Baschet

SUA, campioana mondiala la baschet

Echipa masculina de baschet a Statelor Unite a cucerit titlul mondial la capatul unei finale in care a oferit un spectacol grandios in fata Serbiei.

S-a terminat 129-92 pentru americani care au stabilit cu aceasta ocazie si recordul de puncte marcate intr-un meci la Cupa Mondiala din Spania.

Kylie Irving a fost cosgterul intalnirii, cu 26 de puncte, la capatul unui meci in care SUA a avut un procentaj monstruos la aruncarile de la distanta (50%), reusind sa transforme 15 din cele 30 de tentative de trei puncte.

La aruncarile din actiune procentajul a fost chiar mai bun (63%), sarbii reusind doar la acest capitol sa tina cat de cat pasul (62%).

In finala de la Madrid am vazut practic la lucru cele doua scoli de baschet atat de comparate de-a lungul timpului. Scoala americana a NBA, pe de-o parte, si scoala baschetului european, de cealalta parte.

Daca sarbii au jucat baschet, de cealalta parte americanii au oferit magie, au desenat pe teren un joc imaginativ iesit din comun si in multe momente ale jocului pur si simplu au zburat spre parchetul advers.

Stephen Curry, Kylie Irving, Klay Thompson sau Kenneth Farried cu siguranta sunt jucatori pe care ii vom regasi peste doi ani in Dream Team-ul american la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeior.



SUA, campioana mondiala la baschet