Snooker

Shaun Murphy intra in istoria snookerului mondial

Jucatorul englez Shaun Murphy a stabilt, duminica seara, un nou etalon in snookerul mondial care il plaseaza pe acesta in galeria select a celor mai reprezentativi jucatori ai istoriei acestui sport.

Murphy a obtinut trofeul la Ruhr Open, competitie care a contat pentru European Players Tour Championship, dupa ce l-a invins in finala pe Robert Milkins.

In afara rezultatului categoric din finala, Murphy a reusit sa-si treaca in palmares al patrulea break maxim de 147 de puncte din cariera.

Murphy mai avusese doua tentative in ziua de sambata si alte doua duminica, cea mai evidenta in sfertul de finala cu Mark Williams. Atunci, in frame-ul patru, Murphy a fost oprit de bila verde, aceasta ramanand pe marginea buzunarului.

Mult doritul break maxim s-a produs in finala cu Milkins, iar Murphy a devenit primul jucator din lume cu trei break-uri de 147 in acelasi an calendaristic.

Ronnie O'Sullivan a reusit trei break-uri maxime intr-un sezon, dar niciodata pana acun vreun jucator n-a mai reusit trei in acelasi an.



Shaun Murphy intra in istoria snookerului mondial