Snooker

Mark Selby, noul campion al Regatului Unit. Ronnie a dat trofeul unei spectatoare!

Intr-o finala care i-a adus fata in fata pe doi dintre cei mai importanti jucatori din circuitul mondial profesionist de snooker, daca nu chiar pe cei mai importanti ai momentului, Mark Selby l-a invins pe Ronnie O’Sullivan in finala Regatului Unit, cu 10-7.

A fost o finala de mare calitate, cu sase break-uri de peste o suta, cate trei de ambele parti, si alte zece de peste 50 de puncte.

Ronnie a deschis meciul in forta, cu un break de 124 de puncte, dar apoi a mai castigat un singur frame din urmatoarele sapte programate in prima sesiune, astfel ca la pauza mare Selby avea un avans de patru frame-uri (6-2).

La reluare, in sesiunea decisiva, Selby s-a distantat chiar la 7-2, dupa care Ronnie a revenit castigand trei jocuri la rand si, dupa un 134 s-a intrat cu 7-5 pentru Selby la pauza sesiunii decisive.

O’Sullivan s-a apropiat cel mai mult la 8-7, cand a avut sansa egalarii in extremis, dar Selby, unul dintre cei mai tenace jucatori din istoria acestui sport, a raspuns imediat si, ca un mare campion, a raspuns la randul sau cu doua break-uri de peste o suta, un 134 si un 107 in ultimul joc.

Pentru Selby este al doilea titlu la Campionatul Regatului Unit, dupa cel cucerit in 2012 in finala cu Shaun Murphy (10-6).

Selby devine doar al saselea jucator care castiga in acelasi an Campionatul Mondial si Campionatul Regatului Unit si, totodata, izbuteste dubla in toate turneele care formeaza asa numita “Tripla Coroana”. Cele doua enunatate mai sus plus Mastersul.

Ronnie O’Sullivan ramane cu 28 de titluri in palmares si ajunge la trei finale pierdute in acest sezon, dupa Mastersul European de la Bucuresti, Champion of Champions de la Coventry si acum Campionatul Regatului Unit.

Vizibil apasat pentru pierderea finalei, Ronnie a inceput sa-si desfaca nasturii vestei inainte ca Selby sa fi terminat break-ul, iar dupa ce a primit trofeul acordat finalistului a scapat repede de el acordandu-l unei spectatoare.



Mark Selby, noul campion al Regatului Unit. Ronnie a dat trofeul unei spectatoare!