View Full Version : LeBron vs Kobe
chico
13th January 2006, 23:41
Care-i mai bun la ora actuala?
Kobe Bryant sau LeBron James
MadSkillz
13th January 2006, 23:59
La ora actuala Kobe.Presupun ca analizam aici calitatile individuale strict baschetbalistice, nu ego-uri, violuri si alte produse ale frustrarii unora.
Edit: Si va rog eu, n-aduceti in discutie inelele.
thekobe
14th January 2006, 00:46
mai bun la ce ?
Raptor
14th January 2006, 01:15
Sex cred
caseta
14th January 2006, 12:13
intrebarea din poll era "care e mai tare ?"
eu am inteles ca se refera la bataie asa ca l-am pus pe lebron, ca are fizicu ala de jucator de fotbal american
:D :drak: :D :drak:
Ady Micinic
14th January 2006, 13:52
Revenind un pic mai serios la topic cred ca este greu sa faci o comparatie. E diferenta mare intre cei doi jucatori. Kobe imi pare mai talentat, de fapt cred ca la acest capitol nici un alt jucator nu se compara cu Bryant. La fizic nu incape discutie Lebron e mai puternic, desi Kobe imi pare ca se misca mai bine, sau mai natural in orice caz. Daca ii luam ca individualitati Kobe e peste, Lebron e mai team player, el l-a facut printre altii pe Boozer un om bogat, l-a relansat pe Gooden care dupa rookie season parea ca va muri incet dar sigur. Alte comparatii sunt greu de facut, evident Kobe e mai tehnic, capitol la care insa nici unul nu exceleaza dupa parerea mea, avand in vedere ca vorbim despre doi dintre cei mai buni jucatori din liga. De fapt eu personal nu prea stiu nici un jucator in liga asta care sa ma multumeasca din punct de vedere al skill-ului, al indemanarii, nu prea le au cu varza in afara de cativa PG, restul ligii e cam corijenta la acest capitol. Parerea mea...
P.S. btw am votat cu Lebron, dar am fost subiectiv, cum de altfel toti suntem.
Raptor
14th January 2006, 13:54
Pai cu varza poti sa zici ca le are Wade... daca e sa o luam corect. Ma refer, din "scoring players".
Ady Micinic
14th January 2006, 14:01
Ce zici de Ginobili?
fast_as_sound
14th January 2006, 16:52
dupa ginobili ar mai trebui sa zicetzi de vreun ... dirk k are skill si nu mai intru ever aicea ...
thekobe
14th January 2006, 16:54
dirk are skill
Ady Micinic
14th January 2006, 17:10
dupa ginobili ar mai trebui sa zicetzi de vreun ... dirk k are skill si nu mai intru ever aicea ...
Poti sa nu mai intri. Tu l-ai vazut vreodata pe Ginobili jucand sau scrii ca te plictisesti?
Adrian
14th January 2006, 18:17
Vad ca voturile le-ati pus "la secret"
Eu am votat Kobe, pentru ca intrebarea era "la ora actuala". In 2-3 ani, e alta poveste.
Caseta, stii ca LeBron a jucat fotbal in college si era chiar foarte bun, toti sunt de acord ca ar fi ajuns vedeta si acolo, chiar el a declarat ca ii lipseste fotbalul.
Irimus
14th January 2006, 18:33
Parerea mea este ca deocamdata Lebron poate fii comparat cu cei din generatia sa(Carmelo,Wade), iar Kobe(chiar daca nu-l simpatizez) este la alt nivel si trebuie comparat cu jucatori gen Iverson,T-Mac, Carter...dar cred ca in 2-3 sezoane Lebron va fii mai bun decat Kobe...de fapt cred ca va fii mai bun decat toti cei pe care i-am enumerat in generatia lui Kobe,iar legat de talent cred ca cel a lui Kobe este superior dar Lebron este unic prin abilitatile sa de a juca sg sau chiar pg la cei 6'8 pe care ii are...asta cred ca il face deosebit.
Danila
14th January 2006, 19:36
there's no one like Magic!
