Snooker

Ronnie O’Sullivan ajunge cu emotii in optimi la Campionatul International

Chiar daca nu a avut un joc foarte convingator, englezul Ronnie O’Sullivan si-a pastrat statutul de favorit impunandu-se in fata norvegianului Kurt Maflin.

O’Sullivan a dominat inceputul meciului si a condus cu 2-0, inainte de a se vedea egalat la pauza de un break de 124 de puncte reusit de Maflin in jocul patru.
 
Englezul a revenit la conducere imediat dupa pauza, dar numeroasele ratari si break-uri nefinalizate l-au adus in meci pe Maflin, iar acesta a profitat preluand conducerea pe tabela (4-3).
 
Ronnie a inchis meciul in favoarea sa dupa trei frame-uri la rand, nu inainte de a-si trece in cont un break de 101 puncte in chiar jocul de final.
 
In optimile de finala programate miercuri Ronnie O’Sullivan il va intalni pentru a treia oara in acest sezon pe Michael Holt, jucator in fata caruia a pierdut la Openul Mondial in primavara si la Mastersul de la Shanghai in septembrie.
 
Liderul mondial Mark Selby a ajuns si el in optmii dupa o victorie cat se poate de clara in fata lui John Astley, cu 6-2. Cu aceleasi scoruri s-au impus John Higgins si Ding Junhui in meciurile disputate contra galezilor Jak Jones, respectiv Matthew Stevens.
 
De calificari dramatice in joc decisiv au avut parte Shaun Murphy si Ali Carter. Murphy a revenit de la 1-3 si 4-5 in fata lui Yao Bingtao, in timp ce Carter l-a intors pe Stephen Maguire de la 2-5.
 
Judd Trump n-a avut in schimb nicio emotie cu Tom Ford, pe care l-a intrecut fara probleme, scor 6-1.
 
Programul optimilor de finala:
 
John Higgins-Zhou Yuelong
Sam Baird-Shaun Murphy
Stuart Bingham-Ali Carter
Liang Wenbo-Mark Selby
Ding Junhui-Ricky Walden
Judd Trump-James Wattana
Ronnie O’Sullivan-Michael Holt
Neil Robertson-Joe Perry



Ronnie O’Sullivan ajunge cu emotii in optimi la Campionatul International