Handbal

Qatarul in finala Campionatului Mondial de handbal masculin cu o echipa de naturalizati

Nationala masculina de handbal a Qatarului, o necunoscuta in lumea handbalului mondial, s-a calificat, vineri seara, in finala mare a Campionatului Mondial de handbal masculin pe care il gazduiesc pe teren propriu.

Qatar s-a impus in fata Poloniei in prima dintre semifinale, cu un halucinant 31-29 (16-13).

La finalul meciului jucatorii polonezi i-au aplaudat ironic la centrul terenului pe cei doi arbitri care au avut misiunea sa imparta dreptatea.

Antrenata de reputatul Valero Rivera, nationala Qatarului avea inaintea acestei a 24-a editii a Campionatului Mondial drept rezultat etalon in handbalul international un loc 16 la turneul final din 2003. In urma cu doi ani echipa din Golf terminase competitia pe locul 20.

Cu toate acestea, nu trebuie sa uitam un lucru si anume ca majoritatea jucatorilor care alcatuiesc nationala din Qatar sunt handbalisti naturalizati si cu mare experienta, cum ar fi oran Stojanovic, Borja Fernandez sau Bertrand Roine.

In total, din lotul de 16 selectionet pentru Campionatul Mondial, nu mai putin de sapte handbalisti sunt naturalizati, in special din spatiul ex-iugoslav cu o mare traditie in sportul cu mingea mica. 

A doua finalista este Franta, echipa care a invins Spania, cu 26-22 (18-14).



Qatarul in finala Campionatului Mondial de handbal masculin cu o echipa de naturalizati