NBA

Golden State Warriors, prima finalista a Conferintei de Vest

Echipa Golden State Warriors s-a calificat, miercuri noapte, in finala Conferintei de Vest a NBA dupa un 125-121 cu Portland Trail Blazers in meciul cinci dintre cele doua formatii.

Condusa mare parte din timpul efectiv de joc, Golden State a revenit spectaculos pe final si s-a impus gratie unei evolutii de exceptie din partea lui Klay Thompson (33 puncte).

Interesanta este statistica potrivit careia Warriors a fost condusa majoritatea timpului in ultimele patru meciuri (108 minute) si s-a aflat la conducere pentru o perioada limitata (33 minute).

Thompson l-a eclipsat chiar si pe Stephen Curry, jucator care a marcat 29 de puncte, dupa ce inainte de startul meciului primise trofeul de MVP al sezonului regulat pentru al doilea an consecutiv.

Warriors joaca finala in Vest cu invingatoarea dintre Oklahoma City Thunder si San Antonio Spurs (3-2).

In alta ordine de idei, Toronto Raptors a facut un pas spre finala in Est, dupa 99-91 cu Miami Heat in meciul cinci. Echipa canadiana conduce cu 3-2 la general si mai are nevoie de un singur succes in urmatoarele doua meciuri pentru a juca finala cu Cleveland Cavaliers.



Golden State Warriors, prima finalista a Conferintei de Vest