02
Da, chiar ca nu inteleg de ce se plange Forminte de barna cand lucrurile stau prost la sarituri, in comparatie cu anii trecuti cand ne descurcam bine la acest aparat; acum fetele au sarituri foarte slabe (5-5.5, exceptie druncea 5.8 dar care executa acea saritura foarte rau). Acest aparat ne va trage in jos.
La paralele n-ar fi o problema prea mare caci arbitrele si-au fixat ideea ca oricum nu ne descurcam prea bine iar ce pierdem aici castigam la barna!
Atentie, inca o data, la sarituri, d-le Forminte!!!!
mikeyy
21st August 2007, 16:06
Si a mai zis Forminte ca cel mai bine stam la sol....din pct meu de vedere cel mai bine stam la barna, acolo avem notele dele mai mari( adica 3 note peste 15500) pe cand la sol nici Sandra nu cred ca ajunge sa ia un 15500. Chiar nu inteleg. Probabil cum a zis Vlad sa fie o eroare, sau ar trebui sa ne asteptam la o surpriza mai neplacuta la barna...Doamne fereste
vlad001
21st August 2007, 16:10
Am cititi si eu acum articolele din prosport si ma crucesc...chiar nu ma asteptam ca si Stela sa aiba probleme.:((((( Dintr-o echipa 6-7 rezerve doar 2 isi continua normal antrenamentele(Tamarjan si Ponor). Vestea despre Stela chiar m-a intristat..No comment
Cu Stela e poveste veche. Are probleme la cot si la spate de mult. Cred ca asta e accidentarea care a tinut-o departe de antrenamente un an, in 2005. Daca te uiti la orice filmulet cu ea o sa vezi fie ca are bandaj la cot ori ca are o maneca mai nearanjata (pentru ca nu i se ajeaza bine pe cot din cauza bandajului).
Dupa o accidentare ca asta nu te mai refaci complet. Ca sa scapi de dureri singura solutie e sa te lasi de gimnastica. Stela a avut puterea sa continue dar trebuie sa faca constant tratamente (am inteles ca face niste infiltratii la cot) si sa o lase putin mai usor.
Stela e capabila de mult mai mult decat arata acum. Avea elemente mai grele ca junioara. Doar ca trebuie sa se gandeasca si la sanatatea ei.
mikeyy
21st August 2007, 16:14
Cu Stela e poveste veche. Are probleme la cot si la spate de mult. Cred ca asta e accidentarea care a tinut-o departe de antrenamente un an, in 2005. Daca te uiti la orice filmulet cu ea o sa vezi fie ca are bandaj la cot ori ca are o maneca mai nearanjata (pentru ca nu i se ajeaza bine pe cot din cauza bandajului).
Dupa o accidentare ca asta nu te mai refaci complet. Ca sa scapi de dureri singura solutie e sa te lasi de gimnastica. Stela a avut puterea sa continue dar trebuie sa faca constant tratamente (am inteles ca face niste infiltratii la cot) si sa o lase putin mai usor.
Stela e capabila de mult mai mult decat arata acum. Avea elemente mai grele ca junioara. Doar ca trebuie sa se gandeasca si la sanatatea ei.
Da am vazut ca are cotul bandajat, este de admirat aceasta fata. Sper sa poata concura, sa o fereasca Dumnezeu de accidentari si ratari ca merita ca la Stuttgart sa fie o steluta de aur:ok:
vlad001
21st August 2007, 16:15
Da, chiar ca nu inteleg de ce se plange Forminte de barna cand lucrurile stau prost la sarituri, in comparatie cu anii trecuti cand ne descurcam bine la acest aparat; acum fetele au sarituri foarte slabe (5-5.5, exceptie druncea 5.8 dar care executa acea saritura foarte rau). Acest aparat ne va trage in jos.
La paralele n-ar fi o problema prea mare caci arbitrele si-au fixat ideea ca oricum nu ne descurcam prea bine iar ce pierdem aici castigam la barna!
Atentie, inca o data, la sarituri, d-le Forminte!!!!
E imposibil sa castigam la barna ce piedem la paralele.
Paralelele sunt aparatul unde acum nu se mai pierd zecimi ca in codul vechi, se pierd si 2 puncte la exercitiu daca nu e bine executat.
Singura solutie, ne place sau nu, e sa ne revenim la paralele.
La barna doar ni se pare ca suntem in avantaj. La barna se iau note mari in general. Luam noi 15-16, dar si celelalte echipe cu care ne batem tot 15-16 iau.
Ca sa recuperam la barna ar trebui sa luam 17-18, ceea ce e imposibil.
La sarituri deocamdata se pierd zecimi pentru exercitii proaste, cum avem noi.
Nu ni le permitem nici pe alea sa le pierdem daca vrem medalii mai stralucitoare, dar deocamdata mai e de lucru la paralele unde inca aruncam puncte pe apa sambetei.
cata10
21st August 2007, 20:42
Au dat un reportaj la stirile sportive ale Tvr-ului cu lotul masculin de gimnastica. Informatii interesante, pacat ca a fost prezentat la finalul rubricii sportive. Probabil multi, scarbiti de reportajele mocirloase despre fotbal, n-au rezistat pana la sfarsitul emisiunii.
Baietii, cu totii, au spus ca-si doresc o medalie la echipe.
Grecu Dan a recunoscut ca baietii sunt intr-o forma buna si au facut progrese remarcabile in ultimul timp. Selariu isi doreste sa fie in primii sase la individual compus; Dragulescu are solul pus la punct si este pregatit sa-si apere medalia de aur cuceritra anul trecut; Marian a reusit sa execute si saritura a doua, cea din 7,2.
rob_din
21st August 2007, 20:44
E imposibil sa castigam la barna ce piedem la paralele.
Paralelele sunt aparatul unde acum nu se mai pierd zecimi ca in codul vechi, se pierd si 2 puncte la exercitiu daca nu e bine executat.
Singura solutie, ne place sau nu, e sa ne revenim la paralele.
La barna doar ni se pare ca suntem in avantaj. La barna se iau note mari in general. Luam noi 15-16, dar si celelalte echipe cu care ne batem tot 15-16 iau.
Ca sa recuperam la barna ar trebui sa luam 17-18, ceea ce e imposibil.
La sarituri deocamdata se pierd zecimi pentru exercitii proaste, cum avem noi.
Nu ni le permitem nici pe alea sa le pierdem daca vrem medalii mai stralucitoare, dar deocamdata mai e de lucru la paralele unde inca aruncam puncte pe apa sambetei.
Ai dreptate in mare parte. Totusi, sa nu uitam ca barna este aparatul la care se rateaza cel mai usor. Asa ca daca ai 3 gimnaste f bune la barna poti oricand spera ca adeverarele tale vor rata macar unul din exercitii.
Daca am fi avut macar 3 note medii la paralele si 3 excelente la barna ne-am fi batut la aur
rob_din
21st August 2007, 20:47
Au dat un reportaj la stirile sportive ale Tvr-ului cu lotul masculin de gimnastica. Informatii interesante, pacat ca a fost prezentat la finalul rubricii sportive. probabil multi scarbiti de reportajele mocirloase despre fotbal n-au rezistat pana la sfarsitul emisiunii.
Baietii, cu totii, au spus ca-si doresc o medalie la echipe.
Grecu Dan a recunoscut ca baietii sunt intr-o forma buna si au facut progrese remarcabile in ultimul timp. Selariu isi doreste sa fie in primii sase la individual compus; Dragulescu are solul pus la punct si este pregatit sa-si apere medalia de aur cuceritra anul trecut; Marian a reusit sa execute si saritura a doua, cea din 7,2.
Daca a reusit s-o execute de 2 ori si sa o rateze de 50 nu inseamna nimic. In privinta lui Dragulescu am amri indoieli la Mondialul asta. S-ar putea ca experienta de la CE sa-l impiedice sa concureze la 100%
mikeyy
21st August 2007, 21:44
Da asa s-a zis ca si-a revenit la sol si ca-l executa bine acum. Lui Selariu i-a luat interviu, iar acesta a zis ca pentru el conteaza echipa cel mai mult si la individual compus isi doreste o pozitionare in primii 6
cata10
21st August 2007, 23:31
Gimnastii romani se pregatesc pt mondiale:
http://www.tvr.ro/articol.php?id=15318&c=137
cata10
21st August 2007, 23:36
Gimnastii romani se pregatesc pt mondiale:
http://www.tvr.ro/articol.php?id=15318&c=137
Stiti cum se numeste cea de-a doua saritura pe care o executa Marian Dragulescu?
vlad001
22nd August 2007, 00:50
Cred ca e saritura Li Xiaopeng: Half twist on, 2.5 twist off
Pegasnegru
22nd August 2007, 03:02
2 lucruri ciudate in interviu: spune ca gimnastele de baza sunt Nistor si Izbasa, se stie ca nu sunt un mare fan Ponor dar, sa fim seriosi, e gimnasta de baza,
Domnul Forminte si-a mai aratat dezacordul exceptiei pe care o face Ponor de a se antrena separat, si adevarul este ca asa ceva are riscuri. Pe langa riscul de a naste probleme serioase in viitor, antrenorul coordonator al lotului olimpic nu trebuie sa fie orb la capacitatile uneia dintre gimnaste, ori domnul Forminte nu poate sti cu adevarat si in detaliu capacitatile psihice si fizice ale Catalinei pentru a putea lua decizii corecte de tactica. El cred ca a raspuns sincer, ca gimnastele de baza sunt cele pe care le cunoaste cel mai bine si in care isi poate pune el baza in competitie. Plus ca raspunsul lui sa fie luat din context; de multe ori nu se publica raspunsuri complete.
Plus ca Ponor mi se pare cam individualista, ea depunand efort pentru o medalie personala (e adevarat reprezentand Romania) mult mai mult decat pentru echipa. Cand s-a decis sa-si reia antrenamentele ea a declarat ca-si doreste o medalie la barna, nu "si" una cu echipa. Stau sa ma intreb ca daca participarea ei in concursuri nu era conditionata sa lucreze la trei aparate pt echipa, daca Ponor o facea din proprie initiativa. Dar sa nu fiu carcotasa! :drak: Oricum echipa este indiscutabil mai valoroasa cu Ponor in componenta.
cata10
22nd August 2007, 10:00
Cred ca e saritura Li Xiaopeng: Half twist on, 2.5 twist off
S-ar putea sa ai dreptate. Mersi mult!
mikeyy
22nd August 2007, 10:12
Domnul Forminte si-a mai aratat dezacordul exceptiei pe care o face Ponor de a se antrena separat, si adevarul este ca asa ceva are riscuri. Pe langa riscul de a naste probleme serioase in viitor, antrenorul coordonator al lotului olimpic nu trebuie sa fie orb la capacitatile uneia dintre gimnaste, ori domnul Forminte nu poate sti cu adevarat si in detaliu capacitatile psihice si fizice ale Catalinei pentru a putea lua decizii corecte de tactica. El cred ca a raspuns sincer, ca gimnastele de baza sunt cele pe care le cunoaste cel mai bine si in care isi poate pune el baza in competitie. Plus ca raspunsul lui sa fie luat din context; de multe ori nu se publica raspunsuri complete.
Plus ca Ponor mi se pare cam individualista, ea depunand efort pentru o medalie personala (e adevarat reprezentand Romania) mult mai mult decat pentru echipa. Cand s-a decis sa-si reia antrenamentele ea a declarat ca-si doreste o medalie la barna, nu "si" una cu echipa. Stau sa ma intreb ca daca participarea ei in concursuri nu era conditionata sa lucreze la trei aparate pt echipa, daca Ponor o facea din proprie initiativa. Dar sa nu fiu carcotasa! :drak: Oricum echipa este indiscutabil mai valoroasa cu Ponor in componenta.
Catalinei i s-a impus de la inceput sa faca 3 aparate ( sarituri, barna si sol). iar din aceste 3 aparate doar la sol mai are de lucrat pentru a-l face competitiv. E adevarat ca ceea ce ea isi doreste este medalia de aur la barna, dar pe langa asta va ajuta si echipa cu o nota buna la sarituri si probabil si la sol(nu stiu daca va prezenta la mondiale un sol cu 4 linii)
vlad001
22nd August 2007, 11:16
Domnul Forminte si-a mai aratat dezacordul exceptiei pe care o face Ponor de a se antrena separat, si adevarul este ca asa ceva are riscuri.
In foarte mare masura subscriu la ce ai zis, cu o mica exceptie.
Forminte nu este cel care face echipele, el raspunde doar de fetele pe care le antreneaza el. Daca federatia zice ca o sa fie si Catalina in echipa, Forminte trebuie sa se adapteze, sa zica mersi ca unele locuri sunt acoperite si sa se concentreze pe celelalte.
Problema cu dezacordul lui Forminte ca sa se antreneze separat Catalina mi se pare un pic falsa si creata de mass-media.
Imi amintesc cand Ponor a anuntat ca revine dar nu se va antrena la Deva, ziaristii care l-au intrebat pe Forminte ce parere are au inceput cu "Catalina nu va place, nu vrea sa se antreneze cu dumneavoastra, ce parere aveti?"
Apoi l-au intrebat pe Forminte cine va merge la Europene. Forminte, care stia doar de fetele lui cum sunt iar de Catalina stia doar ca intentioneaza sa revina, a raspuns ca el crede ca o sa mearga Nistor si Izbasa si in rest nu mai stie, fara sa faca absolut nici o mentiune de Catalina ca ar crede ca nu merge.
Urmatorul interviu luat Catalinei a inceput cu "Forminte a zis ca doar Izbasa si Nistor vor merge la europene, tu nu."
Mie mi se pare evident ca preferinta Catalinei de a se antrena la Bucuresti n-are nimic de-a face cu cat il place ea pe Forminte si nici tendinta lui Forminte de a vorbi mai mult de asteptarile pe care le are de la fetele pe care le antreneaza nu are nimic de-a face cu cat o place el pe Catalina.
Exista riscuri intr-adevar in momentul de fata ca unele fete sa se antreneze separat, dar mie unul mi se pare ca ar fi un lucru bun daca ar fi practica normala.
Antrenamentul centralizat la lot a fost o solutie izvorata din saracie acum 50 de ani si s-a dovedit a avea succes. Dar acum nu stiu daca se mai justifica. Atata timp cat sunt cluburi care isi pot permite echipament performant si conditii uneori chiar mai bune ca la lot, e pacat sa nu avem mai multe nuclee unde sa se antreneze fetele.
