Rugby

MINUT cu MINUT Cupa Mondiala: Romania - Canada. Stejarii preiau conducerea intr-un final de infarct

Nationala de rugby a Romaniei a intalnit Canada, marti seara de la ora 18:45, in al treilea meci in Grupa D la Cupa Mondiala. Partida a fost live text in aceasta pagina.

FINAL Romania - Canada 17-15

FINAL: ROMANIA castiga meciul cu 17-15 si obtinem primele puncte la aceasta editie a Cupei Mondiale. Duminica vom intalni Italia in finala pentru locul al treilea, loc care ne-ar asigura calificarea de pe acum la urmatorul turneu final (Japonia 2019).

Ultimul minut: Avem in continuare posesia si lovitura de pedeapsa. Trimitem intr-o margine in 22-ul advers. Victoria e aproape, victoria nu ne mai poate scapa.

Min.79 - Romania repune din margine cu un minut si 20 de secunde pana la final.

Min.76 - Lovitura de pedeapsa obtinuta de Stejari dupa o superioritate neta in gramada. Sunt 40 de metri si Vlaicu poate incerca transformarea, dar avem si optiunea unui balon sutat in margine. Vlaicu transforma si ROMANIA CONDUCE (17-15).

Min.75 - Recuperam balonul si vom repune mingea intr-o gramada ordonata. Romania are o mare sansa de a forta victoria in aceste minute de final. Ce revenire pentru Stejari!

Min.73 - Macovei pleaca pe langa gramada si culca balonul in terenul de tinta canadian. Arbitrul de centru solicita proba video. ESEU valabil pentru Romania (12-15). Vlaicu pune alte doua puncte pe tabela si scorul se strange la 14-15. Ce final avem!

Min.71 - Repunere din margine pentru Romania la 5 metri de terenul de tinta advers. Mol prabusit intentionat de Sinclair si acesta este eliminat. Canada termina meciul in 14 jucatori.

Min.67 - Momente bune ale stejarilor de care insa nu profitam sa aducem puncte pe tabela.

Min.61 - Stejarii preseaza puternic la 5 metri de terenul de tinta advers. Obtinem lovitura de pedeapsa pe care o transformam intr-o margine. Ne legam intr-un mol de margine, dar canadienii ne imping spre margine si scot balonul afara. Vor avea repunerea din margine.

Min.57 - Lovitura de pedeapsa ratata de Canada prin Hirayama. Scorul ramane 7-15.

Min.52 - Stejarii imping printr-un mol de margine si ducem mingea pana in terenul de tinta advers. ESEU Romania reusit de Mihai Macovei. Eseu transformat de Vlaicu (7-15).

Min.50 - Faza rapida de atac a stejarilor cu Fercu si Botezatu in prim plan. Aducem mingea in jumatatea adversa, dar pierdem un tempo si faza se raceste. Avem repunerea intr-un gramada ordonata.

Min.44 - Al doilea eseu reusit de Canada dupa o patrundere a lui Hirayama si o pasa pentru Hassler. Acesta a evitat mai multe placaje inainte de a culca balonul in terenul nostru de tinta. Eseul este transformata de Hirayama si scorul capata proportii (0-15).

19:47 Se fluiera startul reprizei a doua. Canadienii au avut repunerea balonului in teren.

Min.40 - Prima repriza se incheie cu o margine redusa. Canada a avut repunerea si repriza se incheie.

Min.38 - Vlaicu rateaza transformarea de la 48 metri. Directia a fost buna, dar mingea nu a avut inaltime. Am recuperat prin Fercu, dar acesta a fost penalizat pentru tinerea balonului la pamant.

Min.36 - Surugiu nu mai poate continua partida, iar Canada continua sa ne domine in teren. Gramada ordonata a nord-americanilor, balonul este scos pe trei sferturi si se fluiera o obstructie. Lovitura de pedeapsa pentru ai nostri, iar Vlaicu incearca din nou transformarea.

