Box

Bogdan Stoica a fost externat din spital : "M-am nascut pentru a doua oara"

Campionul mondial Superkombat, Bogdan Stoica, a fost externat de la Spitalul Militar la o saptamâna dupa ce a suferit un grav accident de circulatie în zona Drumul Taberei din Capitalei, în timp ce conducea o motocicleta. Din pacate, timp de o luna, luptatorul în vârsta de 22 de ani nu are voie sa faca niciun efort, iar ulterior va urma un proces de recuperare care poate dura pâna la 6 luni, astfel ca sunt sase mici sa se lupte în cadrul galei finale Superkombat, programata pe 8 decembrie.

În urma accidentului, Stoica s-a ales cu mai multe contuzii, fisuri în zona toraco-lombara, cu o agravare a unei probleme mai vechi în zona cervicala, dar si cu un muschi al spatelui zdrobit. Chiar si asa, medicii au ramas uimiti de faptul ca ranile nu i-au pus viata în pericol în conditiile în care pentru un om normal impactul putea fi fatal.

Revenit acasa, Bogdan face fizioterapie, iar majoritatea timpului si-l petrece în pat. "Odata la doua ore ma ridic si ma plimb pentru câteva minute prin casa. Pot spune însa ca m-am nascut pentru a doua oara. Medicii mi-au spus ca am avut mare, mare noroc. Daca nu eram sportiv de performanta, în momentul asta viata mea s-ar fi terminat. Chiar s-au mirat când au vazut cât de rezistent sunt în conditiile în care m-am lovit cu spatele de masina respectiva", a declarat campionul mondial la categoria 91 de kilograme.

Sportivul are interzis la efort pentru o luna, dupa care va începe o lunga perioada de recuperare, care va dura pâna la sase luni.

"Trebuie sa urmez cu precizie indicatiile medicilor, iar recuperarea va dura pâna la sase luni. Daca nu voi reveni la finala Superkombat de pe 8 decembrie, sunt sigur ca la prima gala a anului viitor voi fi în ring si în cea mai buna forma!", e promisiunea celui mai mic dintre fratii Stoica, adaugând totodata ca va renunta la pasiunea sa: "Nu voi mai conduce niciodata motocicleta!"

Acesta a povestit si cum s-a întâmplat accidentul de miercurea trecuta de pe un bulevard aglomerat al Capitalei: "Conduceam motocicleta cu maxim 50 de kilometri la ora, iar brusc, dintr-o parcare, a aparut o masina de curierat rapid. Soferul, care nu se asigurase, m-a vazut în ultimul moment, dar a frânat în mijlocul strazii si mi-a fost imposibil sa mai evit. Am tras stânga de ghidon, am lasat motocicleta jos, dar m-am lovit cu genunchiul, cotul si capul de asfalt, iar cu spatele de pragul masinii. Am fost constient pentru câteva minute, dupa care am lesinat. Apoi, ce s-a întâmplat pâna vineri chiar nu îmi aduc aminte. Am fost inconstient".

Presedintele circuitului mondial Superkombat, Eduard Irimia, i-a recomandat lui Stoica sa nu se grabeasca în ceea ce priveste recuperarea. "E tânar, probabil vrea sa înceapa cât mai repede antrenamentele. Noi vom avea rabdare cu el si îi transmitem ca ne bazam în continuare pe el. Atunci când va fi apt 100%, cu siguranta va fi într-una dintre galele Superkombat", a afirmat oficialul. De asemenea, antrenorul sau de la Respect Gym, Alin Panaite, îl asteapta la sala pentru a reîncepe pregatirea. "Ma bucur mult ca nu este atât de grav pe cât s-a crezut initial. Toata lumea îl asteapta sa revina în sala! Este un adevarat exemplu pentru ceilalti tineri de la clubul nostru, vor sa-i urmeze cariera sportiva. De acum, cu siguranta va fi mult mai responsabil", a spus si acesta.

Nascut la 28 ianuarie 1990 în Bucuresti, Bogdan Stoica a cucerit titlul mondial Superkombat la categoria 91 de kilograme pe 12 mai la Cluj-Napoca dupa ce l-a învins pe croatul Ivan Stanic. În cariera sa profesionista, Bogdan a înregistrat opt victorii si un singur esec, fiind considerat unul dintre cele mai mari talente din Kick-boxing.

Urmatorul Superkombat World Grand Prix va avea loc pe 20 octombrie, în timp ce pe 10 noiembrie va avea loc Final Elimination, acolo unde sunt calificati nu mai putin de trei români, Catalin Morosanu, Raul Catinas si Benny Adegbuyi. Marea finala va avea loc pe 8 decembrie.



Bogdan Stoica a fost externat din spital : "M-am nascut pentru a doua oara"