Dim pacate, ma tem ca exemplul Catalina, in loc sa fie privit ca "se poate face performanta si la cluburi", o sa fie privit ca "Mariana Bitang e cea mai tare".
mikeyy
22nd August 2007, 12:44
Si eu sunt de parere ca se poate face performanta si la cluburi, pt ca antrenori talentati avem ( pacat ca ff multi au plecat peste hotare). Mie unul imi place sistemul din SUA cand inainte de o mare competitie se fac mai multe verificari si se hotaraste echipa. Dar conseder ca la noi este greu sa facem asa caci nu avem sali de gimnastica care fie echipate corespunzator si nici nu se poate schimba o conceptie veche de peste 50 de ani, cea cu pregatirea centralizata care are atat avantaje car si dezavantaje.
Oricum, presimt ca dupa mondialele de anul acesta se va isca un nou scandal despre gimnastica in mass-media....ca doar asa se intampla dupa fiecare concurs :(
cata10
22nd August 2007, 14:57
Site-ul oficial al CM de la Stuttgart:
http://www.turn-wm.de/
Pegasnegru
23rd August 2007, 01:44
Si eu sunt de parere ca se poate face performanta si la cluburi, pt ca antrenori talentati avem ( pacat ca ff multi au plecat peste hotare). Mie unul imi place sistemul din SUA cand inainte de o mare competitie se fac mai multe verificari si se hotaraste echipa. Dar conseder ca la noi este greu sa facem asa caci nu avem sali de gimnastica care fie echipate corespunzator si nici nu se poate schimba o conceptie veche de peste 50 de ani, cea cu pregatirea centralizata care are atat avantaje car si dezavantaje.
:(
NU! Va rog credeti-ma ca sistemul din SUA este cel care darama echipa lor! Locuiesc in state, nu exista sa nu ai o cunostinta care sa nu fi practicat pana la un anumit nivel gimnastica si va pot spune mai indaproape ca sistemul lor este plin de lipsuri. Mai concret: Neavand un lot centralizat, si avand una doua competitii de calificare in echipa se inatmpla mai multe lucruri: Fetele sunt in competitie una cu cealalta, acest sentiment nelipsind si de la competitii internationale; lipsa de atmosfera in echipa conteaza. Apoi comitetul lor care evalueaza fetele este compus din persoane cu multe legaturi de afaceri si interese (sponsorizari anume, cluburi favorizate, cat si antrenori favorizati, etc.). Nu de multe ori s-a intamplat ca o gimnasta aleasa de comitet sa se fi accidentata si sa fie inlocuita (ex. Memmel) cu una care sa se dovedeasca foarte constanta si chair mai capabila. Cum se explica? Pentru ca persoanele care evalueaza o gimnasta, evalueaza capacitatile ei in zilele respective, neputand lua in seama consecventa ei. Poate rata si defapt sa fi avut doar o zi proasta, sau poate lua ochii (ex. McCool) si sa-ti rateze de n. ori la olimpiada. Americanii au de unde alege la feminin, si parca-si risipesc acest lux pe care noi nu-l avem. Si imi cer scuze sa neg faptul ca noi avem destule resurse materiale sa construim cluburi pe care sa le populam nu numai cu echipamente de performanta (ce poarta Americancele la paralele "grips" costa 50$ si trebuiesc schimbate cel putin o data pe luna din cauza uzurii) ci si cu antrenori destul de bine platiti si cu gimnaste care pot face ceva bani si daca nu ajung senioare cum fac Americancele. Putem garanta noi asta la ora actuala?
vlad001
23rd August 2007, 10:10
Au aparut inca 2 nume care pot fi in echipa baietilor: Malita si Bucur
http://www.prosport.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=55164
vlad001
23rd August 2007, 10:38
NU! Va rog credeti-ma ca sistemul din SUA este cel care darama echipa lor! Locuiesc in state, nu exista sa nu ai o cunostinta care sa nu fi practicat pana la un anumit nivel gimnastica si va pot spune mai indaproape ca sistemul lor este plin de lipsuri. Mai concret: Neavand un lot centralizat, si avand una doua competitii de calificare in echipa se inatmpla mai multe lucruri: Fetele sunt in competitie una cu cealalta, acest sentiment nelipsind si de la competitii internationale; lipsa de atmosfera in echipa conteaza.
Competitia intre fete poate fi un lucru bun. E adevarat ca, stimulate de antrenori, care vor sa le motiveze in plus, sau de presa, care vor si ei ceva scandal sa-i vanda ziarele, competitia poate atinge nuante nocive, dar nu cred ca ar fi o regula.
Prin anii 80-90 era competitie nesanatoasa intre fetele din Statele Unite. Acum toate care au participat la nationale si au sperat la un loc in echipa deja se stiu mai demult, se asteapta sau cel putin spera sa faca o echipa. Johnson a stat tot timpul concursului in brate la Sacramone, desi sunt de la cluburi diferite. Iar atmosfera dintre toate fetele mi s-a parut cat se poate de ok.
Plus ca odata facuta echipa nationala largita, si ele au cateva saptamani in care se antreneaza impreuna, nu la ia pur si simplu de la cluburi fara sa se cunoasca si le trimite la concurs.
Competitie exista si intre fetele care se antreneaza in acelsi loc. Fiecare isi doreste sa fie cat mai buna si sa prinda echipa.
mikeyy
23rd August 2007, 10:50
Ca tot se vorbeste de echipa SUA...parerea mea e ca anul acesta au o echipa f buna, mult mai buna decat cea a Chinei. Probabil ca Sua va lua aurul la mondiale....nu stiu daca exact asa va fi, dar asta-i parerea mea
vlad001
23rd August 2007, 10:50
Apoi comitetul lor care evalueaza fetele este compus din persoane cu multe legaturi de afaceri si interese (sponsorizari anume, cluburi favorizate, cat si antrenori favorizati, etc.). Nu de multe ori s-a intamplat ca o gimnasta aleasa de comitet sa se fi accidentata si sa fie inlocuita (ex. Memmel) cu una care sa se dovedeasca foarte constanta si chair mai capabila. Cum se explica? Pentru ca persoanele care evalueaza o gimnasta, evalueaza capacitatile ei in zilele respective, neputand lua in seama consecventa ei. Poate rata si defapt sa fi avut doar o zi proasta, sau poate lua ochii (ex. McCool) si sa-ti rateze de n. ori la olimpiada. Americanii au de unde alege la feminin, si parca-si risipesc acest lux pe care noi nu-l avem.
Se pare ca au gasit un mijloc sa treca si peste problema asta. Nu mai aleg echipa in urma unui concurs, ci doar o echipa largita, urmand ca dupa o serie de antrenamente cu toate, sa se aleaga cine ramane.
De coruptie nu te poti apara nici daca alegi 6 fete dintr-o singura echipa de 7.
vlad001
23rd August 2007, 11:07
Si imi cer scuze sa neg faptul ca noi avem destule resurse materiale sa construim cluburi pe care sa le populam nu numai cu echipamente de performanta (ce poarta Americancele la paralele "grips" costa 50$ si trebuiesc schimbate cel putin o data pe luna din cauza uzurii) ci si cu antrenori destul de bine platiti si cu gimnaste care pot face ceva bani si daca nu ajung senioare cum fac Americancele. Putem garanta noi asta la ora actuala?
Sa construim cluburi noi poate nu, dar exista deja club nou la Izvorani unde era vorba ca o sa se mute lotul, si zace nefolosit.
La Steaua povestea Irina (n-am mai vazut-o de mult pe forum, sper ca e bine) ca au aparate de ultima generatie, au doctor si psiholg la club.
La Dinamo se antreneaza Ponor si desi nu am auzit nimic de dotarea lor mi-e greu sa cred ca se antreneaza pe rogojini.
La Constanta cand si-a inceput antrenamentele cu Stanei i-au trimis barna de la federatie pentru ca ei nu aveau una in stare buna. Danei Sofronie nu i-au trimis nimic si ea n-a mai avut cum sa se antreneze, deci intr-adevar sunt cluburi in tara care din cauza asta nu pot face prea multe, dar 2-3-4 centre in tara in loc de unul cred ca n-ar fi o problema.
Cu plata antrenorilor poate ar fi o problema si sa atragi multi copii ca sa ai cu cine sa faci alea 2-3-4 centre, intr-adevar.
rob_din
23rd August 2007, 11:31
Ca tot se vorbeste de echipa SUA...parerea mea e ca anul acesta au o echipa f buna, mult mai buna decat cea a Chinei. Probabil ca Sua va lua aurul la mondiale....nu stiu daca exact asa va fi, dar asta-i parerea mea
China va castiga clar
vlad001
23rd August 2007, 11:57
China va castiga clar
Cine crezi ca vor fi cele 3 pe fiecare aparat in finala si cam cat te astepti sa ia? Cu aproximatie, evident.
mikeyy
23rd August 2007, 12:20
Cine crezi ca vor fi cele 3 pe fiecare aparat in finala si cam cat te astepti sa ia? Cu aproximatie, evident.
Te referi la China sau la SUA....sau poate la ambele? :D
vlad001
23rd August 2007, 12:21
Te referi la China sau la SUA....sau poate la ambele? :D
La China. Scuze, n-am fost clar deloc :)
mikeyy
23rd August 2007, 12:25
Cred ca Fei Cheng va face 3 aparate(sarituri,brna si sol), ZhouZhuoru 4 aparate, Pang tot 4 aparate.....iar de restul nu prea stiu ca nu le cunosc. Din echipa Chinei va lipsi Li Ya care este o specialista a paralelelor si la barna.
rob_din
23rd August 2007, 12:36
Din motive obiective (secretomania chinezilor) e greu de spus cu exactitate. Insa au cel putin 3 gimnaste care vor face macar 3 aparate fiecare: Zhou, Zhou, Pang.
China va domina concursul si la masculin si la feminin. Nu sunt bun la pronosticuri dar eu vad cel putin 8 medalii de aur pt China
cata10
23rd August 2007, 12:43
Din motive obiective (secretomania chinezilor) e greu de spus cu exactitate. Insa au cel putin 3 gimnaste care vor face macar 3 aparate fiecare: Zhou, Zhou, Pang.
China va domina concursul si la masculin si la feminin. Nu sunt bun la pronosticuri dar eu vad cel putin 8 medalii de aur pt China
Poate Cheng Fei..
chinezii sunt cei mai mari ratangii.....maximum 4-5 medalii de aur (poate 8 in total)
mikeyy
23rd August 2007, 12:46
Poate Cheng Fei..
chinezii sunt cei mai mari ratangii.....maximum 4-5 medalii de aur (poate 8 in total)
Nu sunt cei mai mari ratangii, nu sunt constanti...niciodata nu sti ce surpriza iti pot face atunci cand nu te astepti. China de obicei ori face un concurs bun ori il fac praf asa cum s-a int la Atena.
cata10
23rd August 2007, 12:51
Dan Grecu s-a hotarat sa ia si rezerva. Foarte bine! Sper sa mearga Malita; este un junior foarte bun; la cal se descurca cel mai bine, acolo unde noi avem mari probleme in a gasi al 3-lea gimnast pt finala.
Oricum, chiar daca nu va concura in calificari la Stuttgart, ramanand doar rezerva (doar o accidentare a unui coechipier , Doamne fereste,l-ar propulsa in echipa), va face totusi antrenamentele neoficiale din sala de concurs alaturi de echipa; pt Malita ar fi o experienta f. buna.
mikeyy
23rd August 2007, 12:53
AM o intrebre....anul trecut la mondiale, Druncea avea ac saritura ca si acum din 5.8? Ca m-am uitat la notele de anul trecut si a luat 14750 in calificari.
vlad001
23rd August 2007, 12:55
Dan Grecu s-a hotarat sa ia si rezerva. Foarte bine! Sper sa mearga Malita; este un junior foarte bun; la cal se descurca cel mai bine, acolo unde noi avem mari probleme in a gasi al 3-lea gimnast pt finala.
Oricum, chiar daca nu va concura in calificari la Stuttgart, ramanand doar rezerva (doar o accidentare a unui coechipier , Doamne fereste,l-ar propulsa in echipa), va face totusi antrenamentele neoficiale din sala de concurs alaturi de echipa; pt Malita ar fi o experienta f. buna.
Cred ca se hotarase ca ia rezerva de mult, nu era hotarat doar pe cine.
Deocamdata sunt 8 baieti pe cele 6 locuri plus rezerva.
Sa vedem cine va ramane acasa si cine va fi rezerva
vlad001
23rd August 2007, 13:01
AM o intrebre....anul trecut la mondiale, Druncea avea ac saritura ca si acum din 5.8? Ca m-am uitat la notele de anul trecut si a luat 14750 in calificari.
Da, avea tot din 5.8
cata10
23rd August 2007, 13:03
Cred ca se hotarase ca ia rezerva de mult, nu era hotarat doar pe cine.
Deocamdata sunt 8 baieti pe cele 6 locuri plus rezerva.
Sa vedem cine va ramane acasa si cine va fi rezerva
La un moment dat in presa scria ca lotul este format din 5 gimnasti + rezerva Robert Stanescu. Cu totii am inteles atunci ca nu poate fi formata o echipa doar din 5 gimnasti deci Robert era deja inclus in echipa!
vlad001
23rd August 2007, 13:11
La un moment dat in presa scria ca lotul este format din 5 gimnasti + rezerva Robert Stanescu. Cu totii am inteles atunci ca nu poate fi formata o echipa doar din 5 gimnasti deci Robert era deja inclus in echipa!
A aparut un nou articol in prosport, credeam ca la el te referi cand ai zis ca s-a hotarat Grecu sa ia rezerva. Am pus linkul si mai sus:
http://www.prosport.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=55164
Citez:
"Desi oficialii federatiei de specialitate i-au nominalizat pe Flavius Koczi, Razvan Selariu, Marian Dragulescu, Daniel Popescu, Alin Jivan si Robert Stanescu, în atentia antrenorului emerit Dan Grecu se afla si Adrian Bucur, dar si juniorul Cosmin Malita. "Federatia a numit echipa, dar noi vom avea ultimul cuvânt în ceea ce priveste gimnastii care vor reprezenta România. Doar cei mai în forma si mai bine pregatiti vor merge la Stuttgart", a declarat antrenorul lotului."
rob_din
23rd August 2007, 14:15
Poate Cheng Fei..
