Snooker

Sperietura zdravana pentru Mark Selby in prima zi la Campionatul Mondial

Mark Selby, campionul mondial din 2014, a deschis editia din acest an a turneului gazduit de Crucible, celebrul teatru din Sheffield, dar nu a fost lipsit de emotii in drumul spre turul al doilea.

Selby l-a condus pe norvegianul Kurt Maflin, cu 8-4, si mai avea nevoie de doar doua jocuri pentru a trece mai departe.

Maflin a avut insa o sesiune decisiva incredibil de buna si a reusit sa castige nu mai putin de cinci frame-uri la rand.

Astfel, neverosimil, jucatorul din Tara Fiordurilor prelua conducerea, cu 9-8, si il punea pe Selby cu spatele la zid.

Intr-un final extrem de tensionat, care a tinut intreaga asistenta cu rasuflarea taiata, Selby a revenit numai cum el probabil ca stie, si a castigat meciul in urma jocului decisiv.

"Acesta este cel mai greu turneu din lume si la 8-8 am simtit ca nu pot castiga acest meci. Indiferent ce am incercat sa fac, am simtit ca nu este ziua mea, dar pana la urma, din fericire, am reusit sa castig", a spus Selby dupa meci.

Maflin, un jucator clasat pe locul 38 in lume si care in 2005 a fost foarte aproape de a renunta la snookerul de performanta, a trecut trei tururi de calificare pentru a ajunge in faza televizata de la Crucible.

Selby joaca in turul doi cu invingatorul dintre scotienii Stephen Maguire si Anthny McGill, acesta din urma conducand cu 6-3 dupa prima sesiune.

John Higgins il conduce pe Robert Milkins, cu 6-3, meciul celor doi urmand a fi reluat duminica seara.



Sperietura zdravana pentru Mark Selby in prima zi la Campionatul Mondial