Min.33 - Eseu pentru Canada reusit de Van der Merwe dupa o actiune personala pe partea stanga. Al 18-lea sau eseu reusit pentru Canada. McRorie rateaza transformarea si Canada conduce doar cu 8-0.

Min.30 - Fercu revine pe teren dupa eliminarea primita in urma cu zece minute. Din nou egalitate numerica pe teren. Ratam marginea la sutul lui Vlaicu si canadienii pornesc la atac.

Min.27 - Ce pacat de aceasta faza. Linia noastra intai se ridica din gramada ordonata si canadienii primesc lovitura de pedeapsa.

Min.26 - Canadienii se arunca peste gramada si primi o lovitura de pedeapsa pe care o transformam in gramada ordonata. Decizie aplaudata de spectatori pentru curaj.

Min.23 - Gramada ordonata cu introducerea stejarilor dupa ce canadienii au scapat mingea inainte. Vlaicu trimite in margine tocmai in 22-ul advers de unde vom avea repunerea.

Min.22 - O noua lovitura de pedeapsa ratata de Canada, in timp ce la Leicester ploua torential. Gazonul se mentine intr-o stare impecabila, insa manuirea balonului are de suferit.

Min.20 - Fercu este eliminat 10 minute pentru un placaj in aer. Vor urma momente grele pentru echipa Romaniei in inferioritate numerica.

MIn.16 - Balon blocat la pamant de un canadian si Vlaicu incearca o transformare de la centrul terenului. Fix 50 de metri distanta pana la buturile canadiene. Vlaicu rateaza lovitura!

Min.12 - Posesie zdrobitoare a Canadei in acest inceput de partida (84%). Introducem mingea intr-o gramada ordonata si obtinem lovitura de pedeapsa undeva la centrul terenului. Jucam in margine.

Min.10 - Stejarii sunt penalizati pentru un offside la limita 22-ul nostru si acelasi McRorie are o sansa mai buna de a deschide scorul. Nu mai rateaza mijlocasul la gramada canadian (0-3).

Min.7 - Prima tentativa de puncte a meciului este ratata de Gordy McRorie, astfel ca scorul ramane egal 0-0.

Min.6 - Un nou atac purtat de canadieni pe aceeasi parte stanga in directia lor de atac. Reusim sa-i blocam la doar cativa metri de terenul nostru de tinta. Se dicteaza lovitura de pedeapsa pentru Canada.

Min.4 - Lovitura de pedeapsa dictata in favoarea echipei noastre. Mingea este sutata de Vlaicu in margine de unde tot noi vom avea repunerea.

Min.3 - Canadienii scot balonul dintr-o gramada si pornersc la atac pe trei sferturi. Stejarii se apara in propriul 22.

18:48 Incepe meciul de la Leicester. Stejarii au repus mingea in joc.

Dupa infrangerile cu Franta (38-11) si Irlanda (44-10), Stejarii incearca prima victorie la acest turneu final.

Romania si Canada s-au mai intalnit de cinci ori pana acum in istorie, bilantul fiind favorabil Stejarilor (3-2).

De altfel, Romania a castigat ultimele trei meciuri directe: 22-20 in 2005, 21-20 in 2013 si 18-9 in 2014. Toate aceste intalniri au avut loc la Bucuresti si au fost partide test.

Celelalte doua infruntari s-au disputat la Cupa Mondiala, in 1995 la editia din Africa de Sud, cand Canada a invins categoric Romania la Port Elizabeth, cu 34-3, pentru ca in 1991 la Toulouse sa fim invinsi cu 19-11.

Obiectivul Romaniei la acest turneu final din Anglia este sa obtina doua voctorii prin care sa termine pe trei in grupa si sa obtina automat calificarea la urmatorul turneul final programat in Japonia 2019.



MINUT cu MINUT Cupa Mondiala: Romania - Canada. Stejarii preiau conducerea intr-un final de infarct