Erau cei mai mari ratangii. Poate daca JO nu erau la Beijing ramaneau ratangii. Daca iau doar 4 medalii de aur ar fi un CM ratat pentru ei
rob_din
23rd August 2007, 14:18
La Aarhus China a luat 8 medalii de aur (0 argint si 0 bronz). Incep sa cred ca am fost pesimist poate or sa ia 10 de data asta
rob_din
23rd August 2007, 14:32
Tvr 2 va transmite in direct subdiviziunile cu Romania din calificari
cata10
23rd August 2007, 14:39
Super!!!!!!!!!!!!!!!
De unde ai aflat aceasta informatie, ca pe site-ul tvr-ului nici macar nu amintesc de faptul ca transmit CM de la Stuttgart?
Germanii pe ce post transmit CM? Transmit si calificarile?
La baieti suntem in subdiviziune cu SUA, deci avem oarecum un criteriu de comparatie, dar la fete....
mikeyy
23rd August 2007, 14:48
Tvr 2 va transmite in direct subdiviziunile cu Romania din calificari
Stii cumva si de la ce ora? Ziua in care e Romania la fete parca e sambata 01.09. Chiar mi-as dori sa stiu la ce ora ca in ziua aceea sunt la o nunta si pt gimnastica as da o fuga pana acasa sa le vad pe fete :D
cata10
23rd August 2007, 14:52
S-a anuntat componenta loturilor de gimnastica de catre A. Stoica:http://www.onlinesport.ro/stiri/sporturi/gimnastica/22701/loturile-romaniei-la-cm-de-gimnastica.htm
cata10
23rd August 2007, 14:55
Nadia are incredere in gimnastele noastre dar trage si un semnal de alarma: atentie la China!
http://www.onlinesport.ro/stiri/sporturi/gimnastica/22699/nadia-comaneci-ponor-poate-cuceri-aurul-la-barna-la-cm.htm
cata10
23rd August 2007, 15:04
Stii cumva si de la ce ora? Ziua in care e Romania la fete parca e sambata 01.09. Chiar mi-as dori sa stiu la ce ora ca in ziua aceea sunt la o nunta si pt gimnastica as da o fuga pana acasa sa le vad pe fete :D
La fete: 1 sept; 15.45 (ora germaniei), incepem la sol
La baieti: 4 sept. 13.00 (ora germaniei), incepem la inele.
rob_din
23rd August 2007, 15:26
Pe port.ro am vazut ca pe 1 septembrie ora 16:45 este transmisa in direct subdiviziunea fetelor
rob_din
23rd August 2007, 15:29
Super!!!!!!!!!!!!!!!
De unde ai aflat aceasta informatie, ca pe site-ul tvr-ului nici macar nu amintesc de faptul ca transmit CM de la Stuttgart?
Germanii pe ce post transmit CM? Transmit si calificarile?
La baieti suntem in subdiviziune cu SUA, deci avem oarecum un criteriu de comparatie, dar la fete....
China va concura in prima subdiviziune deci putem face o comparatie. In plus se poate face o comparatie cu punctajul de la Aarhus
cata10
23rd August 2007, 16:21
Mariana Bitang este multumita de forma buna in care se afla Catalina Ponor:
http://www.onlinesport.ro/stiri/sporturi/gimnastica/22708/mariana-bitang-am-fost-surprinsa-de-seriozitatea-catalinei-ponor-in-pregatire.htm
mikeyy
23rd August 2007, 16:48
http://www.onlinesport.ro/stiri/sporturi/gimnastica/22708/mariana-bitang-am-fost-surprinsa-de-seriozitatea-catalinei-ponor-in-pregatire.htm
Am citit si eu articolele si din cate am inteles Bitang spune ca isi doreste ca Ponor sa prinda 2 finale....presupun ca cel de-al doilea aparat este solul si deci si-a adaugat a patra diagonala...doar asa cred ca are sanse sa acceada in finala.
rob_din
23rd August 2007, 16:48
Aceasta "prietenie" Bitang-FRG incepe sa mi se para suspecta. Sa nu uitam ca Belu conduce ANS-ul, principalul finantator al federatiei
mikeyy
23rd August 2007, 16:49
Deci lotul feminin final este compus din: Catalina, Sandra, Stela, Dana, Ana-Maria, Cerasela si Andreea. ma bucur ca participa Cerasela, inseamna ca e apta pt paralele.
mikeyy
23rd August 2007, 16:51
Aceasta "prietenie" Bitang-FRG incepe sa mi se para suspecta. Sa nu uitam ca Belu conduce ANS-ul, principalul finantator al federatiei
Este posibil...si mai ales ca se spune in articol ca Belu va fi si el acolo si poate va dubla premiile pt medalii :D. Probabil le va mari doar in cazu in care castiga Catalina la barna aurul:drak:
vlad001
23rd August 2007, 16:56
Deci lotul feminin final este compus din: Catalina, Sandra, Stela, Dana, Ana-Maria, Cerasela si Andreea. ma bucur ca participa Cerasela, inseamna ca e apta pt paralele.
Daca accidentarea la cot n-a fost totusi usoara as prefera s-o stiu rezerva pe Cerasela
vlad001
23rd August 2007, 17:00
Am citit si eu articolele si din cate am inteles Bitang spune ca isi doreste ca Ponor sa prinda 2 finale....presupun ca cel de-al doilea aparat este solul si deci si-a adaugat a patra diagonala...doar asa cred ca are sanse sa acceada in finala.
Zice ca va face 2 sau 3 aparate si va prinde cam tot atatea finale, ceea ce mi se pare cam suspect. Daca ar avea sol de finala ar face sigur 3 aparate, nu 2 sau 3.
Oricum nu vad cine ar putea face al 5-lea sol daca nu Ponor. Grigore si Patrascu m-as mira sa fie pregatite
mikeyy
23rd August 2007, 17:03
Zice ca va face 2 sau 3 aparate si va prinde cam tot atatea finale, ceea ce mi se pare cam suspect. Daca ar avea sol de finala ar face sigur 3 aparate, nu 2 sau 3.
Da e f ambigua declaratia. Vlad crezi ca Ponor a putut sa invete o a doua saritura in asa putin timp si astfel sa poata intra in finala la sarituri?
vlad001
23rd August 2007, 17:05
Da e f ambigua declaratia. Vlad crezi ca Ponor a putut sa invete o a doua saritura in asa putin timp si astfel sa poata intra in finala la sarituri?
Nu e imposibil, dar eu unul as fi surprins.
mikeyy
23rd August 2007, 17:15
Chiar ar fi o surpriza sa apara cu 2 sarituri....ea zicea dupa nationale ca dupa mondiale va incepe pregatirea celei de-a doua sarituri
cata10
23rd August 2007, 17:53
Ar fi o surpriza nemaipomenita ca Ponor sa incerce accederea in finala la sarituri. Totusi imi vine greu sa cred ca ea a reusit sa invete a doua saritura in doar o luna de zile. Probabil a doua finala va fi cea de la sol.
Mai repede cred ca si-a ridicat nota de plecare la sol decat ca a pus la punct o a doua saritura.
rob_din
23rd August 2007, 18:03
Ponor poate va face 2 sarituri, dar ma indoiesc ca ar putea intra in finala. La fel cum ma indoiesc ca ar putea intra la sol chiar si cu a patra diagonala
mikeyy
23rd August 2007, 18:26
Daca si-a bagat a-4a diaonala eu cred ca are sanse sa intre in finala. Mai de graba cred ca si-a facut solul decat sa pregateasca o a doua saritura. Mai ales ca la nationale spunea comentatoarea Tv ca la incalzire a facut dublu intins si ca singura problema pe care o are este rezistenta fizica. Mai avem o sapt si 2 zile si vom afla :D
rob_din
23rd August 2007, 18:37
Cu a patra diagonala care ar fi nota de plecare? Si pana la urma Izbasa va face solul complet?
mikeyy
23rd August 2007, 18:56
cu o a patra diagonala i-ar ajunge nota de plecare cam pe la 6.0/6.1. Iar de Izbasa nu stiu cat de mult a recuperat. Sa speram ca va face solul complet
mikeyy
23rd August 2007, 19:01
A aparut si in prosport declaratia marianei Bitang....iar exprimarea e urmatoarea: "Ea va concura la doua sau trei aparate si sper sa prinda tot atatea finale"
Acum ce sa mai inteleg ...are sanse sa prinda 3 finale adica pe langa ca si-a adaugat o a patra diagonala a invatat si inca o saritura.....cam greu de crezut intr-un timp atat de scurt ( poate asta e tzelul pt Beijing nu pt sapt viitoare) :D
rob_din
23rd August 2007, 19:13
A aparut si in prosport declaratia marianei Bitang....iar exprimarea e urmatoarea: "Ea va concura la doua sau trei aparate si sper sa prinda tot atatea finale"
Acum ce sa mai inteleg ...are sanse sa prinda 3 finale adica pe langa ca si-a adaugat o a patra diagonala a invatat si inca o saritura.....cam greu de crezut intr-un timp atat de scurt ( poate asta e tzelul pt Beijing nu pt sapt viitoare) :D
Pe de alta parte spune ca nu trebuie sa ne asteptam sa ia aur Ponor la barna fiindca principalul obiectiv e Beijing. Iar aplica Bitang aceasi tactica, ca daca ia aur la barna sa spuna ca e performanta secolului. Mai ales ca Ponor a si spus ca principala dorinta e sa devina campioana mondiala
mikeyy
23rd August 2007, 19:18
Oricat ar zice ca obiectivul principal este Beijing se stie ca Ponor isi doreste cel mai mult medalia mondiala care ii lipseste. Iar la Beijing va castiga probabil o medalie la barna poate nu de aur dar va lua caci e capabila
vlad001
23rd August 2007, 19:21
Din articolul din onlinesport.ro:
"In cadrul conferintei de presa in care au fost prezentate loturile pentru Campionatele Mondiale, FRG a anuntat semnarea unui parteneriat cu firma de asigurari "Euroins"."
Sunt curios ce ofera firma de asigurari. Dar sper ca e de bine.
"In timpul conferintei, Mariana Bitang a imprumutat aparatul de fotografiat al unui jurnalist pentru a poza un reporter care a pus mai multe intrebari. "Ar trebui sa se puna o limita de intrebari", a spus ea glumind."
Oare ce intrebari i-o fi pus ziaristul de a simtit nevoia sa ceara limita de intrebari?
mikeyy
23rd August 2007, 19:22
Si trebuie sa recunosc ca de fiecare data declaratiile Belu& Bitang au fost ambigue, niciodata nu au spus clar care e obiectivul pentru fiecare competitie. Cand ii intrebi ei raspund doar preintr-un cuvant AUR. Intr-o oarecare masura procedeaza bine..decat sa vorbeasca si sa nu faca mai bine borbesti dupa ce ai rezultatul indiferent care e acela.
mikeyy
23rd August 2007, 19:23
"In timpul conferintei, Mariana Bitang a imprumutat aparatul de fotografiat al unui jurnalist pentru a poza un reporter care a pus mai multe intrebari. "Ar trebui sa se puna o limita de intrebari", a spus ea glumind."
Oare ce intrebari i-o fi pus ziaristul de a simtit nevoia sa ceara limita de intrebari?
Sigur a inceput sa o intrebe daca vrea sa revina la Deva si chestii de genul si ca sa-l faca sa taca a intors-o :D
vlad001
23rd August 2007, 19:25
Este posibil...si mai ales ca se spune in articol ca Belu va fi si el acolo si poate va dubla premiile pt medalii :D. Probabil le va mari doar in cazu in care castiga Catalina la barna aurul:drak:
Premiile sunt doar pentru gimnasti sau si pentru antrenori?
mikeyy
23rd August 2007, 19:32
Normal ar fii sa fie pentru gimnasti, iar antrenorii sa primeasca din partea federatiei o recompensa ceva caci e si meritul lor in cucerirea unei medalii.
rob_din
23rd August 2007, 19:37
Premiile sunt doar pentru gimnasti sau si pentru antrenori?
Si pentru gimnasti si pentru antrenori
mikeyy
23rd August 2007, 19:44
M-am uitat acum pe ordinea intrarii la calificari la fete.....cand vor incepe fetele runda de calificari se va sti rez Chinei Ucrainei si a Italiei iar duminica urmeaza SUA, Rusia si restul.
cata10
23rd August 2007, 22:55
Programul complet al transmisiunilor de la CM, pe TVR2:
http://www.tvr.ro/emisiune.php?id=1817
ioanavol
24th August 2007, 00:30
Buna tuturor,
Ma bucur extraordinar de mult c-am "descoperit" acest forum. Acum stiu ca nu sunt singura romanca pasionata de acest sport (bine, mai am 2-3 prieteni, dar in general n-am intalnit multi romani sa se dea peste cap sa vada competitiile de gimnastica).
Eu stau in Olanda si, norocul meu, o sa fiu pe 7-9 in Romania, si-o sa pot vedea finalele de AA si pe aparate. Insa intrecerea pe echipe de pe 5 vad ca nu o dau cei de la Eurosport (Olanda) - probabil pentru ca ei n-au sanse. Iar din Germania este data pe un post local, care nu se gaseste in pachetele standard de la UPC.
Stie cineva o solutie de a privi live competitia, online (chiar cu bani)? Stiu ca in SUA este de exemplu WCSN. com, dar care din pacate nu poate fi urmarit cu IP din Europa.
Va multumesc,
Ioana
mikeyy
24th August 2007, 00:53
Buna Ioana si bine ai venit. Ma bucur ca te-ai alaturat si tu discutiilor noastre . Imi pare rau, insa ca nu am un raspuns la intrebarea ta referitoare la vizionarea online a competitie, pt ca nu stiu daca exista aceasta posibilitate. Poate ceilalti forumisti stiu ceva si cu siguranta iti vor raspunde
ioanavol
24th August 2007, 01:05
Multumesc, mikeyy. Sincer, prea multe sperante n-am, dar am zis ca daca nu stie nimeni pe forumul asta, atunci nu stiu unde altundeva as putea primi informatia asta.
Intotdeauna am urmarit competitiile de gimnastica la TV, de pe vremea Danielei Silivas (poate si inainte, dar ea e prima de care-mi amintesc). Si incercam si eu sa fac cate ceva, dar, fiindca nici macar podul din picioare nu-l puteam face (ce sa mai zic de sfoara), m-am lasat pagubasa.
Insa, dupa ce am auzit (live!) imnul Romaniei cantat de 8 ori in 2004 la Campionatele Europene de la Amsterdam, mi-a ramas inima la acest sport. Si chiar daca nu am castigat nici o medalie de aur la Europenele de anul asta (tot la Amsterdam), a fost super senzatia cand veneau suporterii olandezi la noi si vroiau sa faca poze si stiau de Steliana sau de Sandra.
