Baschet

Municipal Targoviste a pierdut la limita in deplasarea de la Gorzow

Echipa feminina de baschet Municipal Targoviste a pierdut intalnirea din deplasare cu polonezele de la Gorzow Wielkopolski, scor 77-74, intr-un meci contand pentru Grupa A din FIBA EuroCup.

In urma acestui rezultat, echipa din Targoviste ramane pe locul secund in clasament, cu 7 puncte acumulate in cinci meciuri, dupa doua victorii si trei infrangeri.

Lidera se mentine puternica formatie rusa Dynamo Moscova (8 puncte), iar locul al treilea este ocupat de Gorzow, la egalitate de puncte cu Municipal Targoviste.

Cea mai buna marcatoare a meciului din Polonia a fost Monika Boriga, cu 21 de puncte, aceasta fiind urmata de Justyna Zurowska de la gazde, cu 16 puncte.

Gabriela Toma a dominat duelurile sub cele doua panouri, trecandu-si in cont nu mai putin de 12 recuperari. ''A fost un meci de mare lupta, deoarece ambele echipe aveau nevoie de victorie. Cred ca invingatoarele au fost mai bune la duelurile sub panou'', a declarat Toma.

Dariusz Maciejewski, antrenorul gazdelor si-ar fi dorit o victorie la peste zece puncte, dar in final s-a multumit cu rezultatul la limita: ''Am cautat sa castigam la mai mult de zece puncte, nu am reusit, dar a fost un meci foarte bun. Suntem intr-o grupa extrem de dificila''.

Pentru Municipal Targoviste urmeaza ultimul meci din Grupa A, in deplasare cu MBK Ruzomberok (Slovacia), meciul fiind programat pe 26 noiembrie incepand cu ora 17. In tur reprezentanta Romaniei s-a impus cu 73-53.

ICIM a spart gheata in Grupa H

Intr-un alt meci disputat, miercuri seara, in FIBA EuroCup, ICIM Arad a invins pe teren propriu echipa lituaniana ARVI Marijampole, cu 79-57, obtinand astfel prima victorie in Grupa H.

Suzana Milovanovic si Tiffany Monique Brown au fost cele mai bune marcatoare ale echipei din Arad, fiecare trecandu-si in cont 19 puncte.

Peste o saptamana ICIM Arad va disputa ultimul meci in grupa, intalnind in deplasare echipa ceha Kara Trutnov, ocupanda locul secund in clasament. ICIM a pierdut in tur cu 90-88.

Cu doua victorii si doua infrangeri, CSS-LMK Sfantu Gheorghe intalneste, joi, in deplasare echipa israeliana Bnot Hasharon, intr-un meci contand pentru Grupa B a FIBA EuroCup.

Un eventual succes ar aduce echipa din Romania la egalitate de puncte cu primele doua clasate, Dynamo Kursk si Challes-les-Eaux Basket.

Onlinesport: Dumitru Stircu

Foto: fibaeurope.com



Municipal Targoviste a pierdut la limita in deplasarea de la Gorzow