Snooker

O femeie va participa in calificarile Campionatului Mondial de snooker

Snookerul este un sport care nu prezinta restrictii de varsta sau sex, la masa de joc toti jucatorii si jucatoarele fiind diferentiati doar de maiestria in manuirea tacului si de obtinerea unor performante cat mai ridicate.

Un astfel de exemplu vine din partea lui Reanne Evans, de zece ori campioana mondiala la feminin, aceasta acceptand invitatia de a se prezenta in calificarile pentru Crucible.

Evans, 29 ani, se afla asadar la doar trei meciuri distanta de a juca in faza televizata a Campionatului Mondial din Sheffield.

“Aceasta arata ca oricine primeste o sansa si poate atinge obiectivele daca munceste din greu”, a spus Evans, anunta BBC.

Potrivit World Professionatl Billiards & Snooker (WPBSA), in calificarile pentru Campionatul Mondial din acest an, programat intre 18 aprilie si 4 mai, vor participa toti jucatorii aflati in afara topului 16 mondial.

In total 128 de jucatori vor lua startul in calificarile pentru faza televizata a turneului gazduit de celebrul teatru Crucible din Sheffield.

Mai mult decat atat, orice fost campion mondial poate evolua in aceste calificari, ca de altfel si cei mai valorosi jucatori de la nivelul amatorilo.

In 2013, Evans devenea prima femeie calificata in fazele principale ale unui turneu de puncte. Se intampla in primul tur de la Wuxi Classic, unde Evans a pierdut, cu 5-2, in fata chinezului Zhu Yinghui.



O femeie va participa in calificarile Campionatului Mondial de snooker