Acum sunt cam ocupata cu niste examene, dar de-abia astept sa ma eliberez si sa particip si eu la discutii (cu toate ca sa jurizez nu ma pricep).
p.s. daca sunt total off-topic si va deranjeaza sa-mi spuneti, mut postul altundeva
rob_din
24th August 2007, 01:10
Buna tuturor,
Ma bucur extraordinar de mult c-am "descoperit" acest forum. Acum stiu ca nu sunt singura romanca pasionata de acest sport (bine, mai am 2-3 prieteni, dar in general n-am intalnit multi romani sa se dea peste cap sa vada competitiile de gimnastica).
Eu stau in Olanda si, norocul meu, o sa fiu pe 7-9 in Romania, si-o sa pot vedea finalele de AA si pe aparate. Insa intrecerea pe echipe de pe 5 vad ca nu o dau cei de la Eurosport (Olanda) - probabil pentru ca ei n-au sanse. Iar din Germania este data pe un post local, care nu se gaseste in pachetele standard de la UPC.
Stie cineva o solutie de a privi live competitia, online (chiar cu bani)? Stiu ca in SUA este de exemplu WCSN. com, dar care din pacate nu poate fi urmarit cu IP din Europa.
Va multumesc,
Ioana
Urmareste adresa asta in saptamana 2-9 septembrie. Se va afisa daca poate fi urmarita online. Mai mult ca sigur postul national chinez CCTV5 va transmite in direct si se poate vedea pe internet
http://myp2p.eu/Other.htm
mikeyy
24th August 2007, 01:12
Da asa este..momente frumoase sunt cele din anul 2004. Daca tu iti aduci aminte de pe vremea lui Silivas...eu pot spune ca imi aduc aminte doar de pe vremea lui Milosovici.
Iti doresc bafta la examene, sa le termini cu bine si te asteptam ca sa dezbatem ceea ce va urma peste 1 sapt.
ioanavol
24th August 2007, 01:12
multumesc mult, rob_din!
super, ce bucuroasa sunt
/OLE/
ioanavol
24th August 2007, 01:15
Da asa este..momente frumoase sunt cele din anul 2004. Daca tu iti aduci aminte de pe vremea lui Silivas...eu pot spune ca imi aduc aminte doar de pe vremea lui Milosovici.
Iti doresc bafta la examene, sa le termini cu bine si te asteptam ca sa dezbatem ceea ce va urma peste 1 sapt.
ehee...tu esti 7 ani mai tanar(a) ;)
pe curand atunci, de citit oricum o sa va citesc parerile:)
cata10
24th August 2007, 02:22
Buna Ioanavol si bine ai venit pe forumul nostru, forum dedicat exclusiv gimnasticii!
Ma bucur foarte tare de fiecare data cand deschid calculatorul si vad ca un alt fan al gimnasticii (al gimnastelor si gimnastilor romani) ni se alatura.
Sper sa reusesti sa vezi la TV toate zilele de concurs din cadrul CM.
Am inteles ca vei sustine curand niste examene; multa bafta! poate intre timp o sa intri si pe forum, caci o sa avem multe subiecte de discutie (daca invingem o sa ne bucuram impreuna, daca pierdem o sa comentam cauzele care au dus la insucces) Dar eu sper ca vor fi medalii ce vor atarna de gatul gimnastelor si gimnastilor nostri (poate vom auzi si imnul Romaniei)!
Hai ROMANIA!
Pegasnegru
24th August 2007, 04:33
Buna Ianavol, iti multumesc ca ai scris situl unde pot vedea campionatele mondiale de gimnastica! Eu sunt studenta in Sua si intotdeauna ma plangeam ca nu am cum sa vad fetele noastre concurand. Inca o data iti mutumesc.
Despre cine va castiga la feminin, nu stiu daca batalia se va da numai intre SUA si China. China vine cu niste fete fara experienta, dar care au note de plecare f. mari. Se stie ca pica des de pe aparate, dar sunt capabili de mari surprize. SUA vine cu o echipe puternica, dar si ea are lipsuri. Sincer, poate sunt eu super optimista, dar cred ca si noi avem sanse. Nu avem sansele Chinei sau SUA dar consecventa noastra ne-a tras de multe ori la liman si contez pe ea.
Pegasnegru
24th August 2007, 04:50
E posibil ca Ponor sa fi aratat pana acum exercitii mai usurate decat are de gand sa arate la Mondiale tocmai pentru a face surprize si a-si pastra reputatia de campioana. Eu una m-as bucura daca ar fi asa, ar ajuta echipa foarte mult. E posibil la mondiale sa arate un exercitiu la barna mai perfectionat decat a aratat pana acum tocmai ca sa rupa gura targului; sau poate va opta sa faca un exercitiu cu care se simte mai confortabil, dar si atunci e bine. Dar daca va intra in finale, nu cred ca va opta sa concureze (la sol sau sarituri) decat daca are sanse la o medalie. Nu stiu daca isi va risca reputatia pentru un clasament mediocru...
ioanavol
24th August 2007, 08:44
:DBuna Ianavol, iti multumesc ca ai scris situl unde pot vedea campionatele mondiale de gimnastica! Eu sunt studenta in Sua si intotdeauna ma plangeam ca nu am cum sa vad fetele noastre concurand. Inca o data iti mutumesc.
Despre cine va castiga la feminin, nu stiu daca batalia se va da numai intre SUA si China. China vine cu niste fete fara experienta, dar care au note de plecare f. mari. Se stie ca pica des de pe aparate, dar sunt capabili de mari surprize. SUA vine cu o echipe puternica, dar si ea are lipsuri. Sincer, poate sunt eu super optimista, dar cred ca si noi avem sanse. Nu avem sansele Chinei sau SUA dar consecventa noastra ne-a tras de multe ori la liman si contez pe ea.
Pentru nimic, ma bucur daca ti-ar folosi. Sincer insa, nu stiu sigur ca dau gimnastica, eu m-am uitat pe site-ul lor cu ceva luni in urma. Si costa vreo 4 dolari pe luna.
Asa ca uita-te un pic sa vezi daca asa e...ca sa nu te fi pus pe o pista gresita.
vlad001
24th August 2007, 10:06
Nu stiu daca ajuta, dar in general apar multe inregistrari dupa un campionat mondial. Eu am vazut intotdeauna "reluare" inregistrari de la americani, englezi, chiar italieni. Daca gasesc o inregistrare, o sa trec aici linkul. Nu e acelasi lucru cu a vedea in direct, dar e mai bine decat sa nu vezi de loc.
vlad001
24th August 2007, 10:12
A mai aparut un articol si in cotidianul:
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=13397&art=34513&cHash=75bede63b0
si romania libera:
http://www.romanialibera.ro/a104362/belu-si-bitang-din-nou-impreuna.html
In mare parte aceleasi informatii ca si in articolele de ieri din onlinesport si prosport, dar in plus e un detaliu despre Aluissa Lacusteanu:
Compania de asigurari Euroins cu care s-a incheiat contractul va plati operatia Aluissei la genunchi, desi in momentul accidentarii nu exista nici un contract.
Ma bucur ca s-a gasit o solutie sa fie ajutate si fetele care se accidenteaza, dar mi se pare totusi trist ca Aluissa n-a fost operata pana acum. Daca de abia in septembrie se opereaza, are toate sansele sa rateze si Olimpiada. Oricum, sunt fericit ca s-a gasit o solutie ca sa fie totusi operata.
Alta informatie care mi se pare interesanta, declaratia Nadiei: "Catalina nu merge nici pentru argint, nici pentru bronz, ci pentru aur la birna si, bineinteles, sa ajute echipa la sol. Ea are un exercitiu de mare valoare’". Poate intr-adevar si-a marit dificultatea la sol.
Si avem si romani printre arbitri si nu numai: "Adrian Stoica, seful FRG, va fi presedintele juriului din concursul masculin, Anca Grigoras, directorul tehnic al lotului feminin al FRG, va fi arbitru la barna, Dan Grecu va fi tot arbitru la paralele baieti, iar Nicolae Vieru va reprezenta Romania in calitate de membru al Comitetului Executiv al FIG."
cata10
24th August 2007, 11:43
Aluissa s-a accidentat in primavara si ei o opereaza in septembrie? Adrian Stoica chiar n-a gasit bani pana acum pentru aceasta operatie sau .....
Nu-mi vine sa cred!
cata10
24th August 2007, 11:49
Ponor va ajuta echipa si la sarituri. Are cea mai buna executie a sariturii din 5.5 din intreaga echipa a Romaniei.
In ceea ce priveste spusele Nadiei ca Ponor va ajuta echipa la sol:" Ea are un exercitiu de mare valoare’", incep sa cred ca Ponor si-a marit dificultatea exrcitiului, poate sperand si la finala la acest aparat.
rob_din
24th August 2007, 13:14
Ponor va ajuta echipa si la sarituri. Are cea mai buna executie a sariturii din 5.5 din intreaga echipa a Romaniei.
In ceea ce priveste spusele Nadiei ca Ponor va ajuta echipa la sol:" Ea are un exercitiu de mare valoare’", incep sa cred ca Ponor si-a marit dificultatea exrcitiului, poate sperand si la finala la acest aparat.
Cu tot respectul ma indoiesc ca stie prea multe Comaneci. S-o referi avand in gand exercitiul de la Atena
cata10
24th August 2007, 20:35
Au dat un reportaj la sport, pe TVR1, in care fetele spuneau ca-si doresc, in primul rand, o medalie la echipe.
Forminte, insa, a afirmat ca va fi destul de greu dar nu imposibil, acest lucru depinzand si de ce vor face adversarele noaste. A mai adaugat ca Sandrei ii va fi imposibil sa-si apere medalia de bronz cucerita anul trecut la Aarhus deoarece nu si-a ridicat notele de plecare la niciunul din cele patru aparate. In schimb, Dana Druncea va face patru aparate!!!!!!!!!!
Andreea Grigore parea ca si-a reluat antrenamentele deci va fi in echipa de sase.
Intrebare: cine va fi rezerva?
Sper ca nu Cerasela, caci de ea avem nevoie la paralele. De Tamarjan avem nevoie la sol.
Eu as prefera sa fie rezerva Druncea, dar ea pare a fi singura care nu are probleme de sanatate.
Grigore ar fi avut o sansa la individual compus daca nu se accidenta ( la europene a terminat pe 8); daca nu-i refacuta complet mai bine sa fie rezerva decat sa forteze. Sper sa-si creasca dificultatea exercitiilor si sa se pregateasca pentru competitiile de anul viitor.
rob_din
24th August 2007, 21:22
Au dat un reportaj la sport, pe TVR1, in care fetele spuneau ca-si doresc, in primul rand, o medalie la echipe.
Forminte, insa, a afirmat ca va fi destul de greu dar nu imposibil, acest lucru depinzand si de ce vor face adversarele noaste. A mai adaugat ca Sandrei ii va fi imposibil sa-si apere medalia de bronz cucerita anul trecut la Aarhus deoarece nu si-a ridicat notele de plecare la niciunul din cele patru aparate. In schimb, Dana Druncea va face patru aparate!!!!!!!!!!
Andreea Grigore parea ca si-a reluat antrenamentele deci va fi in echipa de sase.
Intrebare: cine va fi rezerva?
Sper ca nu Cerasela, caci de ea avem nevoie la paralele. De Tamarjan avem nevoie la sol.
Eu as prefera sa fie rezerva Druncea, dar ea pare a fi singura care nu are probleme de sanatate.
Grigore ar fi avut o sansa la individual compus daca nu se accidenta ( la europene a terminat pe 8); daca nu-i refacuta complet mai bine sa fie rezerva decat sa forteze. Sper sa-si creasca dificultatea exercitiilor si sa se pregateasca pentru competitiile de anul viitor.
http://www.tvr.ro/sport.php
Si o precizare: Forminte spune ca e posibil aurul la echipe. Nu vad cum dar ma rog e opinia lui
vlad001
24th August 2007, 21:23
Nu sunt sigur daca e acelasi reportaj, dar am gasit online pe site-ul tvr:
http://www.tvr.ro/articol.php?id=15579&c=137
M-au cam speriat un pic fetele ca vor aur la echipe. Nu ca n-as vrea eu sa ia aur, dar nu cred ca se poate si nu vreau sa le vad dezamagite. Mai pe finalul reportajului totusi au parut mai realiste. Sandra vrea un loc in primele 6 la individual, Steliana vrea o medalie, indiferent unde.
Edit: rob_din, cred ca am scris in acelasi timp :)
rob_din
24th August 2007, 21:36
Nu sunt sigur daca e acelasi reportaj, dar am gasit online pe site-ul tvr:
http://www.tvr.ro/articol.php?id=15579&c=137
M-au cam speriat un pic fetele ca vor aur la echipe. Nu ca n-as vrea eu sa ia aur, dar nu cred ca se poate si nu vreau sa le vad dezamagite. Mai pe finalul reportajului totusi au parut mai realiste. Sandra vrea un loc in primele 6 la individual, Steliana vrea o medalie, indiferent unde.
Edit: rob_din, cred ca am scris in acelasi timp :)
Eu zic ca nu-i rau sa vrea aurul gimnastele. Ma asteptam ca Forminte sa fie mai realist. CHiar daca nu ratam nimic sanse sa luam aurul sunt infime
Oricum mai bine asa decat Steliana care vrea o medalie, cam slabut obiectivul. Steliana are sanse la 4 medalii. Eu daca nu ia ori un aur ori macar doua medalii de argint sau bronz as fi nemultumit.
vlad001
24th August 2007, 21:48
Oricum mai bine asa decat Steliana care vrea o medalie, cam slabut obiectivul. Steliana are sanse la 4 medalii. Eu daca nu ia ori un aur ori macar doua medalii de argint sau bronz as fi nemultumit.
Sanse realiste Steliana nu are decat la un bronz la individual.
Mai are sanse la 3 finale si la un bronz cu echipa.
Unde vrei sa ia ia aur si 2 medalii de argint sau bronz?
mikeyy
24th August 2007, 21:48
Si eu as vrea sa castige aurul, dar e fff greu, trebuie sa recunoastem ca tarile concurente au gimnaste bune cu exercitii mult mai complexe decat noi si aici ma refer la China si Sua sa sarituri si paralele, caci la barna si sol stam bine si le putem face fata.
