NBA

Cleveland Cavaliers obtine un titlu istoric in NBA

Cleveland Cavaliers a castigat duminica noapte primul sau titlu NBA dupa ce a obtinut cea de-a patra victorie  contra celor de la Golden State Warriors.

Cavs au castigat finala cu scorul general de 4-3, iar in meciul decisiv a fost 93-89.

Echipa din Cleveland fusese condusa in finala cu scorul de 3-1. Nici un echipa nu reusise pana acum sa intoarca acest scor si sa obtina titlul. Cavs au devenit astfel primii din NBA care castiga o finala intorcand de la scorul de 3-1! 

Acesta este, totodata, al treilea titlu din cariera lui LeBron James, dupa cele doua obtinute alaturi de Miami Heat.

Warriors au condus cu 87-83 cu 5 minute si 24 de secunde ramase din joc. A venit replica lui LeBron care a inscris sase puncte la rand. El a terminat partida cu 27 de puncte, 11 recuperari, 11 pase decisive, trei capace si doua interceptii. A jucat tot meciul, cu exceptia unui singur minut de pauza.

El a avut cele mai bune cifre dintre toti jucatorii celor 7 meciuri din finala. "Stiam ca pot aduce titlul in Clveland, stiam ca sunt capabil. Acum sunt bucuros, nu pot spune ca sunt eliberat. Este multa bucurie in echipa, in NBA, in oras, in comunitate. Vreau sa fim o inspiratie pentru orasul Cleveland, asta inseamna totul, sa fii parte din el", a spus LeBron dupa meci.

Este primul titlu major pentru orasul Cleveland dupa 52 de ani, mai precis de la campionatul castigat de echipa de fotbal american.



Cleveland Cavaliers obtine un titlu istoric in NBA