Turul Spaniei

Alberto Contador, campion in Vuelta

Pentru a treia oara in cariera rutierul Alberto Contador a castigat Turul Spaniei (Vuelta) la general. Un succes putin asteptat dupa accidentarea suferita de iberic in Turul Frantei din acest an si care parea ca a pus capat sezonului sau competitional.

Iesit pe targa din Turul Frantei in urma unei cazaturi si incert pana cu doua saptamani inaintea startului de la Jerez, Contador a reusit o adevarata demonstratie de forta in Turul Spaniei si s-a impus in fata britanicului Chris Froome.

Batalia celor doi a tinut capul de afis de-a lungul celor trei saptamani in compensatie pentru ratarea luptei directe din Marea Bucla, unde si Froome a abandonat inca inaintea lui Contador.

La finalul celor 21 de etape Contador a incheiat cu un avans de un minut si zece secunde fata de Froome. Podium a fost completat de Alejandro Valverde, la un minut si 50 de secunde.

In topul sase s-au mai clasat Joquim Rodriguez (3:25), Fabio Aru (4:48) si Samuel Sanchez (9:30).

Contador a mai castigat Turul Spaniei in 2008 si 2012, iar in palmaresul sau mai are doua Tururi ale Frantei (2007 si 2009) si un Tur al Italiei (2008). 

Ultima etapa din Vuelta, un contratimp individual de 9.7 km, i-a revenit italianului Adriano Malori de la Movistar.



Alberto Contador, campion in Vuelta