Snooker

Doua mari surprize in primul tur la Campionatul Regatului Unit. Ding Junhui s-a enervat pe organizatori

Editia din acest a Campiontului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord aduna la start 128 de jucatori si competitia se intinde pe durata a doua saptamani dupa modelul tabloului competitional dintr-un Grand Slam de tenis.

In afara lui Ronnie O'Sullivan, campionul en-titre al turneului, toti ceilalti mari jucatori s-au aliniat la startul competitiei, insa intre timp doua nume importante au parasit deja intrecerea.

Este vorba de chinezul Ding Junhui, numarul 8 mondial, care a pierdut in primul tur in fata amatorului englez Adam Duffy, cu un incredibil 6-2.

Cunoscut pentru stilul sau mai degraba introvertit, Ding a refulat dupa meci la adresa organizatorilor turneului fiind nemultumit de formatul competitiei din Barbican Centre.

“A fost de nimic. Patru mese nenorocite si totul a mers rau. Nu vreau sa spun mai multe, dar a fost de nimic. Acest turneu este pentru amatori”, a spus Ding dupa meci, declaratie care va fi analizata de oficialii World Snooker si chinezul risca o sanctiune pentru vorbele sale.

In alta ordine de idei, miercuri seara a iesit din competitie si galezul Matthew Stevens, invins in joc decisiv, cu 6-5, de englezul Chris Wakelin, numarul 89 mondial.

Joi vor intra in competitie primii trei jucatori ai lumii in acest moment, Stuart Bingham, Mark Selby si Neil Robertson.

Cel mai atractiv meci al zilei ii va aduce la masa in sesiunea de seara, dupa 22:30, pe scotianul Stephen Maguire si pe englezul Jimmy White.



Doua mari surprize in primul tur la Campionatul Regatului Unit. Ding Junhui s-a enervat pe organizatori