Raptor
14th January 2006, 20:06
Ginobili chiar are skill, la fel cum Sam Cassell are skull.
fast_as_sound
15th January 2006, 04:43
frate, nush ce-nseamna skill la voi ... da va zic io cine-are skill ... jayson williams are skill ... ala e skill ... wade are skill ... dirk e un fatalau de 2 90 care poarta shosete lungi pt k are varice si care a aruncat la juniorat stopshoturi peste un camion parcat in 3secunde (bine, probabil avea vizibilitate maxima...) si baga (nu neg asta) da unde slbz e skillu? skillu ... se vede cand jayson williams se uita la o pizda din randu 3 si-i face cu okiu si da pasa pe la spate lu oneal care o rupe ... sau in crossurile lu wade dupa care baetzii au nevoe de o punga cu gheatza pt glezna ... sau t-mac care face un cross si baga cate una de 3 dupa care poa sa zica a ce ii putzea gura adversarului ... si se vede perfect in iverson care are 1 83 si 70 kile si da 40p in zilele proaste ... intelegetzi flacai? ala e skill ... ce are dirk ... se keama 2 20 si tzeava ... nimic mai mult ... ps: nu am zis niciodata k nu e un jucator bun dar are skill cam cat are si verde ... no offence patroane !
danrogojan
15th January 2006, 06:41
verde are skoll
Ady Micinic
15th January 2006, 10:38
frate, nush ce-nseamna skill la voi ... da va zic io cine-are skill ... jayson williams are skill ... ala e skill ... wade are skill ... dirk e un fatalau de 2 90 care poarta shosete lungi pt k are varice si care a aruncat la juniorat stopshoturi peste un camion parcat in 3secunde (bine, probabil avea vizibilitate maxima...) si baga (nu neg asta) da unde slbz e skillu? skillu ... se vede cand jayson williams se uita la o pizda din randu 3 si-i face cu okiu si da pasa pe la spate lu oneal care o rupe ... sau in crossurile lu wade dupa care baetzii au nevoe de o punga cu gheatza pt glezna ... sau t-mac care face un cross si baga cate una de 3 dupa care poa sa zica a ce ii putzea gura adversarului ... si se vede perfect in iverson care are 1 83 si 70 kile si da 40p in zilele proaste ... intelegetzi flacai? ala e skill ... ce are dirk ... se keama 2 20 si tzeava ... nimic mai mult ... ps: nu am zis niciodata k nu e un jucator bun dar are skill cam cat are si verde ... no offence patroane !
Baiete nu stiu daca ai citit ce am postat eu acolo cu privire la skill, dar pentru tine o sa repet ca n-am ce face la ora asta (din pacate). Am subliniat ca sunt cativa PG in liga asta care au cu adevarat skill, nu are rost sa aduc in discutie acum care sunt aia, dar observa ca te uiti si tu la NBA, deci banuiesc ca stii care sunt aia (ma refer la PG). In orice caz ma bucur ca de data asta nu ai mai zis nimic de Ginobili, impartasesc parerea ta despre Dirk.
Revenind la topic mi se pare foarte dificil sa ii comparam, la ora asta si ma refer la forma de moment a celor doi e clar, Kobe e peste si probabil ca asa va fi o buna perioada de acum incolo, Lebron tinde sa oboseasca spre finalul sezonului sa vedem ce si cum va fi anul acesta.
caseta
15th January 2006, 12:49
SKILL
1 obsolete : CAUSE, REASON
2 a : the ability to use one's knowledge effectively and readily in execution or performance b : dexterity or coordination especially in the execution of learned physical tasks
3 : a learned power of doing something competently : a developed aptitude or ability
pt cine nu a fost de la inceputul acestui post, skill = (in principiu) abilitatea de a face o chestie PE CARE AI INVATAT-O, NU, cum se pare ca cred unii, abilitatea nativa de a face diverse lucruri. SKILL-ul SE DOBINDESTE, SE INVATA.
deci dirk ARE skill . skill-ul lui este sa arunce fade away 3p shots chiar cind la el se apara un PG cu 30cm mai scund :drak:
nash are skill - pt ca el cauta constient sa dea pasa (se vede daca il urmaresti jucind), as zice ca e o chestie repetata si invatata. mai ales daca vezi mediile de ast/game din primii ani, e clar ca a invatat pe parcurs sa faca ceea ce face acum.
si tim duncan are skill - skill-ul lui este sa dea aruncarea aia cu panoul - batrineasca dar eficienta.
