Handbal

Romania invinge detasat in ultimul meci la Campionatul European, insa pierde locul 3 in grupa

Nationala Romania si-a luat revansa, miercuri, in fata Poloniei in ultimul meci din grupa principala la Campionatului European din Ungaria si Croatia, o echipa a Poloniei care in urma cu un an ne oprea din drum spre sferturile de finala la Campionatul Mondial. Pentru Romania acesta a fost ultimul meci la turneul final, echipa noastra ratand sansa locului 3 in grupa dupa ce Spania a invins Danemarca, cu 29-22, in meciul urmator. Locul 3 asigura un meci pentru pozitiile 5-6, insa Romania nu mai intra in acesta ca urmare a rezultatelor de miercuri seara.

Romania avea nevoie de victorie pentru a mai spera la locul trei in grupa si victoria a fost obtinuta intr-o partida dominata mare parte din timp de formatia lui Gheorghe Tadici.

Inceputul de meci a fost unul exploziv, cu cinci goluri la rand marcate de tricolore, dupa care Polonia a echilibrat jocul pe fondul unor imprecizii in atacul echipei noastre.

Romania a intrat cu avantaj de doar doua goluri la pauza, scor 11-9, insa greul a fost dus de Cristina Neagu, jucatoare care a marcat sapte dintre reusitele noastre.

Pauza nu a fost un sfetnic tocmai bun pentru handbalistele tricolore, iar in primele sase minute din partea secunda Romania nu a marcat niciun gol.

Polonia a punctat de trei ori in acest interval si a preluat in premiera conducerea in minutul 34 prin Zalewska pe contraatac.

Avantajul polonezelor nu a rezistat prea mult, iar Romania a avut o reactie de orgoliu admirabila. Chintoan a dat semnalul revenirii cu un gol pe contraatac dupa o pasa lunga si precisa din partea lui Ardean.

S-a facut 12-12 iar din acel moment Romania a pus definitiv stapanire pe joc si s-a impus in final fara niciun fel de emotie.

Gabriela Perianu a aparut mai mult in joc in partea secunda si a facut diferenta cu aruncari in forta de pe inter dreapta, in timp ce Paula Ungureanu si-a mentinut procentajul de peste 50% intre buturile noastre.

In minutul 50 Romania a revenit la cinci goluri diferenta dupa o reusita a extremei Ardean, iar din acel moment nu s-a mai pus problema invingatoarei.

Romania obtine a treia victorie la Campionatul European, dupa cele obtinute cu Ucraina si Spania, bilantul dupa sase meciuri fiind de trei victorii, o remiza si o infrangere.

Marcatoare:

Polonia – Siodmiak 3 goluri, Kocela 3, Kudlacz 3, Kulwinska 3, Byzdra 3, Zalewska 2, Niedzwiedz 1, Gega 1;

Romania – Neagu 9 goluri, Perianu 4, Ardean-Elisei 3, Bradeanu 2, Chintoan 2, Chiper 2, Pirvut 1, Bondar 1.

Ca urmare, Romania acumuleaza 5 puncte in clasament si asteapta celelalte rezultate ale zilei pentru a-si cunoaste pozitia finala in grupa I.

Pentru a prinde locul 3 in grupa Romania trebuia sa astepte victoriile Danemarcei si Norvegiei in meciurile cu Spania, respectiv Ungaria. In aceste conditii Romania nu poate termina mai sus de locul 4.

[news-111417]



Romania invinge detasat in ultimul meci la Campionatul European, insa pierde locul 3 in grupa