Era bine daca vorbeau in reportaj si de Ponor ca poate asa aflam si noi exact in ce stadiu este cu integralele pe aparate
mikeyy
24th August 2007, 21:50
Stela nu cred ca are sanse de o medalie de aur. Poate doar de argint si bronz. Are sanse la echipe, la paralel si barna. La sol nu este foarte sigura, asa am observat la concursurile recente
rob_din
24th August 2007, 21:56
Sanse realiste Steliana nu are decat la un bronz la individual.
Mai are sanse la 3 finale si la un bronz cu echipa.
Unde vrei sa ia ia aur si 2 medalii de argint sau bronz?
Nu m-ai inteles. Am vrut sa spun ca ar trebui sa castige ori 1 aur ori daca nu ia aur multumiror ar fi sa ia 2 medalii (ori argint, ori bronz)
Steliana are sanse la medalii la echipe, individual, paralele si barna asa ca poate lua spre exemplu un bronz la echipe si un argint la individual sau la barna. Ar fi multumitor
Aur poate lua individual compus la barna si la paralele. Sigur nu e principala favorita dar sanse sunt.
Pegasnegru
24th August 2007, 21:58
O, cat as spera la aur pe echipe! Cel mai mult ma intereseaza echipa, ea este "blazonul" nostru adevarat. Dar imi e frica de Druncea. Chair va face patru aparate? Fetita asta are o forma execrabila si la sol si la sarituri, iar paralelele nu le stapaneste fara emotii. Sper ca Forminte s-a referit ca Druncea face 4 aparate numai pentru calificari caci avem alte fete mult mai bune pentru sol si barna. La sarituri are nota de plecare mai mare 5.8 pe care si-a imbunatatit-o foarte mult si asta ar conta mult pentru echipa, dar tot are probleme de tinuta. Despre Ponor, sper sa ne faca o surpriza si sa ajute mai mult echipa, iar daca ia aurul pentru Romania la barna sper totusi sa nu fie unicul aur al nostru. Tin foarte mult la fetele din generatia asta si sper ca una (Nistor) sau mai multe sa poata straluci si ele.
Cat despre Aluissa este ingrijorator ca s-a asteptat pana acum sa se gaseasca o solutie pentru ea. Este bine ca s-a gasit una, dar e imposibil sa nu ii fi afectat forma fizica si sanatatea in tot acest timp.
vlad001
24th August 2007, 22:04
Nu m-ai inteles. Am vrut sa spun ca ar trebui sa castige ori 1 aur ori daca nu ia aur 2 medalii (ori argint, ori bronz)
Steliana are sanse la medalii la echipe, individual, paralele si barna asa ca poate lua spre exemplu un bronz la echipe si un argint la individual sau la barna. Ar fi multumitor
Aur poate lua individual compus la barna si la paralele. Sigur nu e principala favorita dar sanse sunt.
Acum ne mai apropiem in asteptari :)
Cred ca ea s-a referit la medalie in afara de cea de la echipe. Adica vrea una in plus.
La paralele si barna sunt intr-adevar sanse, dar sunt foarte mici pentru ca trebuie sa conteze si pe ratarile adversarelor, nu doar sa faca ea perfect.
La paralele daca si Liukin, si Tweddle, si Semyonova merg bine n-are cine sa le intreaca (poate doar vreuna din chinezoiacele pe care nu le stim).
La barna sunt atatea cu note de plecare intre 6.9 si 7.2 ca nici n-or sa intre toate in finale.
rob_din
24th August 2007, 22:04
O, cat as spera la aur pe echipe! Cel mai mult ma intereseaza echipa, ea este "blazonul" nostru adevarat. Dar imi e frica de Druncea. Chair va face patru aparate? Fetita asta are o forma execrabila si la sol si la sarituri, iar paralelele nu le stapaneste fara emotii. Sper ca Forminte s-a referit ca Druncea face 4 aparate numai pentru calificari caci avem alte fete mult mai bune pentru sol si barna. La sarituri are nota de plecare mai mare 5.8 pe care si-a imbunatatit-o foarte mult si asta ar conta mult pentru echipa, dar tot are probleme de tinuta. Despre Ponor, sper sa ne faca o surpriza si sa ajute mai mult echipa, iar daca ia aurul pentru Romania la barna sper totusi sa nu fie unicul aur al nostru. Tin foarte mult la fetele din generatia asta si sper ca una (Nistor) sau mai multe sa poata straluci si ele.
Cat despre Aluissa este ingrijorator ca s-a asteptat pana acum sa se gaseasca o solutie pentru ea. Este bine ca s-a gasit una, dar e imposibil sa nu ii fi afectat forma fizica si sanatatea in tot acest timp.
Sincer eu cred ca cel mai important ar fi un aur la individual compus.
mikeyy
24th August 2007, 22:06
Nu are o forma sau tinuta execrabila...e prea dur spus, are cu adevarat niste probleme de tinuta. Parerea mea e ca nu poate trece in finala la individual pt ca tehnic vorbind nu poate sa o intreaca pe Sandra sau pe Stela doar in cazul in care acestea rateaza ( Domane fereste). De ajutat echipa ajuta. Si anul trecut a ajutat doar ca a avut ghinion la paralele, dar pt asta nu trebuie sa o eliminam, trebuie sa-i dam o sansa si sa avem incredere inea
mikeyy
24th August 2007, 22:07
Vlad cine e Semyonova ca nu am mai auzit de ea pana acum...???
rob_din
24th August 2007, 22:10
Nici eu dar m-am uitat acum pe youtube si mi nu mi se pare cine stie ce
vlad001
24th August 2007, 22:15
Druncea, ca si Nistor si Izbasa, trebuie sa faca 4 aparate in calificari. Daca le pui pe toate sa faca 4 aparate in finala n-ai nevoie de restul echipei practic :).
Druncea nu si-a imbunatatit acum nota de plecare la sarituri. Avea saritura asta de anul trecut.
N-as zice ca are asa forma execrabila la sol. Triplul twist de exemplu e mult mai curat decat 2.5-ul lui Ponor. La sarituri sunt de acord cu tine, nu are de loc o forma buna.
Iar paralelele intr-adevar nu le face prea bine. Dar e obligata sa participe pentru ca altfel ar trebui sa faca Ponor paralele.
Daca face si barna inseamna ca Grigore sau Patrascu (depinde cine nu e rezerva) nu fac barna. Lucru care mi se pare ok, cele care de abia is revin din accidentari ar trebui sa concureze cat mai putin.
Pegasnegru
24th August 2007, 22:16
De Semyonova stiu de la o cupa mondiala unde a facut un exercitiu foarte dificil si spectaculos la barna (pentru care a luat argintul) dar a cazut. Si la sol si paralele sta bine cu exercitiile (sunt chiar spectaculoase) dar mai are probleme spre exemplu la paralele (exercitiu vazut in alta competitie http://www.youtube.com/watch?v=4yVlYrtL_Mk ) mai re de lucrat, dar arata un potential foarte mare.
La sol, aceeasi competitie: http://www.youtube.com/watch?v=itmzMbFF5cU
Si barna: http://www.youtube.com/watch?v=SnmClrUKJr8
Barna nu este de la aceeasi competitie care mi-a luat mie ochii.
vlad001
24th August 2007, 22:21
E una din noile senioare ale rusilor. Are nota de plecare peste 7 la paralele. Cred ca 7.5
A luat si 16.800 anul trecut, dar aia sa zicem ca nu se pune ca a fost cu arbitrii de treaba. Ia constant note peste 16, totusi.
mikeyy
24th August 2007, 22:26
E una din noile senioare ale rusilor. Are nota de plecare peste 7 la paralele. Cred ca 7.5
A luat si 16.800 anul trecut, dar aia sa zicem ca nu se pune ca a fost cu arbitrii de treaba. Ia constant note peste 16, totusi.
Meci de informatie...asta da surpriza din partea rusilor....oops:no:
rob_din
24th August 2007, 22:28
7.5??? in curand ajungem la nota de plecare 12. Glumesc, dar cred ca trebuie o noua schimbare a codului de punctaj
Oricum eu n-am mai auzit de aceasta rusoaica mi se pare curios sa apara acum cu exercitii cu astfel de note de plecare. A fost tinuta in laborator?
mikeyy
24th August 2007, 22:43
Pentru paralele sa nu le uitam pe Darya Zgoba si pe Vanessa Ferrari care de asemenea au exercitii competitive, Zgoba este campioana europeana iar Ferrari e medaliata cu bronz la Aarhus la acest aparat
vlad001
24th August 2007, 22:46
7.5??? in curand ajungem la nota de plecare 12. Glumesc, dar cred ca trebuie o noua schimbare a codului de punctaj
Oricum eu n-am mai auzit de aceasta rusoaica mi se pare curios sa apara acum cu exercitii cu astfel de note de plecare. A fost tinuta in laborator?
N-a fost tinuta in laborator, dar e junioara si n-a prea fost la competitii mari din cauza asta. Inca e junioara dar anul asta e voie si cu juniori in ultimul an la mondiale pentru ca urmeaza olimpiada si le da o sansa sa se califice.
Oricum, s-ar putea sa fi exagerat eu cu 7.5. Dar peste 7 are sigur.
cata10
24th August 2007, 23:03
Anul trecut, la europene, Rusia a castigat la echipe, in concursul junioarelor, cu 176 de puncte in timp ce la senioare Italia a castigat cu 175 de puncte iar Rusia, clasata pe trei, abia a strans 173 de puncte. Daca anul acesta vin cu intreaga echipa de junioare, de anul trecut, s-ar putea sa intre in lupta pt aur.
Nu stiu, insa, daca aceasta Semyonava a facut deplasarea la Volos, anul trecut. Ea nu apare nici la individual compus nici in finalele pe aparate.
rob_din
24th August 2007, 23:04
N-a fost tinuta in laborator, dar e junioara si n-a prea fost la competitii mari din cauza asta. Inca e junioara dar anul asta e voie si cu juniori in ultimul an la mondiale pentru ca urmeaza olimpiada si le da o sansa sa se califice.
Oricum, s-ar putea sa fi exagerat eu cu 7.5. Dar peste 7 are sigur.
Dar nici la europenele de juniori n-a aparut.
Fara legatura neaparat cu rusoaica ceea ce ma nedumereste pe mine este numarul extrem de mic de cazuri de dopaj descoperite in gimnastica. Chiar crede cineva ca se dopeaza jucatorii de golf sau de tir cu arcul in schimb nu se dopeaza nimeni in gimnastica?
rob_din
24th August 2007, 23:05
Anul trecut, la europene, Rusia a castigat la echipe, in concursul junioarelor, cu 176 de puncte in timp ce la senioare Italia a castigat cu 175 de puncte iar Rusia, clasata pe trei, abia a strans 173 de puncte. Daca anul acesta vin cu intreaga echipa de junioare, de anul trecut, s-ar putea sa intre in lupta pt aur.
Nu stiu, insa, daca aceasta Semyonava a facut deplasarea la Volos, anul trecut. Ea nu apare nici la individual compus nici in finalele pe aparate.
Am cautat si n-ma gasit-o pe Semyanova in nici o competitie oficiala pana anul asta.:(
cata10
24th August 2007, 23:07
Am cautat si n-ma gasit-o pe Semyanova in nici o competitie oficiala pana anul asta.:(
Interesant, nu?
Sa apara de nicaieri!
rob_din
24th August 2007, 23:10
Interesant, nu?
Sa apara de nicaieri!
Poate ne ajuta vlad ca e mai informat decat noi. Stii sa fi concurat pe undeva pna anul asta?
vlad001
24th August 2007, 23:11
Nu, n-a fost la Volos cu echipa de atunci.
Din echipa aia doar Elizarova poate prinde echipa de mondiale, restul mai sunt in activitate Myasnikova, Kokareva si Ivanova dar primele 2 inca isi revin din accidentari, iar Ivanova s-a accidentat a doua oara dupa ce isi revenise cat de cat anul asta.
cata10
24th August 2007, 23:14
Dar daca stam sa ne amintim un pic o sa vedem ca nici Ponor nu a participat la europenele din 2002 si a "explodat" la mondialele din 2003. Cine ar fi crezut atunci, cu 2 saptamani inaintea mondialelor din SUA ca Ponor va intra in 2 finale (sol si barna) si va obtine si 2 medalii de argint? in schimb marele favorite Alex. Eremia, Floarea Leonida si Andreea Munteanu nici macar n-au prins o finala(exceptie Munteanu - a patra la sol).
vlad001
24th August 2007, 23:16
Poate ne ajuta vlad ca e mai informat decat noi. Stii sa fi concurat pe undeva pna anul asta?
2 concursuri in Canada si SUA, dar imi scapa numele. Si nationalele Rusiei.
mikeyy
24th August 2007, 23:20
Am gasit ca la natioanele RusieiSemyonova a luat 15.950. si la individual compus cu 58.400
mikeyy
24th August 2007, 23:24
Am gasit o mica descriere a Kseniei Semyonova si note de la ultimele ei concursuri : http://www.designedbytim.com/gymnstands/code/semyonova.htm
cata10
24th August 2007, 23:25
Inseamna ca s-a concentrat doar pe paralele.
rob_din
24th August 2007, 23:27
Nu pare cine stie ce amenintare pentru CM, iar rusoaicele au tendinta sa nu confirme rezultatle de la junioare asa ca s-ar putea ca nici la JO sa nu fie o favorita
vlad001
24th August 2007, 23:27
Am gasit ca la natioanele RusieiSemyonova a luat 15.950. si la individual compus cu 58.400
Da, asta la cele din primavara. Au mai avut unele acum o luna, si a luat 16.300 in calificari, 16.250 in AA si 15.850 in finala. La paralele vorbesc, Si n-a mai facut individual compus, ci doar paralele si barna.
cata10
24th August 2007, 23:28
Am gasit o mica descriere a Kseniei Semyonova si note de la ultimele ei concursuri : http://www.designedbytim.com/gymnstands/code/semyonova.htm
Sunt destul de oscilante evolutiile ei. Nici la paralele nu-i extraordinara de fiecare data: 15.350 cu nota de plecare peste 7, inseamna ca a ratat!
Mihaela P
24th August 2007, 23:29
Buna seara tuturor!
Desi nu am mai scris de mult va urmaresc si ma bucur ca sunteti asa informati.
Astept si eu cu nerabdare CM.
vlad001
24th August 2007, 23:30
Sunt destul de oscilante evolutiile ei. Nici la paralele nu-i extraordinara de fiecare data: 15.350 cu nota de plecare peste 7, inseamna ca a ratat!