cit despre iverson .... daca driblingurile alea sunt repetate "acasa", atunci sunt skill, daca sunt facute pe moment pt ca are un talent nativ la asa ceva, atunci nu mai e vorba de skill, ci ... well ... de talent nativ :D
**** UN MARE EDIT ****
ma folosesc de aceasta ocazie ca sa imi recunosc greseala. intr-o discutie purtata acum ceva vreme pe forum, am zis ca duncan are "talent". ma gindeam la skill. evident ca are si talent, orice jucator din nba are talent. pina si balalau de dampier, care nu stie sa inscrie decit prin dunk, are ceva talent.
daca tot editez postul asta, raspund aici:
@dan rogojan - nu cred ca e vreunu in nba care sa nu aiba talent si skill. dintre sutele si miile de niggari care bat playgroundurile in tot US ... numai 300-400 ajung in nba. e clar ca au muncit mult pt asta si ca au avut si ceva talent. ca unii dupa ce se vad cu salarii de zeci de mil, incep sa o frece si ca nivelul de skill si talent difera enorm intre un hakeem si un dampier .... well ... asta e cu totul alta poveste.
"When I use a word," Humpty Dumpty said in a rather scornful tone, "it means just what I choose it to mean --- neither more nor less."
@madskillz - nu ma "leg" de definitii si dictionare. dar in general, cuvintele au un sens, sens care e explicat intr-un dictionar. altfel ... daca fiecare intelege ce vrea din ce spune el si din ce spun altii .... nu s-ar mai putea purta o discutie. parerea mea.
si ca sa revenim on-topic - cred ca si in mom asta lebron e mai bun decit kobe. poate sunt subiectiv, dar ...
30.7p 50.1 FG% 6.4 reb 5.9 ast 1.67 stl 0.88 blk 3.30 TO lebron
34.1p 44.3 FG% 5.6 reb 4.4 ast 1.29 stl 0.50 blk 3.00 TO kobe
si sa nu ma luati cu "stats nu conteaza". which is complete and utter bullshit. normal ca conteaza daca un jucator face 5 sau 15 reb, conteaza daca are 3 sau 10 ast, conteaza daca are 2 sau 5 blk, conteaza daca are 1 sau 10 stl. pt ca fiecare dintre astea fie aduce 2p echipei tale, fie ii impiedica pe adversari sa inscrie, oferindu-ti posesia mingii si un atac in plus in fiecare meci.
revenind la comparatia dintre cei 2, kobe are in plus "killer instinct", e mai experimentat, si poate sa "score in bunches", sa isi care echipa cind e nevoie. pe de alta parte, are si tendinta de a forta cind nu e nevoie, si atunci nu isi ajuta echipa de loc, din contra.
lebron are "court vision" si e mai altruist. e mai "team player", cum au zis si altii. are fizicul ala impresionant, are forta, si, cred eu, ar trebui sa isi "post-up" adversarii mai des. de multe ori jordan isi "post-up" adversarii, astepta mingea cu spatele la cos, in apropierea caciulii, de unde fie patrundea dupa o pirueta, fie arunca un fade-away, fie, daca era dublat dadea o pasa in caciula.
cred ca in mom asta lebron e cel mai puternic SF dupa artest.
si, nu stiu daca voi ati vazut, dar are o viteza impresionanta. e capabil sa depaseasca in dribling jucatori mai mici decit el (care, teoretic, ar trebui sa fie mai rapizi)
@adrian - da, stiam ca a jucat fotbal american si ca ar fi fost probabil draftat si ar fi avut o cariera frumoasa si acolo. are si fizicul, si, am mai zis-o, nici modul in care merge pe teren nu arata a jucator de basket.
de altfel au mai fost jucatori in nba care au fost draftati si in alte major leagues. unul dintre ei, scott burrell - basket si baseball. ;)
danrogojan
15th January 2006, 12:55
cine n-are skill?
MadSkillz
15th January 2006, 13:07
OK deci hai sa ne legam de definitii si dictionare, ca e foaaaaaarte constructiv.Dupa cum ai incheiat post-ul tau, se vede ca ai inteles ce vrea sa spuna fast_as_sound.Asta conteaza.
Ady Micinic
15th January 2006, 13:12
Pai acum ce facem, ne legam de explicatii din dictionare medicale? Daca asta inseamna skill in sport, in baschet atunci probabil ca m-am exprimat gresit. Eu ma refeream la tehnica individuala, asa cum scris acolo cand ii comparam pe cei doi, ce stie sa faca cu varza, daca stie unde e manerul la minge si ce stie sa faca cu ea. Deci ma refeream la tehnica individuala. Acum se intelege?
