Turul Frantei

Hattrick pentru Marcel Kittel in Turul Frantei. Cine rezista pavatelor?

Marcel Kittel a bifat, marti seara, a trei victorie de etapa din patru posibile in debutul editiei 101 din Turul Frantei si a ajuns astfel la cota sapte succese in Marea Bucla.

De departe sprinterul echipei Giant-Shimano este cel mai puternic vitezist al momentului, iar in absenta lui Mark Cavendish lucrurile s-au simplificat mult pentru Kittel.

Nu vom sti niciodata cum ar fi aratat sprinturile de pana acum si cu Cavendish in actiune, dar cert este Peter Sagan, Alexander Kristoff, Mark Renshaw sau Andre Greipel sunt pentru moment cu o clasa sub ceea ce arata Kittel.

Indiferent de trenuletele create pe ultimii kilometri, de efortul colectiv al celor de la Omega Pharma Quick Step, un effort pe care acestia il fac mai mult din inertia pregatirii pentru Cavendish, sau a zbaterii lui Greipel, doar o umbra a celui din trecut, Kittel gaseste intotdeauna puterea de a fi in fata. Ingrijorator pentru adversarii sai este ca acesta nu se chinuie si lasa impresia unei usurinte dezarmante. 

Asa s-a intamplat in prima etapa la Harrington, situatie repetata apoi la Londra si apoi, marti, la Lille, in prima etapa pe pamanat francez a Turului din acest an.

Kittel a sprintat cu 65 km/h si l-a devansat pe Kristoff si Arnaud Demarre. Pe patru a sosit Sagan, rutier care isi pastreaza tricoul verde, de lider in ierarahia pe puncte, cu 158 la 135 fata de Kittel.

Lider la general se pastreaza italianul Vincenzo Nibali, rutierul de la Astana cara a ramas la doua secunde in fata lui Sagan si Michael Albasini de la Orica.

Urmeaza pavatele

Va rezista Nibali in galben si dupa etapa a 5-a? Aceasta este intrebarea tuturor inaintea zilei de miercuri, prima de dificultate din acest Tur.

Dificultate nu pentru ca intalnim primii munti, ci pentru ca traseul dintre Ypres si Arenberg Porte du Hainaut cuprinde nu mai putin de noua sectoare pavate, care vor condimenta cursa si vor crea diferente intre favoriti.

Practic in ultimii mai putin de 70 km rutierii vor avea de trecut cele noua sectoare de piatra cubica totalizand 15 km. Se incepe cu celebra Carrefour de l'Arbre, cunoscuta din clasica Paris-Roubaix, si de asemenea se trece peste Mons-en-Pevele, sector intalnit in Infernul Nordului.

O singura data Turul Frantei a mai ajuns la Arenberg Porte du Hainaut, in 2010, cand victoria a fost obtinuta de norvegianul Thor Hushovd.



Hattrick pentru Marcel Kittel in Turul Frantei. Cine rezista pavatelor?