NBA

Kobe Bryant si-a luat adio de la baschet cu un meci in care a marcat 60 de puncte (video)

Iesire spectaculoasa din scena pentru Kobe Bryant, jucator care la 37 de ani a disputat miercuri noapte ultima sa partida din cariera in NBA.

Aflat in centrul atentiei, Bryant si-a facut singur o retragere de gala marcand din toate pozitiile posibile. La final cand s-a tras linie starul lui Lakers a contabilizat nu mai putin de 60 de puncte spre incantarea tuturor celor prezenti in Staples Center.

Bryant a jucat practic tot meciul cu Utah Jazz de unul singur. A fost in realitate Bryant contra Jazz, un adevarat recital, o incantare pentru vedetele venite sa-i aduca un tribut marelui campion.

In final s-a terminat 101 la 96 pentru Lakers, iar toate reflectoarele l-au avut in prim plan pe Kobe Bryant, cel mai varstnic jucator care atinge aceasta marca intr-un singur meci, cu un procentaj de aproape 50% la aruncarile din actiune.

Din 2009 nu mai reusise Bryant depasirea granitei de 50 puncte intr-un meci. Cu punctele reusite la ultimul meci din cariera Bryant a ajuns la 33.643 in intreaga cariera de 20 ani, fiind al treilea intr-o ierarhie a tuturor timpurilor dupa Kareem Abdul-Jabbar (38.387 puncte) si Karl Malone (36.928), si in fata lui Michael Jordan (32.292) si Wilt Chamberlain (31.419).

Bryant este al doilea intr-o ierarhie a jucatorilor cu cele mai multe meciuri in care au izbutit peste 60 de puncte pe partida (6), ierarahie condusa de Chamberlain (32) si din care mai fac parte Jordan (4) si Elgin Baylor (3).



Kobe Bryant si-a luat adio de la baschet cu un meci in care a marcat 60 de puncte (video)