Handbal

Romania incepe o noua campanie de calificare la un Campionat European. Aihan Omer someaza publicul bucurestean

Intrata pentru a treia oara pe mana lui Aihan Omer, nationala masculina de handbal a Romaniei debuteaza miercuri intr-o noua campanie de calificare la un turneu final de Campionat European, unde nu am mai ajuns din 1996.

Romania intalneste reprezentativa statului nerecunoscut Kosovo in Sala Dinamo, iar Omer lanseaza un fel de ultimatum pentru suporterii bucuresteni.

“Daca sala nu e plina si publicul nu sustine nationala la un nivel asa cum trebuie, atunci trebuie sa spun cu regret ca voi propune federatiei sa jucam urmatoarele meciuri in provincie, intr-un oras unde publicul sa fie al optulea jucator. Romania merita, nu 50.000 de oameni in tribuna, dar macar 1.200 din 2 milioane de locuitori ai Bucurestiului ar putea veni la un meci de handbal", a spus Aihan Omer intr-o conferinta de presa.

“Vrem sa jucam un handbal modern si spectaculos si eu consider ca Romania este pregatita pentru aceasta campanie. Valoarea echipei Romaniei este peste Kosovo, dar noi nu ii vom neglija si ne vom respecta adversarii. Trebuie sa aratam ca la echipa nationala este o schimbare si ca Romania isi doreste altceva", a mai spus Omer.

Romania a ajuns in lumea a treia a handbalului masculin si astfel este nevoita sa intalnesca echipe anonime precum Kosovo si Italia pentru a trece in faza urmatoare a calificarilor.

Nationala masculina nu a mai jucat la un Campionat European din 1996, cand la turneul final gazduit de Spania s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe.



Romania incepe o noua campanie de calificare la un Campionat European. Aihan Omer someaza publicul bucurestean