Turul Frantei

Michael Rogers, prima victorie din cariera in Turul Frantei

Australianul Michael Rogers s-a impus, marti, in etapa a 16-a din Turul Frantei, la revenirea cursei dupa ziua de pauza intr-o mansa de 237.5 km intre Carcassonne si Bagneres-de-Luchon.

Rutierul echipei Tinkoff-Saxo a facut parte dintr-o evadare formata din nu mai putin de 21 de rutieri, iar pe ultimii kilometri Rogers a luat cursa pe cont propriu impunandu-se pentru doar noua secunde in fata lui Thomas Voeckler (Europcar) si Vasili Kiryienka (Sky). In acelasi timp au mai sosit Jose Serpa (Lampre-Merida) si Cyril Gautier (Europcar).

Pentru Rogers, rutier revenit in competitie dupa o suspendare pentru dopaj, este a treia victorie de etapa intr-un Mare Tur si prima in Turul Frantei. Specialist la contratimp in prima parte a carierei si ulterior transformat intr-un rutier bun pe munte, Rogers mai are la activ doua victorii in Turul Italiei.

Vincenzo Nibali de la Astana a sosit cu grupul principal la peste opt minute fata de invingator si a ramas in tricoul galben. Alejandro Valverde (Movistar) si-a pastrat la randul sau locul secund, in timp ce francezul Thibault Pinot (FDJ) a urcat pe ultima treapta a podiumului dupa slabiciunea lui Romain Bardet.

Rutierul lui AG2R a pierdut peste doua minute si a alunecat pe cinci fiind depasit chiar si de coechipierul sau Jean-Christophe Peraud.



Michael Rogers, prima victorie din cariera in Turul Frantei