Danila
15th January 2006, 13:42
@dan:iverson n-are skill=))
mai baieti...talentul nativ...alta mancare de peste...nu exista om care sa ii dai mingea si sa o bata ca iverson...el trebuie sa-si dezvolte abilitatea asta...unii si-o dezvolta mai mult, altii mai putin in functie de TALENT.
eu zic k fiecare are skillul lui...dar intr-adevar, dirk, stie doar sa traga si cam atat.oricum, pentru mine un jucator cu skill este cel care poate sa faca de toate pe teren...sa dea de 3,sa dea de sus,sa bata mingea.shaq n-are skill apropo:P
eu nu am skill either:D....nici fast....danutz are ceva skill acolo:D
MadSkillz
15th January 2006, 13:59
@madskillz - nu ma "leg" de definitii si dictionare. dar in general, cuvintele au un sens, sens care e explicat intr-un dictionar. altfel ... daca fiecare intelege ce vrea din ce spune el si din ce spun altii .... nu s-ar mai putea purta o discutie. parerea mea.
Ideea era ca poate noi folosim gresit anumite cuvinte, dar stim cu totii de fapt ce vrem sa spunem prin ele.
just_me
16th January 2006, 19:00
de ce atunci cand postati nu faceti diferenta intre tehnica individuala(ma refer la dribbling /passing skill) si celelalte abilitati pe care le poate avea un jucator de baschet? cred ca s-ar evita foarte multe explicatii si intepaturi fara rost intre voi(care nici macar nu ating subiectul)..cand spui ca dirk are/nu are skill tre sa specifici si la ce fel de abilitate te referi..nu tre sa stau sa ghicesc ce vrei sa spui, sa interpretez gresit si apoi sa deschid o ampla discutie off topic..plm..poate gresesc?!
Profetu
17th January 2006, 09:18
La intrebarea "Care e mai tare" ... de cap ... am raspuns LeBron pentru ca s-a accidentat mai putin decat Kobe, in decursul timpului . :D :D
Kobe24
17th January 2006, 19:13
Jason Patterson (Bloomington, Ind.) wrote, “If you had to choose, who would you take -- Kobe or LeBron James?”
Dear Jason, that’s a tough one. Bryant is a better shooter and by far a better defender. James is a better passer and rebounder. I also think LeBron is a better thir-year player than Kobe was. But today, I think Bryant is the best player in the league.
More on Kobe
• Bryant also possesses the type of winner’s edge that hasn’t been witnessed since the days of Michael Jordan, Larry Bird, and Magic Johnson. Like those three, Bryant carries a me-against-the-world mentality into every game, often dreaming up reasons to dislike the opponent. Kobe is old-school in the sense that he doesn’t pal around with guys on the other team (or his own team, for that matter). He views everyone as the enemy.
• I especially love how Bryant really wants to defend the other team’s best player. Against Houston, he guards Tracy McGrady. Against Cleveland, it was James, and against the Heat it’s Dwyane Wade. Not many superstars are that way. They worry about getting into to foul trouble, and mostly, about getting shown up.
http://www.probasketballnews.com/ar_0117.html
mishu
17th January 2006, 20:29
Kobe risca mult in aparare. Apararea e mai mult decat doua, trei super interceptii. Mai mult decat in atac, in aparare "every play counts". De multe ori se arunca nejustificat asupra adversarului, intr-adevar stiind ca il ajuta calitatile fizice, si sunt destule momente cand il scapa, fiind nevoit sa-si scoata coechipierii din dispozitiv.
Dudubetwin
17th January 2006, 21:48
mare strateg esti tu mishule !! se pare ca ii fi ceva antrenor de stii atatea !!
Ady Micinic
17th January 2006, 22:08
mare strateg esti tu mishule !! se pare ca ii fi ceva antrenor de stii atatea !!
Bravo! Foarte bun postul tau, felicitari. Poti sa te intorci la fotbal daca altceva nu esti in stare sa postezi aici.
Adrian
17th January 2006, 23:42
Dupa ce l-a scolit pe Bronnie, aseara KB i-a aratat si lui Wade ce inseamna mare jucator:
Step up when the game is on the line.
Aseara lui Kobe in sfertul 4 ii intrau ca teleghidate, tot ce avea de facut era sa le arunce in sus si se duceau singure in cos. Iar cand nu i-a intrat una de 3 (fade away , double teamed, from the corner) la sfarsit, Odom a prins off reb.
