Box

Oficial: Froch confirma revansa cu Bute

Carl Froch a anuntat, citat de BBC joi seara, ca va juca revansa cu Lucian Bute, în martie, la Montreal. Britanicul va mai întâlni, însa, un alt adversar înainte de acest meci. Onlinesport.ro a fost primul site din România care a anuntat revansa mult asteptata, în timp ce Rudel Obreja arunca în paralel o fumigena înhatata de toti.

Partida va avea loc fie pe 16 sau 23 martie 2013, la Bell Center din orasul canadian Montreal.

„Sunt puternic mental. Cred în mine. Stiu ca pot urca în ring la nivelul la care am fost înainte”, a declarat Bute despre revansa stabilita.

„Acum am în fata o revansa si vom vedea ce se va întâmpla”, a mai declarat joi pugilistul nostru. 

Meciul se va juca cu centura IBF pe masa. Froch a anuntat ca va mai avea un meci înainte de Bute, dar nu a nominalizat oponentul.

Joi seara, nimeni din România nu avea stirea revansei anuntate de Froch. Pe toate siteurile se aflau declaratii date de Rudel Obreja, presedintele Federatiei Româna de Box, despre un meci cu Froch pe care l-ar putea organiza România, lucruri neconforme cu realitatea. Este ciudat ca Obreja nu a stiut sau nu a dorit sa anunte revansa lui Bute din Canada anuntata la scurt timp pe siteurile straine.

Un campion învins

Lucian Bute a fost învins pe 26 mai la Nottingham de Carl Froch, pugilistul nostru luptînd din rasputeri sa ajunga pâna în repriza a cincea, când a ramas prins ca o papusa, între corzi, aruncat de pumnii fiorosi ai britanicului.

Au fost voci atât în România, cât si în alte tari, care nu au mai crezut în activarea clauzei de revansa a lui Bute, dupa înfrângerea drastica din meciul cu Froch.

„Cel care a pierdut pe 26 mai la Nottingham nu a fost adevaratul Lucian Bute” Lucian Bute, dupa înfrângerea cu Froch

Lucian Bute a pierdut pentru prima oara în cariera de profesionist în fata lui Carl Froch, în mai 2012. Românul nu a reusit sa îsi apere pentru a zecea oara la rând centura IBF la categoria supermijlocie.

Froch a devenit pentru a treia oara campion mondial. El are 34 de ani si un palmares de 29-2, în timp ce Bute are 32 de ani si un record de 30-1.

Meciul a ridicat multe polemici, o ultima informatie exclusiva obtinuta de noi în zilele de dupa partida fiind ca Froch a jucat cu plumb în manusi.



Oficial: Froch confirma revansa cu Bute