Handbal

MINUT cu MINUT Romania-Rusia la Campionatul European de handbal

Romania a intalnit Rusia, miercuri de la 19:30 live text in aceasta pagina, in al doilea meci din Grupa D la Campionatul European de handbal din Suedia.

FINAL Romania-Rusia 22-17

Min.60 - Udristoiu inscrie pentru 22-17, scorul final al meciului. Hora bucuriei incinsa de fetele noastre la mijlocul terenului. O victorie fabuloasa prin scor si maniera in fata unei echipe, sa nu uitam, campioana olimpica la Rio in acest an.

Min.58 - Buceschi transforma de la 7 metri si avem patru goluri cu un minut si jumatate. Nu mai avem cum sa pierdem acest meci!

Min.58 - Dedu blocheaza poarta, iar Udristoiu scoate aruncarea de la 7 metri pe o patrundere intre doua adversare cat sifonierul de mari.

Min.57 - Neagu ajunge la a 8-a reusita si Romania conduce cu 20-17 cu mai putin de trei minute inaintea finalului.

Min.55 - Recuperam mingea prin Udristoiu si mergem peste Rusia cu atac pozitional avand un gol avans. Neagu scutura plasa dupa o actiune pe cont propriu (19-17).

Min.54 - Buceschi marcheaza de la 7 metri pentru 18-17. Sase minute si jumatate pana la final.

Min.53 - Primim doua goluri la rand si scorul este din nou in echilibru (17-17).

Min.51- Rusia joaca cu doi pivoti si ne surprinde. Este primul gol marcat dupa o perioada de 11 minute (16-15).

Min.49 - Manea se lupta admirabil pe semicerc cu trei adversare in spate. Scoate aruncarea de la 9 metri. Nu s-a mai marcat de 9 minute!

Min.47 - Dedu inchide picioarele si blocheaza o aruncare cu pamantul. Suporterii romani ii scandeaza numele. Nu s-a mai marcat de minute bune si se fluiera fault in atac pe patrunderea noastra. Gresesc si rusoaicele in atac.

Min.46 - Neagu este eliminata la caderea lui Postnova, o cadere care ar fi facut cariera intr-un film de comedie, sa recunoastem. A doua eliminare pentru Neagu in acest meci.

Min.42 - Blocam doua aruncari ale rusoaicelor, dar nu reusim sa recuperam mingea. In cele din urma se fluiera "semicerc", dar ne grabim complet gresit si pierdem posesia.

Min.40 - Scapam pe contraatac prin Iuganu si aceasta ne duce la 16-14.

Min.38 - Gol important marcat de Buceschi in inferioritate numerica, rusoaicele fac fault in atac si avem mingea (15-14).

Min.37 - Geiger ne tine in aceasta repriza, dar din pacate Manea este eliminata prea usor. Un arbitraj usor partinitor al celor doua arbitre din Serbia.

Min.33 - Rusia egaleaza pentru prima data de la inceputul meciului (11-11), Geiger ne readuce pentru putin timp la conducere, dar primim gol din zona centrala si meciul ajunge in zona de echilibru. Era de asteptat ca Rusia sa reactioneze dupa ce am avut, sa ne amintim, 7-2 la jumatatea primei reprize.

Min.32 - Postnova inscrie cu bara si aduce Rusia din nou la un singur gol diferenta (11-10).

20:20 A inceput partea secunda cu Romania in ofensiva. Neagu arunca in bara!

  • Dedu a avut 12 parade din 21 de aruncari, iar cea mai buna marcatoare a noastra este Neagu, cu 5 reusite.

Min.30 - Geiger inscrie un gol fabulos pe evitare, Dedu blocheaza ultima aruncare a rusoaicelor si repriza se termina cu 11-9 in favoarea Romaniei. Vom avea atacul in partea secunda.

Min.29 - Rusia vine puternic peste noi, ca un tavalug, si mai avem un singur gol avantaj (10-9). Ambros solicita time out pe atacul nostru.

Min.27 - Scapam cu fata curata dupa un fault in atac comis de Postnova si revenim in ofensiva. Neagu isi trece in cont al 5-lea gol din sapte aruncari (10-7).

Min.26 - Rusia se apropie amenintator la doua goluri (9-7) dupa a doua reusita la rand.

Min.24 - Neagu inscrie cu o aruncare superba in vinclu (9-5).

Min.23 - Gol marcat de Postnova dupa un atac prelungit cu o aruncare aproape de vinclu (8-5).

Min.22 - Geiger incarca formidabil aruncarea de la 9 metri, dar mingea intalneste bara. Ne retragem rapid in aparare si intarziem atacul Rusiei.

Min.20 - Dedu o citeste pe Dimitrieva si ajunge la zece mingi aparate din 14 aruncari!

Min.19 - Ne ajuta si bara. Revenim in ofensiva cu Geiger in dreapta si Neagu pe stanga. Zamfir e centru, dar schimba cu Neagu. Minge in centru pentru Pintea, dar aceasta calca semicercul.

Min.18 - Portarita Kalinina o blocheaza pe Manea si Dimitrieva isi trece in cont al doilea gol consecutiv cu o aruncare din zona centrala (7-4).

Min.16 - Neagu revine pe parchet cu gol si conducem Rusia cu 7-2. Dimitrieva ne inscrie doar al treilea gol intr-o jumatate de repriza.

Min.15 - Ratam prin Szucs, dar Dedu este fabuloasa. Opt aruncari din zece aparate pana acum la cei 22 de ani ai sai. Fara indoiala face meciul carierei.

Min.14 - Rusoaicele nu inscriu nici de la 7 metri. O aruncare in transversala si Romania ataca in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Neagu.

Min.13 - Gol marcat de Geiger (6-2) si Dedu are o noua interventie. Campioanele olimpice sunt ridiculizate in acest debut fabulos de meci pentru Romania.

Min.12 - Dedu apara formidabil coltul scurt si extrema stanga a Rusiei este blocata superb.  Pana acum procentaj de 75% pentru portarita noastra.

Min.11 - Minge pentru pivotul Manea si aceasta inscrie de pe semicerc pentru 5-2. Trefilov solicita time-out si isi baga jucatoarele in sedinta.

Min.9 - Neagu face diferenta in zona centrala si ne duce la doua goluri in fata Rusiei (4-2). Dedu este de netrecut astazi si are o noua interventie decisiva intre buturile echipei noastre.

Min.7 - Buceschi inscrie din 7 metri si Romania revine la conducere (3-2).

Min.5 - Nu reusim sa combina eficient in atac si pierdem usor mingea. Mai mult decat atat Pintea este eliminata doua minute pentru o impingere.

Min.4 - Romania a condus de doua ori in debutul meciului si de fiecare data Rusia a egalat scorul. Un inceput echilibrat de partida.

19:30 A inceput meciul.

Handbalistele tricolore au pierdut primul meci, 21-23, in fata Norvegiei si au nevoie de o victorie contra Rusiei pentru a lua o importanta gura de oxigen inaintea grupelor principale.

O alta infrangere ne-ar condamna practic sa castigam meciul de vineri contra Croatiei, teoretic adversarul cel mai accesibil din aceasta grupa infernala.

Rusia a invins Croatia in primul meci, cu 32-26. Tot miercuri, dar de la 21:45, se disputa meciul Norvegia-Croatia.

foto: facebook.com/ehfeuro



MINUT cu MINUT Romania-Rusia la Campionatul European de handbal