Snooker

Stuart Bingham rateaza prezenta la Bucuresti pentru European Masters. Shaun Murphy reuseste break-ul maxim in calificari

Fostul campion mondial Stuart Bingham a fost eliminat, miercuri seara, de un scotian mai slab cotat in turul secund al calificarilor pentru turneul European Masters de la Bucuresti (3-10 octombrie).

Bingham, unul dintre protagonistii primului demonstrativ sustinut in tara noastra de Ronnie O'Sullivan, a fost lasat acasa in urma jocului decisiv de Scott Donaldson (4-3).

John Higgins, de patru ori campion mondial, a revenit de la 0-3 si l-a invins cu 4-3 in decisiv pe Jimmy Robertson in drumul sau spre Bucuresti. Higgins revine in Romania dupa ce anul acesta, in martie, a sustinut un demonstrativ alaturi de Ken Doherty la Cluj-Napoca.

Ultima zi a calificarilor de la Preston nu a fost lipsita de drama si emotii, englezul Shaun Murphy numarandu-se printre protagonisti prin realizarea break-ului maxim in partida castigata, cu 4-0, in fata lui Allan Taylo.

Meciul dintre finlandezul Robin Hull si englezul Gary Wilson a avut un istoric aparte, Hull castigand in joc decisiv dupa ce in jocul sase, la 3-2 pentru adversar, a revenit de la doua snooker si a castigat prin repozitionarea bilei negrei, pentru ca in decisiv sa obtina victoria la bila neagra. Hull a castigat in 2015 turneul Shootout integrat sezonul acesta in randul competitiilor de puncte din circuitul mondial.

Nord-irlandezul Mark Allen a avut nevoie de doar o ora si sase minute pentru a-l invinge pe Hammad Miah, locul 92 mondial, cu un 4-0 fara drept de apel.

Rezultatele complete din turul doi al calificarilor si cei 30 de jucatori care vor veni la Bucuresti, cu mentiunea ca Mark Selby si Ronnie O'Sullivan isi vor disputa ultimele meciuri din calificari direct la Circul Globus din Capitala.

Peter Ebdon 3-4 Dominic Dale    
Barry Hawkins 4-1 Rod Lawler    
Alfie Burden 4-3 Ryan Day
Yan Bingtao 4-1 Ian Burns
Michael Georgiou 1-4 Ricky Walden    
John Higgins 4-3 Jimmy Robertson
Sam Craigie 0-4 Anthony McGill
Matthew Stevens 3-4 Ali Carter

Michael Holt 4-0 Kurt Maflin
Robin Hull 4-3 Gary Wilson
Rory McLeod 2-4 Tom Ford
Ashley Hugill 1-4 Andrew Higginson
Mei Xi Wen  2-4 Marco Fu
Joe Swail 1-4 Ben Woollaston
Shaun Murphy 4-0 Allan Taylor
David Grace 4-2 Jak Jones    

Mark Davis 4-0 Adam Duffy
Zak Surety 4-1 Antony Parsons
Liang Wenbo 4-2 Josh Boileau
Jack Lisowski 1-4 David Gilbert    
Daniel Womersley 4-3 Elliot Slessor    
Hammad Miah 0-4 Mark Allen
Neil Robertson 4-1 Oliver Lines
Graeme Dott 4-3 Mark Joyce

Jamie Jones 3-4 Michael Wild    
Zhao Xintong 3-4 Yu De Lu    
Duane Jones 2-4 Judd Trump
Peter Lines 3-4 Rhys Clark    
David John 2-4 Luca Brecel
Scott Donaldson 4-3 Stuart Bingham



Stuart Bingham rateaza prezenta la Bucuresti pentru European Masters. Shaun Murphy reuseste break-ul maxim in calificari