Snooker

Campionul mondial Mark Selby pierde incredibil un meci de la 3-1 avantaj

Englezul Mark Selby si galezul Mark Williams au oferit, joi, de departe cel mai spectaculos meci de snooker disputat pana acum la finala Players Tour Championship (PTC) de la Bangkok.

Selby a condus cu 3-1 si a avut de doua ori sansa de a inchide meciul, cu 4-1 sau 4-2.

De fiecare data englezul poreclit “Bufonul din Leicester” s-a incurcat in lovituri pozitionale aparent simple si n-a facut decat sa-l readuca in meci pe un Williams care parea impacat cu gandul eliminarii.

Galezul a profitat de ratarea aparuta la ultima bila rosie de pe masa din partea lui Selby si i-a furat acestuia frame-ul cinci, revenind la 2-3.

In jocul urmator Selby a avut nevoie de un tur de masa pentru a aduce bile alba in jumatatea inferioara si a continua break-ul pe bila galbena, dar a trimis alba in buzunarul de mijloc din partea stanga.

Williams n-a avut nicio problema in a incepe un break prin care a castigat frame-ul si a trimis meciul in jocul decisiv.

La 3-3 intreaga presiune s-a mutat pe umerii lui Selby, iar Williams a dezvoltat un break de 60 de puncte, insa a pierdut pozitia la masa si aceasta l-a readus pe englez in prim plan.

Ultima bila rosie nu a putut fi atacata de Selby si acesta a incercat gasirea unei pozitii de siguranta, numai ca Williams a reusit o lovitura senzationala si l-a lasat pe oponentul sau intr-un snooker infernal, cu bila alba in spatele bilei galbene in D-ul de deschidere.

Prima incercare a fost ratata de Selby, iar Williams a solicitat refacerea pozitiei. A doua oara Selby a gasit bila rosie, dar lasat pozitie pentru buzunarul superior drept.

Williams se distanta pe tabela, dar pierdea din nou pozitia la bilele colorate, mai precis la cea maro.

Pentru nu mai putin de patru snookere Selby a revenit la masa, dar dupa ce a trimis bila maro accidental in buzunar si nu a gasit snookerul la bila albastra avea sa cedeze.

Astfel, Mark Williams, inviat din morti practic in acest meci, snookeristic vorbind, obtine calificarea in sferturi unde il va intalni pe englezul Matthew Selt.



Campionul mondial Mark Selby pierde incredibil un meci de la 3-1 avantaj