Turul Frantei

Patru americani din Turul Frantei vor fi suspendati pentru autodenunt in dosarul Armstrong

Nu mai putin de patru rutieri prezenti în caravana Turului Frantei vor fi suspendati la finalul sezonului în curs dupa ce au depus marturie în procesul a carui figura centrala este Lance Armstrong, recunoscând ca s-au dopat sistematic alaturi de acesta pe vremea când erau coechipieri la diverse formatii din pluton.

Potrivit publicatiei olandeze De Telegraaf, cei patru rutieri care au procedat la acest autodenunt sunt George Hincapie (BMC), Levi Leipheimer (Omega Pharma), Christian Vande Velde si David Zabriskie (ultimii doi de la Garmin).

Toti cei patru au fost la un moment dat în carierele lor coechipieri cu Lance Armstrong, fie ca echipele s-au numit Motorola, US Postal sau Discovery Channel.

Mai mult decât atât, potrivit unei informatii furnizate de publicatia americana New York Times, cei patru vor depune din nou marturie împotriva lui Lance Armstrong în procesul în care fostul ciclist este acuzat ca s-a dopat.

George Hincapie, unul dintre cei mai apropiati locotenenti ai lui Armstrong în perioada acestuia de glorie, face parte din echipa BMC a australianului Cadel Evans, cel care în 2011 a ajuns în galben la Paris.

Hincapie este singurul dintre cei patru rutieri care au fost alaturi de Armstrong în toate cele sapte Tururi ale Frantei pe care texanul le-a câstigat consecutiv între 1999 si 2005.

”Big George”, asa cum este cunoscut în pluton Hincapie, a declarat dupa etapa a 5-a terminata la Saint-Quentin: ”Sunt dezamagit ca acest scandal este din nou scos în fata. Întotdeauna am încercat sa fac doar ce este mai bine pentru sport. Chiar si acum sunt prezent în cursa doar pentru a-mi face treaba si încerc sa ma concentrez doar pe cursa”.

Lance Armstrong, acum în vârsta de 40 de ani, si-a sustinut întotdeauna nevinovatia în fata tuturor atacurilor care îl acuzau de practici necurate. Principalul argument al fostului patron din Turul Frantei este fundamentat pe cele peste 500 de controale antidoping efectuate de-a lungul carierei, toate fiind trecute cu bine.

Chiar si asa o comisie independenta formata din trei judecatori au gasit suficiente probe si marturii pentru a-l trimite în judecata pe Armstrong sub acuzatia de dopaj.



Patru americani din Turul Frantei vor fi suspendati pentru autodenunt in dosarul Armstrong