Da, de aia am si zis ca Nistor are o mica sansa. Dar doar daca rateaza adversarele ei. Daca Nistor nu greseste si nici adversarele ei nu gresesc, nu are cum sa ia medalie la paralele.
cata10
24th August 2007, 23:32
Buna seara tuturor!
Desi nu am mai scris de mult va urmaresc si ma bucur ca sunteti asa informati.
Astept si eu cu nerabdare CM.
De fiecare data cand ai ceva de spus nu ezita sa o faci; eu ma bucur ca esti alaturi de noi si de gimnastica.
Mihaela P
24th August 2007, 23:36
Merci Cata10 !
O sa fiu mai activa. Ma bucur ca din primavara ati aparut atatia pe forum. Era o vreme cand eu citeam ce scria Vlad si el ceea ce scriam eu.
Sper ca dupa Mondiale sa nu "moara" iar forumul.
cata10
24th August 2007, 23:36
Cine credeti ca va fi rezerva la baieti pt ca in ziare apar informatii diferite iar Dan Grecu nu a precizat nimic in legatura cu acest lucru?
mikeyy
24th August 2007, 23:40
Cine credeti ca va fi rezerva la baieti pt ca in ziare apar informatii diferite iar Dan Grecu nu a precizat nimic in legatura cu acest lucru?
Cred ca Adrian Bucur sau Robert Stanescu...tinand cont ca de Alin Jivan se spune ca a evoluat foarte mult in aceasta luna, de la nationale pana in prezent
rob_din
24th August 2007, 23:40
Probabil Bucur.
rob_din
24th August 2007, 23:43
Cred ca Adrian Bucur sau Robert Stanescu...tinand cont ca de Alin Jivan se spune ca a evoluat foarte mult in aceasta luna, de la nationale pana in prezent
E nevoie de stanescu la inele. Bucur are note modeste la toate aparatele
cata10
24th August 2007, 23:44
Merci Cata10 !
O sa fiu mai activa. Ma bucur ca din primavara ati aparut atatia pe forum. Era o vreme cand eu citeam ce scria Vlad si el ceea ce scriam eu.
Sper ca dupa Mondiale sa nu "moara" iar forumul.
Cu siguranta nu va "muri"! :yeah:Vom avea ce sa discutam: daca luam medalii nu vom conteni cu laudele, daca ratam vom incerca sa vedem care a fost cauza si ce se poate face in viitor, mai ales ca urmeaza, in 2008, doua competitii foarte importante (europenele si JO)
Trebuie sa ramanem alaturi de gimnastica romaneasca; nici nu concep sa nu intru zilnic pe acest forum; m-am bucurat foarte tare cand l-am descoperit si mai ales atunci cand am constatat ca am cu cine sa discut. Pe alte forumuri "dedicate" gimnasticii nu intra nimeni cu lunile!:(
mikeyy
24th August 2007, 23:48
De discutat vom avea...caci sigur vor reaparea binecunoscutele scandaluri la federatie, presa va specula la maxim orice lucru. Si in plus vor mai fi concursuri pana prin decembrie, vreo cupa mondiala etc. Si eu sunt de acord cu tine Cata ca vom avea subiecte si ca vom fi prezenti aici pe forum :)
cata10
24th August 2007, 23:49
E nevoie de stanescu la inele. Bucur are note modeste la toate aparatele
Sunt de acord cu tine dar nu stiu de ce am premonitia ca Alin Jivan va ramane pe tusa. Sper sa nu. mai ales dupa efortul extraordinar de a reveni in urma nenorocitei de accidentari. Hai Aline!!!!:yeah:
cata10
24th August 2007, 23:55
Eu sper sa luam medalie la individual compus, la baieti; ar fi pentru prima data in istorie
rob_din
24th August 2007, 23:59
Eu sper sa luam medalie la individual compus, la baieti; ar fi pentru prima data in istorie
Nu vad cum, n-am fost in stare sa luam la Europene acum e imposibil
mikeyy
24th August 2007, 23:59
Ar fi extraordinar sa reuseasca unul din cei 3 sa urce pe podium la individual. Dar va fi greu sa trecem peste chinezi, japonezi si de Fabian hambuchen care va concura la el acasa.
cata10
25th August 2007, 00:06
Ar fi extraordinar sa reuseasca unul din cei 3 sa urce pe podium la individual. Dar va fi greu sa trecem peste chinezi, japonezi si de Fabian hambuchen care va concura la el acasa.
Fabian H. este marea speranta a nemtilor la o medalie, dar intr-un concurs orice este posibil, mai ales ca ai nostri sunt in primii zece din lume cu siguranta:).
rob_din
25th August 2007, 00:25
Din pacate Hambuechen va fi ajutat din toate puterile. Mai ales el dar si Chuchovitina
mikeyy
25th August 2007, 00:27
Din pacate Hambuechen va fi ajutat din toate puterile. Mai ales el dar si Chuchovitina
Cam asa se intampla in cele mai multe cazuri cu sportivii din tara gazda........
Bernnadyss
25th August 2007, 10:11
Rusia a stabilit loturile pentru Campionatele Mondiale. Echipa masculina este formata din Maxim Devyatovsky, Sergei Khorokhordin, Yuri Ryazanov, Nikolai Kryukov, Alexander Safoshkin, Anton Golotsutskov si ca rezerva, Anatoly Vasilyev, in timp ce din echipa feminina fac parte Yulia Lozhechko, Yekaterina Kramarenko, Svetlana Klyukina, Ksenia Semyonova, Yelena Zamolodchikova. Cea de-a sasea componenta se va alege dintre Kristina Pravdina si Daria Yelizarova.
rob_din
25th August 2007, 10:15
Rusia a stabilit loturile pentru Campionatele Mondiale. Echipa masculina este formata din Maxim Devyatovsky, Sergei Khorokhordin, Yuri Ryazanov, Nikolai Kryukov, Alexander Safoshkin, Anton Golotsutskov si ca rezerva, Anatoly Vasilyev, in timp ce din echipa feminina fac parte Yulia Lozhechko, Yekaterina Kramarenko, Svetlana Klyukina, Ksenia Semyonova, Yelena Zamolodchikova. Cea de-a sasea componenta se va alege dintre Kristina Pravdina si Daria Yelizarova.
Logic (dar de multe ori competitia nu tine de logica) la fete Rusia n-ar prea trebui sa conteze la medalii, nici macar pe aparate
In schimb la masculin au echipa foarte buna
cata10
25th August 2007, 10:25
Zamolodchikova a trecut de mult de perioada ei de glorie (dubla campioana olimpica la Sydney) si inca mai concureaza?
Inseamna ca rusii nu au gimnaste mai bune daca prefera sa o includa pe Zamolodchikova in echipa. A fost prezenta si la Univrsiada si n-a facut mare lucru nici macar la sarituri, unde se descurca cel mai bine (in jur de 14.000 la ambele sarituri).
Totul depinde de cum sunt pregatite celelalte fete.
Echipa de baieti este destul de puternica si se vor bate pt. medalii!
Bernnadyss
25th August 2007, 10:39
Evolutia Yelenei Zamolodchikova in finala de la sarituri la Universiada:
http://www.youtube.com/watch?v=SkAoTXOe7UM
cata10
25th August 2007, 10:41
A aparut un interviu al Stelianei Nistor in gsp:
http://www.gsp.ro/Gimnastica/Prioritate-paralele.html?a=3400/66187
"- O sã treci peste emoþiile pe care le ai în concursurile mari?
- Da, cel puþin o sã încerc. Atmosfera e alta, sala este mai mare. Dar mi-au ieºit ºi concursuri bune, la Europenele de juniori. Probabil eram ºi mai inconºtientã.
- Care crezi tu cã vor fi rivalele tale la Stuttgart?
- Eu sînt singura mea rivalã. Nu mã tem de nimeni".
Bernnadyss
25th August 2007, 10:43
Si o evolutie la paralele; cred ca este din concursul pe echipe de la Universiada: http://www.youtube.com/watch?v=lPngTGw0uYY
cata10
25th August 2007, 10:46
Forminte afirma intr-un interviu aparut in prosport ca Stela se poate bate pt medalia de aur la individual compus:
http://www.prosport.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=55528
Doamne ajuta!
Hai Stela!
Bernnadyss
25th August 2007, 10:55
Un articol despre gimnastele din lotul Romaniei pentru Campionatele Mondiale:
http://www.gardianul.ro/2007/08/25/sport-c10/povestea_copilelor_de_la_deva_care_vor_aurul_mondi al_la_stuttgart-s100001.html
cata10
25th August 2007, 11:04
Un articol despre gimnastele din lotul Romaniei pentru Campionatele Mondiale:
http://www.gardianul.ro/2007/08/25/sport-c10/povestea_copilelor_de_la_deva_care_vor_aurul_mondi al_la_stuttgart-s100001.html
Un articol interesant! Cititi-l!
rob_din
25th August 2007, 13:47
Mie imi e tare frica ca aceasta generatie de gimnaste va fi in imposibiliatatea de a face mare lucru la JO datorita locului de desfasurare a acestora. Chinezii si-au propus sa castige si 14 medalii de aur daca se poate, si vor apela la orice mijloc.
Zilele astea la CM de la Osaka nu si-au trimis decat cativa atleti spunand ca prefera sa ramana acasa "sa sep regateasca pentru JO". Cred ca ne dam cu totii seama ce insemna asta
ioanavol
25th August 2007, 14:45
Nu stiu daca ajuta, dar in general apar multe inregistrari dupa un campionat mondial. Eu am vazut intotdeauna "reluare" inregistrari de la americani, englezi, chiar italieni. Daca gasesc o inregistrare, o sa trec aici linkul. Nu e acelasi lucru cu a vedea in direct, dar e mai bine decat sa nu vezi de loc.
multumesc, vlad.:)
ti-as fi recunoscatoare dac-ai pune linkurile pentru ca o sa pierd echipele baieti (voi fi pe drum) si nu stiu nici dac-o sa vad finalele de sambata, 8sept (am o nunta). Si vreau neaparat sa le vad cumva...(nu stiu daca tvr-ul va da reluare, ma indoiesc).
ioanavol
25th August 2007, 14:58
iar referitor la sansele noastre...eu nu prea am vazut concursuri de gimnastica in care sa-si faca toti exercitiile perfect si castigatorul sa se decida "corect".
cateodata noi am ratat, chinezoaicele de cele mai multe ori, americancele si rusoaicele tot asa, cateodata. si asa o sa fie si acum, probabil, e un pic ca o loterie.
daca ar fi s-o luam pe de-a dreptul, noi avem una din cele mai bune echipe si, sincer, desi e super sa luam aurul, orice medalie e buna, pentru ca totusi valoarea in top 5 e apropiata si mereu se schimba castigatorul/castigatoarea.
la individual compus avem sanse iarasi la o medalie, care-o fi.
la aparate insa nu mai e "drept", caci sunt tari care-si antreneaza gimnastele la un aparat-doua...sa nu mai zic ca siguranta pe barna nu mai e neaparat atuul nostru, s-au apropiat si celelalte. dar hai sa zicem ca aici ne da Catalina o sansa in plus, pentru ca si ea s-a concentrat pe 2 aparate.
Deci, dupa mine, echipa ideala e cam cum am avut la Atena: cate o gimnasta fff buna la cate un aparat-doua (vezi Catalina si Monica Rosu, pe care n-o lua nimeni la sarituri) si una-doua gimnaste care sa faca toate aparatele, dar sa nu straluceasca la niciunul (vezi Dana Sofronie).
Alta sansa, cu dificultatea din zilele noastre, nu cred ca avem.
p.s. nu-mi ies din cap chinezoaicele la paralele...era una acum vreo 10 ani cred, la 13 ani rupea tot. Si acum am vazut pe youtube niste ex cu chinezoaice la paralele care sincer, daca sunt facute bine, iarasi n-au rival.
Plus, chinezoaicele sunt mai mici si mai usoare, mare avantaj fata de noi, dar mai ales fata de americance.
cata10
25th August 2007, 15:43
Mie imi e tare frica ca aceasta generatie de gimnaste va fi in imposibiliatatea de a face mare lucru la JO datorita locului de desfasurare a acestora. Chinezii si-au propus sa castige si 14 medalii de aur daca se poate, si vor apela la orice mijloc.
Zilele astea la CM de la Osaka nu si-au trimis decat cativa atleti spunand ca prefera sa ramana acasa "sa sep regateasca pentru JO". Cred ca ne dam cu totii seama ce insemna asta
Asa este rob_din, urmaresc campionatele mondiale de atletism de la Osaka si am constatat, cu surprindere, ca lipsesc atletii din china. O singura atleta din China a concurat la 800m dar fara sanse.
La aceste mondiale s-au anuntat controale antidoping in numar foarte mare si poate chinezii au preferat sa nu vina stiind ei de ce.:rosu:
cata10
25th August 2007, 16:55
E posibil ca, ne dorind sa arate tot ce pot, chinezii sa nu vina cu prima echipa la aceste mondiale (vezi cazul atletismului)?
Pegasnegru
25th August 2007, 19:44
E posibil ca, ne dorind sa arate tot ce pot, chinezii sa nu vina cu prima echipa la aceste mondiale (vezi cazul atletismului)?
Este foarte posibil, insa asta poate sa fie o mare greseala de tactica a lor. Principalul inamic al chinezoiacelor a fost pregatirea mentala si ratarea. Daca vin cu o echipa complet neexperimentata la ce se pot astepta? Daca fetele nu au o experienta, sa fi concurat pe plan international (chiar si cu exercitii mai "usurate" sa para ca atata pot) nu or sa fie foarte pregatite sa concureze. Plus ca eu am o impresie ca zambetele lor in fata camerelor de filmat sunt false. Cred ca ele in general rateaza foarte mult si din cauza emotiilor a ceea ce se poate intampla daca rateaza.
Pegasnegru
25th August 2007, 19:45
Este foarte posibil, insa asta poate sa fie o mare greseala de tactica a lor. Principalul inamic al chinezoiacelor a fost pregatirea mentala si ratarea. Daca vin cu o echipa complet neexperimentata la ce se pot astepta? Daca fetele nu au o experienta, sa fi concurat pe plan international (chiar si cu exercitii mai "usurate" sa para ca atata pot) nu or sa fie foarte pregatite sa concureze. Plus ca eu am o impresie ca zambetele lor in fata camerelor de filmat sunt false. Cred ca ele in general rateaza foarte mult si din cauza emotiilor a ceea ce se poate intampla daca rateaza.
