Hochei

Stelistii au rabufnit dupa scandalul imnului: "Afara, afara cu ungurii din tara!"

Mai multi suporteri ai echipei de hochei pe gheata Steaua Bucuresti au scandat injurii la adresa ungurilor si a Ungariei, la meciul cu HSC Miercurea-Ciuc, disputat la Patinoarul Mihai Flamaropol din Capitala, în Liga Mol.
"Afara, afara cu ungurii din tara", "România, România" si "Noi nu vrem maghiari în România", au fost câteva dintre scandarile fanilor.

Galeria echipei Steaua a cântat imnul României, dar si alte cântece precum "Treceti batalioane române Carpatii" si "Noi suntem români".

De asemenea, fanii au arborat sase steaguri ale României si un portret al Regelui Ferdinand.

La meci au asistat aproximativ o suta de spectatori. HSC Miercurea-Ciuc conduce dupa doua reprize cu 5-0.

Înaintea partidei, conducerea CSA Steaua a solicitat fanilor, rintr-un comunicat, sa încurajeze fair-play echipa favorita si sa nu scandeze lozinci cu caracter etnic la meciul de hochei pe gheata cu HSC Miercurea-Ciuc. Acest apel al CSA Steaua vine ca urmare a incidentelor care au avut loc în ultima perioada în cadrul loturilor nationale de hochei pe gheata ale României.

Hocheistul Florin Cosmin Marinescu a fost agresat verbal si fizic de Ziua Nationala a României de colegii sai de etnie maghiara din lotul national Under 16.

Conform unor informatii aparute în presa centrala, un alt incident a avut loc vineri, la partida România - Ungaria din cadrul turneului "Euro Ice-hockey Challenge", desfasurata pe patinoarul Vakar Lajos din Miercurea- Ciuc, jucatorii nationalei României, majoritatea de etnie maghiara, au tacut la intonarea imnului de stat, dar au cântat imnul Ungariei înainte de începerea meciului. De asemenea, la finalul partidei, când s-a intonat din nou "Desteapta-te Române", jucatorii au pastrat aceeasi tacere ca la început, dar au cântat, public, imnul Tinutului Secuiesc.

Mediafax


Stelistii au rabufnit dupa scandalul imnului: "Afara, afara cu ungurii din tara!"