Box

Gala lui Bute, depasita de finala Local Kombat Bodyguardul - Forte Speciale de la Craiova

Finala Local Kombat Bodyguardul - Forte Speciale de la Craiova a consemnat un record de spectatori la un eveniment de sporturi de contact în România din ultimii 20 de ani. Cu aproape 15.000 de spectatori pe stadionul Ion Oblemenco,  gala a depasit  "Campion pentru România" de anul trecut, când aproape 9.000 de fani au asistat la meciul dintre Lucian Bute si Jean-Paul Mendy.

Prima gala din istoria României organizata pe un stadion a reusit sa renasca spiritul oltenilor pentru sport, iar dupa mult timp, fanii s-au întors pe "Ion Oblemenco". În total, s-au disputat 10 meciuri, printre care cele patru finale ale show-ului de preselectie pentru circuitul mondial Superkombat, dar si cel pentru titlul WAKO Pro Intercontinental la categoria 64,5 kilograme dintre Ionut Atodiresei si austriacul de origine sârba Sasa Jovanovic.

Sub ochii legendarului Remy Bonjasky, Atodiresei a devenit primul român care cucereste centura WAKO Pro de la instalarea Olgutei Vasilescu în functia de presedinte al WAKO Pro România. Cel poreclit Pitbull l-a învins pe Jovanovic la decizie majoritara, dupa ce în runda a treia, în contul ambilor s-a contorizat câte un knock-down.

"Vreau sa multumesc în primul rând publicului absolut impresionant din Banie care m-a încurajat de la începutul meciului. Mi-as dori sa obtin cât mai multe victorii în acest oras" Ionut Atodiresei.

Pe lânga succesul lui Atodiresei, alti cinci sportivi români s-au bucurat aseara în Cetatea Banilor. Alexandru Nedelcu, Gabriel Flutur, Danut Hurduc Razvan Ghita si Razvan Benche au obtinut sansa de a lupta în circuitul mondial Superkombat. Desi Hurduc a pierdut finala categoriei 95 de kilograme, promotorul Eduard Irimia a anuntat ca acesta va primi un wild-card, astfel ca în perioada urmatoare, elevul lui Mihai Constantin se va bate în circuitul transmis în direct în 75 de tari de pe patru continente.

"Toti cei cinci vor avea sansa sa îsi demonstreze calitatile într-un eveniment care va fi transmis în direct pe aproape jumatate din glob prin intermediul Eurosport. Benche a debutat deja la Cluj, însa acum si-a mai asigurat un meci în Superkombat", a declarat Irimia.

Prezent la eveniment, Remy Bonjasky s-a declarat încântat si i-a felicitat pe luptatorii români. "Ma bucur mult ca am venit la Craiova si pot spune cu mâna pe inima ca a meritat drumul. Am vazut câtiva sportivi care pot creste si de asemenea am ramas impresionat de public. Organizarea s-a ridicat la un nivel înalt. În România, K-1 pot concura cu fotbalul", a afirmat triplul campion mondial K-1.



Rezultatele galei finale Local Kombat Bodyguardul - Forte Speciale:

Super-fight, 85 kg:
Daniel Alexandru l-a învins prin TKO în repriza a treia pe Cristian Ristea

Super-fight, 80 kg:
Flavius Boiciuc l-a învins prin TKO în repriza a doua pe Adrian Grec

Finala 85 kg:
Alexandru Nedelcu l-a învins la decizie unanima pe Daniel Mocanu

Finala 95 kg:
Gabriel Flutur l-a învins dupa extra-round pe Danut Hurduc

Finala +95 kg:
Razvan Ghita l-a învins la decizie unanima pe Mihaita Golescu

Finala +95 kg:
Razvan Benche l-a învins prin KO în repriza a treia pe Leonid Tcaciuc

Super-fight, +95 kg:
Zsolt Bala l-a învins la decizie unanima pe Marian Iurchevici

Super-fight, +95 kg:
Florin Boboc l-a învins prin KO în prima repriza pe Cristian Silaghi

Super-fight, 75 kg:
Darryl Sichtman (Olanda) l-a învins prin TKO în repriza a treia pe Miodrag Olar

Titlul WAKO Pro Intercontinental, 65,5 kilograme:
Ionut Atodiresei l-a învins la decizie majoritara pe Sasa Jovanovic (Austria)



Gala lui Bute, depasita de finala Local Kombat Bodyguardul - Forte Speciale de la Craiova