Ma referam la Olimpiada.
rob_din
25th August 2007, 19:54
Toata lumea uita ca au luat 8 medalii de aur la Aarhus. S-a dus cu ratarile, macar pana la JO de la Beijing. Dupa aceea e posibil sa scada din nou in valoare
Pegasnegru
25th August 2007, 20:05
Toata lumea uita ca au luat 8 medalii de aur la Aarhus. S-a dus cu ratarile, macar pana la JO de la Beijing. Dupa aceea e posibil sa scada din nou in valoare
DA, dar toata lumea uita cum au ratat ca de obicei in calificari; e adevarat, s-au mobilizat dupa aceea, dar iarasi au ratat la individual compus.
Este si mai adevarat ca nu e bine ca echipa noastra sa concureze cu sanse numai daca altele rateaza. Frumos ar fi sa ne batem pentru aur chiar daca nicio alta echipa nu ar rata.
vlad001
25th August 2007, 21:34
Am vazut echipa pe un alt forum. Cele 7 (nu stiu cine va fi rezerva) sunt: Cheng Fei, Jiang Yuyuan, Yang Yilin, Xiao Sha, He Ning, Pang Panpan, Li Shanshan.
Doar 2 sunt din echipa de anul trecut, restul sunt nou venite. Mi se pare ca nu vin cu echipa a doua, ci mai degraba ca dau ocazia celor care vor fi la olimpiada sa concureze de pe acum.
Asta poate da o speranta ca cele noi sa rateze anul asta la mondiale, dar eu nu as conta prea mult pe asta.
rob_din
25th August 2007, 21:55
Am vazut echipa pe un alt forum. Cele 7 (nu stiu cine va fi rezerva) sunt: Cheng Fei, Jiang Yuyuan, Yang Yilin, Xiao Sha, He Ning, Pang Panpan, Li Shanshan.
Doar 2 sunt din echipa de anul trecut, restul sunt nou venite. Mi se pare ca nu vin cu echipa a doua, ci mai degraba ca dau ocazia celor care vor fi la olimpiada sa concureze de pe acum.
Asta poate da o speranta ca cele noi sa rateze anul asta la mondiale, dar eu nu as conta prea mult pe asta.
La echipe s-ar putea ca China sa merga mai slab decat ne asteptam. In schimb la aparate s-ar putea sa ia 3 medalii de aur. Ma refer la fete
mikeyy
25th August 2007, 23:40
Deci din echipa Chinei vor lipsi Zhou Zhuoru, Li Ya si Zhang Nan. S-ar putea sa nu fie suficient de puternica echipa a.i sa castige la echipe. Dar asta nu pentru ca e premeditat ci pt ca si CHina se confrunta cu accidentari ale sportivilor.
mikeyy
25th August 2007, 23:44
La echipe s-ar putea ca China sa merga mai slab decat ne asteptam. In schimb la aparate s-ar putea sa ia 3 medalii de aur. Ma refer la fete
Eu nu cred ca vor reusi sa ia 3 medalii de aur la aparate. Asta ar insemna sa castige atat sariturile cat si sol si paralele...pt ca barna sper sa o castige Romania. Parerea mea e ca singura medalie pe care China o castiga 100% este la sarituri prin Fei Cheng. La paralele nu cred si posibil la sol desi ma indoiesc
mikeyy
26th August 2007, 00:00
A aparut in libertatea un articol despre Stela....imi place ce a declarat printre care: '"Pe mine nu ma intereseaza Vanessa Ferrari si nici altcineva. Eu vreau doar sa ma tina sanatatea pentru a-mi putea face exercitiile la aceste Mondiale'"
Multa sanatate Stela!!!!!!
ioanavol
26th August 2007, 00:24
Eu nu cred ca vor reusi sa ia 3 medalii de aur la aparate. Asta ar insemna sa castige atat sariturile cat si sol si paralele...pt ca barna sper sa o castige Romania. Parerea mea e ca singura medalie pe care China o castiga 100% este la sarituri prin Fei Cheng. La paralele nu cred si posibil la sol desi ma indoiesc
eu as zice ca la paralele au sanse f mari daca fac exercitii de genul celor carora le-am vazut eu pe youtube...cu nu stiu cate schimbari de maini si cu 2 desprinderi una dintr-alta...si bineinteles, daca nu rateaza.
mentionez ca nu ma pricep la jurizare, dar intotdeauna mi s-au parut geniale chinezoaicele la paralele (cum am spus si in postul anterior).
cata10
26th August 2007, 00:46
Articolul din "libertatea" desptre Stela (se pare ca are din nou dureri la spate si poarta un corset special in timpul antrenamentelor):
http://www.libertatea.ro/index.php?section=articole&screen=stire&sid=185644
cata10
26th August 2007, 00:51
Sper ca Stela sa nu forteze si sa poata ajunge la Beijing; acest copil extraordinar merita o medalie olimpica dupa toate sacrificiile pe care le-a facut. E mai importanta o medalie olimpica decat una mondiala.
rob_din
26th August 2007, 01:54
Paralelele sunt singurul aparat la care chinezoaicele nu au sanse la aur (mereu au avut exercitii fantastice dar ori codul de punctaj ori arbitrajul le-a refuzat aurul). In schimb la sarituri, sol si barna au mari sanse
ioanavol
26th August 2007, 02:15
Paralelele sunt singurul aparat la care chinezoaicele nu au sanse la aur (mereu au avut exercitii fantastice dar ori codul de punctaj ori arbitrajul le-a refuzat aurul). In schimb la sarituri, sol si barna au mari sanse
multumesc pentru informatie, nu stiam (bine, in ultimii ani am vazut si ff multe ratari din partea lor).
si totusi, atunci de ce se streseaza sa faca chestii asa de periculoase daca nu le da codul de punctaj nici un bonus? btw, arbitrajul in Beijing nu cred ca va fi o problema pt China, dar in Germania poate.
mmm...si atunci chinezoaica de 13 ani pe care mi-o amintesc eu...trebuie sa fi fost cu vreo 15 ani in urma, ca parca a luat 10 atunci. plus ca era limita mai mica de varsta.
cand am timp o sa sap si-o sa vin cu filmarea (daca e pe net undeva).
rob_din
26th August 2007, 03:23
multumesc pentru informatie, nu stiam (bine, in ultimii ani am vazut si ff multe ratari din partea lor).
si totusi, atunci de ce se streseaza sa faca chestii asa de periculoase daca nu le da codul de punctaj nici un bonus? btw, arbitrajul in Beijing nu cred ca va fi o problema pt China, dar in Germania poate.
mmm...si atunci chinezoaica de 13 ani pe care mi-o amintesc eu...trebuie sa fi fost cu vreo 15 ani in urma, ca parca a luat 10 atunci. plus ca era limita mai mica de varsta.
cand am timp o sa sap si-o sa vin cu filmarea (daca e pe net undeva).
Asta e stilul lor. Presupun ca s-or pricepe mai bine la desprinderi si treceri de pe o bara pe alta decat la legari si alte elemente care le-ar creste nota. In plus mai mereu ratau in finala chinezoaicele
mikeyy
26th August 2007, 11:34
Daca tot vad ca se vorbeste de evolutia chinezoaicelor la paralele, vreau sa va spun ca ultima lor clasare pe podium la un CM a fost in 1999 unde au castigat atat medalia de argint cat si cea de bronz, aurul fiind castigat de Khorkina. Iar aurul l-au castigat la paralele in anul 1989 prin Fan Di care a fost notata cu 10
ioanavol
26th August 2007, 12:09
Daca tot vad ca se vorbeste de evolutia chinezoaicelor la paralele, vreau sa va spun ca ultima lor clasare pe podium la un CM a fost in 1999 unde au castigat atat medalia de argint cat si cea de bronz, aurul fiind castigat de Khorkina. Iar aurul l-au castigat la paralele in anul 1989 prin Fan Di care a fost notata cu 10
super, multumesc pentru informatii, mikeyy!
intr-adevar, dupa cum am mai zis, in ultimii ani am vazut numai ratari ale chinezoaicelor la acest aparat.
dar nu mi se pare corect sa presupunem ca rateaza la parelele, in timp ce la toate celelalte comparam notele de plecare. Parca era vorba sa comparam exercitiile si nu jurizarea sau posibilitatea de-a rata.
Asa ca, pornind de la ipoteza ca n-o sa mai rateze pana la Beijing si ca n-o sa aiba contra lor arbitrajul, au sanse la medalii la paralele cu exercitiile de acum? ma gandesc daca au sanse sa le ia pe Liukin si Tweedle si, mai ales, pe Steliana?
din pacate nu pot intra pe youtube, dar o sa revin mai tarziu cu o comparatie intre exercitii...
rob_din
26th August 2007, 12:13
super, multumesc pentru informatii, mikeyy!
intr-adevar, dupa cum am mai zis, in ultimii ani am vazut numai ratari ale chinezoaicelor la acest aparat.
dar nu mi se pare corect sa presupunem ca rateaza la parelele, in timp ce la toate celelalte comparam notele de plecare. Parca era vorba sa comparam exercitiile si nu jurizarea sau posibilitatea de-a rata.
Asa ca, pornind de la ipoteza ca n-o sa mai rateze pana la Beijing si ca n-o sa aiba contra lor arbitrajul, au sanse la medalii la paralele cu exercitiile de acum? ma gandesc daca au sanse sa le ia pe Liukin si Tweedle si, mai ales, pe Steliana?
din pacate nu pot intra pe youtube, dar o sa revin mai tarziu cu o comparatie intre exercitii...
Nu cred sa exista chinezoaica care sa poata lua aurul in conditiile in care Liukin sua Tweedle nu gresesc. Pe de alta parte informatiile despre ce fac chinezii sunt putine asa ca nu putem exclude nimic
mikeyy
26th August 2007, 12:21
Eu zic ca anul acesta, daca tweddle nu rateaza nu o va invinge nimeni. Liukin nu prea e sigura pe coborare.....tweddlw chiar daca are un exercitiu spectaculos si bine executat mai rateaza.....la europene la Debrecen in 2005 a cazut in cap, iar la Aarhus 2006 a cazut pe burta la individual, daca nu cadea la Aaarhus era pe podium.
cata10
26th August 2007, 12:28
Chinezoaicele au sanse mari la aur la sarituri, asa cum spunea si mikeyy, prin Cheng Fei. Mai au sanse la medalii la sol (Pang Panpan) si la paralele (aici concurenta este foarte mare); la barna n-au cum sa urce pe podium. Noi avem sanse mari de tot sa luam 2 medalii la barna.
O alta medalie de aur pt care chinezoaicele se bat cu adevarat este cea de la echipe (Chine este principala favorita)
Asadar, au sanse mari sa ia doua medalii de aur dar concursul poate da peste cap toate pronosticurile.
La paralele mai bine sa castige englezoaica; are un exercitiu frumos si cu grad mare de dificultate!
georg40
26th August 2007, 12:31
Pentru amanunte privind CM de gimnastica de la Stuttgart (1-9 septembrie 2007) va recomand adresa www.turnwm.de unde veti gasi o seama de informatii interesante, actualitati, programul de desfasurare etc.
mikeyy
26th August 2007, 12:39
La paralele si barna va fi lupta cea mai mare inca din calificari, caci sunt multe gimnaste cu note de plecare maxime si care se lupta pt medalii....o mica ezitare in calificari e posibil sa te scoata din finala la aparat. Cred ca la sol au mari sanse de castig Ferrari, Alicia Sacramone, Feng Chei si Izabsa dar la ea nu stiu cat si-a revenit si daca isi va face solul complet.....oricum intre ele se va da lupta pt podium.
cata10
26th August 2007, 12:51
La paralele si barna va fi lupta cea mai mare inca din calificari, caci sunt multe gimnaste cu note de plecare maxime si care se lupta pt medalii....o mica ezitare in calificari e posibil sa te scoata din finala la aparat. Cred ca la sol au mari sanse de castig Ferrari, Alicia Sacramone, Feng Chei si Izabsa dar la ea nu stiu cat si-a revenit si daca isi va face solul complet.....oricum intre ele se va da lupta pt podium.
Daca Ferrari va lua medalie la individual compus nu va face mare lucru in finalele pe aparate, cu atat mai putin la sol:drak:
cata10
26th August 2007, 12:53
Astazi fetele pleaca spre Germania:cya:.
Hai romania!:yeah:
mikeyy
26th August 2007, 12:57
Da azi pleaca, dupa ce in ultimele 2 zile s-au antrenat la Izvorani.
mikeyy
26th August 2007, 12:59
Daca Ferrari va lua medalie la individual compus nu va face mare lucru in finalele pe aparate, cu atat mai putin la sol:drak:
Nu stiu ce va face Ferrari la finalele pe aparate, dar cu siguranta nu va rata podiumul la individual.
Pana acum Ferrari a castigat la individual cam tot ( in afara de Olimpiada), iar la aceste mondiale va trebui sa-si apere medalia de anul trecut, lucru ce va fi destul de dificil tinand cont de concurenta
rob_din
26th August 2007, 12:59
Si la barna chinezoaicele au crescut enorm. Au sanse la aur si acolo
mikeyy
26th August 2007, 13:11
Pana la urma, care dintre Grigore si Patrascu va fi rezerva? Am avea nevoie de Grigore atat la barna si paralele in calificari, iar de Patrascu avem cea mai mare nevoie la paralele.....
mikeyy
26th August 2007, 13:23
Cred ca pana la urma Grigore va fi rezerva. Am facut eu o repartizare proprie pe aparate pt calificari care arata astfel:
SARITURI:
Nistor
Izbasa
Druncea
Ponor
Tamarjan
PARALELE
Nistor
Izbasa
Druncea
Patrascu
Tamarjan
BARNA
Ponor
Nistor
Izbasa
Druncea
Tamarjan
SOL
Nistor
Izbasa
Tamarjan
Ponor
Druncea
cata10
26th August 2007, 13:43
Asta ar insemna sa avem 4 gimnaste cu evolutii la toate aparatele (Nistor, Izbasa, Druncea si Tamarjan) iar Forminte afirma ca vor fi doar trei cu evolutii complete!!!!
mikeyy
26th August 2007, 13:48
Asta ar insemna sa avem 4 gimnaste cu evolutii la toate aparatele (Nistor, Izbasa, Druncea si Tamarjan) iar Forminte afirma ca vor fi doar trei cu evolutii complete!!!!
