Euro 2012

Polonia si Grecia au oferit un meci de senzatie in startul EURO 2012

Polonia si Grecia au terminat la egalitate, 1-1, primul meci de la EURO 2012, un meci care a avut de toate: goluri, ocazii, eliminari, greseli de arbitraj, un penalty si fotbal in viteza. Lewandowski a deschis scorul pentru Polonia in prima repriza, iar grecii au ramas nemeritat fara un om si au avut un penalty clar refuzat. Elenii egalat in inferioritate numerica si au fost aproape de victorie de la punctulcu var.
Forum: Comentati aici meciul.
Grupa A: clasament rezultate actualizate

Doar câteva minute au reusit grecii sa tina presiunea crescuta în jumatatea adversa si sa dovedeasca faptul ca, cel putin pe hârtie, erau favoriti. Cu un public de senzatie în spate si cu avantajul terenului propriu, polonezii în frunte cu Lewandowski au luat cu asalt jumatatea elenilor.

Sarjele ofensive ale polonezilor în preajma careului advers s-au tinut lant, Murawski si Rybas semnând primele ocazii mari de gol înca din minutul 5. Singura faza când Grecia a fost mai periculoasa în prima repriza a fost cea din minutul 12, când devierea cu capul a lui Gekas a ocolit de putin poarta.

În rest, doar polonezii s-au vazut în atac. Lewandowski a coordonat excelent ofensiva, dar a aparut si la finalizare, primul semnal de alarma dându-l în minutul 15, când a ratat de putin lovitura de cap din patru metri. Doar trei minute au trecut, însa, si Polonia a deschis scorul chiar la ea acasa, acelasi Lewandowski reusind acum sa trimita bine cu capul din 8 metri pasa venita de la Polanski.

Grecia a avut în prima repriza un om eliminat gratuit si un penalty clar refuzat Greseli de arbitraj

Grecia s-a miscat greu, iar jocul lent a fost însotit si de ghinion dupa ce Avraam Papadopoulous s-a accidentat. Acesta a tras de el însa si a ramas pe teren mai mult minute, desi încetinea vizibil jocul oaspetilor.

Papastathopoulous nu a stiut ce l-a dat afara Cartonas rosu acordat gresit

Din minutul 36 a intrat în scena si arbitrul Carlos Velasco Carballo. Spaniolul a inventat un cartonas galben pentru Papastathopoulous în minutul 36, pentru ca nici 10 minute mai târziu sa-i acorde grecului înca un galben, la fel de usor, acesta fiind eliminat.

Protestele grecilor nu l-au impresionat însa pe centralul din Spania, care în minutul 45 a trecut cu vederea un hent comis de Perquis în fata propriei porti . Grecii au cerut penalty, dar Carballo a lasat jocul sa continue impasibil.

Repriza secunda a debutat cu atacuri în forta ale polonezilor, însa acestia au fost surprinsi total de o actiune apriga de atac a grecilor. Mingea a venit în viteza din partea dreapta, Szczesny a ratat interventia la minge fiind încurcat de un coechipier, iar Salpingidis, venit în viteza din spate, a profitat si a trimis cu dreptul în plasa. Grecia restabilea astfel egalitatea printr-un jucator intrat la pauza, desi juca în inferioritate numerica.


Portarul de rezerva a intrat si a aparat penaltyul Karagounis a ratat victoria

În minutul 69 echilibrul numeric s-a restabilit Szczesny fiind eliminat dupa ce l-a agatat pe Salpingidis în careu.

Polonia a ramas si fara portarul titular si a fost si sanctionata cu un penalty, însa Karagounis a executat previzibil si i-a dat sansa rezervei Tyton sa apere lovitura de la 11 metri.

Cu un sfert de ora înainte de final Salpingidis putea deveni erou national în Grecia, dupa ce a trimis mingea în plasa, însa golul nu a fost validat, in faza intitiala Fourtounis fiind în offside pe partea stânga.

Pâna la final, ambele echipe au mai încercat sa înscrie, însa actiunile de atac au devenit tot mai prelungite si mai lente. În ultimele minute prudenta a devenit cuvântul de ordine, cele doua formatii preferând totusi un rezultat de egalitate.



Polonia si Grecia au oferit un meci de senzatie in startul EURO 2012