Snooker

Stuart Bingham, campion la Shanghai Masters

Englezul Stuart Bingham si-a trecut in palmares editia din acest an a turneului Shanghai Masters la capatul unei finale pe care a dominat-o autoritar in fata nord-irlandezului Mark Allen.

Cel supranumit “Pistolul” si-a terminat gloantele in semifinala cu Mark Selby, campion mondial din 2014, pe care l-a invins in joc decisiv, cu 6-5.

Allen nu a miscat in finala cu Bingham, in fata caruia s-a inclinat, fara drept de apel, cu 10-3.

Bingham a inceput entuziasmant, cu un break de 99 de puncte, care avea sa ramana de altfel si cel mai mare al finalei arbitrate de chinezul Deng Shihao.

Allen a raspuns cu un break de 97 de puncte in frame-ul cinci, cel mai bun al sau in finala de la Shanghai, dar per total jocul nu s-a legat sub nicio forma pentru nord-irlandez.

Bingham a inchis cu un break de 81 de puncte si a ridicat deasupra capului doar al doilea titlu in turneele din circuitul mondial, dupa ce in 2011 castigase in joc decisiv Openul Australiei in fata lui Mark Williams.

Bingham mai are doua finale, la Wuxi Classic (2012) si Openul Galez (2013).

Pe langa titlu, Bingham a mai fost recompensat si cu un cec in valoare de 85.000 de lire sterline. Finalistul a primitdoar 35.000 de lire sterline.



Stuart Bingham, campion la Shanghai Masters