Da ai dreptate, ca doar Izbasa, Nistor si Druncea vor face 4 aparate......atunci e gresita repartizarea mea, imi pare rau:headbang:
cata10
26th August 2007, 13:51
Sarituri:
1. Cerasela Patrascu;
2. Steliana Nistor;
3. Dana Druncea;
4. Sandra Izbasa;
5. Catalina Ponor.
mikeyy
26th August 2007, 13:55
Sarituri:
1. Cerasela Patrascu;
2. Steliana Nistor;
3. Dana Druncea;
4. Sandra Izbasa;
5. Catalina Ponor.
Da ar fi o solutie ca cerasela sa faca sarituri, dar conteaza cat de bine ii este cotul. La Belgrade s-a descurcat bine la sarituri....vom vedea ce va fi
cata10
26th August 2007, 13:56
Paralele:
1. Anamaria Tamarjan;
2. Dana Druncea;
3. Sandra Izbasa;
4. Cerasela Patrascu;
5. Steliana Nistor.
cata10
26th August 2007, 14:01
Barna:
1. Dana Druncea;
2. Anamaria Tamarjan;
3. Sandra Izbasa;
4. Steliana Nistor;
5. Catalina Ponor.
cata10
26th August 2007, 14:06
Sol:
1. Dana Druncea;
2. Anamaria Tamarjan;
3. Catalina Ponor;
4. Steliana Nistor;
5. Sandra Izbasa.
cata10
26th August 2007, 14:09
Situatia se poate schimba daca va concura Andreea Grigore!!!!
mikeyy
26th August 2007, 14:18
Situatia se poate schimba daca va concura Andreea Grigore!!!!
Daca rezerva va fi Cerasela, atunci se va schimba situatia. EU sper sa fie ceva in genu cum am zis noi cata, caci imi doresc ca Cerasela sa participe, dar daca inca nu si-a revenit mai bine sa o protejeze decat sa forteze
cata10
26th August 2007, 14:22
Daca rezerva va fi Cerasela, atunci se va schimba situatia. EU sper sa fie ceva in genu cum am zis noi cata, caci imi doresc ca Cerasela sa participe, dar daca inca nu si-a revenit mai bine sa o protejeze decat sa forteze
Forminte stie cel mai bine cine trebuie sa concureze si cine nu! Noi ne dam cu parerea, doar!
Ai sesizat ca cele notate cu verde vor puncta si-n finala!
mikeyy
26th August 2007, 14:25
Forminte stie cel mai bine cine trebuie sa concureze si cine nu! Noi ne dam cu parerea, doar!
Ai sesizat ca cele notate cu verde vor puncta si-n finala!
Nu-mi dadeam seama de ce le-ai colorat. In afara de sarituri sunt de acord cu cele pentru finala. La sarituri cred ca in locul Sandrei va fi Steliana
* Si la sol daca Catalina nu va prezenta 4 diagonale cred in finala pe echipe va concura tamarjan
mikeyy
26th August 2007, 14:32
Este posibil ca Steliana sa isi fi marit nota de plecare la sarituri de la 5.5 la 5.8. Dar nu e ceva sigur, vom vedea la mondiale
cata10
26th August 2007, 14:32
Poate doar mici modificari: la sol Tamarjan in locul lui Ponor daca aceasta din urma nu si-a imbunatatit exercitiul, cu toate ca Ponor rateaza mult mai greu decat Tamarjan, are mai multa experinta ca aceasta, si atunci poate-i mai bine sa ai asigurat un anumit punctaj, chiar daca-i mai mic, decat sa risti cu Tamarjan.
La paralele si la sarituri ar putea fi inlocuita, in finala pe echipe, Izbasa care pare destul de obosita sau poate va fi retrasa de la individual in conditiile in care Forminte constata ca sandra nu are sanse sa fie in primele 6 si ii va da Danei o sansa sa capete experinta in concursurile mari, iar Izbasa sa se concentreze doar pe finala de la sol.
Sandra, la sarituri ar putea fi inlociuta fie de Stela fie de Cerasela iar la paralele de Druncea (dar aici mi-e frica sa nu rateze cum a facut-o anul trecut la mondiale).
cata10
26th August 2007, 14:35
Nu-mi dadeam seama de ce le-ai colorat. In afara de sarituri sunt de acord cu cele pentru finala. La sarituri cred ca in locul Sandrei va fi Steliana
* Si la sol daca Catalina nu va prezenta 4 diagonale cred in finala pe echipe va concura tamarjan
Le-am trecut in ordinea in care vor intra in concurs, iar cea cu rosu este cea care nu va puncta (bineinteles, asa cum cred eu; Forminte poate are alte idei)
cata10
26th August 2007, 14:36
Este posibil ca Steliana sa isi fi marit nota de plecare la sarituri de la 5.5 la 5.8. Dar nu e ceva sigur, vom vedea la mondiale
Ar fi nemaipomenit; i-ar creste sansele la individual!!!!:)
mikeyy
26th August 2007, 14:37
Da ar fi bine ca sa nu o lase sa participe la individual pe Sandra pentru a o pastra pt finala la sol si sa evite o recidiva la picior. Sandra in afara de finala de la sol nu cred ca prinde alta, doar la barna daca Doamne fereste rateaza Stela. Pt echipa va participa la toate aparatele caci e nevoie de exercitii sigure. Si ar putea sa o inlocuiasca pe Sandra cu Dana, i-ar face bine Danei pt exeprienta de concurs la un nivel inalt
mikeyy
26th August 2007, 14:38
Ar fi nemaipomenit; i-ar creste sansele la individual!!!!:)
Da, atat la individual cat si pentru echipa e binevenita aceasta marire de nota. Sa dea Dumnezeu sa fie asa:ok:
cata10
26th August 2007, 15:04
Calificari baieti
Adrian Bucur - rezerva
Sol:
1. Alin Jivan;
2. Flavius Koczi;
3. Daniel Popescu;
4. Razvan Selariu;
5. Marian Dragulescu.
Cal cu manere:
1. Robert Stanescu;
2. Alin Jivan;
3. Razvan Selariu;
4. Flavius Koczi;
5. Daniel Popescu.
cata10
26th August 2007, 15:11
Inele:
1. Flavius Koczi;
2. Alin Jivan;
3. Daniel Popescu;
4. Razvan Selariu;
5. Robert Stanescu.
Sarituri:
1. Razvan Selariu;
2. Alin Jivan;
3. Flavius Koczi;
4. Daniel Popescu;
5. Marian Dragulescu.
cata10
26th August 2007, 15:18
Paralele:
1. Robert Stanescu;
2. Marian Dragulescu;
3. Flavius Koczi;
4. Daniel Popescu;
5. Razvan Selariu.
Bara fixa:
1. Alin Jivan;
2. Daniel Popescu;
3. Flavius Koczi;
4. Razvan Selariu;
5. Marian Dragulescu.
mikeyy
26th August 2007, 15:28
Cei 4 ( Koczi,Selariu,Popescu si Dragulescu ) sunt gimnastii de baza ai echipei masculine. Multa Bafta!!!!!!
ioanavol
26th August 2007, 18:20
am si eu o intrebare: ce inseamna "nota de plecare maxima"?
maxima din ce se poate face acum te referi? ca eu credeam ca maxima e 10 la nota de plecare (chiar daca imposibil de realizat poate si in 50 de ani de acum incolo) si 10 la executie.
ca exemplu, am vazut la Liukin 7.1, cineva aici a zis de 7.5 (chiar daca nu era sigur/a)
mikeyy
26th August 2007, 18:34
maxima din ce se poate face acum te referi? ca eu credeam ca maxima e 10 la nota de plecare (chiar daca imposibil de realizat poate si in 50 de ani de acum incolo) si 10 la executie.
ca exemplu, am vazut la Liukin 7.1, cineva aici a zis de 7.5 (chiar daca nu era sigur/a)
Cand ne referim la nota maxima asta inseamna 7.0 si putin peste. Pana in prezent peste 7.2 nu am intalnit exercitiu.
ioanavol
26th August 2007, 18:48
Multumesc, invat si eu terminologia incet-incet:D
Am auzit-o si pe Alina Alexoi intr-un comentariu si atunci am crezut ca vrea sa zica nota 7...si dupa aceea am inceput sa vad si note mai mari de 7 si nu mai intelegeam :groggy:(eu vad "maximul" ca pe ceva absolut)
vlad001
26th August 2007, 18:51
In codul vechi, dificultatea era maxim 10 si se putea atinge punand in exercitiu elemente care acum ar da dificultatea in jur de 5-6, cred (Comparand cu un 10 din 2004. Pentru ca pe parcursul anilor, a fost nevoie de exercitii din ce in ce mai dificile ca sa iasa nota 10). Nu exista nota de executie, ci din nota de plecare (maxim 10) se scadeau greselile.
Sistemul de notare nou se bazeaza pe 2 note: cea de plecare, care noteaza dificultatea, si cea de executie. La sfarsit se aduna.
Executia e din 10 si se scad greselile, ca si in sistemul vechi
Pentru nota de plecare conteaza mai multi factori pentru toate aparatele in afara de sarituri:
1. Indeplinirea unor cerinte specifice (da punctaj maxim 2.5), In general cerintele sunt usor de indeplinit si mai toti gimnastii iau maxim de aici
2. Cele mai grele 10 element adunate . Elementele pot fi A, B, C, D, E, F, G si puncteaza cu 0.1 A, 0.2 B.....0.7 G.
Teoretic poti sa ai 10 de G si sa mai iei de aici inca 7 puncte. Dar asta doar teoretic pentru ca la fiecare disciplina sunt putine elemente F-G si oricum nu poate nimeni sa le faca pe toate cele mai grele intr-un exercitiu.
3. Se aduna bonusuri de legare. Exista o lista de elemente la fiecare aparat, care, legate, dau un bonus. In general au valori de 0.1, 0.2.
Deci nota maxima, poate e posibil de calculat la fiecare aparat, dar eu nu ma bag :).
La sarituri e putin diferit. Saritura in sine e un element care primeste propria nota de plecare. De exemplu, cele mai grele sarituri la fete au 6.5 nota de plecare (sau poate sunt si mai grele dar nu le-a facut inca nimeni). La baieti exista saritura din 7.2.
ioanavol
26th August 2007, 19:07
Multumesc, vlad. Asta inseamna ca totul e relativ. Daca "nota maxima" inseamna 7 la paralele/barna si 6.5 la sarituri/sol...e deja dificil de definit.
Iar daca inventeaza un gimnast/gimnasta un nou element creste si "nota maxima"...la anul o sa fie poate 7 la sol si 7.5 la barna, mai stii... elemente noi pot aparea oricand carora le trebuie definit gradul de dificultate etcetc.
aoleu ca dificil mai e :groggy::headbang:
mai bine ma rezum sa numar sariturile, desprinderile, sa incerc sa numar rotatiile, sa ma uit la aterizare si s-o ascult pe alina alexoi .:thinkso:
rob_din
26th August 2007, 19:33
Multumesc, vlad. Asta inseamna ca totul e relativ. Daca "nota maxima" inseamna 7 la paralele/barna si 6.5 la sarituri/sol...e deja dificil de definit.
Iar daca inventeaza un gimnast/gimnasta un nou element creste si "nota maxima"...la anul o sa fie poate 7 la sol si 7.5 la barna, mai stii... elemente noi pot aparea oricand carora le trebuie definit gradul de dificultate etcetc.
aoleu ca dificil mai e :groggy::headbang:
mai bine ma rezum sa numar sariturile, desprinderile, sa incerc sa numar rotatiile, sa ma uit la aterizare si s-o ascult pe alina alexoi .:thinkso:
Asta e marele neajuns fata de sistemul anterior, faptul ca notele difera mult de la un aparat la altul si nu le mai poti compara. Spre exemplu la sarituri o nota buna e undeva in jur de 15 la barna in jur de 16 iar la sol in jur de 15500.
Eu cred ca ar trebui impusa o limita la 7. Sa nu se poata urca mai sus de atat. Daca vrei sa faci elemente superdificile e treaba ta dar nota de plecare tot 7 ramane
ioanavol
26th August 2007, 19:44
Eu cred ca incercand sa faca tot felul de chestii o sa se accidenteze din ce in ce mai rau. O sa ajungem sa vedem gimnasti/gimnaste doar un an-doi la competitii, daca au noroc. Plus ca o sa fie din ce in ce mai specializati/specializate pe un aparat-doua. Cam cum e la baieti acum, individualul compus la Europene n-a fost deloc spectaculos.
Sa nu mai zic, ca poate o sa se ajunga sa se rateze integral chiar in finalele pe aparate din cauza dificultatii si sa se ia medaliile pe criteriul "care rateaza mai putin".
Eu inteleg ca trebuie sa fie un continuu progres, dar cu gimnastica cred ca s-a ajuns un pic prea departe (fata de posibilitatile corpului omenesc).
In fine, ma opresc aici cu pesimismul...
mikeyy
26th August 2007, 20:38
Eu cred ca dupa olimpiada de la anul, codul va mai suferi ceva modificari pentru ca, inca de anul trecut multi din lumea gimnasticii sunt impotriva acestui cod de punctaj. Inainte trecerea de la j8uniorat la seniorat era mult mai usoara decat acum. Exercitiile era foarte apropiate...exemplu Steliana care avea elemente mult mai grele decat seniorii pe vremea cand era junioara. Si acum mai intalnim astfel de gimnasti, dar sunt tot mai rari...acum iti trebuie timp ca sa-ti maresti nota de plecare, incepi cu o nota de plecare mica si iti trebuie peste un an ca sa ajungi sa te apropii de 7.
Pegasnegru
27th August 2007, 00:56
2. Cele mai grele 10 element adunate . Elementele pot fi A, B, C, D, E, F, G si puncteaza cu 0.1 A, 0.2 B.....0.7 G.
Bonusurile nu se calculeaza numai din cele 10 elemente, nu? Stiu ca daca se executa acelasi element de mai multe ori se ia in calcul doar o data insa daca e legat de un alt element se ia in considerare bonusul (plus elementul de legare). Exista vre-un numar maxim de elemente pe aparat sau numai timpul conteaza? Si care este timpul maxim la paralele, am vazut exercitii foarte lungi mai nou pentru a introduce cat mai multe elemente. Era in jur de 30 de secunde, acuma nu mai stiu.
E cam off topic... Ar trebui inceputa o discutie despre codul de punctaj!
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.