Alte Sporturi

Record mondial la rezolvarea Cubului Rubik (video)

Lucas Etter, un adolescent american in varsta de 14 ani, a stabilit un nou record mondial la rezolvarea Cubului Rubik, in cadrul unei competitii din orasul american Clarksville. Timpul sau a fost de 4,90 secunde si a fost realizat pe varianta 2.0 de Cub Rubik, cea care este construita special pentru a nu ii se micsora posibilitatea de blocare a colturilor la miscarile rapide. Iata imaginile, alaturi de un alt clip - cel al recordului mondial de rezolvare a cubului de catre un robot.

Recordul de 4,90 de secunde a fost validat de Asociatia Mondiala a Cubului si a batut cu 3 zecimi de secunda vechea performanta a lui Keaton Ellis, 5,09 secunde stabilita in cadrul aceluiasi eveniment.

Mai exista un alt record mondial, cel al rezolvarii de catre un robot a unui cub Rubik. Acesta este de 3,253 secunde si a fost stabilit anul trecut de robotul Cubestormer 3, construit din Lego. 

Este greu de crezut ca un om ar putea sa ajunga la acest timp, insa si recordurile umane de rezolvat cubul Rubik au scazut permanent in ultimul timp, semn ca apar unii cu degete din ce in ce mai rapide.

Mai jos sunt doua clipuri, primul cu recordul mondial "uman" al lui Etter, iar al doilea cu cel al robotului Cubestormer 3.



Record mondial la rezolvarea Cubului Rubik (video)