Rugby

Posibila cauza a mortii lui Jonah Lomu

La doar 40 de ani legendarul jucator neo-zeelandez de rugby a plecat dintre noi si a lasat lumea sportului cu balonul oval in negru complet. Un fost doctor al All Blacks crede ca Lomu a suferit de o afectiune declansata in timpul unei calatorii. 

Un fost medic al selectionatei All Blacks pe nume John Mayhew a lansat in spatiul public o ipoteza cu privire la cauza mortii lui Lomu.

Acesta crede ca decesul s-a produs din cauza unui cheag de sange care s-ar fi format la nivelul plamanilor in timpul zborului care l-a adus pe Lomu inapoi in Noua Zeelanda dupa ce acesta asistase la Cupa Mondiala de rugby in Anglia.

“Probabila cauza este un cheag de sange in plamani care se poate forma in timpul zbourilor lungi. Johan era vulnerabil din cauza problemelor renale. Decesul a intervenit brusc. El nu a realizat ce urma sa se intample", a afirmat Mayehw, anunta BBC.

Jonah Lomu, cel mai mare jucator de rugby din istoria acestui sport, a incetat din viata pe 18 noiembrie la Auckland in tara natala Noua Zeelanda la varsta de 40 ani. El ramane in istorie drept cel mai "letal" jucator. Era capabil sa isi depaseasca adversarii printr-o viteza uimitoare, dar si prin forta incredibila prin care ii darama ca pe niste popice, in drumul spre eseu. La inaltimea de 1,96 si greutatea de 119 kg, el sprinta pe distanta de 100 de metri in 10,8 secunde, ca un atlet profesionist.  



Posibila cauza a mortii lui Jonah Lomu