Asta spuneau astia si de Pau Gasol. A pus pe el, se misca mai bine, are stats excelente, dar se sterge in sfertul 4. In meciul cu SA in primul sfert l-a pus la colt pe TD (3 personals ) dar in ultimul sfert n-a facut absolut nimic.
Asa ca eu zic ca atunci se vede cat de bun e un jucator si cat de multa incredere are in el. A nu se confunda cu "tupeul", ca multi in NBA se cred zei, dar tre sa si arate!
danrogojan
18th January 2006, 00:42
foarte bine spus. Kobe MVP.
caseta
18th January 2006, 01:35
Bravo! Foarte bun postul tau, felicitari. Poti sa te intorci la fotbal daca altceva nu esti in stare sa postezi aici.
@ady - nu stiu daca ai observat, dar o data la 1-2 luni, unu din papagalii de pe forumurile de foLbal se rataceste pe aici, pe la NBA .... vede un sport ciudat, in care oamenii punE mina pe minge, conversatii dubioase si termeni ne-mai-auziti gen pick & roll si run & gun. in mod ciudat, nimeni nu zice nimic de mutu, jiji si alti "eroi nationali" ....
evident ca nu pricepe nimic, dar .... se crede tare istet asa ca arunca o "glumitza" din asta la care probabil tovarasii lui s-ar tavali pe jos de ris.
ce sa ii faci ... alt sport, alt nivel.
@Bagheera90 - loaza, marsh inapoi de unde ai venit. si sa nu te mai intorci daca nu te prezinti cu un IQ mai mare decit nr de la pantofi
Adrian
18th January 2006, 04:45
. Apararea e mai mult decat doua, trei super interceptii
Eu as zice chiar ca un aparator foarte bun trebuie sa aibe putine steals sau chair deloc. Cand te duci dupa steal risti, te dezechilibrezi si iesi din schema. Daca-ti iese, esti erou, dar de mult mai multe ori nu iti iese si adversarul are un avantaj enorm. JMHO.
Kobe24
18th January 2006, 05:51
apropo de apararea lui kobe
http://putfile.com/pic.php?pic=1/1600415884.jpg&s=x12
uvictor
18th January 2006, 11:06
Din cate vad eu Wade a dat doar de langa panou, dar ma ingrijoreaza cele 2 ratari de 3 din aceeasi pozitie ale lui Kobe...:) ce perfectionist sunt :P
Kobe - MVP
caseta
18th January 2006, 11:14
daca sunt aruncari de sub panou, nu inseamna ca era liber. o aruncare de sub panou cu shaq sau zo e mai dificila decit o aruncare de la distanta cind esti liber ....
in plus nici macar nu sunt sub/linga panou. sunt in caciula, dar caciula aia are 4m si ceva ;)
uvictor
18th January 2006, 12:52
daca sunt aruncari de sub panou, nu inseamna ca era liber. o aruncare de sub panou cu shaq sau zo e mai dificila decit o aruncare de la distanta cind esti liber ....
in plus nici macar nu sunt sub/linga panou. sunt in caciula, dar caciula aia are 4m si ceva ;)
Sa stii ca Brown sau Mihm nu sunt prea mici, dealtfel nici Bynum...nici Cook, ca nu sunt la fel de buni defenderi ca Zo se observa din stats - 4 capace :D
Nu i-am luat din merite lui Wade, doar am vrut sa zic ca de la distanta Bryant i-a luat fata lui Wade, ca nu-mi spune ca a aparat center-ul la el :P
caseta
18th January 2006, 14:06
nu ai inteles nimic ....
ai spus ca "te ingrijoreaza" ratarile din apropierea panoului ale lui kobe ... si am incercat sa iti explic ca faptul ca sunt in apropierea panoului, nu le face neaparat mai usoare.
that's it ....
nu ma bag intr-o polemica wade vs kobe. in ultimul meci direct kobe a fost, evident, mai bun.
uvictor
18th January 2006, 14:09
nu ai inteles nimic ....
ai spus ca "te ingrijoreaza" ratarile din apropierea panoului ale lui kobe ... si am incercat sa iti explic ca faptul ca sunt in apropierea panoului, nu le face neaparat mai usoare.
that's it ....
nu ma bag intr-o polemica wade vs kobe. in ultimul meci direct kobe a fost, evident, mai bun.
Offff...ai dreptate :sleep:
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.