NBA

Cantecul de lebada al lui Kobe Bryant in baschetul profesionist

Miercuri noapte arena Staples Center din Los Angeles va gazdui ultimul meci din NBA in care va juca de acum legendarul jucator Kobe Bryant.

Dupa o cariera impresionanta intinsa pe durata a doua decenii, Bryant isi ia adio de la fani si de la o lume a baschetului profesionist nord-american pe care a avut-o la picioare ani la randul.

Ajuns la 37 de ani si chinuit de mai multe accidentari in ultimul timp, probleme care au grabit venirea acestui moment, Bryant isi propune sa iasa din scena ca un mare campion. Si merita din plin toata recunostinta fanilor din intreaga lume pentru contributia adusa baschetului intr-o era post Michael Jordan.

Prin Kobe Bryant practic NBA a continuat linia spectacolului de care multi se temeau ca va disparea din peisaj odata cu retragerea numarului 23 de la Chicago Bulls.

“Inseamna enorm pentru mine sa-mi inchei cariera acasa. Am crescut ca un fan inrait al lui Lakers si apoi a fost ca un vis devenit realitate sa joc pentru echipe favorita timp de 20 ani. Practic intreaga cariera. Am vazut acest oras dezvoltandu-se, dar am vazut si reversul medaliei. Nu exista un loc mai bun in care sa-mi inchei cariera”, a declarat Bryant.

Biletele la meciul Los Angeles Lakers-Utah Jazz de miercuri seara nu mai exista decat eventual pe piata neagra la preturi care rivalizeaza cu cele pentru All Star Game, iar fanii care nu au mai prins un loc in Staples Center se vor aduna in centrul metropolei americane de pe coasta de vest pentru a marca retragerea lui Kobe Bryant.

Intreaga zi ii este dedicata lui Bryant peste ocean si nu numai sub numele de Mamba Day, iar firma de echipament sportiv Nike a scos o editie limitata de pantofi cu aceasta marca.

Marele regret al fanilor de pretutindeni este ca Bryant nu a avut in acest ultim sezon o echipa alaturi de care sa ajunga in playoff. Mai mult decat atat, LA Lakers a avut cel mai slab sezon din istorie, inregistrand nu mai putin de 65 de infrangeri si doar 16 victorii.

Dupa meciul de miercuri seara doua numere vor fi retrase de la Lakers: 8 si 24. Ambele au fost purtate de-a lungul celor 20 ani de Kobe Bryant. Acesta si-a inceput cariera cu numarul 8, pe care l-a purtat pana in sezonul 2006/2007. Apoi a preluat numarul 24 pentru urmatoriul deceniu.



Cantecul de lebada al lui Kobe Bryant in baschetul profesionist