Handbal

O noua eliminare pentru handbalul masculin romanesc. Adio Campionat Mondial in 2017!

Romania a ratat, joi seara, continuarea parcursului spre turneul final al Campionatului Mondial din 2017 si a facut-o intr-un mod care ne face sa regretam si mai mult acest rezultat.

Intr-o sala arhiplina la Baia Mare, tricolorii aveau nevoie de o victorie la patru goluri in fata Austriei pentru a castiga Grupa 2 prelimnara.

In tur, in noiembrie, jucatorii din tara valsului se impusesera pe teren propriu, cu 27-24.

Prima repriza a fost echilibrata si s-a incheiat la egalitate, scor 15-15, dupa care Romania a presat mai mult si a preluat initiativa.

Scorul devenea 25-20 in minutul 42 si chiar 29-23 in minutul 49, rezultat la care Romania trecea in fata Austriei pe primul loc in grupa.

Finalul insa a fost unul caracteristic pentru handbalul romanesc la nivel de nationala masculina. Trei eliminari la rand in ultimele 10 minute ne-au ruinat calificarea si au permis austriecilor sa revina la trei goluri.

S-a terminat 32-29 dupa ce Romania a ratat ultimul atac, decisiv, iar arbitrii n-au acordat aruncare de la 7 metri pentru aparare in semicerc din partea unui austriac.

Au marcat pentru Romania: Ramba 7, Mocanu 7, Ghionea 5, Fenici 4, Sadoveac 4, Csepreghi 3 si Racotea 2.

Chiar daca a pierdut, Austria a pastra primul loc gratie numarului mai mare de goluri inscrise in deplasare.

In ultima etapa, duminica, Romania joaca in deplasare cu Italia, iar Austria primeste acasa Finlanda. In mod normal nu se pune problema de vreo surpriza, diferenta de valoare intre austrieci si finlandezi fiind ca de la cer la pamant.

Astfel, prima clasata va merge in barajul pentru Campionatul Mondial, unde Romania nu s-a mai calificat din 2011, cand am terminat pe locul 19 turneul final din Suedia.



O noua eliminare pentru handbalul masculin romanesc. Adio Campionat Mondial in 2017!