Snooker

Ronnie O'Sullivan isi arata din nou geniul in snooker. Break maxim si victorie la zero

Jucatorul englez Ronnie O'Sullivan a inceput Campionatul Regatului Unit al Marii Britanii cu glezna piciorului stang grav afectat si a fost la un pas de abandon dupa primul tur. El a reusit insa joi seara cel de-al 13-lea break maxim al carierei, 147 de puncte intr-un meci terminat cu 6-0.

Cvintuplul campion mondial a strans din dinti si a continuat turneul ajungand acum in sferturile de finala dupa un meci momorabil reusit in fata lui Matthew Selt.

Acesta din urma a trait probabil cosmarul vietii, fiind invinscu 6-0 de O'Sullivan, care a izbutit break-ul maxim de 147 de puncte.

O'Sullivan a povestit marele break. "Adrenalina imi pompa in vene. Am tremurat ca o frunza. Bila albastra abia a intrat si am avut emotii si la cea roz, dar a mers bine. M-am bucurat inainte ca bila neagra sa intre in buzunar, pentru ca stiam ca nu o pot rata, dar in acelasi timp mi-am adus aminte ca una asemanatoare a fost ratata de Ken Doherty. Nu as fi vrut sa ma fac de ras", a spus Ronnie.

A fost al 767-lea brek de peste 100 de puncte din cariera lui O'Sullivan, care se afla la doar opt sa bata recordul detinut de septuplul campion mondial Stephen Hendry.

Pentru aceasta performanta O'Sullivan a pus mana pe bonusul de 44.000 de lire sterline acordat de organizatorii turneului de la York.

O'Sullivan il intalneste pentru un loc in semifinale pe scotianul Anthony McGill, jucator de 23 ani care l-a scos din turneu pe mult mai titratul sau conational John Higgins.



Ronnie O'Sullivan isi arata din nou geniul in snooker. Break maxim si victorie la zero