Champions League

Manchester United a batut Otelul in scarba

Otelul Galati a pierdut la pas meciul de pe Old Trafford cu Manchester United, fara ca englezii sa se streseze, miercuri seara in Liga Campionilor. Galatenii au primit un gol in debutul meciului, Valencia reusit sa inscrie nepermis dintre doi aparatori. Desi United a ratat cat pentru doua partide, a mai reusit sa mai inscrie un gol prin Rooney, dupa o deviere inutila a lui  Cristi Sarghi, la un sut din afara careului pe care portarul roman il putea prinde fara probleme. Otelul a parut mereu ca poate mai mult, desi nu a aratat nimic concret, fiind in acelasi timp si incurajati de United, dar tinuti in acelasi timp la distanta, in afara oricarui pericol. Dorinel Munteanu a fost luat prin surprindere de ploaie, infruntand-o la 10 grade Celsius doar in sacou, cu pieptul gol si fierbinte, in timp ce Sir Alex Ferguson a avut pregatita o pelerina impermeabil care i-a asigurat sa molfaie guma fara sa se ude.

Nu se astepta nimeni ca Otelul sa bata la Manchester, insa parca mai buna era o victorie la scor a englezilor decat una in scarba, in care mergea orice pentru ca tot se castiga. Cam asta a fost senzatia.

Manchester United si Benfica Lisabona se afla, cu câte opt puncte, pe primul loc al clasamentului grupei C. Pe pozitia a treia se situeaza FC Basel, cu 5 puncte, în timp ce Otelul Galati, fara niciun punct, ocupa ultimul loc al clasamentului grupei C.

Cu doua etape ramase din grupa C, Otelul Galati mai are sanse de calificare doar în 16-imile Ligii Europa, în timp ce celelalte trei echipe pot merge mai departe în optimile Ligii Campionilor.

De doar opt minute a avut nevoie Manchester pentru a deschide scorul pe Old Trafford in fata Otelului. Elevii lui Sir Alex Ferguson au impins tot mai mult Otelul in propriul careu si, dupa o faza creata de Berbatov pe dreapta si continuata de Owen in fata portii, Valencia a inscris cu un sut sec din marginea careului mic.

La doar un minut distanta galatenii au dat replica prin Marius Pena, a carui lovitura de cap a ocolit insa tinta. Dupa o lunga perioada in care Manchester a dominat steril, fara sa ameninte serios poarta lui Grahovac, Otelul a avut cea mai mare ocazie de egalare in minutul 42. Ionut Neagu a creat intreaga faza cu o preluare si o depasire de efect, dar ajuns in careu, sutul lui a fost scos in ultima clipa de pe cadrul portii de o mana salvatoare a lui De Gea.

Pana la pauza doar Anderson a mai creat o ocazie de gol pentru United, sutul lui din afara careului ocolind bara din stanga, la finalul unei reprize in care Manchester nu a fortat deloc.

La doar doua minute de la startul partii secunde, Berbatov s-a aflat in fata lui 2-0 dupa o combinatie cu Chicarito, insa Grahovac a intervenit exemplar si a blocat sutul din 6 metri al atacantului. Cateva minute mai tarziu, poarta Otelului a fost salvata de Sergiu Costin, capitanul galatenilor reusind sa scoata mingea din fata portii goale, dupa ce Anderson l-a depasit chiar si pe Grahovac.

Spre final, Otelul a aratat tot mai obosita, in timp ce Manchester a pastrat acelasi ritm economicos de joc, dar cu dese actiuni de atac. In urma unei astfel de faze indelung construita, englezii au reusit sa duca scorul la 2-0 in minutul 87, dupa ce un sut puternic al lui Rooney a fost deviat nefericit si neinspirat de la marginea careului de Cristi Sarghi, in poarta. Grahovac sarise bine la sutul englezului, insa a fost prins pe picior gresit de devierea colegului sau.

În penultima etapa a grupei C, Otelul Galati evolueaza pe teren propriu în compania formatiei FC Basel, într-un meci programat la 22 noiembrie, în timp ce în cealalta partida, Manchester United primeste vizita formatiei Benfica Lisabona.

Manchester United: De Gea - Jones, Ferdinand, J. Evans (Fryers '89), Fabio - Nani, Anderson (Park Ji-Sung '80), Valencia - Rooney - Owen (Hernandez '11), Berbatov. Antrenor: Alex Ferguson

Otelul Galati: Grahovac - Râpa, Costin, Sârghi, Salageanu - Antal (Iorga '61), Filip, Neagu, Giurgiu (Paraschiv '81), S. Ilie (Frunza '53) - Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Cartonase galbene: S. Costin '16 / Evans '36

Onlinesport: Irina Maxim


Manchester United a batut Otelul in scarba