NBA

Cea mai buna audienta pentru NBA din era post Michael Jordan

Finala NBA din acest an dintre Golden State Warriors si Cleveland Cavaliers a inregistrat cea mai ridicata audienta in randul fanilor din ultimii 17 ani.

Mai precis din 1998 cand Michael Jordan obtinea ultimul sau titlu NBA alaturi de Chicago Bulls.

La acea data nu mai putin de 29 milioane de americani au stat cu ochii pe micile ecrane pentru a urmari disputa dintre Chicago Bulls si Utah Jazz (4-2 la general).

Chiar daca cifrele de acum, 19.9 milioane de telespectatori, nu se apropie nici pe departe de acel etalon, potrivit celor de la Sports Media Watch reprezinta cea mai ridicata audienta pentru toate finalele NBA din 1998 si pana in prezent.

Doar disputa dintre Los Angeles Lakers si Philadelphia 76-ers din 2001 s-a apropiat de aceasta valoare, cu o medie de 19 milioane de telespectatori.

Chiar si asa, baschetul de peste ocean paleste la cifre de audienta in fata fotbalului american, la partidele din NFL uitandu-se in medie 40 milioane de telespectatori. Varful de audienta ramane Super Bowl-ul, cu 114.4 milioane de americani in fata televizoarelor.

Pana si fotbalul american la nivel universitar bate NBA la audiente, cu o medie de 29.8 milioane de telespectatori in playoff.

[news-114335]



Cea mai buna audienta pentru NBA din era post Michael Jordan