Snooker

Meci nebun intre Selby si Higgins la Campionatul Regatului Unit

Intr-o reeditare a finalei Campionatului Mondial din 2007, englezul Mark Selby si scotianul John Higgins au oferit iubitorilor de snooker un meci de colectie in sferturile editiei din acest an la Campionatul Regatului Unit din Barbican Center, York.

Selby s-a impus in final, cu 6-5, dupa un joc decisiv dramatic prin evolutia scorului, victoria fiind decisa practic la doar cateva bile.

Aceasta dupa ce "Bufonul din Leicester" il dominase categoric pe Higgins in prima repriza, un adjudecata cu 3-1. "Vrajitorul din Wishaw" nu marcase vreun punct in primele doua frame-uri, iar in al treilea abia a pus patru pe tabela, insa a castigat cu mare sansa jocul patru si a scapat de un 0-4 la pauza.

La reluare, Higgins a castigat primele trei jocuri si a trecut in extremis la conducere, scor 4-3, reusind si primul sau break major in meci, un 106 in frame-ul sapte.

Selby a egalat prin intermediul unui break de 63, dar Higgins a raspuns imediat cu un 75 prin care se instala din nou la conducere (5-4). Liderul clasamentului mondial si detinatorul titlului suprem nu a cedat si a mai pus in 63 pe tabela, fara a-l lasa pe Higgins sa obtina vreun punct in frame-ul zece, astfel ca partida a ajuns in decisiv.

Prima sansa i-a apartinut lui Selby, care si-a construit un avans de 21 de puncte cand cei doi au ajuns la bilele colorate, cu 27 maxim disponibile pe masa. Higgins a riscat totul pe o lovitura cu manta inainte si bila galbena ajungea in buzunarul de mijloc din partea stanga, insa imediat dupa rata bila verde cu sprijinul la buzunarul verde.

Selby a revenit la masa si a introdus toate bilele ramase pana la roz inclusiv, trecand primul linia de sosire.

In semifinalele programate sambata Selby il va intalni pe conationalul sau englez Shaun Murphy, jucator care s-a distrat cu belgianul Luca Brecel, pe care l-a invins cu un categoric 6-1.

Vineri seara sunt programate celelalte doua sferturi de finala, Jamie Jones-Marco Fu si capul de afis Mark Williams-Ronnie O'Sullivan. Partidele incep la ora 21:00.

Statistica meciului dintre Selby si Higgins:



Meci nebun intre Selby si Higgins la Campionatul Regatului Unit